Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 389574 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #195 -: 25 Януари 2009, 09:23:02 »
Картофи с чесън и горчица

3 суп.лъжици зехтин
сол
бял пипер
6-7 скилидки чесън, пресовайте
около 1.300кг. картофи
3-4 стръка зелен лук
2 ч.лъжици Джиджонска горчица
2 суп.лъжици отцет, бял

Загряваме фурната на 190гр.
Застиламе си тавата с пекарска хартия
Смесваме 2 суп.лъжици зехтин, прибавяме сол и бял пипер на вкус, малко чесън.
Прибавяме нарязания картоф и смесваме съставките, поставяме в подготвената тавичка и печем до готовност 25-30 мин.
През това време: зеления лук го нарежете възможно най ситно, използвайте блендер.
Смесете нарязания зелен лук, чесъна, прибавете сол и бял пипер, 1 суп. лъжица зехтин, Джиджонската горчица и оцета,
Извадете и поставете в дълбока купа, готовите картофи. Прибавете сместа от подправки и сместете. Поднесете топли, самостоятелно или като гарнитура.
източник:bigflavors


kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #196 -: 26 Януари 2009, 16:59:55 »
Петрина, благодаря за рецептата на Печени Doughnuts :air_kiss:
Малки дупки в средата съм изрязла , че се загубиха но на вкус бяха фантастични :thumbup:

« Последна редакция: 26 Януари 2009, 19:18:45 от kanela »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #197 -: 26 Януари 2009, 19:12:31 »
kanela искрено ти Благодаря  :-*:thumbup: това найстина са най- фантастичните понички.  :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #198 -: 26 Януари 2009, 19:17:49 »
Бутер с Камембер / Бри



1 лист бутер тесто
1 ролка Camembert/Brie
2 глави червен лук
1 суп.лъжица балсамов оцет
масло



Нарязваме лука. Загряваме олиото и прибавяме лука, леко задушаваме докато омекне. Карамелизираме и прибавяме оцет балсамико.
Върху листа бутер тесто, разстиламе готовия лук, поставяме ролката Камембер и завиваме. Печем за загряла фурна на 200гр. за 10-15 мин.

Сервирайте с вино по ваш избор. Може да направите кифлички/ като във всяка сложите по малко лук и парченца сирене/ или по друг начин да оформете.
Може да експериментирате в плънката:
1. Поставете сиренето върху бутер тестото, отгоре поставете натрошени бадеми и орехи, залейте със сладко от зелени смокини, портокалово сладко или от кайсии.
2. Поставете сиренето върху битер тестото върху сиренето поставете стафиди, нарязани фурми и залейте с 1-2 суп.лъжици мед.

източник:thebarefoot
« Последна редакция: 26 Януари 2009, 23:32:47 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #199 -: 26 Януари 2009, 23:31:46 »
Бутер сладки



Бутер тесто
1 ч.чаша натрошени орехи
3 суп.лъжици захар
3 суп.лъжици кафява захар
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.чаша шоколадов чипс / накълцайте шоколад на ситно
3 суп.лъжици масло, разтопено и охладено

3 суп.лъжици захар
1 суп.лъжица кафява захар
1 ч.лъжица канела
1 белтък + малко прясно мляко или вода, за намазване отгоре.

Смесваме орехите, захарта, кафявата захар,kaнелата, шоколадовия чипс.
В отделна купичка смесваме захарта, кафявата захар и канелата.
Разстиламе бутер тестото намазваме с маслото, сипете от орехово-шоколадовата плънка, като оставите на края 1,5 см, празни за да може да се слепи хубаво тестото. Завийте на стегнато руло. Намажете оформеното руло със сместа от белтъка и млякото, поръсете го със захарно-канелената смес, леко го овъргаляйте така че да полепне навсякъде. Нарежете на охлювчета с дебелина 1- 1,5 см. Поставете в тава  с пекарска хартия.
Печете в загряла фурна на 190гр. до готовност

« Последна редакция: 26 Януари 2009, 23:33:43 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #200 -: 27 Януари 2009, 17:12:21 »
Пенкейк с царевично брашно, зелен лук и царевица




1 ч.чаша брашно
2/3 ч.чаша царевично брашно
1 суп.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
2 ч.лъжици бакпулвер
2 яйца
1 ч.чаша прясно мляко
1/4 ч.чаша олио
1 ч.чаша царевица
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно


Смесете брашната, захарта, солата, бакпулвера.
Отделно смесете млякото, олиото, яйцата.
Прибавете към течните съставки сухите, смесете добре, прибавете лука и царевицата.
Загрейте тигана . Сипваме 1/2 от черпака, печем от едната страна докато не почне да образува балончета от горна страна, обръщаме.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #201 -: 27 Януари 2009, 17:16:59 »
Бейби октоподчета на грил с бяло вино и чесън



1 кг. бейби октоподчета
1 литър зеленчуков бульон
300мл. бяло вино
сола на 1 лимон


за марината:
250мл. зехтин
100мл. оцет балсамико
50мл. бяло вино
50мл. лимонов сок
3 скилидки чесън
прясно смян бял пипер



В дълбок съд смесваме зеленчуковия бульон, вялото вино, лимоновия сок, довеждаме до кипене и прибавяме октоподчетата/ако не са изчистени, отстранете клюна, преди да ги сварите/. Сваряваме. Изваждаме, подсушаваме и охлаждаме.
Смесете съставките за марината в купа, прибавете октоподчетата, покрийте и приберете в хладилника за 3 часа или за 1 денонощие.
Загрейте / нагорещете гриловия тиган. Прибавете октоподчетата и за много бързо жарнете, докато станат хрупкави.
Сервирайте с зелени подправки, лимон и вино.
Източник:zaar

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #202 -: 27 Януари 2009, 17:33:14 »
Днес си решила да ме умориш - обожавам нещата , които си предложила : и камамбера , и сладките , и октоподчетата. Фантастично меню. Приеми моите най-искрени поклони..... :thank_you2: :thank_you2: :thank_you2:

Mallury

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 78
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #203 -: 27 Януари 2009, 19:29:01 »
Petrina, страшни гозби......и изпълнение и снимки ,просто превъзходно :clapping:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #204 -: 27 Януари 2009, 21:21:55 »
Yoli   :give_heart:

Mallury   :give_rose:

Благодаря от все сърце  :heart: за вас: 


h4ukova

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 630
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #205 -: 30 Януари 2009, 04:52:34 »
petrina, харесах си бутер сладките и искам да ги направя, но нещо не съм много наясно и моля за обяснение. На снимките изглеждат малки хапки, а така както го разбирам ще станат доста по-големи. Чудя се бутер тестото не се ли реже предварително или само накрая, когато е на руло? БЛАГОДАРЯ!!!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #206 -: 30 Януари 2009, 16:44:43 »
h4ukova   за твоето питане за сладките, бяха ми останали парчета от бутер тестото, защото преди това бях правила Бутер с Камембер / Бри, и реших да го оползотворя. Може би за да не стават толкова големи можеш да го разрежиш на ленти, но не много тясни.
Извинявам се за неточноста :flowers:.

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #207 -: 30 Януари 2009, 16:54:14 »
Здравей ,
имам въпрос за този сладкишШоколадов тиквен сладкиш]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1672.105.html]Шоколадов тиквен сладкиш
Тиквата сурова ли е?
И дали може да е настъргана?

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #208 -: 30 Януари 2009, 17:52:05 »
An  тиквата е сурова, но е нарязана на много ситни парченца, и за второто питана да можеш да я настържеш

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #209 -: 30 Януари 2009, 18:44:51 »
Petrina много благодаря. :air_kiss:
Отивам да го правя.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[Днес в 09:17:08]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от tomislava
[21 Август 2017, 15:16:57 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:04:00 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:02:06 ]


Re: Идея за подарък от mariqna44
[19 Август 2017, 15:53:00 ]


Какъв компютър да си купя? от tomislava
[18 Август 2017, 21:55:43 ]


Идея за подарък от tomislava
[18 Август 2017, 21:50:33 ]


Re: Полезно ли е? от mariqna44
[28 Юли 2017, 10:04:58 ]