Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 384613 пъти)

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #150 -: 01 Ноември 2008, 15:16:37 »
petrina, разкошни палачинки, обожавам мириса на кокос!  :thumbup:

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #151 -: 01 Ноември 2008, 19:40:21 »
Палачинките изглеждат много финно и изящно, както и всичко което приготвяш :flower:
Благодаря ти за Ябълковия сладкиш с крема сирене много е вкусен  :thumbup:



« Последна редакция: 01 Ноември 2008, 19:46:20 от bordovsky »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #152 -: 01 Ноември 2008, 20:20:47 »
t_ilieva станаха и на вкус.

kanela благодаря ти мила,  сладкишчето изглежда много добре    :flower:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #153 -: 03 Ноември 2008, 17:27:02 »
Риба в марината с лимон и каперси



за 2-3 филета /пангасиус/
3 суп.лъжици лимонов сок
1 ч.лъжица горчица
1/4ч.чаша зехтин
1 суп.лъжица каперси
кората на половин лимон
2 скилидки чесън, пресовайте
малко накълцан на ситно лук
1 ч.лъжица сух магданоз
черен пипер
сол

Смесете съставките за марината, в съд в който ще мариновате, поставете рибата и хубаво я натъркайте с марината. Приберете за 2 часа в хладилника.
Загрейте скарата или грилов тиган, намаслете леко тигана/скарата/ изпечете от двете страни.
източник: К.К 
рецептата не е включена в съдържанието на темата

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #154 -: 04 Ноември 2008, 12:57:15 »
Пилешки къри хапки



пилешки хапки
зехтин
масло
1/3 ч.чаша вермут
1/3 ч.чаша пилешки бульон
1 суп.лъжица къри
1 ч.лъжица лютивка
2 суп.лъжици заквасена сметана
черен пипер
червен пипер
сол

Овкусяваме пилето/сол, черен, червен  пипер/
В дълбок тиган загряваме зехтина и  маслото,прибавяме пилето, заливаме с  вермута, пилешкия бульон оставяме да по къкри за около 15-20 мин./може да долейте още малко вермит или бульон/
Прибавяме кърито, лютивката,  заквасената сметана, оставяме да покъкри още малко на слаб огън.
Тествайте на вкус дали има нужда от още пипер и сол.
Поднесете с ориз.

рецептата не е включена в съдържанието на темата
« Последна редакция: 04 Ноември 2008, 13:16:41 от petrina »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #155 -: 04 Ноември 2008, 18:14:57 »
Петрина  много добре изглеждат къри хапките в най-скоро време ще го пробвам. :thumbup:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #156 -: 04 Ноември 2008, 20:45:26 »
Петрина, страхотни неща съм пропуснала в темичката ти :thumbup: Е, вече ги открих :yahoo:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #157 -: 07 Ноември 2008, 10:37:43 »
Mъфини с извара и орехи




1/2 ч.чаша масло меко
1/4 ч.чаша прясно мляко
2 яйца
1 ч.чаша извара
1 ч.лъжица ванилия
2 ч.чаши брашно
1 ч.чаша захар
1/2 ч.лъжица сода
1 ч.лъжица бакпулвер
1/2 ч.лъжица канела
щипка индийско орехче
1/2 ч.чаша натрошени орехови ядки


Разбийте изварата, яйцата, маслото и ванилията до кремообразна смес. Прибавете прясното мляко.

Смесете отделно брашното, бакпулвера, захарта, содата, канелата и  индийското орехче.

Прибавете брашнената смес към маслената, смесете добре.

Прибавете и ореховите ядки, разбъркайте.

Загрейте фурната на 180гр. Намаслете си формичките, сипвайте от сместа , като запълвате 2/3 от тях.

Печете за 15-20 мин. Извадете и охладете.



за крема:

225гр. крема сирене
2-3 ч.чаши пудра захар
1 ч.лъжица ванилия
1/2 пакетче масло, меко


Разбиваме маслото и крема сиренето.

Прибавяме на части пудрата захар и ванилията.

С подготвената смес намазване охладените кексчета.




petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #158 -: 08 Ноември 2008, 12:40:44 »
Мъфини с банан и фъстъчено масло




1 - 2/3 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица бакпулвер
1/2 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
1 ч.чаша захар
3 суп.лъжици фъстъчено масло
2 суп.лъжици масло
1 - 1/2 ч.лъжица ванилия
2 яйца
1/2 ч.чаша прясно мляко
3/4 ч.чаша пюрирани банани


Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 12 формички, Намасляваме/ако са хартиени не се намазват  с мазнина/. Смесваме брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбиваме отделно двете масла и захарта. Прибавяме яйцата, ванилията и бананите. Прибавете на части брашното заедно с млякото. Смесете добре. Запълнете 2/3 от купичките и печете за 20 мин. или до готовност. Извадете и охладете.

 

за крема:

125гр. крема сирене
1/4 пакетче масло
2 ч.чаши пудра захар
1 ч.лъжица ванилия
1 суп.лъжица кокосови стърготини
2 -3 суп.лъжици орехови ядки
Разбиваме маслото. Прибавяме крема сиренето, разбиваме.Прибавяме ванилията и на части пудрата захар. Към получената кремообразна смес прибавяме кокосовите стърготини и ореховите ядки. Намазваме отгоре и разрошваме с вилица.


рецептата не е включена в съдържанието на темата
« Последна редакция: 08 Ноември 2008, 13:04:19 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #159 -: 08 Ноември 2008, 17:59:47 »
Пилешки флейки с кисело мляко и Пармезан



1ч.чаша кисело мляко
18 флейки
1 ч.чаша настърган Пармезан
2 скилидки чесън, пресовайте
сол
черен пипер


Смесваме киселото мляко и чесъна, прибавяме пилешкото и оставяме да постои за  30 мин. или 1 час.
Загряваме фурната.
Изваждаме, потапяме пилешките флейки в пармезана и поставете в намаслена тавичка. Печете за 12-15 мин.
« Последна редакция: 08 Ноември 2008, 18:09:42 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #160 -: 11 Ноември 2008, 12:11:21 »
Мъфини с райска ябълка





2 ч.чаши брашно
2 ч.лъжици бакпулвер
1/2 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
1 ч.чаша захар
1 - 1/2 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/2 ч.лъжица бахар
1 ч.чаша  пюре от райска ябълка
2 яйца
1/2 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша масло, разтопено и охладено
1 ч.лъжица ванилия
2 ч.лъжици настъргана портокалова кора
1 ч.чаша стафиди
1 ч.чаша орехи





Загряваме фурната на 200гр.

Смесваме брашното, захарта, бакпулвера, канелата, бахара, содата, солта.

Смесваме отделно пюрето от райска ябълка, яйцата, ванилията, млякото, маслото.

Прибавяме към течните съставки сухите, смесваме добре.

Най- накрая прибавяме орехите и стафидите.

Запълваме 12 формички за кексчета и печем за 20-22мин.

Райската ябълка трябва да е много мека/изгнила/, за да може да се пюрира хубаво.

рецептата е от beyondwonderful
рецептата не е включена в съдържанието на темата




t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #161 -: 11 Ноември 2008, 14:43:47 »
petrina, отново ни изкушаваш с предложенията си!  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #162 -: 15 Ноември 2008, 22:16:26 »
Мариновани чушки



3 кг. изчистени подсушени червени чушки


за марината:
1 л. оцет /от хубавия/
0.500 захар
100гр. сол
200гр. олио
бахар
дафинов лист


магданоз
чесън



Поставяме чушките в заврялата марината до променяне на цвета им.
Изваждаме ги да изстинат.
Редим в буркани ред чушки ред магданоз, чесън. Заливаме със студената марината смесена с натриев бензоат на “Д-р Йоткер".

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #163 -: 16 Ноември 2008, 10:57:53 »
Кекс с райска ябълка




2 яйца
1/2 ч.чаша олио
1 ч.чаша пюре от райска ябълка/ 2 големи ябълки/
1/2 ч.чаша орехови ядки
1/2 ч.чаша нарязани на ситно фурми
1 ч.чаша захар
1 - 1/2 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица бакпулвер
1/4 ч.лъжица канела
1/4 ч.лъжица индийско орехче
1/4 ч.лъжица карамфил





Загряваме фурната на 180гр. Намасляваме си и набрашняваме малка форма за кекс.
Смесваме брашното, содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче, карамфила и захарта.
Отделно разбиваме яйцата олиото и пюрето от райска ябълка.
Прибавяме сухите съставки към пюрето. Смесваме до поемането на брашното.
Прибавяме орехите и фурмите, разбъркваме.
Изливаме сместа във формата. и печем до готовност като проверяваме с клечка, ако я изкараме суха значи е готов./ 50-60 мин./
Охлаждаме за 15 мин. и изваждаме от формата.


chekryk

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #164 -: 16 Ноември 2008, 20:01:08 »
petrina, възхитен съм от твоите рецепти.

Вчера търсейки рецепта за сутляж с оризово брашно, попаднах на този форум  и с учудване разбрах, че  ТУЧЕНИЦАТА ставала за ядене. Разравих се за още инфо в нето и видях още наколко рецепти. Разбрах, че е много полезна за диабетиците, че предпазва от склелоза и т.н. Почти забравих за турската рецепта за сутляж.
До сега това разтение го знаех като плевел и че домашните животни (кокошки, крави, прасета, овце ...) много си падат по нея. Имало защо хайваните да я предпочитат.
Мога ли да те помоля за две неща.
Ако знаеш къде мога да прочета повече за това нашенско калдаръмче (красивото цвете е от средна Америка) да пуснеш линг и 2 - ако заеш тази турска рецепта за сутляжа с оризово брашно да я публекуваш.

Благодаря.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10

* Последното от форума

Re: Полезно ли е? от tomislava
[18 Юли 2017, 09:57:14 ]


Re: Да бъдем модерни от tomislava
[17 Юли 2017, 16:32:47 ]


Re: Игра с думи от tomislava
[13 Юли 2017, 13:19:47 ]


Re: Лято 2017 от tomislava
[13 Юли 2017, 13:18:53 ]


Лято 2017 от mariqna44
[12 Юли 2017, 22:24:11 ]


Re: прИмоции ........ от cvetozara123
[03 Юли 2017, 13:31:33 ]


Моbimebel-онлайн магазин за мебели от mobimebel
[30 Юни 2017, 13:31:50 ]


Re: прИмоции ........ от tomislava
[28 Юни 2017, 20:24:35 ]


Re: Пушите ли? от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:40:13 ]


Re: Игра с думи от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:39:44 ]


Re: Курс по готварство от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:38:17 ]


Курс по готварство от mariqna44
[27 Юни 2017, 20:45:26 ]


Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[28 Май 2017, 15:28:35 ]


Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]