Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 12:02:30

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 53791 пъти)
« Отговор #165 -: 16 Септември 2008, 16:46:05 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1642

Ел. поща
Илианче , Тони , Кеми , благодаря ви , момичета. Радвам се , че ви харесаха калмарчетата.  smile1
Активен

« Отговор #166 -: 17 Септември 2008, 14:48:52 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                              Пълнен патладжан с ядки и синьо сирене

Продукти

2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 гр. микс от ядки по избор
100 гр. синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. олио

Приготвяне

* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре , както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 мин , след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.

* Намажете с малко олио отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 мин , докато омекнат.

* Нарежете лукът на полумесеци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалото олио. Подправете с мащерка , сол и черен пипер.

* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушеният лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко мин. в силна фурна.

Ако желаете , може да оставите дръжките на патладжаните за по-добра визия. В такъв случай , завийте дръжките с алуминиево фолио преди да ги изпечете за да не прегорят.  smile1

* DSC05443 copy.jpg (98.86 KB, 400x534 - видяно 1572 пъти.)
Активен

« Отговор #167 -: 17 Септември 2008, 15:00:49 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 654
пристрастена

Йоли, страхотна рецепта   flower   Тези дни ще се приготви   Tongue

Активен

« Отговор #168 -: 17 Септември 2008, 15:47:31 »
k_ines
Гурман
Публикации: 1347
Кеми

Йоли, прекрасна рецепта е това-вкуснааааа  air_kiss
Активен

« Отговор #169 -: 17 Септември 2008, 16:04:30 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1182
Усмивката ми ме прави по-щастлива!

Yoli, страхотно!  thumbup
Активен

Да бъдем добри!
« Отговор #170 -: 20 Септември 2008, 16:24:55 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Покорно благодаря , мили дами..... thank_you2 thank_you2 thank_you2

Това си е по-скоро предястие,отколкото основна храна. Но с винце нещата придобиват направо прелестен вид.  Grin
Активен

« Отговор #171 -: 21 Септември 2008, 14:59:58 »
dazy
Чирак
*
Публикации: 19

Ел. поща
Йоли, моите адмирации за пореден път!
Ако имаше тема "Рецептите от форума, без които не мога" (Защо ли няма? Grin), твоята картофена тарта е на първо място, след нея следват още няколко твои рецепти.
Сред тях днес се подредиха и бисквитите с пълнеж! yahoo
Благодаря!
Активен
« Отговор #172 -: 21 Септември 2008, 21:34:22 »
pepelia6ka
Главен Готвач
Публикации: 568

YOLI, за пръв път разгледах изцяло твоите авторски теми - възхитена съм от тези впечатляващи произведения на кулинарното изкуство, невероятната ти креативност и естетически усет. Щастливи са хората около теб, които всеки ден се радват на тази неподправена красота.Благодаря ти за удоволствието да се докосна и аз до тези изкусителни творения!
Активен

« Отговор #173 -: 22 Септември 2008, 17:10:21 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Дейзи , Пепеляшке , трогнахте ме , момичета.....Много ви благодаря за хубавите думи , дано наистина съм ги заслужила.... flower flower
Активен

« Отговор #174 -: 22 Септември 2008, 17:36:42 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                       Сармички с гриловани патладжани

Продукти

1 патладжан

250 гр.кайма
1 малка главичка кромид лук
2 с.л. бренди
1 с.л. сух естрагон
сол и черен пипер на вкус

За доматеният сос

500 гр. настъргани домати
1 малка главичка кромид лук
2 дафинови листа
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки пресован чесън
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
сол на вкус

Приготвяне

* Омесете добре каймата със ситно нарязаният лук , брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер.

* Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. За улеснение ползвайте рендето за рязане на чипс. Гриловайте филийките леко на скара или в тиган-грил без да слагате мазнина.

* Завийте малки сармички в грилованите патладжани и ги подредете в тавичка плътно една да друга.

* Смесете настърганите домати със ситно нарязаният лук , чесъна , босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта , нарязаният босилек и сол. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровият доматен сос върху патладжаните.

* Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли.

Предлагам ви и вариант на същите сармички , но с лучен сос.  smile1

Активен

« Отговор #175 -: 22 Септември 2008, 22:30:46 »
MariaManeva
Калфа
**
Публикации: 62

Ел. поща
Йоли, благодаря за рецептата!  Kiss Аз чакам ли чакам на лични, а ти веднага си я качила тук!

Може ли нишестето да се замени с брашно?  А защо се ползва, всъщност, нишесте?

Ще я спретна още утре, щом мъжа ми се прибере от път. И без това калмарите отлежават вече няколко месеца във фризера, защото не можех да си харесам рецепта.
Активен
« Отговор #176 -: 23 Септември 2008, 08:31:03 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1182
Усмивката ми ме прави по-щастлива!

Ау, Йоли, красота! Леле, чак тук ми замириса тази вкусотия! Ммммм!  thumbup
Активен

Да бъдем добри!
« Отговор #177 -: 25 Септември 2008, 09:22:56 »
Tara^
Помощник-готвач
Публикации: 258

Йоли,благодаря ти за Плодовите банички с ванилов сос  flower .Чудесни са.Аз замених ваниловия сос със сладолед и карамелен топинг и добавих ябълка и ореховки към плънката  give_heart .

* CIMG1305.JPG (94.31 KB, 400x300 - видяно 1881 пъти.)
Активен

« Отговор #178 -: 25 Септември 2008, 14:01:52 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Таняflower

Тара , чудесни банички..... clapping clapping clapping Благодаря ти , че ме подсети и мен , отдавна не съм ги правила , а синът ми ще бъде много доволен. И съм сигурна , че с ореховки ще е по-хубаво.  thumbup
Активен

« Отговор #179 -: 25 Септември 2008, 15:53:06 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                             Усуканица с лук и сирене

Продукти

350 гр.брашно
100 гр.меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
риган за поръсване

разбито яйце за намазване

Приготвяне

* Направете квас от маята , захарта , малко вода и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.

* Направете кладенче в брашното , изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко , еластично тесто. Ако е необходимо , добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

* Нарежете лука на полумесци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.

* Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган , разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене.

* Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата.

* Усучете рулото и го завийте на кравай. Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180* фурна.

* DSC05624 copy.jpg (63.2 KB, 400x300 - видяно 2740 пъти.)
« Последна редакция: 05 Октомври 2008, 12:59:36 от pep-4o » Активен

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio