От доста време, по независещи от мен причини, не бях имала удоволствието да посещавам темата ти. За пореден път поклон пред невероятния ти талант. Само мога да завиждам на хората с които имаш възможност ежедневно да споделяш всичко това. Сигурна съм, че това всъщност е божия благословия за тях. Не знам как точно да изразя възхищението си към теб освен като просто замълча. Найстина оставам без думи, и съм сигурна че не съм единствена
...
Искрено съжалявам, че нямам удоволствието да те познавам лично, но това не ми пречи да се прехласвам по творенията ти. Пожелавам ти от сърце да си жива и здрава и да продължаваш да ни радваш още дълго време от страниците на този прекрасен форум. (пък и не само от тук ако е рекъл господ )
Мила Ваня , не знам какво да кажа...Толкова силни думи , не съм сигурна , че ги заслужавам. Но ми стана изключително приятно. Благодаря ти , скъпа , много ми е драго , че харесваш нещата , които приготвям. Наистина от доста време те няма и се надявам вече да не ти пишем отсъствия. Тук има много други прекрасни предложения , които също много ще ти допаднат. Трогна ме от сърце , Ванче и се надявам да отскочиш до София и да се включиш в някоя от нашите форум срещи. Ей къде е Пловдив... А момичетата са толкова сладки и готини , че всеки уикенд ще си при нас... Чакаме те...
Тони, знаеш колко е ценно мнението ти за мен...Благодаря ти , мила....
Йоли тези дни менюто ни е предимно по твои рецепти Направих сармичките от патладжани Днес пък спаначените бисквитки.Снимката е преди разрязването, на външен вид имам малки забележки, но на вкус са БОЖЕСТВЕНИ Стархотни много ни харесаха, ще се правят пак задължително тези дни На дневен ред е Усуканицата с лук и сирене
Мила Вики , много си ми сръчна ти.... Аз пък нямам никакви забележки по външния вид . Направо изглежда страхотно това рулце - толкова е свежо... Много се радвам , че сте харесали патладжанените сармички и спаначните бисквити. Ще кажеш после какво мислиш и за усуканицата , дано и тя ви допадне.
Кostilq, страхотно си се справила. И аз отдавна съм хвърлила око на тези бисквитки, ама все ми се струват трудни....че няма да се справя. но ще взема и аз да се пробвам някой път.
* Сварете пастата според указанията на опаковката. Изсипете я в цедка , полейте със студена вода за да не се слепят раковинките и оставете настрана.
* Нарежете месото на ситни кубчета и за кратко го запържете в олиото. Добавете розмарина , разбъркайте и с решетъчна лъжица го извадете от мазнината в друг съд.
* В същата мазнина задушете нарязаният лук. Попарете във вряла вода доматите и обелете кожицата им. Нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука. Намалете огъня и гответе соса до сгъстяване.
* Сипете в доматите виното , пресованият чесън , захарта и нарязания босилек. Овкусете със сол и пипер. Накрая уплътнете соса с нишестето , разтворено в малко вода.
* Прибавете пилешкото месо към соса , варете 1-2 мин. и оставете настрана да изстине.
* Нарежете моцарелата на малки парченца и я прибавете към изстиналото рагу. Разбъркайте.
* Напълнете раковинките с пилешкото рагу , наредете ги в тавичка и поръсете с настърган пармезан. Запечете пастата в силна фурна за няколко минути. Сервирайте раковините топли с добре охладено бяло вино.
Пепи , отново сме на едно мнение : и аз не обичам бяло вино , винаги предпочитам червеното . Що се отнася до раковинките , много трудно намирам големи. Навсякъде има малки , които не стават за индивидуално пълнене , но големи пускат само в по-шикозните магазини. Тези случайно ги видях в "Метро" и затова реших и да пусна рецепта. А изборът на пълнеж е огромен. Ти имаш толкова фантазия , че с каквото и да ги напълниш , ще бъде прелестно...
Дими , много съм щастлива , че си си харесала мои рецепти. Естет - кулинар като теб да ги приготви , това е истински комплимент за мен.
Findus , много , много ,много благодаря. Страшно ме зарадва.