Автор Тема: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита  (Прочетена 592042 пъти)

marabu

  • Гост
Канапе с херинга
« Отговор #150 -: 07 Септември 2007, 19:27:30 »
Канапе с херинга

черен хляб
крема сирене с подправки
копър
филе херинга
червен лук


. Хлябът се нарязва на хапки (кръгчета, тригълници и т.н)
. Намазва се с крема сирене, отгоре се поставя парче филе херинга.
. Най-отгоре се поставя нарязан на полумесеци кромид лук и стрък копър.

** Ако не харесвате вкуса на суровия лук - бланширайте го в гореща вода и след това измийте под течаша студена вода.

« Последна редакция: 04 Март 2013, 14:50:18 от marabu »

marabu

  • Гост
Авокадо фаршировано с риба тон
« Отговор #151 -: 13 Септември 2007, 16:45:22 »
Авокадо фаршировано с риба тон

5 плода авокадо
240 г консерва риба тон в олио
5 с л майонеза
4 с л каперси
или 2 кисели краставички
1/2 ч л лимонов сок (по желание)
смлян черен пипер
лимонов сок



. Рибата се отцежда и се намачква с вилица.
. Прибавят се ситно нарязаните каперси или краставичките.
. Добавя се майонезата .
. Сместа се разбърква добре и се подправя със смлян черен пипер и  лимоновият сок.
. Авокадото се разрязва на две, почиства се от костилките и веднага се поръсва с лимонов сок, за да не потъмнеят.
. Всяка половинка се фарширова с приготвената смес и се украся с листо от магданоз.
. Поднасят се веднага.



« Последна редакция: 04 Март 2013, 14:51:29 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #152 -: 17 Септември 2007, 09:11:18 »
di_ani ако знаеш откога им се каня.. но по-добре по късно отколко никога  :smile1: Много вкусно беше лагодаря  :thumbup:

Гриловани праскови с камембер и кафява захар

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #153 -: 18 Септември 2007, 20:59:02 »
                                             Краб рангун


1пакет won ton кори
1пак.крема сирене Филаделфия
1 пак.рулца от раци
1 средна глава лук

Лукът и рулцата се нарязват на ситно и се омесват с крема сиренето.На всяка кора се слага в средата по 1 ч.л. от сместа.Слепват се  и се пържат във фритюрник.

 :exclaim:Won ton корите могат да се заменят с подебели кори за баница.
Аз този път половината ги изпържих ,а другата половина ги опекох.Наредих в намаслена тава и пекох на 200 градуса около 10-15 минути. :smile1:
« Последна редакция: 18 Септември 2007, 21:00:59 от Petia »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #154 -: 18 Септември 2007, 21:00:10 »
Ето тези са печени. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #155 -: 18 Септември 2007, 21:10:58 »
marabu ,
радвам се, че са ти харесали, а снимката е толкова апетина :air_kiss:
Petia , изглеждат много вкусни :thumbup:

Пълнен пъпеш с мариновано сирене Пепи и грозде ала marabu



« Последна редакция: 20 Септември 2007, 21:44:59 от pep-4o »

marabu

  • Гост
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #156 -: 18 Септември 2007, 21:51:33 »
di_ani Беше вкусно и само за мен  :P

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #157 -: 19 Септември 2007, 12:51:14 »
Сухари с чеснови скариди
2с.л зехтин
около 450г скариди -сурови и почистени
2счукани ск. чесън
50г домати бланширани и обелени
1с.л нарязани изсушени домати
2с.л лимонов сок
1с.л пресен босилек
1 бял хляб
100г масло/разтопено/
Приготвяне:
1.Затопля се скарата
2.Загрява се зехтина-умерено,слагат се скаридите и се задушават докато станат розови
3.Добавя се счукания чесън и още малко се задушава
4Добавят се пресните и изсушени домати,босилека  лимоновия сок и отдръпнете от огъня.
5.Хляба се нарязва на шест 5см-ви филии,изрязва се кората.
6.Частично се издълбава център на всяка филия,като се оставя 0.6см-ва основа на всяка филия
7.Филиите се поставят на пергаментова хартия и се намазват с масло-отгоре и отвътре .
8.Запичат се на средна скара за 2-3м
9.Обръщат се  и се намазват и от другата страна,като се запичат още 2м
10.След като се извади от фурната се пълни с пълнежа от скариди.
Сервира се с листенца пресен босилек и лимонови резенчета.
Съжалявам нямам апарат да снимам.Върви с биричка---- :drinks:

{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #158 -: 19 Септември 2007, 13:03:07 »
Много вкусно звучи,zlatinka:thumbup:   Ще се пробва задължително!

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #159 -: 19 Септември 2007, 13:14:28 »
Наистина са върха пробвай и ще останеш доволна. :P
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

marabu

  • Гост
Терин от три вида сирене
« Отговор #160 -: 20 Септември 2007, 08:42:33 »
Терин от три вида сирене



280 г Горгонзола
180 г крема сирене тип Филаделфия
225 г козе сирене
80 г орехови ядки
връзка копър или див чесън


. 2 форми с размери 15х6 см се застилат със "свежо" фолио.
. На дъното се нарежда орехови ядки, които предварително са запечени на сух тиган.
. И трите вида сирене трябва да бъдат със стайна температура.
. Горгонзола се разбива с 2/3 от крема сирене до пухкавост.
. В друга купа се разбива козе сирене с останалата крема сирене и ситно нарязан копър или див чесън.
. Върху орехови ядки се поставя 1/2 от смес от Горгонзола и крема сирене.
. След което се поставя цялата смес от козе сирене и крема сирене.
. Завърва се със сместа от Горгонзола.
. Покрива се със "свежо" фолио и се поставя в хладилник поне за 4 часа, за да се втърди.
. Сервира се с топъл хляб, мед, плодове и разбира се чаша вино.

източник :vitalinguafranca

« Последна редакция: 04 Март 2013, 14:53:58 от marabu »

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #161 -: 20 Септември 2007, 10:30:00 »
marabu,може ли козето сирене да се замени с овче например,имам лош спомен от козето? :smile1:
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #162 -: 20 Септември 2007, 11:48:13 »
Е,това предястие просто ме разби.Изключително елегантно предложение.Всъщност,като всичко останало,което ни предлагаш....

marabu

  • Гост
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #163 -: 20 Септември 2007, 11:52:09 »
Благодаря момичета  :wub:  много ме топлят похвалите  :blush2:

zlatinka не съм правила друг път това, но идеята е да се използва три вид сирена - така че не виждам причина да не стане с овче. Аз пък нито овче нито козе не ям .. но  този терин си го изядох сама :innocent: нищо че имаше козе сирене  :P  И забравих, че ако няма копър или шнитлаух подръка да се използва готово крема сирене с подправки.


zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Предястия - радващи окото и възбуждащи апетита
« Отговор #164 -: 20 Септември 2007, 14:29:01 »
Благодаря,мила ще ползвам овче сирене. :smile1:
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума