Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
31 Юли 2010, 18:04:05

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 127362 пъти)
« Отговор #195 -: 30 Септември 2008, 16:37:14 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2871

Ел. поща
Мили приятели , благодаря ви.  thank_you2

Много се радвам, че ви хареса това предложгение.  smile1

Таня , Йони , Петрина , Максималистке : за вас

Активен

« Отговор #196 -: 30 Септември 2008, 23:06:12 »
Ваня :)
Калфа
**
Публикации: 95

Мила, Йоли!

От доста време, по независещи от мен причини, не бях имала удоволствието да посещавам темата ти.
За пореден път поклон пред невероятния ти талант. Само мога да завиждам на хората с които имаш възможност ежедневно да споделяш всичко това. Сигурна съм, че това всъщност е божия благословия за тях.
Не знам как точно да изразя възхищението си към теб освен като просто замълча.
Найстина оставам без думи, и съм сигурна че не съм единствена  smile1

...

Искрено съжалявам, че нямам удоволствието да те познавам лично, но това не ми пречи да се прехласвам по творенията ти. Пожелавам ти от сърце да си жива и здрава и да продължаваш да ни радваш още дълго време от страниците на този прекрасен форум. (пък и не само от тук ако е рекъл господ  smile1)
 thank_you2 flower  thank_you2 flower thank_you2 flower thank_you2 flower thank_you2 flower thank_you2 flower thank_you2 flower
Активен

« Отговор #197 -: 01 Октомври 2008, 15:46:05 »
toni_ton4o
Главен Готвач
Публикации: 638

Ел. поща
 smile1 Yoli вкусотиите от теб нямат край,превъзходно предложение  flower
Активен

« Отговор #198 -: 01 Октомври 2008, 19:21:25 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Мила Ваня , не знам какво да кажа...Толкова силни думи , не съм сигурна , че ги заслужавам. Но ми стана изключително приятно. Благодаря ти , скъпа , много ми е драго , че харесваш нещата , които приготвям. Наистина от доста време те няма и се надявам вече да не ти пишем отсъствия. Тук има много други прекрасни предложения , които също много ще ти допаднат. Трогна ме от сърце   heart , Ванче и се надявам да отскочиш до София и да се включиш в някоя от нашите форум срещи. Ей къде е Пловдив... А момичетата са толкова сладки и готини , че всеки уикенд ще си при нас...  smile1 Чакаме те... flower

Тони, знаеш колко е ценно мнението ти за мен...Благодаря ти , мила.... thank_you2 thank_you2
Активен

« Отговор #199 -: 02 Октомври 2008, 14:45:02 »
kostilq
Главен Готвач
Публикации: 708
Vicky

Йоли тези дни менюто ни е предимно по твои рецепти
Направих сармичките от патладжани  air_kiss
Днес пък спаначените бисквитки.Снимката е преди разрязването, на външен вид имам малки забележки, но на вкус са БОЖЕСТВЕНИ  yahoo
Стархотни много ни харесаха, ще се правят пак задължително тези дни
На дневен ред е Усуканицата с лук и сирене

БЛАГОДАРЯ ти  flower за прекрасните рецепти  air_kiss

* spana4eni biskviti yoli.jpg (133.99 KB, 450x560 - видяно 209 пъти.)
Активен

« Отговор #200 -: 02 Октомври 2008, 14:57:06 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Мила Вики , много си ми сръчна ти.... thumbup  Аз пък нямам никакви забележки по външния вид . Направо изглежда страхотно това рулце - толкова е свежо... Много се радвам , че сте харесали патладжанените сармички и спаначните бисквити. Ще кажеш после какво мислиш и за усуканицата , дано и тя ви допадне.  smile1
Активен

« Отговор #201 -: 02 Октомври 2008, 15:19:18 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1499

Кostilq, страхотно си се справила. И аз отдавна съм хвърлила око на тези бисквитки, ама все ми се струват трудни....че няма да се справя. но ще взема и аз да се пробвам някой път.
Активен

« Отговор #202 -: 02 Октомври 2008, 15:24:23 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                             Раковини с пилешко рагу

Продукти

1/2 пакет макарони - раковини / големи

200 гр.бяло пилешко месо
2 щипки сух розмарин

1/2 главичка лук
5 домата
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
2 стръка пресен босилек
4 с.л. олио

50 гр. моцарела
20 гр. пармезан

Приготвяне

* Сварете пастата според указанията на опаковката. Изсипете я в цедка , полейте със студена вода за да не се слепят раковинките и оставете настрана.

* Нарежете месото на ситни кубчета и за кратко го запържете в олиото. Добавете розмарина , разбъркайте и с решетъчна лъжица го извадете от мазнината в друг съд.

* В същата мазнина задушете нарязаният лук. Попарете във вряла вода доматите и обелете кожицата им. Нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука. Намалете огъня и гответе соса до сгъстяване.

* Сипете в доматите виното , пресованият чесън , захарта и нарязания босилек. Овкусете със сол и пипер. Накрая уплътнете соса с нишестето , разтворено в малко вода.

* Прибавете пилешкото месо към соса , варете 1-2 мин. и оставете настрана да изстине.

* Нарежете моцарелата на малки парченца и я прибавете към изстиналото рагу. Разбъркайте.

* Напълнете раковинките с пилешкото рагу , наредете ги в тавичка и поръсете с настърган пармезан. Запечете пастата в силна фурна за няколко минути. Сервирайте раковините топли с добре охладено бяло вино.

* DSC05640 copy.jpg (54.68 KB, 400x300 - видяно 6120 пъти.)
Активен

« Отговор #203 -: 02 Октомври 2008, 22:03:42 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 9463
Перде

Скъпа Йоли,

Сервирайте раковините топли с добре охладено бяло вино.

не обичам бяло вино, но тези апетитни раковини непременно бих си похапнала и с червено  thumbup

Много интересно предложение  flower дано намери и подходящо едри раковини  innocent
Активен

“Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж” - Чудомир

Храна за мойте канибали
« Отговор #204 -: 02 Октомври 2008, 23:35:05 »
Abra
Гурман
Публикации: 1522
Dimitrana S.

Ел. поща
Йоли, три рецепти съм си набелязала. Мммного вкусни ще да са, усещам nyam и скоро ще потвърдя  Kiss
Активен

« Отговор #205 -: 03 Октомври 2008, 09:21:30 »
FINDUS
Помощник-готвач
Публикации: 354

Йоли,фантастична си ,неизчерпаем източник за красиви идей ХИЛЯДИ КОМПЛИМЕНТИ
Активен

« Отговор #206 -: 03 Октомври 2008, 22:02:53 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Пепи , отново сме на едно мнение :  и аз не обичам бяло вино , винаги предпочитам червеното . thumbup Що се отнася до раковинките , много трудно намирам големи. Навсякъде има малки , които не стават за индивидуално пълнене , но големи пускат само в по-шикозните магазини. Тези случайно ги видях в "Метро" и затова реших и да пусна рецепта. А изборът на пълнеж е огромен. Ти имаш толкова фантазия , че с каквото и да ги напълниш , ще бъде прелестно... flower

Дими , много съм щастлива , че си си харесала мои рецепти. Естет - кулинар като теб да ги приготви , това е истински комплимент за мен.  thank_you2

Findus , много , много ,много благодаря. Страшно ме зарадва.  yahoo
Активен

« Отговор #207 -: 05 Октомври 2008, 15:48:59 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 9463
Перде

Усуканица с лук и сирене

Доказано вкусна  thumbup

В кората добавих кашкавал и смесих ригана с чубрица. Много вкусно беше  smile1

Благодаря за вкусната рецепта, Йоли  air_kiss
Активен

“Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж” - Чудомир

Храна за мойте канибали
« Отговор #208 -: 07 Октомври 2008, 16:40:07 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Пепи , благодаря за доверието към моята усуканица.  thank_you2 Много съм щастлива , че ти е харесала. Излишно е да казвам , че изглежда страхотно... thumbup
Активен

« Отговор #209 -: 07 Октомври 2008, 22:07:13 »
Abra
Гурман
Публикации: 1522
Dimitrana S.

Ел. поща
Цитат
Доказано вкусна   thumbup

И ние потвърждаваме  smile1 Благодарност за идеята-рецепта, Йоли,  Kiss

* usukanica_Yoli2.JPG (32.49 KB, 400x600 - видяно 147 пъти.)
Активен

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio