Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
13 Март 2010, 23:16:14

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 112571 пъти)
« Отговор #300 -: 05 Ноември 2008, 00:19:41 »
emilia_
Гурман
Публикации: 1429

Ел. поща
Йоли, не мога да намеря думи за поредното ти изкушение.  clapping clapping  clapping Всичко, което съм приготвяла по твои рецепти е направо зашеметяващо, но за "конфитюр"-а от червен лук, наистина нямам думи. Невероятен, изключителен и не знам как още да го нарека деликатес.
Снимката ми е малко "неглиже", но е от остатъците на първата доза. И вече е любим и в нашето семейство.

* DSC01153_resize.JPG (78.51 KB, 400x300 - видяно 2563 пъти.)
Активен

« Отговор #301 -: 05 Ноември 2008, 14:52:05 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2650

Ел. поща
Таня , Еличка , Пеполина , Асмария , Веси , Еми , много ме радвате , момичета.  yahoo Страшно съм ви благодарна - и за хубавите думи , и за доверието към рецептите ми.  thank_you2 Колко малко му трябва на човек за да е щастлив.....няколко мили думи.....Обичам ви.... give_heart
Активен

« Отговор #302 -: 05 Ноември 2008, 16:08:38 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1440

Йоли, срам ме е да си призная, но голям провал направих с твоята усуканица Cry Cry. Знам си, че не се справям с тестените хич, но понеже всички я направиха и бяха възхитени, та и аз...барабар Петко с мъжете. ...Та, дали щото ползвах пълнозърнесто брашно,дали просто от друго, но изобщо не можах да я усуча, направо се пръска....А и нещо маята ми не бухна...После, май съм я направила дебела/тънко я разточих, но доста ми е плънката/, та и нещо не се и изпече, както трябва в средата. Сега пак я сложих във фурната...Изобщо, фалът е пълен, но аз имам и други, много по-грандиозни на тема тестени...така,че....свикнала съм. Следващия път ще сложа продуктите в хлебопекарната и ...каквото стане, със сигурност резултата ще е по-добър от моя РЕЗИЛ-тат.
Срам не срам, ще приложа и снимка....

* P1080449m.jpg (77.7 KB, 384x288 - видяно 2481 пъти.)
Активен

« Отговор #303 -: 05 Ноември 2008, 16:20:00 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Цитат
Йоли, срам ме е да си призная, но голям провал направих с твоята усуканица

Пепеляшке , голяма си ми сладурка....Какво толкова е станало? На снимката никак не изглежда лошо твоята усуканица. Наистина с бяло брашно всичко става много по-финно , пълнозърнестото е по-тежичко и може би е трябвало да го смесиш с малко бяло за да го олекоти. Но по този въпрос ще се обърнеш към Жоро - той е направо фурия. Прави невероятни неща с всякакви брашна , но не и с бяло. И всичко му се получава страхотно. Аз много рядко приготвям нещо от тези брашна,не са на почит в къщи и затова нямам опит. А плънката,ако е била повечко е съвсем нормално да поизлезе навън. Това не е страшно,даже с повече пълнеж е по-хубаво. Недей така,миличка,ти приготвяш фантастични неща,за резил и дума не може да става. А сега те прегръщам и целувам от сърце.  heart
Активен

« Отговор #304 -: 05 Ноември 2008, 16:31:04 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1440

Ех, как ми стопли душата с тези думи....но, провала си е провал. Аз не ползвам в къщи бяло брашно/нямаме някакви проблеми, слава богу, но е по-здравословно/, дори твоята тарта също беше с такова . Дори палачинките ги правя от брашно от елда, но не и от бяло такова.
Ами, ако може да се яде, ще е добре..
За теб

Активен

« Отговор #305 -: 05 Ноември 2008, 22:47:38 »
FINDUS
Помощник-готвач
Публикации: 311

Моите поширани яйца ,Йоли хиляди благодарности за разкошната идея.Със сигурност вече само твой рецепти ще ползвам.Невероятни идеи ,пробвала съм и други от този сайт ,но само на твойте мъжът ми си измива чинийката  air_kiss
« Последна редакция: 05 Ноември 2008, 22:49:59 от FINDUS » Активен
« Отговор #306 -: 06 Ноември 2008, 14:55:33 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Цитат
мъжът ми си измива чинийката  air_kiss

Е,това си е вече голяма похвала.... flower Много ти благодаря,миличка. Страхотно ме радваш,а яйцата си ги направила като за реклама.  thumbup Поздравления.. clapping
Активен

« Отговор #307 -: 06 Ноември 2008, 16:18:33 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                                           Баница с гъби

Продукти

1 пакет кори за баница - 400гр.
125 гр. масло

1 стрък праз
2 с.л. олио
500гр. гъби
1 ч.л. мащерка
100 гр. кашкавал
100 гр. пушено сирене
100 гр. краве сирене
сол и черен пипер на вкус

4 яйца
3 с.л. квасена сметана

Приготвяне

* Нарежете праза на парчета,дълги 4 см. и ги разполвете. Задушете го в олиото докато омекне. По-малките гъби оставете цели,а големите нарежете на едри парчета. Сипете ги при праза,подправете с мащерка,сол,пипер и задушете до готовност. Оставете сместа да изстине. Нарежете сирената на кубчета и ги разбъркайте с гъбите и праза.

* Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.

* Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така,че да заприлича на роза. Поставете я в тавата. По същият начин пригответе и останалите кори. Подгънете краищата на корите,които излизат от тавата.

* Разбийте яйцата и сметаната и залейте корите. Печете баницата в предварително загрята на 200* фурна.

Приготвена по този начин баницата става много по-различна от традиционната. Експериментът беше успешен и в къщи искат вече само такава баница.  Плънката е въпрос на предпочитание.

* DSC06060 copy.jpg (80.11 KB, 400x533 - видяно 131 пъти.)
« Последна редакция: 07 Ноември 2008, 15:21:48 от Yoli » Активен

« Отговор #308 -: 06 Ноември 2008, 19:25:59 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Йоли, не виждам снимките, а ми звучи толкова изкусително..........  Roll Eyes
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #309 -: 06 Ноември 2008, 19:50:59 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
    Йоли, звучи страхотно добре, /но и аз не виждам снимките/. Обичам баници с различни и то солени плънки. Сигурна съм, че няма да сбъркам ако те послушам и сега!  air_kiss
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #310 -: 07 Ноември 2008, 15:24:27 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Благодаря,момичета. И аз не виждам снимките - знам ли къде да се затрили....  dntknw  Пак ще ги прикача,че да видим.... hmmm
Активен

« Отговор #311 -: 07 Ноември 2008, 15:40:06 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Йоли, аз лично виждам снимки и то какви swoon
Страшна баница, майсторке air_kiss flower
Активен

« Отговор #312 -: 07 Ноември 2008, 16:18:50 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

Йоли, баницата е мнооооого изкушаваща, но пусти килограми  Sad  Само ще гледам и ще преглъщам  Cry

Може да я спретна на бабите в неделя   air_kiss
Активен

« Отговор #313 -: 07 Ноември 2008, 17:12:15 »
margototop
Помощник-готвач
Публикации: 264

Йоли найстина страхотно предложение е тая баница  thumbup ще се пробва , а и да си кажа че пробвах конфитюра от червен лук ама нещо не ми се получи а и го пробвах докато беше горещ де  sorry ще го пробвам и студен  smile1 явно нещо съм объркала  Cry Благодаря за нетрадиционните предложения ! Kiss
Активен
« Отговор #314 -: 07 Ноември 2008, 18:28:06 »
asmaria77
Главен Готвач
Публикации: 916

Yoli, страхотна баница  thumbup със сигурност ще я пробвам  smile1
Активен

Обичам да готвя!
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio