Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част  (Прочетена 352105 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #15 -: 13 Юли 2008, 17:04:47 »
Жоре, аз до кога ще чакам рецепта за онази превкусничка супа с агнешки останки, дето ни нагости последния път ::)
Давай точно, тези дни мисля да я правя :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #16 -: 13 Юли 2008, 17:22:45 »
 :offtopic: Весе, чака ни да идем на гости; като си тръгнем, ще се сети как беше  :P рецептата
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Супа от агнешко месо
« Отговор #17 -: 13 Юли 2008, 17:47:55 »
Пепи, нали знаете, че сте добре дошли винаги, Те Весела и Росен идват чат-пат, ала вие с Мишо нямате никакви отбелязани посещения и червените ви точки са  никакви.  :P За да съм справедлив, понеже сте далече, едно посещение ви носи 5 (пет) червени точки и лесно ще изпреварите Весини ( с по една точка на гостуване). :thumbup:

Сега ще покажа супата, тя снимката е на Весината паница .......  май.  ;D

                                        Супа от агнешко месо
                                                6 порции

Обрязани останки от агнешко бутче или плешка
1 глава кромид лук
2 моркова
стрък целина и парче от глава целина
1,5 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сух джоджен
1/2 ч.л. смлян черен пипер
~ 80 гр. пълнозърнесто фиде (спагети)
100 мл. течна готварска сметана
1/2 връзка магданоз

За супата може да се ползва около 500 гр. агнешко месо с кости, ала е много по удачно и практично да се ползват останки от бутче (или плешка), на което месото е изрязано и се ползва за някое основно ястие.
В тенджера под налягане се слагат агнешкото, зехтина, лука, нарязан на парчета, морковите, нарязани на кубчета или търкалета и нарязаната целина. Наливат се 2 литра студена вода и супата ври около 1 час след първо свистене.
Кокалите се изваждат, обезкостяват и месото, накъсано на дребно, се връща в бульона. Супата се прехвърля в обикновена тенджера, добавят се всички подправки и фидето и ври на бавен огън още около 15 минути, до кулинарна готовност на фидето. Накрая се сваля от огъня, добавя се сметаната, супата се разбърква и се поднася гореща, поръсена с нарязан на ситно магданоз.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #18 -: 13 Юли 2008, 17:53:09 »
Мммм....точно мойта си е :P, мерси :air_kiss:

aniyon

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 795
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #19 -: 13 Юли 2008, 19:21:18 »
,Бордовски,  парфе - желе с кайсии е моят вариант на твоето парфе - желе с касис :smile1:Получи се много леко и свежо. Искам тук да ти благодаря не само за тази рецепта, а и за много други,споделени от теб, които с удоволствие съм правила и с апетит са се консумирали у дома!
« Последна редакция: 17 Юли 2008, 14:36:03 от aniyon »
Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ Фитнес треньор

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #20 -: 13 Юли 2008, 19:41:01 »
aniyon, благодаря за доверието  :flower: парфенцето става с всички плодове......а дали някой ще опита с диня.  ;D

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #21 -: 14 Юли 2008, 20:12:53 »
Бордовски, макар и пак без снимка, идвам да ти благодаря този път за Дробчета пролетна яхния. Много са вкусни! Дори и мъжът ми ги хареса, а той дроб не обича по принцип. Не е за пренебрегване и фактът, че рецептата е лесна и бърза, точно като за мен.  :P
« Последна редакция: 14 Юли 2008, 20:15:24 от petty »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #22 -: 14 Юли 2008, 20:16:42 »
petty :flower: много крехки и нежни стават, в моето семейство също са на почит.  :thumbup:

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #23 -: 15 Юли 2008, 21:58:12 »
Направих от твойте Гофрети....Станаха много вкусни!Мерси за рецептата..Ето резултата,само че нямам гофретник и ги пекох в едно уредче за сандвичи...
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #24 -: 15 Юли 2008, 22:08:23 »
alexa_a, тези гофрети трябва да се патентоват  ;D, намерила си начин да ги изпечеш в сандвичмейкър, трябва да имаш доста последователи  :thumbup:  Да са ви мноооого сладки. :yahoo:

Tinka79

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 137
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #25 -: 16 Юли 2008, 16:44:35 »
alexa_a, тези гофрети трябва да се патентоват  ;D, намерила си начин да ги изпечеш в сандвичмейкър, трябва да имаш доста последователи  :thumbup:  Да са ви мноооого сладки. :yahoo:

Аз съм и последовател, и аз ще ги пробвам във сандвич тостера за жалост нямам гофретник. Дано да се получи и там. Ако не зачвърчи и не изпръска всичката смес де.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #26 -: 16 Юли 2008, 18:31:16 »
Tинке, давай смело, щом веднъж има прецедент, то всичко трябва да е наред.  ;D

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #27 -: 16 Юли 2008, 19:36:03 »
 :smile1: сега и завинаги ,жоро знаеш ,че си супер ,когато публикуваш поредната рецепта сигурно знаеш ,чепак ще обереш точките   ;D
mazesin yemekleri

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #28 -: 16 Юли 2008, 20:12:57 »
Sezam, благодаря...... :flower:

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #29 -: 17 Юли 2008, 12:09:31 »
Парфето стана много вкусно...нямам снимка,но другия задължително ще го покажа.... :thankyou: :thank_you2:
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]