Автор Тема: Рецепти от vens - ІІІ част  (Прочетена 249240 пъти)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #300 -: 06 Април 2014, 21:33:23 »
Благодаря , Дзвер !Радвам се , че на "първо четене " рецептата ти е допаднала. :smile1:А иначе пайчето се получи много вкусно  и си го хапнахме с голямо удоволствие.

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #301 -: 29 Април 2014, 11:04:11 »
Зелен хляб със спанак , масло и сирене

Продукти:
за тестото :
около 150 гр спанак
2 бр. яйца
200 гр кисело мляко
50 мл.вода
3 с.л олио
1 с.л. оцет
20 гр. прясна мая за хляб
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
около 500 гр брашно
за плънката :
30 -40 гр. меко краве масло
около 150 гр.краве сирене
освен това :
1 жълтък с 1 с.л. олио
Приготвяне :спанакът се измива и се смила с 1 с.л. кисело мляко в блендер .С полученото пюре и другите изброени продукти се замесва  тесто.Оставя се да втаса около 30 минути.След това се разделя на 2 части.Всяка се разтегля на дебела кора  , намазва се с масло , поръсва се с натрошено сирене , оформя се на руло и се усуква.Получените два фитила тесто се сплитат.
Така оформеното хлебче се поставя в покрита с пекарска хартия форма / аз използвах форма за кекс / и се оставя за втаса отново около 30 минути.Намазва се с разбит с олио жълтък и се пече в предварително затоплена фурна при температура 180 градуса.


vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #302 -: 29 Април 2014, 11:22:42 »
Запеканка с извара
Продукти
около 700 гр. извара
2 -3 бр. яйца
около 200 гр. спанак
1 с.л.кисело мляко
2 стръка зелен лук / може да се прибави и стрък зелен чесън /
4-5 бр. печени чушки
сол и черен пипер на вкус
1 с.л.галета
Приготвяне :Яйцатата се разбиват леко и се прибавят към изварата.Сместта се овкусява със сол и черен пипер и се разделя на три равни части.
Отделно спанакът се измива  и се смила с 1 с.л. кисело мляко в блендер до получаване на пюре.
Печените чушки също се смилат на пюре в блендер.
За получаване на зеленият слой към едната част от отделената извара се прибавя спаначеното пюре и нарязания на дребно зелен лук.Сместта се разбърква добре.
За червеният слой  , към другата част от отделената извара се прибавя пюрето от чушки .
Подходящ огнеупоред съд се намазва с олио и се поръсва с галета.Като първи слой се поставя бялата смес от изварата.Върху нея се поставя зелената със спанака и се завършва с червената смес.
Запеканката се поставя в предварително затоплена фурна и се пече около 30-40 минути при температура 180 градуса.
След като се изпече се охлажда за 5 минути и се обръща в подходяща чиния.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #303 -: 29 Април 2014, 12:10:56 »
Веси, адаш, драго ми е че си отново сред нас, още повече с рецепти :thumbup:
И да продължаваш в тоя дух :P
Твоите тестени и изварени са ми любими, а сега от Лидл си купувам страхотна извара :yahoo: - и пушената и обикновената на Пилос.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #304 -: 29 Април 2014, 12:46:47 »
И двете предложения са  :thumbup:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #305 -: 29 Април 2014, 13:49:15 »
Благодаря за похвалите ! :flower: Много ме радват.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #306 -: 29 Април 2014, 15:53:18 »
Похвалата си е напълно заслужена  :thumbup:

zoica

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1300
  • Живка
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #307 -: 02 Май 2014, 23:20:28 »
Веси , благодарности към твоите вкусни рецепти.Правя тази тарта за втори път и така хубаво си хапнахме....Много вкусна стана-благодаря ти!
"Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш напълно"!
http://receptitenazoii.blogspot.com/

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #308 -: 03 Май 2014, 18:23:19 »
 :thumbup: zoica , много апетитно изглежда тартата !Подсети ме и аз да направя тези дни.Драго ми е  , че предложените от мен рецепти ти допадат. :smile1:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #309 -: 29 Май 2014, 14:58:55 »
Запеканка с извара
........

Ау, vens, страхотна идея!

Имам една хубава домашна извара от приятелка - още довечера ще спретна тази вкусотия! Благодаря!  :air_kiss:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #310 -: 29 Май 2014, 21:18:42 »
Таня  ,много ми е драго , че идеята ти допада. :smile1:Ако я направиш ще се радвам да споделиш резултата.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]