Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче :)  (Прочетена 320599 пъти)

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #45 -: 11 Ноември 2008, 00:05:16 »
Пиле Строганов



4 пилешки филета
1 голяма глава кромид лук
2 скилидки чесън
250 г гъби
200 мл готварска сметана
30 г краве масло
1 с л доматено пюре
1 с л брашно
сладък червен пипер
сол
смлян черен пипер


• Филето се нарязва на жулиени, гъбите на филийки, лукът на тънки полумесеци, чесънът се наситнява.
• В разтопено масло се запържва лукът и чесънът.
• Прибавя се пилешкото месо и се запържва няколко минути.
• Добавят се гъбите и отново се запържва 4-5 минути.
• Ястието се поръсва с брашното, посолява се и се подправя с двата вида пипер на вкус.
• Разбърква се и се готви 1 минута.
• Прибавят се сметаната и доматеното пюре.<
• Ястието се задушава 7-8 минути и се сваля от котлона.

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #47 -: 19 Ноември 2008, 01:42:08 »
       General Tso's chicken




Продукти: пилешко филе 300 - 400 гр., 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. бял пипер - смлян, 1 белтък, 3 с.л. царевично нишесте, 1 с.л. олио, 4 стръка зелен лук, 3-4 сухи люти чушлета, джинджифил, 2 ск. чесън.
За соса: 2 с.л. нишесте, 1/4 ч.ч вода, 3 с.л. захар, 4 с.л. соев сос, 3 с.л. оцет, 2 с.л вино за готвене, 1 ч.ч пилешки бульон, черен /бял/ пипер.

Приготвяне: Месото се нарязва на едри парчета и се маринова със соевия сос и белия пипер за поне 30 мин.
Всички съставки за соса се смесват и се оставят настрани.
Белтъкът се разбива и се смесва с нишестето и маринованото месо се сипва в сместа. Добавя се и 1 с.л. олио, което помага парчетата пиле да се отделят. Изпържват се в сгорещено олио до златисто и се отцеждат на домакинска хартия.
От тигана се отстранява излишната мазнина и се оставя само 1 с.л. Слагат се наситнените скилидки чесън, настърганият джинджифил и лютите чушки срязани по дължина. Разбъркват се  съставките на соса и се изливат в тигана. Сосът се оставя да заври и като се посгъсти се добавя пилешкото.  разбърква се докато месото се покрие добре със соса. Накрая се добавя зелен лук нарязан на ивички.
Сервира се с ориз.

Забележка: аз нямах пресен джинджифил и го замених със сух, както и целите люти чушки замених със стито чили и пак се получи невероятно вкусно. А и без ориз.
Източник: tastespotting.com

 :russian: :russian:
« Последна редакция: 19 Ноември 2008, 07:54:18 от pep-4o »

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #48 -: 20 Ноември 2008, 15:08:49 »
 :smile1: пиле по индийски
 брашно,сол,червен пипер ,чесън на прах се разбъркват , парчета от пиле се овалят в сместта ,ако има време добре е около половин час да престоят ,после се пържат до зачервяване от всички стани ,слага се студена вода колкото да се покрият парчетата ,варят се на слаб огън до готовност .
   почти 10 год.не бях правила това пиле ,като разглеждах старите тетрадки се сетих за нея ,става невероятно вкусно и бързо ,рецептата я имам от 25 год ,но защо толкова години не съм се сетила за нея ,може би сега имам много малко време за готвене  .   :smile1:
mazesin yemekleri

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1229

Reni 75

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 462
  • Аз мога
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #50 -: 20 Ноември 2008, 15:25:37 »
ММММММ, обожавам пиле, записвам си го в готварския рецептурник и ще го приготвя.Не е сложно, но затова пък е ефектно и добре се съчетава с :drinks:

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #51 -: 22 Ноември 2008, 00:32:20 »
Хрупкави пилешки крилца на фурна



60 г брашно
1 с л червен пипер
1 ч л сол
1 ч л чесън на прах
1 ч л смлян черен пипер
3 с л краве масло
1300-1400 г пилешки крилца


• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
. Фурната се загрява на 220 С.
. В голям плик се смесват брашното и сухите подправки.
. Прибавят се крилцата и пликът се завръзва.
. Разклаща се добре няколко пъти или докато крилцата се покрият с подправките от всички страни.
. В огнеупорна тава се разтопява маслото.
. Отгоре се нареждат крилцата и след това се обръщат (така те ще бъдат покрити с масло и от двете страни).
. Пилешките крилца се пекат 45 минути, като един път се обръщат по време на печенето.



sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #52 -: 22 Ноември 2008, 22:13:41 »
 :smile1: снощи пилешките бутчета посолих,изстисках един лимон ,намазах ги с олио ,нарязах праса и във фурната ,бързо,вкусно   :smile1:
mazesin yemekleri

Lety

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 276
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #53 -: 01 Декември 2008, 13:21:16 »
Мусака от пиле и ориз       
ПРОДУКТИ:
- пилешко месо;
- ориз;
- 1 пилешко бульонче;
- 1 морков;
- 1 зелена пиперка;
- 1 глава лук;
- 1 голяма скилидка чесън;
- сол на вкус;
- олио;
- черен пипер;
- чубрица;
- кашкавал
* Пилешкото месо се сварява и се нарязва на малки късчета.
* Изсипва се в тавичка. Прибавят се измития ориз, нарязания на ситно лук, нарязаните на малки кубченца моркови и пиперка и скълцания на съвсем ситно чесън. Добавят подправките, бульона, в който е вряло пилешкото + вода - в съотношение с ориза 1:3. Слага се стритото бульонче и малко олио. Разбърква се.
* Пече се в предварително загрята фурна на температура около 230 градуса.
* Когато ориза стане готов, наръсваме отгоре с едро настърган кашкавал и допичаме.
 
** Преди да варя пилешкото, леко го мариновах в малко бяло вино, соев сос, малко босилек. След това, изсипах маринатата в тенджерката с вода и така сварих, но може и без мариноване.
*** Вместо с кашкавал, накрая отгоре може да се направи заливка, като за класическа мусака, но лично аз предпочитам варианта с кашкавала.

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #54 -: 06 Декември 2008, 18:01:36 »
Карамелизирани пилешки бон филенца със сусам

500г пилешки бон филета
3 с л мед
3 с л олио
3 с л горчица
1/2 лимон сока и кората
сол и черен пипер на вкус
3-4 с л сусам

Смесват се меда, олиото, горчицата и лимоновата кора. Пилешкото се наръсва със солта, черния пипер и лимоновия сок и леко се намазва с час от сместа.
Маринова се за 1 час   маже се всяко парче със сместа и се поръсва със сусам. Пържи се на тефлонов тиган с много малко мазнина,колкото да омаже дъното.









kylinarka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 393
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #55 -: 10 Декември 2008, 17:24:32 »
МАЛКИ ШНИЦЕЛИ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО

Продукти:
Месото от едно сварено и обезкостено пиле;
3 яйца/разделят се жълтъци и белтъци/;
2 к.ч брашно;
1 ч.ч бира;
сол,черен пипер.
Свареното месо се реже на дребни парченца.Жълтъците се разбиват с бирата ,солта и черния пипер и  се прибавя брашното.След това  се прибавят белтъците добре разбити  и месото.Гребва се с лъжица от сместа и се пържат шницелчета в добре загрята мазнина до златист цвят.
Добър вариант за тези /като мен/,които много не обичат бялото пилешко месо.  :thumbup:

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #56 -: 11 Декември 2008, 22:05:22 »
kylinarka, благодаря за споделената рецепта за шницелите! От снощната вечеря остана пиле и щом видях рецептата ти, веднага реших, че ще се превърне в шницели ;D Направих малки поправки и се получиха ето тези шницелчета. Много се харесаха на паловинката. Благодаря!


emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #57 -: 16 Декември 2008, 00:15:23 »
                  "ПИЛЕШКИ ПУРИ"

Продукти: 2 "пеперуди" пилешки гърди, сол, черен пипер и куркума; за плънката - пушено пиле, чорисо, кисели краставички, манатарки, кашкавал, моцарела, бяло вино и черен пипер.
За панировката: брашно, яйце и галета смесена с настърган пармезан, червен пипер, чесън на прах и малко сухо картофено пюре.

Приготвяне: пилешките гърди се разполовяват, начукват се до много тънко. Овкусяват се със сол, черен пипер и куркума и се оставят да се овкусят поне 30 мин.
В това време всички продукти за плънката се нарязват на малки кубчета. Овкусяват се с малко бяло вино и черен пипер.
Плънката се разполага по дължина на гърдите и се завиват на дълги рула /пури/. Панират се в брашно, яйце и галетата смесена с другите продукти. Пържат се в не много сгорещена мазнина.


sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #58 -: 17 Декември 2008, 20:48:26 »
 :smile1: пастички с пилешки дробчета
        около половин кило измити дробчета
        1 яйце
        сол,черен и червен пипер
        1 глава лук
 всичко се мели в робота ,получава се течна кайма ,в сгорещана мазнина с лъжичка се слага от сместа и се запържват от двете страни
       1 глава лук се реже на полумесец и се запържва ,смесва се с майонеза и се намазват кюфтенцата и зе захлупват с друго кюфтенце ,аз нарязах и кисели краставички на много ситно   :smile1:
mazesin yemekleri

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #59 -: 18 Декември 2008, 00:45:07 »
                "ЛИМОНЕНИ БУТЧЕТА С КУРКУМА"

Продукти: пилешки бутчета, Уни сос, сос Уорчестър, прясно смлян зелен пипер, сок от 1/2 лимон, куркума.

Приготвяне: бутчетата се овкусяват с Уни и Уорчестър сос, смленият пипер /аз използвах зелен, защото се оказа, че черният е свършил  ;D, но се получи много добре/, куркумата и сока от лимона. Оставят се да се овкусят колкото може по-дълго /при мен около 12 часа/ . Слагат се в тавичка заедно с половинката от изцедения лимон. Долива се вода. Завиват се с фолио и се пекат, колкото е необходимо, като накрая фолиото се маха да се запекат.
Сервират се с гарнитура по желание. Аз сервирах  със задушени във вода и зехтин картофи с добавка на малко "Вълшебен вкус"



 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума