Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 00:49:46

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 113182 пъти)
« Отговор #135 -: 28 Юли 2008, 15:49:08 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8740
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Йоли,

и аз благодаря за идеята за конячните сливи, която при мен се трансформира на "ромови праскови" - но пък много ароматни и сочни в сладкиш   air_kiss
Активен

« Отговор #136 -: 28 Юли 2008, 16:41:43 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Йоли, приготвих Патладжанени ролца със сирена много са вкусни air_kiss
Малко се получи 2 в 1, но идеята беше да опитам повече неща за кратко време.
Задължително ще се повторят в по голямо количество.

* patl. kebap i rol.patl.jpg (69.18 KB, 533x400 - видяно 208 пъти.)
Активен
« Отговор #137 -: 28 Юли 2008, 22:14:01 »
Ваня :)
Калфа
**
Публикации: 93

Ето ги и нашите патладжанени ролца. Всъщност това е третия ни опит . Мога да кажа, че и трите бяха много сполучливи  Grin Йоли, отново да си жива и здрава!!!! Много благодаря за поредната вкусна, оригинална, и лесна рецепта  thumbup
 flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower flower

Чакам следващата с нетърпение  Kiss
Активен

« Отговор #138 -: 29 Юли 2008, 18:41:24 »
mimi6669
Чирак
*
Публикации: 2

Здравей,до сега не съм писала във форума,но от доста време ви се възхищавам на всички за красотите които творите,и реших в твоята тема да пиша първа,защото съм ти голяма фенка да знаеш.Всеки ден проверявам дали си пуснала някоя нова изпробвана рецепта,Ти имаш златни ръце да знаеш.Направо не знам какво да ти кажа освен да ти пожелая господ здраве да ти дава и да не спираш да ни радваш с вкусотиите си.Поздрави. thankyou flower flower flower
Активен
« Отговор #139 -: 30 Юли 2008, 16:57:49 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Йоли, тези патладжанени рулца са голям хит! И има защо!!! 60
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #140 -: 30 Юли 2008, 21:05:05 »
blaZy
Чирак
*
Публикации: 35

Йоли, паят със конячни сливи е страхотен! Всички останаха очаровани ! Мисля да проверя вкуса му и с праскови  Grin Благодаря ! flower Ето и резултата Grin

* DSC04870 - Copy.JPG (72.02 KB, 448x336 - видяно 179 пъти.)
Активен

Life is like chocolates.Sometimes sweet, sometimes bitter, sometimes hiding something unexpected.Don't let it melt before you've enjoyed it!
« Отговор #141 -: 31 Юли 2008, 16:54:29 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2661

Ел. поща
Валенце , много се радвам , че са ви допаднали киселите патладжанчета. Да ви е сладко.  smile1

Пепи , изключително съм доволна , че си взаимствала за ромовите праскови от конячните сливи. Със сигурност резултатът е бил чудесен.  Grin

Канела , прекрасно  е ,че си приготвила и рецептата на Кеми. Благодаря ти , че си се доверила и на моята.  thank_you2

Ванче , чудесни рулца си приготвила. Много апетитно изглеждат.  Tongue

Мими , благодаря ти за хубавите думи. Прекрасно е да прочетеш подобно нещо - може да ти донесе само положителни емоции и усмивки.  yahoo

Т.Илиева , благодаря ти за доверието. Просто сега е сезонът на този зеленчук. Roll Eyes

Blazy , паят ти е страхотен.  thumbup И с праскови ще стане великолепно. Браво на теб.  clapping
Активен

« Отговор #142 -: 31 Юли 2008, 17:07:15 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                    Солен кейк с бяло вино и извара

Продукти

4 яйца
1 ч.ч. кашкавалена извара
100 мл. олио
100 мл. бяло вино
3 печени червени чушки
50 гр. маслини без костилки
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
240 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер

семена за поръсване

Приготвяне

* Разбийте яйцата на пяна и добавете изварата. Сипете мазнината , а след това и виното.

* Нарежете чушките и маслините на дребни кубчета и ги изсипете в сместа.

* Подправете с риган , сол и пипер. Накрая добавете брашното , пресято с бакпулвера.

* Постелете голяма правоъгълна тава с хартия за печене и изсипете тестото. Загладете го и го наръсете със семената. Изпечете в предварително загрята на 170* фурна.

* След като изтине , нарежете кейка на квадрати  и сервирайте с добре охладено бяло вино.

* DSC05140 копия.jpg (82.38 KB, 400x300 - видяно 9338 пъти.)
Активен

« Отговор #143 -: 03 Август 2008, 18:21:49 »
maksimalistkata
Главен Готвач
Публикации: 773
главен сладкар

Ел. поща
 thumbup Йоли ,благодаря за хубавата рецепта за пая с конячените сливи, много е вкусен,аз сложих и малко праскови ,че не ми стигнаха сливите,и с тази комбинация се хареса ,поздравления и от моята дъщеря  air_kiss

* 71.jpg (77.58 KB, 400x300 - видяно 4057 пъти.)
Активен
« Отговор #144 -: 04 Август 2008, 07:15:10 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Йоли, и аз се нареждам на опашката за благодарности air_kiss
Благодаря за чудесната рецепта на Пай с конячни сливи! Само дето нямах овесени ядки в момента и не сложих, но пак стана прекрасен! flowers

Активен

« Отговор #145 -: 16 Август 2008, 13:09:57 »
Tara^
Помощник-готвач
Публикации: 294

Дано не ти омръзнат нашите благодарности,защото и аз се нареждам с останалите  Tongue .Голяяяяямо благодаря за Картофените палачинки с пилешко .Много вкусни  give_heart .

* CIMG1255.JPG (100.48 KB, 400x300 - видяно 3792 пъти.)
Активен

« Отговор #146 -: 24 Август 2008, 15:10:17 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Максималистката , Илианче - много ви е хубав сладкиша. Радвам се , чи ви харесва. Благодаря , момичета.  thank_you2 thank_you2 thank_you2

Тара , чудни картофени палачинки.  thumbup Много пухкави си ги направила. Благодаря ти , че си се спряла на тази рецепта.  smile1 smile1 smile1
Активен

« Отговор #147 -: 24 Август 2008, 15:35:15 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                             Пилешко руло с гъбен пълнеж

Продукти

400 гр. бяло пилешко месо
50 гр. масло
400 гр. пресни печурки
150 гр. извара
1 яйце
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки пресован чесън
2 моркова

1 малък патладжан
1 тиквичка

Приготвяне

* Нарежете гъбите и ги задушете в маслото. След като изтинат ги сложете в блендер и ги смелете на паста. Подправете с мащерката , ригъна и овкусете със сол и пипер. Добавете изварата , а след това и жълтъка от яйцето. Разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към сместа.

* Нарежете месото на шницели и ги изтънете с чукче. На работният плот постелете лист полиетиленово фолио. Върху него наредете месото , като застъпвате краищата на шницелите. Трябва да получите тънка месна основа с приблизителни размери - 30/40 см. Посолете и намажете месото с чесъна. С картофобелачка настържете морковите на тънки лентички. Наредете ги върху месото.  В средата изсипете плънката. С помощта на фолиото завийте месото на стегнато руло.

* Пренесете рулото върху лист алуминиево фолио. Отстранете полиетиленовото фолио и завийте рулото с алуминиевото. Поствете го в правоъгълна тавичка , налейте на дъното вода и изпечете в предварително загрята на 220* фурна за 30 мин.

* Извадете месото от фурната и отстранете фолиото. Нарежете патладжана и тиквичката на тънки ленти и покрийте с тях рулото като редувате зеленчуците. Върнете рулото в тавичката , полейте оггоре с малко олио и запечете ястието до порозовяване на зеленчуците.

* DSC04695 copy.jpg (95.63 KB, 400x300 - видяно 11348 пъти.)
Активен

« Отговор #148 -: 24 Август 2008, 15:56:26 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Йоли, чудесно завръщане!
Добре дошла, много ми липсваше air_kiss
« Последна редакция: 29 Август 2008, 13:30:55 от Mariana G » Активен

« Отговор #149 -: 29 Август 2008, 12:38:13 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                                             Пикантна доматена салата

Продукти

3 - 4 домата

2 резена от глава целина
1 главичка чесън
1/2 връзка магданоз
1 зелена люта чушка
1/2 ч.ч. олио
сол и лимонов сок на вкус

Приготвяне

* В малка тенджерка кипнете вода . Поставете в нея доматите за 20-30 сек. и веднага ги прехвърлете в съд със студена вода. Обелете ги и нарежете на резени. Подредете ги в голяма плитка чиния.

* Останалите съставки сложете в блендер или кухненски робот. Смелете на финна паста. Овкусете с лимонов сок и сол. Нанесете с лъжичка от ароматната смес върху доматите и сервирайте с добре изтудена ракийка.   drinks

* DSC05334 copy.jpg (81.16 KB, 400x533 - видяно 1958 пъти.)
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio