Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 394325 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #285 -: 08 Август 2009, 17:20:18 »
ТАНЯ_70 , благодаря ти  :-*, ценя мнението ти и одобрението ти.


gucci кексчетете изглеждат много апетитно,  :flower:,  преими  :thank_you: мойте поздравления


Бладодаря Ви от сърце!!!!!!!!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #286 -: 09 Август 2009, 19:39:00 »


Brioches в чашки на мъфини

250мл. хладко мляко
20гр. прясна мая
1 яйце
75гр. захар
75гр. разтопено масло
500гр. брашно
щипка сол
настържете кората на половин портокал



Пресейте брашното в купа и направете малко кладенче в средата. Поставете натрошената мая и залейте с хладко мляко, добавете и една чаена лъжичка захар. Внимателно се разбърква веднъж или два пъти. Покрийте купа с кухненска кърпа и оставете за около 15 минути, или докато на повърхността, не започне да се образуват мехурчета.

Добавете останалите съставки (захар, яйце, портокалов кора, щипка сол, охладеното разтопено масло) и омесваме добре, или ръчно, или с вашата машина, докато тестото може лесно да бъде извадено от купата (не-лепи). Ако е прекалено лепкаво, добавете още малко брашно. Поставете купата с тестото да почива на топло място в продължение на поне 45 минути (размер на тестото трябва почти да се удвои).

Премесваме тестото още веднъж. Оформяме тестото на равни части и поставяме в формата/може да сплескате да сложите по 1 ч.лъжици течен шоколад и да завийте отново, да оформите топче/. Излизат 12 топченца. Оставете за около 1 час на топло.

Печем на 190 ° C за около 15 минути или докато придобие златист цвят. Покритийте с пергаментова хартия, ако върховете твърде бързо започнат да потъмняват . След отстраняване на тавата от фурната ги намажете с четка с малко разтопено масло. Насладете се на тези малки пухкави мъфино-brioches все още топли с масло и конфитюр/сладко.
източник:deliciousdays
« Последна редакция: 09 Август 2009, 19:50:26 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #287 -: 15 Август 2009, 13:49:55 »
Солен кекс със сирене фета, черни маслини и босилеково песто



2 ч.чаши брашно
1/2 ч.чаша ръжно брашно
2 ч.лъжици бакпулвер
1 ч.лъжица сол
1 ч.лъжица босилеково песто
2 суп.лъжици захар
2 яйца
1/4 ч.чаша олио
1/2 ч.чаша прясно мляко
3/4 ч.чаша кисело мляко
1/2 ч.чаша сирене фета
1/2 ч.чаша нарязани черни маслини


Загряваме фурната на 180гр. Намасляваме си формата в която ще печем.
Смесваме брашната, бакпулвера, солта, захарта.
Отделно смесваме яйцата, прясното мляко, киселото мляко, олиото, 1 ч.лъжици босилеково песто.
Прибавяме брашнената смес към течните съставки. Прибавяме маслините и натрошеното сирене. разбъркваме с шпатула или дървена лъжица .
Поставяме сместа в формата за печене и печем за 45-50 мин или до готовност, като проверяваме с клечка ако я извадим суха значи е готов.
Охладете, изватете от формата и сервирайте.

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Солен кекс?!  Интересно!

Но пък защо не, всяко нещо си има своя пъв път.  :smile1:

Ще се опита.  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #289 -: 16 Август 2009, 08:53:48 »
 Здравей Drago, твойте предложения много ми харесаха
 а кексчето  :smile1: за закуска ни дойде много добре  ;D

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #290 -: 16 Август 2009, 10:36:26 »


Маринован патладжан

2 патладжана
70мл. или малко повече зехтин
1 ч.лъжица лют червен пипер, може и малко повече
2 ч.лъжици балсамов оцет
2 ч.лъжици мед
8-10 скилидки чесън, пресовайте
сол и черен пипер на вкус
магданоз



Нарязваме на тънки филии патладжана. Осоляваме и оставяме да се отцеди за 30-тина минути. Може да подредите в тава и да печете във фурната или на грил-тиган.
Смесете марината тествайте на вкус. Поставете патладжана в марината, покрийте с найлоново фолио и поставете в хладилника за няколко часа или 1 денонощие.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #291 -: 16 Август 2009, 10:45:11 »
Сладкиш с къпини



за ронливото тесто:

1-1/2 ч.чаша брашно
3/4 ч.чаша захар
3/4 ч.чаша масло, нарязано на кубчета
настържете кората на един лимон
щипка сол

Смесваме захарта и лимоновата кора.

Смесваме брашното, захарта и маслото, с ръце или с миксер, бъркаме докато сместа стане трошлива.

Застиламе тъното тавата с половината от трошливото тесто,/като с пръсти го разнасяме на тънък слой/.




за основната част:

1 голямо яйце
1 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша кисело мляко
1/2 ч.чаша брашно
3 ч.чаша къпини

Разбиваме яйцето, прибавяме захарта, млякото и брашното. Прибавете най-накрая къпините, разбъркайте с шпатула.
Изсипете сместа върху получения блат.
Отгоре посипете с отделеното ронливо тесто.
Печете в загряла фурна на 180 за 35-45 мин. или до готовност.


Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #292 -: 16 Август 2009, 15:29:24 »
 :thumbup:
Нещо подобно правят и тук под партизанското име щройзелкухен.   :smile1:

Използват се различни видове плодове, но като каза капини ме подсети, че и на тях времето им май вече идва.

Между другото ми се иска да се похваля, че миналата година събрах 15 кг. от моята тайна плантация в гората.  :smile1:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #293 -: 16 Август 2009, 17:05:10 »
Петрина, неуморима си :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #294 -: 21 Август 2009, 23:30:33 »
Drago, vesela , Благодаря ви!!!
Аз Драго къпините си ги събирам от градината   :smile1:,


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #295 -: 21 Август 2009, 23:47:25 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Фурна за вграждане от cvetozara123
[21 Ноември 2017, 23:42:01 ]


Re: Фурна за вграждане от jeneta
[21 Ноември 2017, 16:09:49 ]


Фурна за вграждане от cvetozara123
[21 Ноември 2017, 00:33:10 ]


Re: Гювечета от cvetozara123
[20 Ноември 2017, 16:25:53 ]


Гювечета от tomislava
[19 Ноември 2017, 23:22:55 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[14 Ноември 2017, 17:21:58 ]


Магазин за обувки от tomislava
[13 Ноември 2017, 22:37:54 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[11 Ноември 2017, 13:22:10 ]


Сервиз за таблети? от cvetozara123
[10 Ноември 2017, 19:01:06 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[05 Ноември 2017, 14:07:42 ]


Заместител на вредни храни от tomislava
[03 Ноември 2017, 12:11:51 ]


Re: Кредит за нова кухня от tomislava
[31 Октомври 2017, 12:41:21 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от tomislava
[31 Октомври 2017, 01:26:40 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 21:55:42 ]


Re: Кредит за нова кухня от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 17:06:39 ]


Re: Сервиз за телефони от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 16:20:40 ]


Мнения за мобо сервиз? от tomislava
[29 Октомври 2017, 14:41:21 ]


Кредит за нова кухня от tomislava
[28 Октомври 2017, 15:35:05 ]


Готини филми от tomislava
[28 Октомври 2017, 15:29:41 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[26 Октомври 2017, 21:32:00 ]