Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче :)  (Прочетена 320664 пъти)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #90 -: 21 Февруари 2009, 21:49:07 »
Ели, тези хапки изглеждат и звучат много вкусно! Направо ще ги сънувам :wacko2:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #91 -: 22 Февруари 2009, 19:40:36 »
Пилешки хапки „Валерия”
.........
Пилешкото бяло месо се нарязва на хапки с приблизителни размери 2.0/2.0 см.


Скъпа Ели,  личи си, че си човек на точните числа  :air_kiss:

хапките звучат и вкусно, и лесно. Задължително ще пробваме  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #92 -: 24 Февруари 2009, 12:41:08 »

                                "Пиле със сос от тигана"

Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 3/4 ч. бяло вино, 1/2 ч. пилешки бульон, 2 гл. лук, 2 с.л. сметана,  кр. масло, сол и черен пипер.

Приготвяне: пилешките гърди се начукват до не много тънко. Овкусяват се със сол и пипер и се изпържват в малко масло в по-дълбок тиган. Когато е готово, месото се вади и се покрива да не изстива.
В същия тиган се сипват виното, бульона и лука. Варят се докато соса остане на половина. Добавя се сметаната и по желание още малко масло.
Сервира се месото полято със соса и се поръсва със ситно нарязан магданоз.



Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1740
  • Dimitrana S.

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #95 -: 13 Март 2009, 00:18:03 »

                          Пиле със сос "Мандарин"

Продукти: 1 пеперуда пилешки гърди, 1/2 ч.л. захар, сол, чесън на прах.

За соса: 2/3 ч.ч. захар /аз сложих 1 с.л. кафява/, сок от 1/2 лимон, 1/4 ч.ч. соев сос, 1 с.л. настърган пресен джинджифил, 1 с.л. ситно нарязан пресен чесън, 4 с.л. царевично нишесте, 1/4 ч. вода

Приготвяне: пилешките гърди се разполовяват, начукват се не много тънко и се подправят със сол, захар и чесън на прах.  Изпичат се на грил тиган по 4-6 минути от всяка страна. Изваждат се и се нарязват на ивици.
В друг тиган се смесват захарта, сока от лимона, соевия сос, чесъна и джинджифила. Слагат се на котлона и когато сместа заври се добавя размитото във водата нишесте. В момента на завирането се добавя и пилето. Разбърква се добре да се покрият хубаво ивиците със соса и се сервира веднага.



kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #96 -: 13 Март 2009, 12:30:19 »
Домашен пастет от пилешки дробчета с моркови

Продукти:

500 г пилешки дробчета
1 голяма глава лук (нарязана на ситно)
2 средно големи моркова (предварително сварени и отцедени)
100 г меко масло + 1 и 1/2 с л за задушаване на лука
сол и черен пипер на вкус
 



Дробчетата се почистват и измиват. Сваряват се в 3-4 ч ч вода, като с лъжица се отстранява пяната образувала се отгоре след завиране. Отцеждат се много добре. Поставят се кухненски робот и се пюрират.

Лука се задушава в маслото няколко минути. Отстранява се от огъня и се пюрира. Отделно се пюрират и морковите. Дробчетата, лука и морковите се смесват, подправят се с черен пипер и сол на вкус. Още веднъж сместа се пюрира до гладко.

Изсипва се върху пергаментова хартия и с нож се оформя на правоъгълник (около 0.5см дебел, 30 см дълъг и 20 см широк). Заглажда се хубаво. Отгоре внимателно се намазва маслото. Навива се по дължина на руло. Опакова се с хартията. Поставя се в  хладилник за минимум 4 часа.

Сервира се нарязан на кръгчета с препечени филийки или солени бисквити.




vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #97 -: 13 Март 2009, 12:53:02 »
Чудно, направо лигите ми потекоха, Вики :thumbup:
А маслото оставяш на стайна температура ли, за да може да се намаже върху пастета :icon_question:

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #98 -: 13 Март 2009, 12:56:45 »
Да, Веси маслото трябва да е меко. 

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #99 -: 13 Март 2009, 13:13:42 »
Вики, този пастет е страхотна вкуснотия. :thumbup:
И лесен. :yahoo:

marabu

  • Гост

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #101 -: 17 Март 2009, 17:06:32 »
Домашен пастет от пилешки дробчета с моркови



Благодаря, че сподели тази рецепта !!! Децата много го харесаха, макар аз се изложих с навиването на рулото ..ама трябва да се упражнявам пак  :exclaim:


kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #102 -: 17 Март 2009, 17:25:00 »
Юле много се радвам, че се е харесал на децата ти. Моето също го харесва.
И аз първите два пъти не се справих както трябва с навиването на рулото  ;D


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #103 -: 17 Март 2009, 17:42:30 »
Ааааааа, Юле - и аз го спретнах в неделя вечер, но снощи рязахме, ама няма комп у дома - няма снимка :P Снимах, без да имам време за украса и аранжиране :innocent:, но ще пусна снимки след време.
Мисля, че добре го навих ::), но прегорих филийките ;D .
Вики, чудесно е - лесно и ефектно, малко ми беше безсолно, но така се старая да готвя напоследък уж по-здравословно :smile1:

mimi6669

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #104 -: 17 Март 2009, 19:08:03 »
Kostilq,А ще може ли да не се слага на пастета масло?Искам ми се да го пробвам този пастет,но това масло ме притеснява.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]


Фризер от mariqna44
[19 Ноември 2019, 09:56:34 ]


белорусские новости - 11/11/19 от Berzaimsnobe
[13 Ноември 2019, 06:23:42 ]


ВСЕ-ЗАЙМЫ-ТУТ.РФ - микрозайм на карту онлайн срочно без отказов от Berzaimsnobe
[11 Ноември 2019, 17:41:53 ]


FASHONDAYS - НАХОДКИТЕ НА СЕЗОНА СА ТУК! от BOSS
[02 Ноември 2019, 18:48:38 ]


Re: Магазин за обувки от BOSS
[31 Октомври 2019, 18:16:18 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]