Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част  (Прочетена 351728 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
  
                                             :heart: Добре дошли в поредното продължение на темата ми. :chef: :003:
                                                  Май от двойкаджия съм се превърнал в тройкаджия  ;D

        :003: Мисля, че всички вече разбраха, че кухнята ми е универсална и може да се пoлзва и от здрави хора ;D......  :003:  :-*


Предлаганите от мен рецепти са съобразени (доколкото мога) с изискванията за диабетичното хранене. С изключение на десертите и тортите,които са малко по-особени, всички други ястия са обикновенни, със старание в тях да има повече "бавни" въглехидрати и "полезни", ненаситени мазнини.
Подходящи са за всички.
Вместо захар използвам течни подсладители. Можете да си ги замените със захар,ако не страдате от диабет.
подсладител "Хиксол"
Съотношение: 1 чаена лъжичка  е равна на 4 супени лъжици захар.
подсладител "Суитли - ултра"
Съотношение: 1 чаена лъжичка  е равна на 6 супени лъжици захар.


Важно за страдащите от диабет!!!
Захарният диабет е коварно, опасно и трудно контролирано заболяване. Аз не съм диетолог, не съм лекар, аз съм само един от вас, моите колеги по орис. Не приемайте моите рецепти като диета, консултирайте се винаги с вашия лекар за вашата диета , режим и количество на приеманата храна.




         Ето и каталог с рецептите:





Десерти, торти, сладка:    

Диетичен пай с ябълки
Десерт "Тиква на фурна"
Орехова торта с праскови
Диабетични кокосови таралежки
Обикновен домашен крем
Торта парфе с праскови и череши
Шоколадови мъфини с маслен крем
Ябълки на фурна
Млечно лимонов крем
Черешово парфе "Индиана"
Млечен сладолед
Мъфини с черешов топинг
Печени ябълки с ванилов сос
Желе от дюли - bordovsky  
Торта "Киви" - bordovsky
Оризов  мини чийзпудинг
Ябълков млечен кисел
Орехова чийз торта
Ябълков пай II
Парфе - желе с касис
Лесен портокалов кекс
Конфитюр от ягоди  
Джуркано парфе с череши  
Кейк с нектарини  
Мъфини с боровинки    
Джанков пай  
Kekс с дюли
Кисел от дюли  
Ябълков пай III
Торта "Бодил"
Локумки
Торта "Карамел"
 Ягодова торта
 Мъфини с конфитюр
Сладка, желета, конфитюри с Gelfix
 Тиролска пита с ягодово сладко

Тестени изделия,закуски и баници:

Гофрети без захар
Хрупкави гофрети
Баница със сирене
Щирник
Солени пръчки
Месник (баница с кайма)
"Тъмни" вити баници
Кифлички със сирене
Кравайчета сусамови
БЛИНИ
Средногорски тутманик
Милинки
Пълнозърнесто хачапури
Еклери
Палачинки със спанак на фурна
Питки Грахам с маслини
Кекс с череши - лек
Калцоне (побългарено)
Хлебчета с картофи и извара
Бухти
Баница със сирене и кашкавал
Рогчета - грахам
Kроасани със сирене(стъпка по стъпка)
Тостер сандвичи
Софиянки  
Здравословен кашник
Бутербаница
Калоферски милинки
Понички  
Тиквеник на шайби
Чудните кашкавалени сандвичи
Пълнозърнести земели
Паста (макарони) на фурна
Кифлички с извара и кифлички с маслини
Koктейлни бисквитки с мак и сусам
Meсеница с лук и сирене
Пирожки с извара на фурна  
Дърпани банички с извара  
Мързеливки със сметана  
Бургаски милинки  
Тутманик на бурми  
 Солен кекс с майонеза
Соленки с ким
Навит зелник
Виенски кифли
Коктейлни кифлички
 Панкейкс по Жоровски
 Солени валентинки
 Вити рогчета със сирене и кашкавал
Makoви осморки

Супи и сосове:                

Рибена супа с мляко
Зелена супа
Супа от риба с маслини
Доматено-млечна супа
Сос фрикасе с кисело мляко
Постен борш
Супа от свинско джоланче
Сос със чесън и орехи
Супа топчета със спанак
Ярешка (агнешка) чорба по овчарски
Шкембе - чорба (класик)
Супа топчета с домати и пащърнак  
Супа от зелен фасул  
Супа от пиле
Млечна майонеза
Супа от заешко месо със зеленчуци
Гергьовсска чорба
Супа от агнешко месо
Пилешка супа топчета
Картофена стърганица
Доматена супа с постни галушки
Агнешка пресечена чорба

Салати и предястия; мариновани, хайвери:

Салата - закачка
Зелена салата с маслини и дресинг от сварени яйца
Стерилизирани корнишони
Кръкмач
Мешана туршия
Mлечна  европейска салата
Бобена снежанка
Салата царевично езиче
Гювеч - консерва
Хайвер от патладжан
 Пастет от черен дроб

Основни ястия с месо, риба и субпродукти:

Пилешки филенца пълнени с кашкавал на скара
Хемендекс с леща на фурна
Пилешки кюфтета "лукс"
Свински езици в доматен сос
Пилешки филенца с гъби
Руло стефани
Дробчета пролетна яхния
Пилешки шницели - пане
Пълнени гъби
Пилешки дробчета по селски
Пилешка дроб-сърма
Запеканка с пушено пиле (а ла мексикано)
Котлети по пражки
Пастърва по годечки
Сьомга на пара
Гювечета от ярешко с лозови листа
Мусака с тиквички
Пържола в зелев лист
Пиле с гъби
Качамак на фурна
Шаран консерва - bordovsky
Свински панирани ролета
Варено-печени агнешки главички
Карначета с родопски боб в гювече
Пилешки сърми с кисело зеле
Телешка мусака с праз
Телешки шницел пане
Пилешки специалитет "Елеонор"
Рамстек с лук
Печено пиле - класик
Пиле Варна
Скумрия на керемида
Пилешки пускани кюфтета (почти по Чирпански)  
Наденички на канапе
Котлети по Тулски
Цариградски филета на керемида
Задушен заек в грънец
Кюфтета фрикасе
Палачинки "Сънят на майстора"
Чепънска кавърма  
 "Очите на ламята"
 Агнешки кебап по шопски
 Пиле с бамя яхния
Гювечета с воденички
Пилешки филета "Рига"
 Миди в сметана

Основни вегетариански ястия:

Вегетарианска дроб сърма - зимна
Боб с чушки и ориз
Чушки с мляко на фурна
Чушки - бюрек
Сирене във фолио
Млади картофи на пара
Гъби с топено сирене и сметана
Пиперки суфле
Пресни картофи с прясно мляко
Пържени тиквички с кисело мляко
Тиквички със сирене на фурна
Летен гювеч с пиперки и извара
Яйца с чушки и топено сирене
Зелен фасул с яйца
Пиперки със сирене и домати на фурна
Наложено имамбаялдъ
Имамбаялдъ (по оригинална рецепта)
Зеленчуци с ориз
Качамак
"Топено"
Печени пиперки по панагюрски
Лозови сърмички със стафиди и млечен сос
Праз с маслини
Тиквички с домати на фурна
Леща плакия
Кюфтета от прясно зеле със сос
Крокети със спанак
Прясно зеле на фурна
Каша от гъби с моцарела
Пълнени пиперки с праз и ориз на фурна
Грахова лазаня
Сарми от кисело зеле с грах
Каша от зелен фасул с моцарела
Лозови сърмички с кафяв ориз
Пълнен домат с рикота в гювече
Боб в гърне
Ризото с кафяв ориз и зеленчуци
Kартофено руло с пъстра плънка
Картофи “Ани” (печен чипс)
Вегетариански пролетен сач  
Каша от зелен фасул (зелен фасул по селски)  
 Тиквички - бюрек
Постна сарма с прясно зеле    
Праз с ориз на фурна
Лесно картофено руло
Пържен ориз по китайски  
Зимен вегетариански сач
 Печени пиперки на фурна
« Последна редакция: 07 Октомври 2009, 15:56:56 от bordovsky »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Лесен портокалов кекс
« Отговор #1 -: 17 Юни 2008, 19:08:13 »
Ще продължа с едно десертче, все пак тази част е най-специализирана.

                                               Лесен портокалов кекс

1 яйце
150 мл. зехтин
200 мл. портокалов сок (може от кутия)
3 чаши (от 200 мл.) типово брашно
1 флаконче есенция лимон
1 бакпулвер
1 с.л. подсладител "Суитли-ултра"
щипка сол

Яйцето се разбива заедно със солта. Добавят се зехтина, портокаловия сок, есенцията и подсладителя. След разбъркване се поставя и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се замесва кексово тесто, изсипва се в кексова форма (намаслена и поръсена с брашно) и се пече в предварително загряла фурна на 180 градуса. Проверява се дали е изпечено (след мин. 20 минути) с тънка клечица. След изпичане се освобождава от формата (изчакват се десетина минути) и се поднася изстинал.

---------------------------------------------------------------
Със същия успех може да се направи кекс с друг вид натурален сок, аз съм опитвал успешно със сок от ананас и сок мултивитамин.

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #2 -: 18 Юни 2008, 12:52:43 »
bordovsky, благодаря за рецептата за пържените тиквички, които правих снощи и нямах време да ги снимам, а веднага ги нападнахме. Уж проста рецепта, колко пъти съм я правила, а тези тънкости досега не ги знаех. Например винаги беля тиквичките - така ме е учила майка ми, и никога не съм ги държала да престояват с брашното. Соса винаги съм го правила само с кисело мляко и чесън. Благодаря за тези дребни подробности, които всъщност променят доста резултата към по-добро! От кулинар като теб човек много може да научи.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #3 -: 18 Юни 2008, 13:41:40 »
Да.......тиквичките, да...... :thumbup:   Да са ви сладки  :yahoo:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #4 -: 18 Юни 2008, 16:36:32 »
Жоро , все по-често се възползвам от съветите ти за по-здравословно хранене. И ги препоръчвам и на мои приятели. Скоро правих десерт за мой гост,който е диабетик  и определено взаимствах от твоите предложения. Благодаря ти от сърце.

Бъди здрав , приятелю , честита ти нова тема и от сърце ти пожелавам още много,много продължения.


GALINSKI

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #5 -: 21 Юни 2008, 21:56:58 »
как се прави сладко или мармалад с подсладител вместо захар.И колко подладител се слага на кг. плод.моля за отговор :icon_question:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #6 -: 21 Юни 2008, 22:15:25 »
Мармалад не съм правил, сладко става, от 2 до 3 ч.л. подсладител на 1 кило плод.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #7 -: 21 Юни 2008, 22:52:23 »
Ето един конфитюр (контифлюр му казвам аз  :P), скоро го правих.  :smile1:

                                          Конфитюр от ягоди

~ 2 кг. ягоди
3 ч.л. подсладител "Суитли - ултра"
1/2 ч.л. лимонена киселина
1 с.л. пектин на прах
1/2 ч.л. натриев глутамат

Ягодите се измиват, почистват от дръжките и поставят в тенджера. Добавя се около 200 мл. вода и се варят на бавен огън около 15 минути, като образувалата се пяна се отстранява с решетъчна лъжица. Добавят се останалите продукти (пектина се ръси по цялата повърхност, за да не остане на бучки). След 1-2 минути разбъркване, конфитюра се сваля от огъня, разпределя се в бурканчета, които се стерилизират за 10 минути.

aniyon

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 795
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #8 -: 24 Юни 2008, 20:20:40 »
Бордовски, благодаря за рецептата  тиквички със сирене на фурна ! Половината тавичка направих и с кайма. Аз хапнах от вегетарианския вариант. Сега тавичката е празна. :smile1:
Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ Фитнес треньор

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #9 -: 24 Юни 2008, 20:25:35 »
Тиквичките със сирене на фурна са невероятно вкусни!  :thumbup:
Жоро,  :thankyou:

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 406
  • Той ме обича!
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #10 -: 28 Юни 2008, 15:10:13 »
  Жоро, това е за теб  :air_kiss: за лесния портокалов кекс, много ти благодаря за чудесната рецепта. При мен не беше много лесно, със съвсем леко прегоряла коричка се получи  :blush2:, но пък е много вкусен. Следващия път обещавам да не се отдалечавам много сложа ли го във фурната.
      Момичета, ако някой още се колебае, горещо препоръчвам тази рецепта, изключително сполучлива е! Аз я направих с бяло брашно и захар. Икономичен е и ВКУСЕН!
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #11 -: 28 Юни 2008, 16:28:06 »
aniyon, t_ilieva , чудесно е. че сте харесали тиквичките, аз самия недолюбвам тиквички, но така и на мен се харесват.  :thumbup:

Tango, когато се ползва бяло брашно в рецептите ми, мисля, че трябва да се слага малко по- малко, но по принцип тази рецепта е гъстичка. Важното е, че сте го хапнали.  :smile1:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Джуркано парфе с череши
« Отговор #12 -: 29 Юни 2008, 15:54:43 »
                                      Джуркано парфе с череши
                                        10 - 12 порции

~ 600 гр. череши
200 мл. течна готварска сметана
1 ч.л. течен подсладител "Суитли ултра"
~ половин поизсъхнал кекс (една опаковка диабетични бисквити)
1 пакетче желатин ( 10 гр.)



Лесен десерт, препоръчвам го при наличие на позостанал кекс, какъвто и да е. Ако нямате такъв, рецептата става успешно и с бисквити.

Желатина се накисва в около 50 мл. студена вода и се оставя да набъбне. После се стопява на водна баня, без да се загрява много, само колкото да се стопи. Сметаната (оставена за няколко часа в хладилник) зе разбива заедно с подсладителя на крем. Около 500 гр. от черешите се разделят на две и им се отстраняват костилките. Кекса (бисквитите) се начупва на ситно.  Така приготвените всички съставки се смесват старателно (джуркат се демек) и се разпределят в малки купички или в хартиени формички. Отгоре се гарнират и украсяват с останалите череши. Оставят се в хлдилник за няколко часа , да стегне парфето и се поднасят студени.

---------------------------------------------
Десерта търпи страхотни импровизации - от вида на кекса или бисквитите, до избора на ползвания плод

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Кейк с нектарини
« Отговор #13 -: 07 Юли 2008, 11:56:06 »
                            Кейк с нектарини

5-6 нектарини (праскови)
2 с.л. зехтин
1 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"
2 с.л. нишесте

тесто:
1 яйце
2 чаши (по180 мл.) типово брашно
200 мл. кисело мляко
100 мл. зехтин
1 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"
1/2 флаконче есенция ром
1 бакпулвер
щипка сол

   

Нектарините се обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се със зехтина, подсладителя и нишестето и се изсипват в намаслена кексова форма.
Яйцето се разбива с подсладителя и солта, добавят се киселото мляко, есенцията и зехтина, след расбъркване се слага и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се разбърква кексово тесто, което се изсипва върху нектаринената смес. Пече се в предварително загряла на 180 - 200 градуса фурна, като се проверява дали е изпечено с тънка клечица. Като поизстине, се освобождава от формата, като се обръща върху подноса за сервиране. Нарязва се и се поднася студен.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Скумрия на керемида
« Отговор #14 -: 12 Юли 2008, 22:05:02 »
                                Скумрия на керемида
                                     4 порции

2 големи скумрии (над 500 гр. всяка)
3 лимона
4 големи домата
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. черен пипер
8 с.л. зехтин
4 с.л. галета
1 връзка магданоз
200 мл. бяло вино
сол на вкус



Скумриите се почистват, отстраняват им се главите и опашките и се разделят на 2 по дължина. Посоляват се и се мариноват с черния пипер и сока от 1 лимон за една нощ в хладилник. После ястието се приготвя в 4 керемиди за индивидуално сервиране (може да се приготви общо - в тава, но аз обяснявам за една керемида). На дъното на керемидата се слага половин домат, нарязан на кубчета, отгоре - парче риба с кожата нагоре. Следва 1/4 лимон, нарязан на дребни парчета, заедно с кората, 1 слилидка чесън, нарязана на дребно, половин домат, нарязан на филии, нарязан на ситно магданоз. Залива се с 50 мл. бяло вино, 2 с.л. зехтин и всичко се поръсва с 1 с.л. галета. Пече се във фурна на 220 градуса, за около половин час. Поднася се топла, с парче лимон.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[Днес в 14:19:16]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]