Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 419272 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #75 -: 10 Август 2008, 14:58:31 »
vens, vesela   :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #76 -: 10 Август 2008, 16:13:24 »
О, ама ти продължаваш с изкушенията :swoon:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #77 -: 12 Август 2008, 20:03:01 »
Мъфини с банан и кокос


½ ч.чаша масло
2 яйца
3 банана/много меки/, пюрирани
2 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица ванилия
1 – ½ ч.лъжица бакпулвер
½ ч.чаша кокосови стърготини
¾ ч.чаша захар
1 ч.лъжица сол

Загряваме фурната на 180 гр. Подготвяме си формите за мъфините.
Смесваме заедно  маслото и яйцата, прибавяме бананите и ванилията.
Отделно смесваме брашното, солта, бакпулвера и захарта.
Смесваме сухите и течните съставки, накрая  прибавяме кокосовите стърготини.
Сипваме от сместа в купичките, като не препълваме и печем за 20-25 мин. или до готовност.
Изваждаме и охлаждаме.
« Последна редакция: 12 Август 2008, 20:14:06 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #78 -: 16 Август 2008, 16:01:46 »
Пюре от карфиол



1  срдна глава карфиол
1 суп.лъжица масло или маргарин
2 суп.лъжици готварска сметана или мляко
3 суп.лъжици нарязан на ситно копър
1 ч.лъжици лимонов сок
½ ч.чаша  твърдо сирене или кашкавал, настърган
¼  -  може повечко ½ ч.чаша  сирене фета
Сол и черен пипер на вкус

В посолена вряща вода слагаме розичките карфиол, за 20 мин. или докато омекнат.
Отцеждаме хубаво от водата.
Слагаме карфиола в купа , прибавяме маслото, лимоновия сок, и копъра. Намачкваме с преса за картоф, може да използвате и пасатор.
Прибавяме сметаната/млякото, кашкавала и сиренето. Отново намачкайте или пасирайте.
Подправете със сол или черен пипер. Сервирайте веднага.
източник: kalyns
« Последна редакция: 16 Август 2008, 16:03:41 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #79 -: 16 Август 2008, 17:43:58 »
Кюфтета от карфиол

Около 800гр. карфиол
¼ ч.чаша брашно
2 яйца
1 глава лук
1/3  ч.чаша сирене
Магданоз
Щипка кориандър
Сол и черен пипер

Сложете карфиола в посолена вряща вода.за 10мин.
Отцедете хубаво. Поставете розичките върху кухненска хартия.
 Поставете подсушения карфиол в купа  и с вилица намачкайте. Разбийте яйцата, прибавете ги към карфиола, прибавете още, магданоза, нарязания лук, брашното, сиренето, кориандър   и сол и черен пипер на вкус. Изпържете в предварително нагорещен с мазнина тиган, за около 2-3 мин. от всяка страна, или докато придобие кафява коричка.Отцедете върху кухненска хартия.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #80 -: 16 Август 2008, 17:49:11 »
Кюфтета от карфиол

......................
Мммм, страхотно изглеждат!  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #81 -: 16 Август 2008, 18:07:19 »
Зелена салата със смокини, козе сирене и орехи

6 бр.  големи смокини
Микс от зелена салата/може да се направи и със  спанак, маруля…./
Козе сирене
Орехови ядки

За дресинга:
1 малък лук, нарежете на ситно.
2 ч.лъжици лимонов сок
Щипка сол
2 суп.лъжици зехтин или орехово олио

Поставете зелената салата в купа, овкусете с дресинга, отгоре поставете нарязаните на четвъртинки смокини , поръсете с орехови ядки и козето сирене.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #82 -: 17 Август 2008, 13:26:50 »
Рулца с извара, сирене, червена чушка и шунка


700гр. брашно с набухвател
¼ ч.лъжица сол
300мл. готварска сметана
330 мл. газирана вода
250гр. извара
200гр. сирене
1 червена чушка
¼ ч.чаша нарязано на ситно шунка.



Загряваме фурната на 200гр.
Смесваме брашното със солта. Прибавяме сметаната и газираната вода.  Смесваме добре, поставяме сместа върху набрашнена повърхност и омесваме до образуването на меко тесто. Разстилам тестото. Отгоре поръсваме с изварата, сиренето, нарязаната на ситно чушка и шунката. Навиваме на руло и режим, хубаво е да с дебелина около 3 см.Поставяме оформените рула върху пекарска хартия и печем за 15 мин.
почерпила кулинарно вдъхновение от winosandfoodies
« Последна редакция: 17 Август 2008, 17:11:01 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #83 -: 17 Август 2008, 17:07:27 »
Пангасиус с зелени подправки и домати

2 филета около 220гр.
сол и черен пипер
1 среден домат
магданоз около 4 суп.лъжици
2 клончета мащерка
1 - 1/2  ч.лъжица розмарин, нарязан на ситно
4 скилидки чесън
бяло вино, сухо
лимонов сок
зехтин

Загряваме фурната на 180гр.
Смесваме магданоза, чесъна, мащерката, розмарина, прибавяме 1 суп.лъжица лимонов сок, прибавяме и нарязания домат.
Овкусяваме филетата с черен пипер и сол, поливаме отгоре със зехтин, напръскайте с бяло вино.
Поставяме отгоре сместа с доматите и печем за 15-18 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #84 -: 17 Август 2008, 17:28:16 »
Салата от червено цвекло и маслини

около 0.500гр. червено цвекло, сварено
1-2 суп.лъжици лимонов сок
сол и черен пипер
маслини
магданоз

Смесете съставките в салатена купа без магданоза. Изчакайте цвеклото да се охлади напълно, подправете с магданоза и сервирайте.
източник:a veggie venture
« Последна редакция: 17 Август 2008, 17:34:52 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #85 -: 19 Август 2008, 12:23:38 »
Подариха ми форма за сладки и веднага се отчитам с резултата, използвах ето тази рецепта:   :smile1:

Мадлени



½ ч.чаша масло /113гр./
1 ч.чаша брашно /140гр./
½ ч.лъжица бакпулвер
1/8 ч.лъжица сол
3 яйца
2/3 ч.чаша захар /133гр./
1 ч.лъжица ванилия

Разтопяваме маслото и оставяме на страни да се охлади
Смесваме брашното, бакпулвера и солта.
Разбиваме яйцата и захарта.
Прибавяме ванилията.
Правим в брашнената смес кладенче и изливаме яйчената смес. Смесваме , не ползвайте миксер.
Правим отново дупка в сместа и изливаме маслото.
Изстудяваме тестото в хладилника.
Загряваме фурната на 180гр.
Намазваме с олио формите и поръсваме с брашно.
Сипваме 1 суп.лъжица от сместа. Печем за 11-13 мин. Печем до златисто като не препичаме, за да не станат сухи като изстинат.
Извадете  внимателно сладките от формата веднага като ги изкарате от фурната.

ето тук, е показано каква  е формата за тези сладки.
източник:wikihow.com

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #86 -: 19 Август 2008, 18:27:13 »

Мадлени

Много са хубавки! :smile1: Аз мадленки не съм правила, защото нямам формичка, трябва спешно да се сдобия и ще пробвам ::)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #87 -: 19 Август 2008, 20:23:02 »
Mariana G:thumbup:,.... аз така се въодушевих от първоначалния резултата, че направих и още една тава

Мадлени с портокалов аромат



50гр. бадеми, смелете в блендера
6 суп.лъжици масло, със стайна температура
1 яйце
1 ч.лъжица портокалова кора
½ ч.лъжица ванилия
1/3 ч.чаша прясно  мляко
¾ ч.чаша брашно
½  ч.чаша захар
½ ч.лъжица бакпулвер
1/8 ч.лъжица  сол
1/4 ч.лъжица  канела
1/8 ч.лъжица  карамфил

Смесваме бадемите и захарта.
В купа разбиваме маслото. Прибавяме яйцето, портокаловите корички, ванилията. Смесваме добре и прибавяме и млякото. Прибавете и смeлените бадеми със захарта
Смесваме отделно брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и карамфила. Изливаме брашнената смес върху маслената, разбъркваме. Охлаждаме в хладилника .
Сипваме по 1 суп.лъжица или запълваме с шприц  от сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно форма.Печем в загрята фурна на 180гр. за 12-15 мин.  Сладките са готови, когато  краищата леко  потъмнеят, а отгоре са мекички.
.
източник:myrecipes.com
« Последна редакция: 19 Август 2008, 21:44:38 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #88 -: 21 Август 2008, 16:10:11 »
Мъфини с портокал, мед и джинджифил

 2 ч.чаши брашно
1-1/2 ч.лъжица бакпулвер
½ ч.лъжица сода
1 ч.лъжица сол
¾ ч.чаша захар
¼ ч.чаша олио
¾ ч.чаша портокалов сок/ или 2 портикала/
¼ ч.чаша плод от портокал, нарежете на парченца.
1 яйце
1 суп.лъжица портокалова кора
2 ч.лъжица джинджифил
1 ч.лъжица ванилия
3 суп.лъжици мед
¾ ч.чаша стафиди

Загряваме фурната на 190гр. Намасляваме си 12 форми за мъфини.
Смесваме брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта.
Отделно смесваме олиото, яйцето и портокаловия сок. Прибавяме портокаловия плод, портокаловата кора, джинджифила, меда и ванилията.
Прибавяме брашнената смес към течната.След като смесим добре прибавяме стафидите, разбъркайте. Сипете сместа във формите, като не препълвате.
Печете за 18-20мин., може да тествате мъфините с клечка. Извадете и охладете.
Източник:food blogga

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #89 -: 23 Август 2008, 15:55:40 »
Запеканка с карфиол

1,500 кг. Карфиол
4  ч.чаши прясно мляко   
4-5 суп.лъжици царевично нишесте
2 яйца
Сол
Черен пипер
Индийско орехче
120гр. изварa                               
120гр. сирене                                 
120гр. кашкавал                           
           

Поставете нарязания на розички карфиол във вряща посолена вода за 10 мин.
Изцедете добре от водата и го поставете в тавичка.
Сложете в малък съд 3 ч.чаши мляко,прибавете сол, черен пипер и индийско орехче, стоплете. В останалото мляко разбъркайте двете яйца ,  и царевичното нишесте.
Когато млякото се сгорещи, прибавете яйчената смес към горещото мляко и бъркайте бързо с тел, не трябва да кипва. Към така получената смес прибавете предварително смесените извара, сирене и настърган кашкавал. Но не сипвайте всичката смес от сирене, изсипете само 2/3 от нея.
Полейте с получената смес карфиола, поръсете отгоре с останалата смес от сирене, извара и кашкавал.
Печете в загрята фурна на 180 за около 40-45 мин.
източник:justbaking., с малко изменения
« Последна редакция: 23 Август 2008, 16:18:21 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]