Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 19:00:09

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 113360 пъти)
« Отговор #150 -: 29 Август 2008, 13:00:21 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
                                                                                                                                   Пълнени бисквити

Продукти

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 каф.ч. олио
2 с.л. мед
2 с.л. какао
1 с.л. нес кафе на гранули
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно за средно твърдо тесто

Пълнеж

150 гр.микс от едро счукани ядки по избор
2 с.л. коняк
125 гр. меко масло
2 с.л. квасена сметана
2 с.л. захар
100 гр. черен шоколад

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете всички останали продукти без брашното. Разбъркайте. Омесете тесто с толкова брашно , че да не лепне по ръцете ви.

* Постелете с хартия голяма тава. От тестото направете топчета колкото голям орех. Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* фурна.

* Извадете сладките от фурната и докато са още топли ги издълбайте с помощта на малка виличка.

* Запечете накълцаните ядки и ги смесете с половината от бисквитените трохи. Прибавете захарта , маслото , коняка и сметаната. Разбъркайте.

* Напълнете бисквитите с пълнежа и отгоре полейте с разтопен шоколад.

Идеята за бисквитите е от сп."Кулинарен журнал". Там те са публикувани като "Негърчета". Тъй като почти изцяло съм променила рецептата , не посмях да ползвам това име. Много са хубави , опитайте.  smile1

Не изхвърляйте останалите трохи - може да ги използвате за паниране на плодове , за гарниране на кремове и сладолед или за различни видове бисквитени топчета.

* DSC05349 copy.jpg (51.67 KB, 400x300 - видяно 8028 пъти.)
Активен

« Отговор #151 -: 29 Август 2008, 13:05:45 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Yoli, изкусителна си, както винаги!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #152 -: 31 Август 2008, 12:22:30 »
MARY_LU
Чирак
*
Публикации: 4

Ел. поща
и аз пробвах пая с конячни сливи, но с тъмен ром, вместо коняк. Стана чудесно допълнение към кафето сутрин и следобяд
Активен

история за фея от изгубена гора Smiley
« Отговор #153 -: 31 Август 2008, 15:22:16 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Т.Илиева , благодаря ти. Много си мила.  smile1

Мари - Лу , радвам се , че ти е допаднал сливовия сладкиш. А може би с тъмен ром е по-хубаво.  thumbup
Активен

« Отговор #154 -: 04 Септември 2008, 17:53:41 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                                 Мини воловани

Продукти

1 пакет бутер тесто

1 авокадо
1 зелена чушка
1 зелена люта чушка
2 скилидки чесън
сол на вкус
лимонов сок

100 гр. пушена сьомга
1 опаковка пъдпъдъчи яйца
черен или червен хайвер за гарниране

Приготвяне

* С малък ринг нарежете тестото на кръгчета. Поставете ги в тава , покрита с хартия за печене и ги надупчете с вилица. Изпечете ги в предварително загрята на 200* фурна. След като изтинат , с показалеца оформете отвор в надутите кръгчета.

* Нарежете авокадото и чушките на ситни парченца. Донамачкайте с вилица , но все пак да се усещат парченца от зеленчуците , добавете пресования чесън и овкусете със сол и лимон.

* Напълнете със сместа волованите , отгоре сложете парченце риба и гарнирайте с половинка яйце и малко хайвер.

smile1  Много бързи и лесни малки волованчета - за една хапка. Пълнежите са разнообразни , сладки и солени. Оставям ги на вашето въображение. Можете да изпечете волованите от предният ден. Само не ги затваряйте или покривайте за да не се овлажняват. В деня на сервирането ще са хрупкави и свежи. Напълнете ги и ги поднесете на гостите си.

Предлагам ви и един сладък вариант - с пълнеж от извара , изцедено кисело мляко , лимонова кора и парченца сладко от зелени смокини. Подсладени са със сиропа от сладкото.   smile1

* DSC04802 копия.jpg (68.31 KB, 400x533 - видяно 4971 пъти.)

* DSC05415 copy.jpg (50.27 KB, 400x300 - видяно 5063 пъти.)
Активен

« Отговор #155 -: 04 Септември 2008, 18:40:32 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8749
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Йоли, страхотно предложение, както винаги  thumbup Лесни са, а пълнежа е мечта -  може да бъде всякакъв  smile1
Активен

« Отговор #156 -: 04 Септември 2008, 19:10:04 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 836

Ел. поща
   Йоли, чудесно предложение!
Активен
« Отговор #157 -: 04 Септември 2008, 21:30:40 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Йоли, красиво както всеки път, а вкусът нямам никакви съмнения за него air_kiss
Активен

« Отговор #158 -: 05 Септември 2008, 15:52:32 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2641

Ел. поща

Йоли, мила мога само да въздъхна вкусна красота. Неотразима си във всяко едно отношение.
Активен

« Отговор #159 -: 06 Септември 2008, 15:08:02 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

Йоли, искам да ти благодаря за пореден път  air_kiss   Днес направих  Ароматните рогчета с крем от риба тон, но с риба в пикантен сос - станаха страхотни   yahoo  Довечера сме на гости при свекъра и свекървата и се надявам и те да ги харесат  smile1 

* 111 042_renamed.jpg (19.27 KB, 380x300 - видяно 4794 пъти.)
Активен

« Отговор #160 -: 06 Септември 2008, 18:35:02 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Пепи , знаеш колко сериозно приемам похвалите от теб...Много ти благодаря.  thank_you2 thank_you2 thank_you2

Валенце , мерси , скъпа.  flower

Кеми , комплимент от майстор като теб.....Приемам го с огромно удоволствие.  smile1

Пеполина , както винаги си много мила и внимателна. Благодаря ти , скъпа.  air_kiss

Тони , чудесни рогчета. Много се радвам , че си ги направила. А свекърва ти само може много , много да те обича. И тортата на Кеми си я направила страхотно. Въобще , голяма си фурия... clapping clapping clapping
Активен

« Отговор #161 -: 12 Септември 2008, 14:16:15 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                          Калмари в сос "Монреал"

Продукти

2 големи калмара

1 малка главичка стар лук
5 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. натурално нишесте
1 ч.л. смлян кориандър
сол и черен пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
магданоз

Приготвяне

* Нарежете лукът и чесъна много ситно. Задушете ги в мазнината. Добавете двата вида червен пипер и отстранете от огъня. Поръсете с нишестето , разбъркайте и разредете с 1 ч.ч. вода. Сложете отново на огъня и варете соса докато клокне. Ако е необходимо , разредете с още вода. Ако обичате по-гъсти сосове , увеличете количеството нишесте. Прибавете кориандъра и овкусете със сол и пипер.

* Нарежете калмарите по ваше желание - на кръгчета , лентички или кубчета. Сложете ги във врящия сос , намалете котлона и гответе не повече от 3-4 минути. Накрая сипете лимоновият сок и поръсете с пресен магданоз.

Тази рецепта е за скариди , но аз я приложих за калмари или за всякакви морски дарове. Изпрати ми я моя приятелка , която живее в Монреал. Затова си позволих да дам това име на този вкусен и пикантен сос.  smile1

* DSC05406 copy.jpg (59.36 KB, 400x300 - видяно 7552 пъти.)
Активен

« Отговор #162 -: 12 Септември 2008, 14:17:48 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Йоли, Йоли, ама това изядохте ли го swoon Такава красота...
Активен

« Отговор #163 -: 12 Септември 2008, 15:42:23 »
Tonito
Главен Готвач
Публикации: 689

Мила Йоли, приеми поредните ми поздравления за вкусните неща, които ни показваш! thumbup
Точно такива рецепти са  ми по вкуса!
Благодаря ти за идеите, поздрави и за приятелката ти в Монреал.  air_kiss
Активен
« Отговор #164 -: 12 Септември 2008, 21:45:39 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Йоли, чудесна рецепта air_kiss
Сега както сме на такава вълна Tongue
Благодаря Kiss
Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio