Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 392116 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #15 -: 22 Юни 2008, 13:06:35 »
мерси  :smile1: сега вече разбрах
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #16 -: 22 Юни 2008, 19:38:32 »
Огретен от тиквички, ориз и сирене.



3/4 ч.чаша вода
¼ ч.чаша ориз
2-3 стръка зелен лук
4 ч.чаши настъргана тиква
½ ч.чаша кисело мляко
5-6 листа мента
4 яйца
1 суп.лъжица копър
½ ч.лъжица сол
¼ ч.лъжица черен пипер
½ ч.чаша сирене/фета, моцарела/



Довеждаме водата да кипене, поставяме ориза, покриваме и намаляваме огъня и оставяме да поври за около 20 мин. или докато водата се абсорбира. Слагаме готовия ориз в купа.

Загряваме фурната на 170 гр.
Запържваме леко лука. Запържения лук прибавяме към готовия ориз.
Прибавяме в тигана и тиквичките, готвим за около 6 мин. отцеждаме ги от водата, която са пуснали и ги прибавяме в купата с ориза. Разбъркайте.
Прибавяме киселото мляко, накълцаната мента/ако искате не слагайте/, копъра, сол и пипер.Разбъркайте.
 Разбийте яйцата и ги прибавете към другите съставки в купата, разбъркайте два пъти и излейте в подготвена тавичка. /20 см./.
Поръсете отгоре със сиренето и запечете за 35 мин. или докато придобие леко кафеникав цвят.
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 16:42:21 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #17 -: 22 Юни 2008, 20:05:31 »
Риба в марината с лайм, копър и магданоз

1 лайм, настържете кората му , и изкискайте сока
1 суп.лъжица зехтин
1/3 ч.чаша копър
½ ч.чаша магданоз
4 филета бяла риба
Сол, пипер на вкус.

Смесете кората на лайма, ¼ от сока, магданоз, копър, сол и пепер.
Прибавете рибните филета и намажете отгоре всяко от тях.
Приберете в хладилника за 1 час.
Загрейте скарата или грилов тиган/може да ги увиете във фолио и пак да ги запечете, на скара/грилов тиган/
По време на готвенето на рибата, поливате с останалия сок от лайм.   
Готвим за 3-5 мин. в зависимост от дебелината на филетата.
източник:teste.com
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 20:54:36 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #18 -: 23 Юни 2008, 12:09:33 »
Кекс със сушени смокини



300гр. сушени смокини
1 ч.чаша гореща вода
1 - 1/2 суп.лъжица бренди
3/4 ч.чаша захар
3 яйца
1/4 ч.чаша кисело мляко
1/2 ч.чаша масло, меко
1 - 1/2 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица бакпулвер
1/2 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица сол
Пудра захар за поръсване.



Смесете горещата вода със смокините и брендито, оставете на страна за 30 мин.
Разбийте маслото със захарта, прибавете едно по едно яйцата, млякото.
Отделено смесете брашното, бакпулвера, сол и канела.
Прибавете към течните съставки и брашнената смес.
Накрая прибавете нарязаните на парченца смокини. Разбъркайте.
Подгответе си 20 см. форма за кекс, намислете и набрашнете.
Печете в загрята фурна  на 180 за 40-50 мин. или като проверявате с клечка за готовността му.Охладете за 15 мин. извадете от формата, охладете. Поръсете с пудра захар.
« Последна редакция: 25 Юни 2008, 06:21:39 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #19 -: 25 Юни 2008, 05:22:33 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #20 -: 25 Юни 2008, 11:19:32 »
Салата с моркови и авокадо



1 малко авокадо
450гр. моркови
слънчогледово семе
лимонов сок или сок от портокал
сирене тофу
оцет балсамико
сос Табаско/Tabasco
сол и пипер

Смесете авокадото с лимоновия сок, оцет балсамико в малка салатена купа, може да намачкате с вилица авокадото.прибавете на вкус сос Табаско, сол и черен пипер.
прибавете морковите и няколко кубчета сирене Тофу, разбъркайте добре и приберете в хладилника за половин час. Разбъркайте и подправете ако е необходимо. Преди сервиране и поднесете поръсено със слънчогледови семки.
източник:chocolateandzucchini.com
« Последна редакция: 25 Юни 2008, 11:26:39 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #21 -: 26 Юни 2008, 08:51:00 »
крем-супа с тиквички и пармезан

2 суп.лъжици зехтин
1 глава лук, нарежете
2 скилидки чесън, нарежете
1 суп.лъжица мащерка
1.250л. пилешки бульон
440гр. картофи
700гр. тиквички
1 ч.чаша нарязан на ситно магданоз
40гр. /1/2 ч.чаша/ пармезан
65гр /1/4ч.чаша/ кисело мляко
сол и черен пипер.

Загряваме мазнината, слагаме лука, чесъна и мащерката, готвим за около 1-2 мин., лука трябва да омекне.
Прибавяме бульона и нарязаните картофи. довеждаме до кипене, готвим за около 10 мин., картофа трябва стене мек.
Прибавяме тиквичките, оставяме ги за около 2-3 мин.или докато омекнат,
махаме от топлината, прибавяме пармезана, магданоза и киселото мляко.
Пасираме сместа.Тествайте на вкус и  подправете сместа.
Сервирайте поръсена с черен пипер и настърган пармезан.
източник:.taste.com
« Последна редакция: 27 Юни 2008, 06:30:11 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #22 -: 30 Юни 2008, 14:51:21 »
Салата с краставица, кисело мляко, сирене фета и копър

2 големи краставици
1/2 ч.чаша кисело мляко
3/4 ч.чаша нарязана на ситно копър
1/2 ч.чаша сирене фета
сол и черен пипер на вкус

Нарежете краставицата на четвъртинки, поставете я в салатена купа,
Прибавете нарязания копър, разбъркайте.
Прибавете киселото мляко, смесете добре.
Прибавете сол и черен пипер на вкус.
Поръсете със сирене фета, поднесете.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #23 -: 30 Юни 2008, 15:33:16 »
petrina,  
Салата с краставица, кисело мляко, сирене фета и копър -
много свежо - типично лятно предложение :flower:

Благодаря за идеята :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #24 -: 01 Юли 2008, 09:37:39 »
di_ani, :-*
Благодаря ти  :flowers:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #25 -: 01 Юли 2008, 09:48:53 »
Крем супа с тиквички, лимонена мащерка и боб

1 суп.лъжица зехтин
2 скилидки чесън, нарежете на ситно
1 глава лук, нарежете
350гр. картофи, нарежете на четвъртинки
750гр. тиквички, нарежете на четвъртинки
4 ч.чаши пилешки бульон
2 бр. дафинови листа
¼ ч.чаша лимонена мащерка/накъсайте листата/
400гр. боб от  консерва
1/3 ч.чаша нарязан магданоз
Сол и пипер на вкус

Загрейте олиото прибавете лука и чесъна гответе докато омекнат за 2-3 мин.
Прибавете картофите и тиквичките готвим за 5 мин. Прибавяме пилешкия бульон, лимонена мащерка и дафиновите листа. Покриваме. Готвим за около 20 мин. Изваждаме дафиновите листа.
Пасираме. Прибавяме боба, нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме на още средно загрети   котлони.
Поднесете с препечена филийка и сирене.
Източник: tаste.com
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 16:41:03 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #26 -: 01 Юли 2008, 12:20:44 »
Салала от домати, гриловани тиквички,сирене Фета и маслини

1 средна тиквичка
2 домата
1/4 ч.чаша черни маслини
1/4 ч.чаша сирене фета
зехтин, сол и черен пипер на вкус

за марината на тиквичките:
1 суп.лъжица зехтин
щипка риган
щипка босилек
щипка мащерка
1 - 2 скилидки чесън, пресовайте
сол

Разполовете тиквичката на две, нарежете. изпържете в загрята мазнина.
Смесете в малка купичка съставките за марината, прибавете тиквичките и смесете добре. Покрийте и приберете в хладилника за 30 мин.
В салатена купа поставете нарязаните домати, прибавете тиквичките, подправете с зехтин, сол, пипер.Тествайте на вкус.
Поръсете отгоре със сирене фета и маслините.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #27 -: 02 Юли 2008, 09:47:43 »
Мариновани тиквички на скара.

1/2 ч.чаша джиджонска горчица
1/4 ч.чаша лимонов сок
2/3 ч.чаша зехтин
2-4 скилидки  чесън, пресовайте
2 суп.лъжици розмарин
1 ч.лъжица черен пипер
сол на вкус
4-5  бр. средни тиквички

Нарежете тиквичките по дължина.
Смесете съставките за марината в купа с капак, поставете тиквичките и приберете в хладилника за едно денонощие.
Подгответе тиквичките на скара или грилов тиган. С останалата марината от време на време поливайте тиквичките на скарата.
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 20:58:02 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #28 -: 02 Юли 2008, 14:13:29 »
Салата с домати, яйца, маслини и дресинг с горгонзола

3-4 домата
2-3 твърдо сварени яйца
1/4 ч.чаша черни маслини
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
2 суп.лъжици зехтин
1 суп.лъжица оцет балсамико
1 суп.лъжица натрошено сирене горгонзола

Нарязваме доматите и яйцата на филийки.
подреждаме резенчетата домати върху тях яйцата, слагаме маслините.
Поръсваме със сол и черен пипер.
Смесваме съставките за дресинга.
Поръсваме салатата с дресинга
« Последна редакция: 12 Юли 2008, 20:58:57 от petrina »

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #29 -: 02 Юли 2008, 15:32:02 »
petrina ,стоя и цъкам като будилник,чудя се откъде имаш толкова енергия ,в тази жега, за такова готвене. ;D
Обаче ,нали съм една от малкото/с привилегии :P/,които те познават лично,та си знам че си енергична млада дама.
Супер си ,мила. :thumbup: Маринованите ти тиквички сигурно ще спретна още днес ,а може ли да са без горчица :icon_question: ,защото само аз ям в къщи.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]