Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 431951 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #45 -: 13 Юли 2008, 17:11:30 »
Петрина, направих чудесна комбинация от твоите две кремчета - с плодове и с пролетни плодове - получи се това приятно лятно десертче:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #46 -: 14 Юли 2008, 18:59:19 »
petrina, бисквитите с тиквички звучат страхотно! Ще ги пробвам в най-скоро време!  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #47 -: 19 Юли 2008, 11:06:25 »
Мъфини с пъпеш и овесени ядки



1ч.чаша брашно
½ ч.чаша фини овесени ядки
1 ч.чаша пюриран пъпеш
2 ч.лъжици бакпулвер
½ ч.лъжица канела
¼ ч.лъжица джинджифил
½ ч.лъжица сол
¾ ч.чаша кафява захар
1 яйце
¼ ч.чаша олио



Загряваме фурната на 200гр.
Смесваме брашното, бакпулвера, овесените ядки, канелата, джинджифила, солта и  кафявата захар.
Отделно разбиваме яйцето и олиото.
Смесваме сухите към мокрите съставки. Прибавяме и пюрирания пъпеш. Смесваме добре.
Намасляваме си формите  за мъфините. Запълваме ¾ от тях. Печем за 20-25 мин.
Иваждаме и охлаждаме.
« Последна редакция: 19 Юли 2008, 14:00:16 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #48 -: 19 Юли 2008, 11:11:07 »
ммммммммммм vesela , кремчето изглежда много апетитно  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #49 -: 19 Юли 2008, 14:30:54 »
Риба с кисело мляко  и сирене



6-7 филета от риба
сол
черен пипер
¼ ч.чаша кисело мляко
1 суп.лъжица лимонов сок
половин средна глава червен лук
1 ч.лъжица копър
щипка червен пипер
2 – 3 скилидки чесън, пресовайте.
½ ч.чаша натрошено сирене

Посолете и поръсете с черен пипер рибата.
Подредете в намаслена тава, филетата риба.
Смесете млякото, лимоновия сок, нарязания лук, копъра, чесъна, прибавете и щипка червен пипер.
Намажете филетата с така подготвената смес. Запечете за 5 -6 мин.в предварително загрята фурна на 180гр. извадете поръсете отгоре със сиренето и запечете за още 4-6 мин.

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2380
  • Обичам живота...:)
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #50 -: 19 Юли 2008, 19:40:16 »
Крем с плодове

petrina направих от твойто кремче...и резултата за оценка,ухае много приятно :thumbup:..чакаме да истине.. ::)
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #51 -: 20 Юли 2008, 10:30:25 »
alexa_a :yahoo:, иде ми да го хапна от ммонитора,  :-*  Благодаря ти!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #52 -: 20 Юли 2008, 10:34:51 »
Кашкавалени питки с горчица



2 – ¾ ч.чаша брашно
1 суп.лъжица захар
2 ч.лъжици бакпулвер
2 суп.лъжици нарязан на ситно лук
1 ч.чаша настърган кашкавал
¾ ч.чаша прясно мляко или малко повече
1 суп.лъжица олио
2 яйца
2 ч.лъжици Джиджонска горчица
щипка чубрица
Сусам за поръсване



Загряваме фурната на 220гр. Подготвяме си тава, която застиламе с пекарска хартия.
Смесваме брашното, бакпулвера, захарта, чубрицата. Прибавяме лука и кашкавала.
Отделно разбиваме 1-то яйце, олиото, прясното мляко и горчицата.
Прибавяме течните съставки към сухите. Смесваме добре, поставяме сместа върху набрашнена повърхност и омесваме до образуването на меко тесто. С набрашнени ръце оформяме малки питки. Разбиваме другото яйце. Намазваме отгоре всяка питка и поръсваме със сусам.
Печем за 14-15 мин. или до готовност. Сервирайте топли.
« Последна редакция: 27 Юли 2008, 10:37:58 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #53 -: 20 Юли 2008, 18:47:08 »
Мъфини с горски плодове и извара



75гр.меко масло
180гр. извара
½ ч.чаша захар
1 ч.лъжица ванилия
2 яйца
1 -1/2 ч.чаша брашно
2 ч.лъжица бакпулвер
1/3 ч.чаша прясно мляко
1 ч.чаша  боровинки, малини или къпини



Загряваме фурната на 180гр.
Разбиваме маслото с изварата, захарта и ванилията. Прибавяме едното яйце разбъркваме добре после и другото. Към тази смес прибавяме брашното, което предварително сме смесели с бакпулвера. Прибавяме накрая и /боровинки, малини или къпини/.
Сипваме от сместа във формите като не ги препълваме. Печем за 20 мин. Извадете и охладете.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #54 -: 20 Юли 2008, 20:25:22 »
Сладкиш с круши и извара



½ ч.чаша масло, меко
1 яйце
½ ч.лъжица сода
1-3/4 ч.чаша брашно
1/3 ч.чаша захар
¼ ч.лъжица ванилия
½   ч.чаша прясно мляко

300гр. кашкавалена извара
1 яйце
½ ч.чаша захар
500гр круши
½ ч.лъжица захар
½ ч.лъжица канела



Загряваме фурната на 180гр.
Смесваме маслото със захарта, прибавяме яйцето, млякото и ванилията. Накрая прибавяме брашното предварително смесено със содата.
Изливаме сместа в намаслена тава и печем за 15-20 мин. или докато отгоре стане леко кафеникав. Изваждаме и оставяме на страна. През това време си подготвяме изварената смес.
Смесваме изварата, яйцето, захарта и ванилията.
Нарязаните круши смесваме със ½ ч.лъжица захар и канела.
Разпределяме крушите върху блата. Отгоре поставяме изварената смес, заглаждаме.
Разклатете леко тавата за да може изварената смес да се разнесе на всякъде.
Запечете за 28-30 мин. на горен реотан на 180гр. докато покафенее. Извадете, охладете и приберете в хладилника за 2 часа. Разрежете на парченца.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #55 -: 23 Юли 2008, 10:57:05 »
Заканила съм се на Кашкавалените питки с горчица - само не разбрах, трябва ли да се месят...... ::)


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #56 -: 26 Юли 2008, 16:13:34 »
Риба с пармезан и копър

250гр. риба/филе от пъстърва или бяла риба/
4 ч.лъжици настърган пармезан
½ ч.лъжица нарязан на ситно копър
Сол и черен пипер на вкус
Зехтин

Поставете рибата в намаслена тава, отгоре капнете по няколко капки зехтин, поръсете със сол и черен пипер, после с пармезан и копър. Печете в загрята фурна на 180 за 10-15 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #57 -: 26 Юли 2008, 16:41:17 »
Салата с червенo цвекло, мента и козе сирене

4 глави червено цвекло
1 глава червен лук
1ч. лъжица нарязана на ситно мента
Зехтин
Пресен лимонов или портокалов сок
Сол
Черен пипер

Козе сирене

Измиваме цвеклото. Поставяме го в съд с вода така че водата да го покрие, довеждаме до кипене, намаляваме и оставяме до поври 45 мин.
Изваждаме цвеклото. Измиваме го под чешмата със студена вода, нарязваме и го слагаме в салатена купа, прибавяме нарязваме  червения лук  и  ментата.
Овкусява ме  със  зехтин, пресен лимонов сок или портокалов, сол и черен пипер. Разбъркваме.
Поръсваме отгоре с козе сирене.
« Последна редакция: 26 Юли 2008, 19:55:46 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #58 -: 26 Юли 2008, 18:32:46 »
Изварен десерт с малини

4 яйца
½ ч.чаша захар
350гр. извара/рикота
1 ч.лъжица лимонова кора
2 суп.лъжици лимонов сок
1 суп.лъжица ванилена захар
около 200гр. малини или къпини

Загряваме фурната на 180гр
Разбиваме жълтъците със захарта, до кремообразна смес. Прибавяме изварата, лимоновата кора, и лимоновия сок.
Отделно разбиваме белтъците до пухкавост, прибавяме ванилена захар,
Прибавяме белтъците към изварата като бъркаме постоянно.
Намасляваме си 5 купички. Запълваме ги с малините/къпини, разпределяме ги по равно и с лъжица сипваме отгоре от изварената смес.
Печем за 20-25 мин. или докато леко покафенее или се надигнат.
източник:au.lifestyle, с малко изменения
« Последна редакция: 26 Юли 2008, 18:55:17 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #59 -: 27 Юли 2008, 09:23:28 »
Питки със сирене и магданоз



2 – ½ ч.чаша брашно
2/3  ч.чаша натрошено сирене
1 – ½ ч.лъжица бакпулвер
½ ч.лъжица сода
¼ ч.лъжица сол
5 суп.лъжици меко масло
½ ч.чаша кисело мляко
1 яйце
2 суп.лъжици нарязан магданоз

За намазване отгоре:
Яйце и сусам

Загряваме фурната на 200гр. Постиламе си тавата с пекарска хартия
Смесваме брашното с бакпулвера, содата и солата. Прибавяме маслото, сиренето и магданоза.  Омесваме добре/да стане на трохи/ прибавяме  киселото мляко и яйцето.Смесваме добре.
Изсипваме сместа  на набрашнена повърхност, омесваме до оформяне на тестото.
Разточваме върху набрашнена повърхност, дебелината на тестото трябва да е около 1 см. Изрязваме с чаша кръгчета. Поставяме ги върху пекарската хартия и намазваме отгоре с разбито яйце и поръсваме със сусам.
Печем за 17-20 мин. сервирайте топли.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]