Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче :)  (Прочетена 330987 пъти)

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1740
  • Dimitrana S.

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #151 -: 21 Юли 2009, 22:59:30 »
Задушени пилешки воденички



1 кг пилешки воденички
2 глави кромид лук
400 г млени консервирани домати
1 с л мед
щипка риган
сол на вкус
2-3 кисели краставички
или 1 с л каперси


Воденичките се почистват и се варят 1 час.
Към края на варенето се маха капака на тенджерата, за да изври течността.
Трябва да остане 200 мл бульон.
Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.
Задушава се под капак в малко олио и прецеденият бульон.
Като поизври се добавя малко вода и млените консервирани домати.
Прибавят се 1 с л мед и сол на вкус.
Готви се 2-4 минути.
Добавят се воденичките и щипка риган.
Ястието се готви до извирането на водата и получаване на гъст сос.
По желание се прибавят нарязани на жулиени краставиците или 1 с л каперси.
Готовите воденички се поднасят с ориз.


** Kонсервирани домати се заменят с 3-4 пресни, обелени и настъргани домати.
*** източник : pep-4o
« Последна редакция: 21 Юли 2009, 23:04:02 от marabu »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #152 -: 21 Юли 2009, 23:37:53 »
Задушени пилешки воденички

.....................
По желание се прибавят нарязани на жулиени краставиците или 1 с л каперси.
Готовите воденички се поднасят с ориз.

За необичащите ориз, не гответе до извиране на соса, оставете малко и го сгъстете с 1 с.л. царевично нишесте /по фин сос се получава, когато се сгъстява с нишесте, затова винаги него ползвам в ястия/



Моите са готови. Без ориз, със сос. С добавка - каперсите и щипка лют пипер.  
Вкусно  :nyam: :nyam:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2228
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #153 -: 24 Юли 2009, 10:24:53 »
Пилешки дробчета с бекон и гъби на фурна


ПРОДУКТИ: 1 кг. пилешки дробчета, 250 гр. пресни гъби, 120 гр. бекон, 2-3 глави лук,1 по-голяма пиперка,1-2 скилидки чесън, 200мл. бяло вино, 1 с.л. лютеница,около 50мл. олио, 3 и 1/2с.л. брашно,1с.л. комбинирана подправка за пиле, сол,чер пипер на вкус, 2-3 зърна кардамон, магданоз.

ПРИГОТВЯНЕ: Размразяваме дробчетата. Оставяме ги да се отпуснат съвсем и ги проверяваме - макар и рядко има по някоя забравена жлъчка. После ги измиваме, подсушаваме и овалваме в брашното омесено с комбинираната подправка. Намазваме тавата с олио и овалваме набрашнените дробчета. Слагаме нарязания на лентички бекон и право във фурната /предварително загрята на 250-300градуса-макс. / През това време нарязваме лука, гъбите, пиперката, размесваме лютеницата с виното. На 15мин. вадим за бързо дробчетата и омесваме със зеленчуците и виното, слагаме зърната с чер пипер и кардамон. Печем още 20мин. на макс. Накрая изваждаме, посоляваме на вкус, поразбъркваме и оставяме тавата в изключената фурна за около 5-6мин.Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Да Ви е сладко. Много бяло вино поеха.

П.П. Лютеницата можем да заменим с един настърган домат.
 
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #154 -: 28 Юли 2009, 23:26:09 »
Пиле на лютика



1 пиле около 1 кг или друго месо от птица с подобно тегло
3-4 супени лъжици масло
300 мл. вода
11/2 кг зелени чушки
5-6 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус.

Пилето цяло или нарязано на 4 парчета се запържва до червено в маслото.
Посолява се. Налива се водата и се оставя да се задуши, докато костите започнат напълно да се отделят от месото. Следи се да остане малко сос. Ако водата изври, се добавя малко топла вода.
Кожата и костите на пилето се отделят. Месото се накъсва на съвсем малки парченца и се връща обратно в соса.
Чушките се изпичат, обелват и се нарязват на дребни парчета. Добавят се към пилето. Оставя се ястието само да заври (при по-дълго варене печените чушки придават горчив привкус).
След като ястието се отстрани от котлона, се добавят нарязаният на ситно магданоз, пресованият чесън и се подправя с черен пипер на вкус.
Ястието е вкусно и топло и студено.

« Последна редакция: 27 Септември 2011, 17:03:27 от pep-4o »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #155 -: 29 Юли 2009, 08:38:10 »
Eли, това пиле звучи много апетитно. От името се заблудих, че е лютиво, ала то просто е пиперлия.  ;D  Сега е сезона на зелените месести пиперки, ще се прави и това си е. :thumbup:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #156 -: 29 Юли 2009, 08:49:09 »
И на мен много ми харесва,Ели.  :thumbup: Лесно,леко и вкусно. Май ще го пробваме тези дни. Благодаря.  :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #157 -: 29 Юли 2009, 14:10:56 »
 Сега е сезона на зелените месести пиперки, ще се прави и това си е. :thumbup:

Лесно,леко и вкусно. Май ще го пробваме тези дни. Благодаря.  :flower:

дишайте ми праха, приятели, този път  :drinks:  върнах ви го за соленките  :P

Пиле на лютика
.........................
Ястието е вкусно и топло и студено.


За сега, Ели, гарантирам, че е вкусно топло  :flower: :flower: Чудесна комбинация на чушки с пиле ииииииии много чесън  :wink1: Е, това с магданоза е вече прибрано в кутия за Стоев, но вярвай, той ще го оцени подобаващо!  :air_kiss:

« Последна редакция: 25 Април 2010, 19:56:55 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Petka :-)

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 460
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #158 -: 10 Август 2009, 07:00:33 »
                                      Пиле с голям праз        :rofl:


4-5 пилешки бутчета (аз използвах горната част)
4 резенчета пушен бекон, нарязани на дребни парченца
1 голям праз  ;D
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 чаша гъби от консерва
10-тина обезкостени маслини
1/2 чаша доматено пюре
1/2 чаша вода
3/4 чаша бяло вино
сол на вкус

Пилето се запържва в мазнина от двете страни и се изважда от тигана. В същата мазнина се задушават леко останалите зеленчуци с малко сол + бекона. Пилето се връща пак в съда при зеленчуците, добавят се маслините, доматеното пюре, водата и виното и се оставя да поври до готовност. Много ароматно ястие , надявам се да ви хареса.

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #159 -: 17 Август 2009, 15:42:11 »
Многооо вкусни (нездравословни естествено) пържени пилешки крилца


Lety

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 276
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #160 -: 23 Август 2009, 23:58:38 »


Пиперени ладийки

Продукти:
чушки,
пилешки пържолки от бут ( или  пил.филе),
гъби ,
1-2 домата,
лук,
2-3 скилидки чесън,
горчица,
сос "Уорчестър",
черен пипер,
червен пипер,
чубрица,
 босилек,
сол,
магданоз,
кашкавал,
зехтин

Чушките се измиват, срязват се на две по дължина и се почистват от семките. Подреждат се в тавичка.
Пилешкото месо се нарязва на хапки,слага се в купа, заедно със нарязания на ситно лук и чесън. Прибавя се сос "Уорчестър", горчица, сол, черен и червен пипер, малко чубричка, босилек. Всичко се обърква добре и се оставя да поседи с подпрравките минимум 30 минути. След това се задушава в малко зехтин около 15-тина минутки. 2-3 минути преди да се свали от огъня се прибавят гъбите и нарязания магданоз.
Чушките се пълнят с така приготвеното месо, като между пилешките хапки се поставят тънки резенки домат. В ладийките се слага от сосчето получено от задушаването. В тавичката се налива съвсем малко водичка и ладийките се пекат в загрята на 220 градуса фурна. Малко преди да са напълно готови се покриват с резенчета кашкавал и се допичат.

 **Аз съм използвала от тумбестите чушки за пълнене, които са по-нежни и лесно се изпичат. Ако се използва от обикновените, които са по-плътни и по-жилави, трябва половинките  преди пълнене да се бланшират леко за 1-2 минутки във вряща подсолена вода.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #161 -: 28 Август 2009, 15:16:36 »

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #162 -: 02 Септември 2009, 09:32:32 »

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1726
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #163 -: 08 Септември 2009, 11:17:30 »
След чудесното предложение на mivis, от мен вариант на пилешко със зеленчуци, но този път с филе:

Пилешка торта с квасена сметана



Продукти:

600гр пилешко филе
100гр пушена сланина
2+3 яйца (2 – плънка, 3 – отгоре)
Малко брашно (плънка)
~ 450гр рендосан кашкавал (Gouda а може и Витоша)
450гр квасена сметана
2 с.л. брашно (отгоре)
Сол,черен пипер и магданоз
500гр замразен зеленчуков MIX (броколи, карфиол, чушки, морков и грах)

Приготвяне:

Пилешките филета нарежете надлъжно на толкова парчета, че да стигнат да се покрие дъното на тортена форма (26см). Посолете ги със сол и черен пипер и ги оставете за една нощ в хладилника (или 2 часа във фризера).
Оваляйте месото в брашно, яйца и много кашкавал. Наредете го в подмазаната тортена форма (покрийте плътно дъното). Поръсете със ситно нарязаната сланина, а отгоре замразените зеленчуци.
3-те яйца разбийте с 2 равни с.л. брашно + квасената сметана. Поръсете със сол, пипер и магданоз. Изсипете сместа върху зеленчуците и поставете в загрятата на 175° фурна за около 1 час. Накрая увеличете фурната на 200° за 5мин (за да се зачерви отгоре).
След като се изпече тортата я оставете още 10 мин във формата преди да я извадите от нея. След още 15 мин може да я нарежете.


Снимката не е хубава, тъй като е с телефон, но вкуса е отличен. Надявам се да ви допадне  :smile1:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #164 -: 08 Септември 2009, 12:14:33 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]