Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
31 Юли 2010, 18:08:59

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част  (Прочетена 76295 пъти)
« Отговор #150 -: 27 Февруари 2010, 17:43:35 »
ehoeko
Калфа
**
Публикации: 87

Ел. поща
Понички с крем

за тестото
-1 кофичка кисело мляко
-1 яйце
-1ч.л.сол
-2с.л. захар
-1/2 ч.л. сода за хляб
-1с.л.олио
-брашно за нормално тесто
В купа се разбъркват всички продукти , към които постепенно се добавя брашното. Бърка се , докато тестото се събере на топка около бъркалката. Измесва се в/у набрашнен плот , докато спре да лепне и стане гладко и еластично.Разделя се на 4 топки и се покрива с кърпа.
Това е универсалната рецепта за бързи содени мекички.
Като пълнеж до сега съм използвала яйце и сирене , мармалад , продукти за пица, пилешко с гъби...
Днес реших да направя понички с крем.
за крема
-500 милилитра прясно мляко
-5 с.л. захар
-1 яйце
-2с.л.брашно
-2с.л. нишесте ванилия
-2 прахчета ванилия
- бучка масло
Яйцето , захарта , брашното и нишестето се разбъркват с малко мляко на гъста , гладка каша, която се прибавя към врящото мляко.Бърка се непрекъснато до получаване на гъст крем.В топлия крем се добавя маслото и ванилията и отново се бърка , докато ги поеме.Кремът се оставя много добре да се охлади и стегне.

Тестото се разточва на тънка кора.С чаена лъжичка се слага от крема на купчинки , които са на разстояние една от друга/в/у половината площ на кората/.Загръща се и с чаша се "отрязват" поничките.Деликатният момент е пърженето . В тигана трябва да има достатъчно мазнина.Трябва да се регулира температурата така, че поничките да не загорят отвън , а вътре да са сурови.Ако мазнината е със слаба температура , ще се напият с олио.Когато поничките са готови , се отцеждат в/у салфетка и се поръсват с пудра захар.
Вкусни са както топли, така и охладени.

Активен

« Отговор #151 -: 28 Февруари 2010, 11:00:50 »
Аелис
Помощник-готвач
Публикации: 335

Ел. поща
Обърната баница

Необходими продукти :

1 пакет кори за баница - аз ползвах "Фамилия"
125 гр. масло
300 гр. сирене

За заливката :

5 яйца
1 кофичка кисело мляко, пълномаслено
2 с.л. брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне :

Взима се по една кора, намачква се на топка и се слага в намаслена тавичка - тавичката не трябва да е с незалепващо покритие,  така се процедира с всички кори - намачкват се на топка и се подреждат в тавичката.Маслото се разстапя и с него се поръсват " топките".Отгоре се натрошава сиренето.Заливката се приготвя от горепосочените продукти, като бакпулвера се разбърква хубаво в брашното и се добавя към яйцата и киселото мляко, всичко се разбърква до хомогенна смес и с нея се залива баницата.Пече се на  190 -200 гр. в предварително загрята фурна.Като се извади тавата се обръща върху три огнеупорни купички и се оставя така да поизстине, а след това се хапва с удоволствие  Grin.

Активен

« Отговор #152 -: 28 Февруари 2010, 19:23:23 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2871

Ел. поща
Вили , Кокона , невероятно изкусителни предложения. Момичета ..... така обичам тестени нещица,мммммм ...... ужасни сте направо! Защо ме изкушавате така!
Активен

alexa_a
Гурман
Публикации: 1083
Обичам живота...:)

Ел. поща
Лангош...

Продукти:

500 гр. брашно
300 мл. прясно мляко
1 яйце
20 гр.мая( аз използвах 1 ч.л. с връх суха мая)
1ч.л. захар
сол
олио за пържене

От брашното,пр.мляко,захарта,яйцето,солта и маята се омесва меко тесто и се оставя  на топло място да удвои обема си.Втасалото тесто расточваме на кора с дебелина 1,5 см  и с помоща на голяма чаша изрязваме кръгчета..оставяме ги 10 мин. да отпочинат.През това време загряваме олито в тигана...сипваме повечко,като за мекици.Взимаме всяко кръгче и го разтегляме с ръце,така както правиме мекиците и изпържваме.Готовия лангош поставяме върху салфетки за да попие мазнината.Сервираме горещ полят с кетчуп,счукан чесън и поръсен с настърган кашкавал.Може и със сладко.
Аз си го ям с пудра захар...  Tongue

Добър апетит!!!

* 080320103404.jpg (82.49 KB, 820x615 - видяно 46 пъти.)

* 080320103405.jpg (81.95 KB, 820x615 - видяно 43 пъти.)
Активен

Всеки заслужава това, което получава...
Аелис
Помощник-готвач
Публикации: 335

Ел. поща

Бърза баница

Необходими продукти :

1 пакет "Одрински кори"
200 гр. майонеза - аз ползвах "Краси"
газирана вода - количеството е точно колкото майонезата
сирене

На всяка кора се ръси сирене, завива се и се нарежда права в тава, без никаква мазнина - нито по кората, нито по тавата.Нареждат се всички кори , след което се заливат с майонезата и газираната вода.Баницата се пече на 200 гр. за около 35-40 мин., хубавко да се зачерви.Изважда се от фурната, леко се поръсва с вода и се завива с кърпа за десетина минути.

Активен

pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1499

PAIN AUX RAISINS
 /Бриош-охлюв с яйчен крем и стафиди/

Активен

porsha
Чирак
*
Публикации: 21
Is it getting better, or do u feel the same.....

Ел. поща
Специални благодарности на Таня 70 за Мекиците на баба Стайка!
Реших тази сутрин да забъркам 1/2 доза за закуска. Аз пържа-домашните ядат и докато ги приготвя беше останала само една мекичка в чинията. Досрамя ме да я снимам, но рецептата е вече закована в тефтера ми. Виждам , че има много нови предложения - и те ще се пробват едно по едно! Tongue
Активен
rainbow
Помощник-готвач
Публикации: 259

Бухтите на мама

Продукти:
2 яйца
7с.л. кисело мляко
5с.л. захар
1ч.л. соба бикарбонат
ок. 400гр. брашно
щипка сол

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на три топки. Всяка топка се разточва на кора дебела не повече от 3мм. Кората се разрязва надлъжно на ленти широки около 4-5см. И после всяка лента се нарязва на ромбове. Готовите ромбчета се пържат в сгорещена мазнина. Получават се въздушни и много вкусни бухти.

* buhti.JPG (57.16 KB, 572x429 - видяно 30 пъти.)
« Последна редакция: 12 Април 2010, 08:20:33 от pep-4o » Активен

кокона
Калфа
**
Публикации: 202
Целувки{}

Ел. поща
Много апетитно зиглеждат. nyam Ама долу-горе, колко брашно отива при замесването? blush
Активен

rainbow
Помощник-готвач

кокона пропуснала съм да го напиша  blush2, благодаря ти. Около 400гр. брашно. Добавях брашно докато тестото стана мекичко и спря да лепне по ръцете.
Активен

elimm
Помощник-готвач
Публикации: 255

Ел. поща
rainbow не можах да устоя на тези бухти и таз сутрин запретнах ръкави. Замесени, изпържени и наполовина вече изядени ама успях да ги снимам преди да ги награбят  Grin. Много са вкусни и бързо се приготвят  thumbup thumbsup

* DSC04887.JPG (67.28 KB, 400x300 - видяно 1632 пъти.)
Активен

rainbow
Помощник-готвач

Mмммм чудни са станали elimm. thumbup Благодаря ти!
Активен

Hristinaaaaa
Чирак
*
Публикации: 14

WWW Ел. поща
Чеснови питки

2 яйца

200 гр. сирене

1/4 олио

1/2 кисело мляко

2 стръка пресен чесън

1 чушка

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л сода

1/4 ч.л. сол

Смесете яйцата, млякото, олиото, натрошеното сирене, наситнения чесън и чушка и разбъркайте докато яйцата се смесят добре с продуктите. Преситете брашното, солта, содата и бакпулвера и ги добавете към мокрите съставки. Трябва да получите относително твърдо тесто. Направете от него плоски форми (около 6 средни питки) и ги поставете в тава с хартия за печене. Печете на предварително загрята фурна 180 С за около 20 мин, или до почервеняване.

* scones(garlic).jpg (123.4 KB, 600x426 - видяно 37 пъти.)
Активен

...la vita è prelibata...
rainbow
Помощник-готвач

Искам да споделя с вас една рецепта за кифлички, която наскоро правих. На всички в къщи много се харесаха.
Източник: бг.мама

Кифлички " Смокини"

Продукти:
600 гр. брашно
150 мл прясно мляко
50 гр. краве масло
2 яйца.
20 гр мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол

и още
100 гр. мак
100 гр захар.
100мл олио

Разтваряме маята в топлото мляко, добавяме солта,  захарта, яйцата, разтопеното масло и замесваме средно меко тесто. Оставяме го да втаса около 40 мин. Втасалото тесто премесваме отново и го накъсваме на парчета големи, колкото топка за пинг понг. Оформяме на топчета с намаслени ръце.
В купа смесваме захарта и мака, а в друга олиото. Готовите топчета първо омасляваме в олиото и после овъргалваме в мака и захарта. Нареждаме топчетата в намаслена тава или форма с диаметър 27-30 см на два реда.
Пекат се в загрята на  170 -180 градуса фурна  20-25 минути. Хубаво е да не се препичат.

Аз подредих тестото в тава само на един ред. Тестото е много меко и лесно за обработка. Според авторката кифличките могат да бъдат направени с различен пълнеж - мармалад, локум, нарязани на кубчета ябълки + стафиди, поръсени със захар и канела. Аз правих без плънка и с плънка от мармалад. Стават много вкусни.

* kifli4ki 2.JPG (97.18 KB, 400x300 - видяно 1184 пъти.)
Активен

ivanp
Гурман
Публикации: 1389

Катми

Продукти: 300мл. сварено прясно мляко + 2с.л., 300гр. кисело мляко, 500гр. брашно + 1с.л., 1ч.л. захар, 1 равна ч.л. сол, 10 грама прясна мая, 1 бр. яйце.

Приготовление: Разтваряме маята в 2с.л. мляко, прибавяме захарта и 1 с.л. брашно. Оставяме на топло да се надигне сместа. Пресяваме брашното и добавяме солта. Смесваме топлото прясно мляко с киселото. Объркваме добре и при постоянно бъркане прибавяме към брашното. Слагаме яйцето и маята. Разбъркваме  добре да няма бучици. Оставяме на топло да втаса за час. Печем като сипваме в намазан с краве масло тефлонов тиган или сач по два малки черпака.
Добър апетит!

Активен

Да станеш човек е изкуство !
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio