Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
17 Март 2010, 09:08:22

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита « назад напред »
Страници: 1 ... 18 19 [20] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита  (Прочетена 205644 пъти)
Vasilina_lina
Калфа
**
Публикации: 101

WWW Ел. поща
Разкошни предястия!
Поздравления!!!

Ето и моето предложение.

Вързопчета от хамон

10 резEнчета хамон /10 на 5 см./
    3 кисели краставички
    4 чесЪнчета от трушия
    2 листенца топено сирене

Нарязвате краставичките, чесЪна и сиренето на ситно, слагате го върху хамона и заврЪзвате възопчетата. 1–2 мин в микровълновата и воала..........................
*** Би било хубаво все пак отвреме на време да проверявате какво сте написали (вярно е, че не сме форум за български език.. но въпреки това...

Особено подходящо за студена
 drinks

* PIC_0931.JPG (78.02 KB, 269x233 - видяно 3013 пъти.)
« Последна редакция: 08 Юли 2008, 12:36:01 от marabu » Активен

{}*^`*^`VaSiLiNa_LiNa*^`*^`{}
alexa_a
Главен Готвач
Публикации: 958
Обичам живота...:)

Ел. поща
Езикът на тъщата (патладжанени ролца)...

2 бр.син домат

2 скилидки чесън

2 домата

3-4 с.л. майонеза

брашно за паниране

олио за пържене

Синия домат се нарязва по дължина на не много дебели езичета,осолява се и се оставя за 20 минути,след което се измива под студена вода и се отцежда.Овалвасе в брашно и се изпържва.Готовите езичета се намазват със счукан чесън,след това с майонеза.Подреждаме тънки резени домат и завиваме на ролца.Оставяме в хладилника за 30 минути.
На снимката представих същите ролца,само че синия домат го испекох на скарата...не мога да ям пържено.. Cry

Добър апетит!!!

Рецептата на семейството ни...

* 11072008942.jpg (69.39 KB, 615x461 - видяно 192 пъти.)
Активен

Rabotata za men e vsichko...Strahotno e kogato namerish sebe si...
Vasilina_lina
Калфа
**

WWW Ел. поща
Разкошни предястия!
Поздравления!!!

Ето и моето предложение.

Вързопчета от хамон

10 резEнчета хамон /10 на 5 см./
    3 кисели краставички
    4 чесЪнчета от трушия
    2 листенца топено сирене

Нарязвате краставичките, чесЪна и сиренето на ситно, слагате го върху хамона и заврЪзвате възопчетата. 1–2 мин в микровълновата и воала..........................
*** Би било хубаво все пак отвреме на време да проверявате какво сте написали (вярно е, че не сме форум за български език.. но въпреки това... [/[/u]i]

Особено подходящо за студена
 drinks

Мдаааааааааааа.....За резЕнчето съм съгласна,но за чесЪна?HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh?
ЧесънУикипедия- [ Traducir esta página ]Суровият чесън има силна люта миризма, която се омекотява значително при готвене. Суров или сготвен, чесънът се забелязва със силната си характерна миризма. ...

Ма пак не знам....може би се пише чесАн,а?!?!?! Grin
Активен

pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8734
с бръмбари в главата и усмивка на устата

както са написали добрите хора в Уикипедията - чесънът си е чесЪн. Дори във всички правописни речници са на това мнение.

А думата чесан - е прилагателно. Т.е. определение на  някой си предмет. 
По същество "чесан" е дума, която се употребява накратко,  когато някой е имал сърбеж и е бил почесан, начесан - по- и на- са представки, е "чесан" е корена на  думата Идва от глагола "чеша"

и ако някой има повече информация за чесането, моля да допълни.
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 13:16:17 от pep-4o » Активен

sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4170

Ел. поща
и ако някой има повече информация за чесането, моля да допълни.
Ами след тия изчерпателни езиковедски отклонения, мога само да допълня, че и чесЪна, и чесАнето (редовно) са благоприятни за душевното здраве на населението.

Нека бъдем прецизни както в кухнята, така и в изказа си. Българският език е прекрасен - и заслужава да му се отдава нужното внимание.
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
Sladka hapkaclapping абсолютно съм съгласна с теб!

За чесъна е ясно, но я ми кажете какво е хамон, кое в България най-много се доближава до него и с какво може да се замени, може би към Vasilina_lina  е питането ми, нейна е рецептата. Ако е нещо като шунка, бекон, прошуто или друг колбас, съчетанието ми харесва и може да го пробвам!
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Знам, че е сушен (веян) телешки или свински бут. Тук се продава нарязан на съвсем тънки филии.
Активен

bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3858
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Хамона за мен е имитация на нашенската пастърма  Grin
Активен

pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Хамона за мен е имитация на нашенската пастърма  Grin

thumbup аз опитах Жоро, само дето  ми е по-сурова.
Активен

Vasilina_lina
Калфа
**

WWW Ел. поща
И последно разяснение.
Хамона няма нищо общо с нашенската пастърма,но Пепи е права-това е осолен,веян свински бут!
Активен

kylinarka
Помощник-готвач
Публикации: 317

И при това много солен.Предлагаха ми го на гости като мезе,но нещо не ми хареса.
Активен
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4170

Ел. поща
Нова тема!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2589.0.html
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
Страници: 1 ... 18 19 [20] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio