Автор Тема: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита  (Прочетена 594125 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Предястия
« Отговор #45 -: 11 Май 2006, 21:20:16 »
тя мазнината си издържа на 4 или 5 тиганчета бяха - излезнаха 2 пълни чинии с тях, но се чудех само при мен ли пада от галетата. Сега обаче панирах, като смесих галетата със сусам - ще го напиша при шницелите - много по-вкусно стана.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #46 -: 21 Май 2006, 20:58:48 »
Профитроли

150 мл. вода
4 с.л. масло
100 гр. брашно
сол, бял пипер
2 яйца

Водата с маслото се кипват, снемат се от огъня и се добавят брашното, солта и пипера, като се бърка енергично. Като поизстине сместа се добавят едно по едно двете яйца и добре се разбърква. Шприцоват се розички върху пекарска хартия и се пекат при 190 - 200 градуса. Като изстинат се изрязва капаче и се пълнят с плънка.
Аз ги напълних със смес от сирене "крема", фета, чесън, копър и магданоз :P
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #47 -: 21 Май 2006, 21:04:24 »
Ето още една идея - рулца от чушки, плънката е като на профитролите :P
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Предястия
« Отговор #48 -: 21 Май 2006, 21:46:47 »
Това не са никакви чушки, а пиперки ;D - печени, белени, вкуууууууууууууууууууснииии ;D

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #49 -: 21 Май 2006, 22:07:25 »
хи :D твойто да е ;D ще се поправя :-[
това са последните ми запаси от фризера :'( с нетърпение чакам сезона :P
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Предястия
« Отговор #50 -: 21 Май 2006, 22:34:31 »
другата седмица май ще пътуваме към Пд - да ти донеса ли ???????????? моите като гледам ще останат /че бяха много - 14 пак./ :-[ :-[ :-[

Напоследък си ми стимул за  предястия в къщи, Благодаря ти !!
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #51 -: 27 Май 2006, 15:32:17 »
Пепчо :) благодаря за предложението, но утре и ние ще пътуваме до пловдивско и моите роднини ще ни натоварят :D
 :-*  :-*  :-*
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #53 -: 25 Юли 2006, 20:37:26 »
Домати със сирене "каприно"

12 малки домата
1/2 с.л. зехтин
10 нарязани зелени маслини
1 скилидка чесън и 6 листа пресен босилек ( ситно нарязани)
250 гр. меко сирене "каприно"
сол и черен пипер на вкус

Отрязват се върховете на доматите и с лъжичка се изважда вътрешноста, поставят се за няколко минути в гевгир да се отцедят. Към вътрешноста на доматите се добавя сиренето и останалите продукти и добре се разбърква. Напълват се доматите с получената смес и се поставят в хладилник за 30 минути.

Аз използвах сирене "рикота", в рецептата е посочено като вариант.

Приятен апетит! :)

източник: The Little Big Cook Book

« Последна редакция: 30 Юли 2006, 13:05:21 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Предястия
« Отговор #54 -: 25 Юли 2006, 23:05:14 »
 :clapping: :clapping: :clapping: любимите ми пълнени доматки - с каквото и да е.
 :drinks:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #55 -: 26 Юли 2006, 01:58:29 »
:clapping: :clapping: :clapping: любимите ми пълнени доматки - с каквото и да е.

Пепи ;) особено с нашето родно сиренце... :sigh:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

marabu

  • Гост
основни съставки на предястията
« Отговор #56 -: 07 Август 2006, 23:36:55 »
Пускам тук идеи за пълнежи ..така да се каже " основни съставки на предястията"

Гъби


гъбите се сваряват и се запържват с лук...добавя се малко готварска сметана и се задушават, докато не се изпари течноста...(пълнежа трябва да е гъст..затова най добре да се добави малко брашно)
пълнят се воловани и отгоре се напълват с кашкавал разбъркан с малко майонеза .. волованите могат да се запекат за 1-2 мин под грила колко да се разтопи кашкавала..


Пиле

Варено месо от пиле се нарязва на ситно..прибавят орехи , чесън, зелени подправки ..отгоре майонеза

Кашкавал

Настъргва се кашкавала,прибавя се пресован чесън, майонеза,, зелени подправки и се украсяват с маслини

Орехова
Орехи се нарязват на ситно ..прибавя се стафиди (които се бланшират предварително в гореща вода ) ..сушени кайсии, а отгоре се украсяват с разбита сметана


Рулца от раци

рулца от раци
кромид лук
майонеза
сол
смлян черен пипер
магданоз

лук, рулцата се нарязват на ситно или се пускат няколко пъти на  "Пулс" в блендъра.. смесват се с майонезата и се посолява на вкус... и се подравя с черният пипер... украсява се с магданоз ...


Скариди

125 мл готварска сметана с висок процент (примерно Президент )
200 мл  Филаделфия
100 г сварени и изчистени скариди
копър ситно нарязан
сол
смлян черен пипер

Сметаната се разбива и се смесва с крем сиренето...скаридите се нарязват на дребно..прибавят се сол и черен пипер... копър ...


Паста Рокфор (макар май не много задеца , но замени рокфор с друго сирене  )

125 г масло
50 г сирене Рокфор (или др синьо сирене )
3-4 с л сметана
сол(на вкус)

. Маслото се разбива до пуххкавост и към него се прибавя троха по троха надробеното сирене .
. Сметаната се разбива на крем и се примесва на части към горната смес.
. Посолява се , ако е необходимо


Паста от бяло сирене

100 г бяло сирене
30-60 г масло (зависи от маслеността на сиренето)
1 ч л лютеница
магданоз

. сиренето се стрива на крем и след това се смесва с разбитото до пухкавост масло.
. прибавя лютеницата и се разбъкрва добре, докато не се получи еднородна  гладка смес...
. украсява се с магданози по желание се поръсва с ким....




« Последна редакция: 07 Август 2006, 23:46:54 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Предястия
« Отговор #57 -: 07 Август 2006, 23:44:40 »
Паста тип Империал

150 г овче сирене
2 с л сметана
средината от 1 филия сух бял хляб
3 капки лимонов сок
щипка настъргана лимонова кора


. Сиренето се надробява и заедно с навлажнения в сметаната хляб се претрива през едро сито.
. Добавят се лимоновият сок и настърганата лимонова кора.
. Разбива се до получаване на еднородна гладка смес.


Паста от сирене пикантна

125 г масло
50-60 г бяло сирене
2-3 с л прясно мляко (сметана)
срединита от 1 филия сух бял хляб
смлян черен пипер
сол
лимонов сок
магданоз

. Всички съставки се размесват интезивно до получаване на кремообразна паста.
. Наръсва се със ситно нарязан магданоз..

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Предястия
« Отговор #58 -: 31 Август 2006, 11:07:34 »
Гриловани праскови със синьо сирене

4 големи, узрели и твърди праскови
50 - 70 гр. синьо сирене
бекон

Прасковите се разрязват на половинки, изваждат се костилките и с помощта на лъжичка леко се издълбават, напълват се със синьо сирене и се обвиват с парче бекон. Запичат се под грила или на горна фурна в течение на 4 - 5 минути.

Могат да се поднесат като гарнитура, а също така и като самостоятелно блюдо :) аз поднесох към следобедното вино :-[

източник: Carina (kuking.net)
« Последна редакция: 15 Януари 2007, 07:04:46 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

marabu

  • Гост
Re: Предястия
« Отговор #59 -: 31 Август 2006, 15:27:48 »
Гриловани праскови със синьо сирене


 :sigh: вкусноооооооооо  :inlove:


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума