Автор Тема: Рецепти от vens - ІІІ част  (Прочетена 249003 пъти)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #30 -: 26 Юли 2008, 23:41:41 »
Патладжани  , тиквички и пилешки късчета с доматен сос



Продукти :
2 бр. патладжани
2 бр. тиквички
0,350 гр. пилешко филе
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
около 0,400 гр. домати
150 гр. топено сирене
150 гр. кашкавал
100 мл. бяло вино
листа пресен босилек / или 1 ч.л. сух /
магданоз
1 ч.л. захар
черен пипер и сол на вкус
олио
Приготвяне :Патладжаните и тиквичките се обелват и се нарязват на кубчета.Патладжаните се посоляват и се оставят за около 15 минути , след което се измиват.Зеленчуците се задушават  за около 10 минути.Овкусяват се със сол и черен пипер.Отделно птичето месо се нарязва на кубчета и се изпържва в 1 с.л. олио.Прибавят се нарязаните на дребно лук и чесън и след около 3 минути се отдегля от котлона и се овкусява.
Доматите се смилат на блендер / или се настъргват на едро ренде /.Слагат се в съд на котлона и се оставят да врят на слаб огън около 10 минути.Прибавят се бялото вино , захарта , сол на вкус и след около 5 минути соса се оттегля от котлона.Към него се прибавят нарязаните на дребно босилек и магданоз.
В подходящ огнеупоред съд се слага част от доматения сос.Върху него се слага половината от задушените тиквички и патладжани.Върху тях се подреждат парченца топено сирене.Следва птичето месо  и върху него отново се слага сос.Поставя се останалата половина от тиквичките и патладжаните , залива се отново с доматен сос и се пече около 1 час при температура 180 градуса.Преди да бъде напълно готово ястието се поръсва с настърган кашкавал и се допича.
Забележка :Гозбата може да се приготви и без птиче месо.Тогава в плънката може да се прибави бяло саламурено сирене.

« Последна редакция: 26 Юли 2008, 23:50:40 от vens »

irinka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1749
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #31 -: 26 Юли 2008, 23:50:41 »
Веси,цял ден ми се яде нещо с тиквичи и патладжани и неможах да разбера какво точно да е.Е,вече знам,още утре ще си я направя тази гозба.Много,много вкусно изглежда!! :air_kiss:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #32 -: 26 Юли 2008, 23:54:02 »
Иринка , много ще се радвам  , ако тази гозба ви хареса. :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #33 -: 27 Юли 2008, 00:13:15 »
Запеканка от макарони и смляно месо



Продукти :
500 гр. макарони
0,350 гр. смляно месо
около 0.400 мл. домати
100 мл. бяло вино
150 гр. топено сирене
пресен босилек
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
за поливката :
2 с.л. брашно
300 мл.прясно мляко
200 мл. вода
3 с.л. олио
50 гр. синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
150 гр. настърган кашкавал / за поръсване /
Приготвяне :Смляното месо се задушава в 1 с.л. олио. Прибавят се смлените на блендер домати.Сместта се оставя ври на слаб огън около  5 - 10 минути.Прибавят се бялото вино , захарта , сол  , черен пипер и нарязания на дребно пресен босилек.
За поливката брашното се запържва в 3 с.л. олио.Разрежда се с прясното мляко и водата , като се бърка непрекъснато до получаване на гладък сос.Прибавя се натрошеното синьо сирене , овкусява се и се оттегля от котлона.
Макароните се сваряват в подсолена вода , към която е прибавена 1 с.л.олио.Отцеждат се .
В подходящ огнеупорен  , предварително намаслен съд се слагат половината от сварените макарони.Върху тях се слага смляното месо с доматения сос.Отгоре се нареждат парчета топено сирене.Върху тях се слага другата половина от макароните и се залива с поливката.Ястието се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.Преди да бъде напълно готова запеканката се поръсва с настърган кашкавал и се допича до златисто.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #34 -: 27 Юли 2008, 14:21:14 »
Веси , ваниловите бутерки са точно като френските. Страхотно си ги направила.  :thumbup: Голяма си майсторка.... ;D

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #35 -: 27 Юли 2008, 22:18:38 »
Йоли , отдавна бях планувала да направя тези бутерки.Вкусни бяха.... ;D
А похвалата от кулинар  , като теб е огромен комплимент за мен . Благодаря ти !  :flower:

irinka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1749
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #36 -: 27 Юли 2008, 23:38:17 »
Веси,тази вечер направих твоите Патладжани,тиквички и пилешки късчета с доматен сос.Точно това ми се ядеше! :yahoo:Много ни хареса и на двамата с половинката.Благодаря за споделената рецепта!! :air_kiss:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #37 -: 28 Юли 2008, 13:00:37 »
Иринка , благодаря ти , че си доверила на предложената от мен рецепта.Радвам се , гозбата се е харесала и у вас. :smile1:

DUC D'O

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 657
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #38 -: 28 Юли 2008, 20:13:24 »
И аз приготвих за вечеря  твоята рецепта -патладжани,тиквички и късчета само че соеви много вкусно .Благодаря за рецептата става любима ,пак ще е приготвя в най скоро време.

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #39 -: 28 Юли 2008, 20:28:32 »
duk , много ме зарадва. :smile1: Да ви е сладко !

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #40 -: 29 Юли 2008, 22:25:39 »
Бутерки с ванилов крем и кайсии


Весе, благодаря за този сладкиш :air_kiss:
Макар и тотално променен, знаеш защо пак се получи вкусен :smile1:
Благодаря! :-*

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #41 -: 30 Юли 2008, 09:40:32 »
Мила Весе, искам да ти благодаря за леката и прохладна Бърза изварена тортичка! :flower:
Специални благодарности имаш от Йори, който си копаеше с лъжицата директно от тавичката. Цялата е само за него, та му е разрешено. :smile1:


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #42 -: 30 Юли 2008, 13:38:55 »
Специални благодарности имаш от Йори, който си копаеше с лъжицата директно от тавичката. Цялата е само за него, та му е разрешено. :smile1:


лъже обещала ми е и на мен - и от тортата и йоревата лъжица :exclaim: >:(
А къде е рецептичката, че не я намерих :innocent:
« Последна редакция: 30 Юли 2008, 13:42:52 от vesela »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #43 -: 30 Юли 2008, 16:50:27 »
Кеми , радвам се , че макар и с промени рецептата за бутерките с кайсии е допаднала и на твоето семейство. :smile1:Ако искаш може да споделиш  и твоята версия .

Специални благодарности имаш от Йори, който си копаеше с лъжицата директно от тавичката. Цялата е само за него, та му е разрешено. :smile1:

лъже обещала ми е и на мен - и от тортата и йоревата лъжица :exclaim: >:(
А къде е рецептичката, че не я намерих :innocent:
Веси , обещаното си е обещано ! Търси си полагаемото  ;D !А рецептата е на предната страница.... ::) Бърза торта с бишкоти и извара.
Тони , да си изпълниш обещанието ! А твоята тортичка изглежда толкова апетитно , с тези " следи " от лъжицата на Йори , че  ми идва през монитора и аз да си хапна. :smile1:
« Последна редакция: 30 Юли 2008, 16:59:28 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІІ част
« Отговор #44 -: 30 Юли 2008, 22:11:14 »
Шоколадов крем с извара
Продукти :
3 яйца
1 ч.ч. захар / аз сложих половината кафява /
500 гр. кашкавалена извара
100 гр. натурален шоколад
20 гр. краве масло
0,500 л. прясно мляко
3 с.л. нишесте
ванилия
Приготвяне :Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се постепенно изварата.
Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с кравето масло и 100 мл. прясно мляко.Прибавя се към яйчната смес.
В другата част от прясното мляко се разтваря нишестето.Ароматизира се с ванилията и също се прибавя към яйчно - изварената смес.Всичко се разбърква добре и се излива в огнеупорни съдчета / като за крем карамел /. Пече се на водна баня при температура 180 градуса около 40 минути.


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]