Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 389504 пъти)

mistela

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 620
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #270 -: 09 Юли 2009, 19:15:33 »
 :smile1: Здравей, идвам с поздравления за ароматните охлювчета - станаха ни любими  :air_kiss:
Доволна мама на дечица :)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #271 -: 10 Юли 2009, 22:39:40 »
dani_md   Благодаря ти, надяваме  се да се хареса  :smile1:
di_ani   трогната съм  :air_kiss: 
mistela аз ти благадаря, че си  спретнала тези ароматни охлювчета  :thumbup:


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #272 -: 14 Юли 2009, 22:22:21 »
Пилешки дроб с розмарин и МAGGI® Унисос



0,500кг пилешки дроб
1 глава лук
3- 4 суп.лъжици МAGGI® Унисос
1/2 ч.лъжица розмарин
1/3 ч.лъжица черен пипер
1/2 ч.лъжица червен пипер
1/3 ч.лъжица кимион
щипка кориандър
1/4 ч.лъжица сол, внимателно със солта да не ги пресолите
2 суп.лъжици масло
около 1/4 ч.чаша брашно


Измийте дробчетата, изцедете и подсушете. В дълбока чиния се разбърква брашното с черния пипер, червения пипер, кимиона, кориандъра.Овалват се пилешките дробчета. В дълбок тиган се сгорещява маслото.В тигана се изпържват за 5 мин. пилешките дробчета. Прибавете лука и МAGGI® Унисос, розмарина, солта, похлупете и задушете за 10 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #273 -: 16 Юли 2009, 19:02:51 »
Кексчета"ДЪГА"



2 ч.чаши брашно
1-1/2  ч.лъжици бакпулвер
1/4 ч.лъжица сол
1 ч.лъжица ванилия
2 яйца
1/2 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша меко масло
3/4 ч.чаша захар
сладкарска боя



Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си 12 формички за мъфини. Подгответе си 5 купички с 5 лъжици.

Разбийте маслото и захарта до пухкавост. Прибавете яйцата, ванилията и млякото.

Отделно смесете брашното, бакпулвера и солта.

Обединете двете смеси. Сипете от полученото тесто в купичките, сипете от сладкарската боя във всяка купичка.

Сипвайте във всяка купичка по половин лъжица от всеки цвят, не препълвайте купичките.

Печете  за 15-20 мин или го готовност. Извадете и охладете.



за глазурата:

250гр. крема сирене
2 суп.лъжици масло, меко със стайна температура.
2-4 ч.чаши пудра захар
1 ч.лъжица ванилия

Смесваме  маслото  и крема сиренето, до кремообразна смес. Прибавяме ванилията, и пудрата захар, постепенно в зависимост от желаната плътност на крема.


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #274 -: 18 Юли 2009, 12:03:29 »
Патладжани с червено вино, домати, орехи и каперси/Капоната/


4 - 5 малки патладжана, нарязани на кубчета
4 суп.лъжици олио
1 голяма глава лук
1 голям домат, нарежете на кубчета
1/2 ч.чаша червено вино
1-2 суп.лъжици балсамов оцет
1 суп.лъжица каперса
1/2 ч.чаша маслини, почистени от костилките
1/4 ч.чаша орехи
2 суп.лъжици доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз



В дълбок тиган с капак загряваме олиото, слагаме нарязания на кубчета патладжан и лука, задушаваме за 5 мни или докато патладжана и лука омекнат.
Прибавяме доматите, виното, маслините,доматеното пюре, каперси, орехите, сол и пипер на вкус. Задушаваме за около 20-30 мин. или до готовност. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

« Последна редакция: 18 Юли 2009, 19:06:02 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #275 -: 19 Юли 2009, 12:09:09 »
Джинджифилов сладкиш с круши



1-1/2 ч.чаша брашно
1-1/2 ч.лъжица джинджифил
1-1/2 ч.лъжица канела
1/4 ч.лъжица карамфил
1/2ч.лъжица сода
1/8 ч.лъжица сол
1/3 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша мед
1/4 ч.чаша масло
1 яйце
2/3 ч.чаша прясно мляко
4-5 големи круши




Постелете дъното на 22см. форма с пекарска хартия. Обелете, нарежете и почистете крушите. Подредете ги на дъното на формата.
Смесете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, солта, содата.
Отделно разбийте захарта и маслото, прибавете меда, яйцето.
Прибавете малко от половината от сухите съставки към течните, прибавете млкото, после пак брашнената смес, мляко и пак брашнена смес.
Сипете тестото върху крушите загладете отгоре и печете за около 50 мин в предварително загряла фурна, или до готовност като проверявате с клечка.

« Последна редакция: 19 Юли 2009, 12:17:11 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #276 -: 19 Юли 2009, 15:25:01 »
Клафути с ягоди и къпини



4 яйца
90гр. захар
85гр. брашно
щипка сол
2-3 капки бадемова есенция
160мл. прясно мляко
160мл. сметана, течна-сладкарска
50гр. масло
около 1 кг. плодове/ягоди и къпини/ - да покрият дъното на съда



Загрейте фурната на 180гр. подгответе си тавата като я намаслите с масло.
Сложете на дъното плодовете.
Разбийте яйцата, прибавете захарта, после брашното и солта.
Сипете сметаната и млякото. Разбъркайте докато сместа стане гладка, Изсипете върху плодовете.
Печете за 25-30 мин или до готовност.



petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #277 -: 25 Юли 2009, 20:44:50 »
Шоколадов сладкиш

200мл. прясно мляко
250гр. захар
100гр. какао
125гр. краве масло/ 1 пакетче/
4 яйца
130гр. брашно
10гр. бакпулвер
1 ч.лъжица ванилия
100гр. орехи



Смесете брашното с бакпулвера.
Млякото, захарта, какаото и маслото се сваряват/ може да го направите и в микровълновата/
Отделя се малко от тази смес/ с нея ще намажем после сладкиша/, след като се охлади към нея се прибавя разбитите 4 яйца, орехите, ванилията и брашното с бакпулвера.
Получената смес се изсипва в тава с размери 20х30 която предварително е на маслена и посипана с брашно или сме застлали с пекарска хартия.
Пече се в загряла фурна на 180гр. за 20-25 мин или до готовност, като се проверява с клечка ако я изкарате суха/ да не е влажна/ значи сладкиша е готов. Средата на сладкиша трябва да е стегнала, но  да не е  суха.
Извадете и охладете нарежете на парченца и полейте с отделената смес.
източник: к.журнал-бр.5/2006
« Последна редакция: 25 Юли 2009, 20:57:35 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #278 -: 02 Август 2009, 10:50:51 »
Питки на тиган



2-1/2 .чаша брашно
1суп.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
14гр. прясна мая
60мл. топла вода
140мл. прясно мляко


Смесете топлата вода, маята и захарта, оставете за 10мин. да шупне.
В голяма купа смесете брашното, солта и млякото, прибавете и маята. Омесете
Оставете на страни за 3 часа или докато удвои обема си.



за солена плънка:
смесете сирене и настърган кашкавал



за сладката:
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.чаша орехи
4 суп.лъжици захар



Вземете малки топчици от тестото и разтеглете сложете от плънката завийте на топче и сплескайте, оставете на страни, вземете и подгответе другото и така до превършването на тестото.
Може да си намаслите леко тигана с 2 суп.лъжици олио или в сух тиган. Загрейте тигана и печете всяка докато покафенее от едната страна, обърнете от другата.
« Последна редакция: 02 Август 2009, 13:52:22 от petrina »

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 406
  • Той ме обича!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #279 -: 02 Август 2009, 14:18:55 »
Чудесно предложение и снимките са много изкушаващи, браво!  :thumbup:
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #280 -: 02 Август 2009, 17:35:45 »
 :air_kiss: Tango Благодаря ти!!!   :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #281 -: 02 Август 2009, 17:51:08 »
ще напиша и аз една рецепта за шоколадови кексчета за 2 мин., мисля че имаше подобна във форума но все пак е хубаво човек да има избор  :smile1:



Шоколадови кексчета за 2 мин. в микровълновата

за 3 бр.


3 чашки за капучино
2 яйца
3 суп.лъжици кисело мляко
4 суп.лъжици олио
4 суп.лъжици кaкао
1/2 ч.лъжица нес кафе
1/2 ч.лъжица бакпулвер
6 суп.лъжици захар
6 суп.лъжици брашно


тези 2 купички са малко по препълнени, наложе ми се разпределя сместа и така ми излезнаха 3 чашки


Смесете всички съставки, сипете в чашките като запълните до половината, не препълвайте защото ще изкипят/прилеят/.
Всека чашка по отделно сложих на пълна мощност за 2 мин. в микровълновата./ако сложите и 3 чаши заедно в микровълновата ще трябва да увеличите минутите/
Поръсете с пудра захар или щприцовайте отгоре със сметана.


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #282 -: 08 Август 2009, 11:49:27 »


Баници с мас

500 гр брашно /ако е необходимо добавете още малко/
3 суп.лъжици захар
1/2 ч.лъжица сол
40гр. прясна мая
2 яйца
2 суп.лъжици зехтин
200-230мл. хладко мляко
150гр свинска мас мека
2/3 ч.чаша натрошено сирене
2/3 ч.чаша извара





Добавете брашното заедно със захарта и солта в голяма купа и разбъркайте добре. Направете кладенче в центъра, добавете натрошената мая, щипка захар и облейте с хладкото мляко докато маята се покрие. Разбъркайте маята с мляко веднъж или два пъти, след което покрийте купата с кухненскa кърпa и нека почивка за около 15 минути или докато повърхността на маята с млякото не шупне.


Добавете останалите съставки (останалото мляко, яйцата, зехтина) и омесете добре, или на ръка или с вашата кухненска машина, докато тестото се оформи. Покрийте купата и оставете да почива отново на топло място за най-малко 30 минути или докато тестото се удвои.

Поставете тестото върху добре набрашнена повърхност , поръсете с брашно. Оформете около 10 еднакво големи топки, - поръсете с брашно, покрийте с кухненска кърпа - и още веднъж в продължение на поне 30 минути оставете тестото да почива.


Разточваме топките с точилка (използвате брашно, ако е необходимо), докато не получи много тънка тестено- кръгче и с четка го намазвате щедро с омекналата свинска мас, поръсете отгоре със сместа от натрошено сирене и извара. Навиваме ги и го оставяме докато оформим следващите тестени топки.


Навиваме оформените тестени пурички на охлювчета. Поставяме ги в тавата, отгоре отново намазваме с мас. И ги оставяме да починат на топло за 1-2 часа.

Печем в загряла фурна на 190гр за 14-16 мин. извадете охладете върху решетка и още топли се наслаждавай те на вкуса им.

« Последна редакция: 08 Август 2009, 17:10:46 от petrina »

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 693
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #283 -: 08 Август 2009, 14:33:32 »
petrina , поздравявам те зе чудесната рецепта. :thumbup: Страхотни банички! :yahoo:
Всичко е толкова хубаво и апетитно тук и направено с голямо старание и майсторлък.
Браво,мила!!! :flower:

gucci

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 158
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #284 -: 08 Август 2009, 16:05:03 »
Петрина идвам с благодарност за  шоколадови кексчета за 2 мин
Аз само добавих есенция ром пекох ги 3 минути за да бухнат и докато са топли ги намазах с желе от дюли и поръсих с кокосови стърготини.Станаха мн добри.Ето и снимка

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от tomislava
[21 Август 2017, 15:16:57 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:04:00 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:02:06 ]


Re: Идея за подарък от mariqna44
[19 Август 2017, 15:53:00 ]


Какъв компютър да си купя? от tomislava
[18 Август 2017, 21:55:43 ]


Идея за подарък от tomislava
[18 Август 2017, 21:50:33 ]


Re: Полезно ли е? от mariqna44
[28 Юли 2017, 10:04:58 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от tomislava
[27 Юли 2017, 13:46:35 ]