Да се похваля и аз спретнах пуричките на Йоли. Йоли невероятно вкусни са и страшно мезе се оказаха за биричка. Мъж ми беше във възторг от идеята, а свеки голяма хвалба ми удари как пък съм ги направила да са хем хрупкави хем мекички вътре . Благодаря много
Върху всяка половинка праскова се поставя парче камембер / в случая с босилек/. Поръсва се с кафява захар и запича в микровълнова /програма грил и микровълни/ за две – три минути, в зависимост от мощността - до разтопяване на сиренето. Сервират се топли или леко охладени /повече ни харесват/ в комбинация с други сирена и плодове. Рецептата е заимстван вариант с круша от kuharka.ru, и аналогична от marabu
Благодаря за бързия отговор.След целодневно дежурство съм малко уморена и не мога да се конценрирам нещо.ИСкам да попитам продуктите за плънката в рецептата на Йоли /пуричките/ не са ли малко за цял пакет кори за баница?И колко пурички излизат?
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8701
с бръмбари в главата и усмивка на устата
Не съм виждала Йоли скоро тук, затова ще продължа аз с отговора. НА рецептата не пише, че корите трябва да са цял пакет. Просто - кори, като ти останат, намираш за какво друго да използваш - например моите шоколадови банички А пък аз тъй като винаги правя двойни дози или големи, забърках двойна или тройна плънка - не помня точно, но ми остана и направих принцеси (или пък за омлет, за пълнени яйца - за доста неща може да се използват) Другото което зависи колко кори трябват - от количеството на плънката. Колкото повече слагаш (както аз), толкова повече плънка ще ти трябва. Така че - действай малко на "окомер"
Паниран патладжан със заливка 1. 2 средни патладджана. 2. 2-3 домата. За панировката: 2 яйца, 2 супени лъжици брашно и сусам, черен пипер, сол За заливката: 2 яйца, 100 г. сирене, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, сол.
Нарязаният на не много дебели филийки патладжан се изкисва около 2 часа в подсолена вода и се оставя да изсъхне. После го метнах на оребрения тиган без никаква мазнина, след което го панирах с яйцето, брашното и сусама. Готовите панирани филийки патладжан наредих в много леко намазнена тавичка. Върху всяка филийка сложих резен домат и полях със заливката. Всичко се запича докато заливката порозовее. Аз лично спестих чесъна от заливката, но пък за сметка на това направих млечно-чеснов сос със копър. Сосът овкуси допълнително и освежи иначе тежкото ястие.
1 патладжан 1 печена червена чушка 1 с л балсамов оцет 1 с л винен оцет 2 с л стафиди 1 скилидка чесън 2 с л кедрови ядки сол смлян черен пипер магданоз
. Патладжанът се нарязва на филийки с дебелина 1-1,5 см. . Намасляват се със зехтин и се изпичат на скара за 5-10 минути от всяка страна. . Стафидите се смесват с двата оцета, ситно нарязаният чесън. . Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. . Чушката се нарязва на дребно и се смесва със стафидите. . Прибавят се изпечени на сух тиган кедрови ядки. . Патладжанът се залива с този сос и се поръсва с малко нарязан магданоз.
200 г рулца от раци 6 твърдо сварени яйца 3 средно сварени картофа 200 г майонеза смлян черен пипер настърган кашкавал
. Картофите, яйцата и рулцата се обелват. . Настъргват се на ситно редне. . Сместа се подправяс със смлян черен пипер. . Смесва се с майонезата и се разбърква добре. . Оформят се топчета с диаметър 3 см и се овалват в настърганият кашкавал. . Нареждат се в чиния и се оставят в хладилник поне за 30 минути преди сервиране.