Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 04:41:10

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли - III  (Прочетена 113184 пъти)
« Отговор #120 -: 22 Юли 2008, 17:47:17 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2661

Ел. поща
                                                                                                                              Белтъчни кексчета

Продукти

5 белтъка
220 гр.захар
100 гр.олио
100 гр.прясно мляко
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 бакпулвер
300 гр.брашно

плодове по желание

Приготвяне

* Разбийте на сняг белтъците. Постепенно прибавете захарта и продължете да разбивате , докато се разтвори напълно.
* Сипете олиото , а след това и прясното мляко.
* Накрая добавете и пресятото брашно , смесено с ванилията , лимоновата кора и бакпулвера.
* По желание сложете в тестото дребни плодове - боровинки , малини , вишни или захаросани плодове.
* Напълнете с тесто формички за кексчета 2/3 от обема им.
* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна.

Ако са ви останали белтъци и се чудите какво да ги правите , направете тези кексчета. Стават много леки и въздушни.  smile1

* DSC05116 копия.jpg (67.76 KB, 400x300 - видяно 6918 пъти.)
Активен

« Отговор #121 -: 23 Юли 2008, 08:37:35 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Йоли,добре дошла Kiss
Още дошла-недошла и започваш с изкушенията.Явно работейки през цялото време си готвила на ум. Tongue
Активен
« Отговор #122 -: 23 Юли 2008, 09:49:17 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Yoli, пак сътвори красота! Поздравления!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #123 -: 23 Юли 2008, 16:29:34 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Еличка , Т.Илиеваflower flower
Активен

« Отговор #124 -: 23 Юли 2008, 18:06:40 »
aimi
Калфа
**
Публикации: 218

Ел. поща
Йоли, дошла-недошла и веднага - хоп, вкусотия и красота. Браво на теб!
Активен
« Отговор #125 -: 23 Юли 2008, 21:52:50 »
emilia_
Гурман
Публикации: 1432

Ел. поща
Йоли,

тази вечер приготвих твоите "Пълнени калмари". Станаха невероятни. Много лек и фин вкус. Мислех да сложа риба хек, но понеже видях на борсата пангасиус, а и не бях я пробвала тази риба, взех от нея и не съжалявам.
Благодаря за поредната ти "върховна"рецепта.
Активен

« Отговор #126 -: 24 Юли 2008, 08:51:58 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
aimi , благодаря ти , мила. Веднага дошла - недошла , просто ми се наложи да приготвя няколко неща за една панахида. Иначе не бих се хвърлила да правя точно кексчета. Не съм им голям фен...

Еми , скъпа , толкова съм щастлива , че са ти харесали калмарите... yahoo Много хубаво , че си взела пангасиус , със сигурност е по-добре от хек. Не се и съмнявям , че си ги приготвила превъзходно - като те знам каква фурия си.... Благодаря ти...
Активен

« Отговор #127 -: 24 Юли 2008, 12:29:56 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                             Пай с конячни сливи

180 гр.меко масло
180 гр.пудра захар
3 яйца
300 гр.брашно
2 ванилии
1 ч.л.бакпулвер
настъргана лимонова кора
овесени ядки за поръсване

800 гр.сини сливи
4-5 с.л. коняк
кафява захар за поръсване

Приготвяне

* Почистете сливите от костилките и ги нарежете на четвъртинки. Полейте ги с коняка и ги оставете да се мариноват половин час , като от време на време ги разбърквате. Отцедете плодовете в цедка и запазете отделилия се коняк.

* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно. Сипете ванилията ,  лимоновата кора и коняка от сливите. Накрая , с внимателно бъркане прибавете и брашното , предварително пресято с бакпулвера.

* Постелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене. Изсипете тестото и го разтелете равномерно. Наръсете с овесените ядки . Отгоре плътно набодете резенчетата сливи. Поръсете с кафявата захар и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна. Сервирайте паят охладен и нарязан на квадрати.

Много свеж и сочен плодов сладкиш. Би могъл да се приготви и с други плодове - праскови , кайсии , круши или ябълки.

* DSC05125 копия.jpg (116.94 KB, 400x533 - видяно 183 пъти.)

* DSC05134 копия.jpg (76.5 KB, 400x300 - видяно 7625 пъти.)
« Последна редакция: 24 Юли 2008, 12:43:07 от Yoli » Активен

« Отговор #128 -: 24 Юли 2008, 12:55:11 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Йоли,Йоли, swoon.Тъкмо имам едни бели сливи в къщи.Предполагам,че ще стане и с тях.Ще го пробвам в събота.Мерси ,мила air_kiss
Активен
« Отговор #129 -: 24 Юли 2008, 15:31:12 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2640

Ел. поща

Йоли, отново страхотно предложение. Мога да кажа само, че нямаш умора и предложенията ти са винаги неустоими. thumbup
Активен

« Отговор #130 -: 25 Юли 2008, 19:08:37 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Йоли,
нови изкушения - елегантни и стилни flowers -
ти си знаеш! air_kiss

Искам специално да ти благодаря  flower за идеята
на приготовлението "конячни сливи" thumbup,
която приложих при сливовия крамбъл   -
много ароматно и вкусно се получи smile1
 thankyou

Активен

« Отговор #131 -: 25 Юли 2008, 20:13:17 »
elidrag
Гурман
Публикации: 1259

Чуден е този Пай с конячни сливи. Народът у нас много го хареса. Благодаря, Йоли, за чудесната рецепта. air_kiss flower
Активен

« Отговор #132 -: 25 Юли 2008, 21:57:38 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Еличка , Пеполина , Диди , Ели , много сте ми мили , момичета.  flower

Еличка , разбира се , че ще стане и с бели сливи. Важното е да се получи сочен и леко киселичък десерт.  smile1

Пепи , винаги си толкова внимателна с мен - за всички намираш топли и добри думи.  thank_you2

Диди , радвам се , че си ползвала идеята за конячните сливи. Крамбълът ти е фантастичен.  thumbup

Ели , страхотно ти се е получил сладкиша. Аз го поръсих с овес , защото това имах , но твоята идея за маслените трохи ми харесва повече. Открадвам я веднага.  yahoo
Активен

« Отговор #133 -: 27 Юли 2008, 13:13:27 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                                   Кифлички с пилешко месо и горчица

Продукти

Количествата на всички продукти са примерни

500 гр.хлебно тесто
5 с.л.горчица
1 малка глава кромид лук
3-4 листа салвия
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

400 гр.пилешки гърди
1 глава лук
1 яйце
2 скилидки чесън
1 ч.л.риган
сол и черен пипер на вкус
1-2 с.л.галета

Приготвяне

* Нарежете на хапки месото и заедно с лука , яйцето , чесъна и ригана го сложете в блендер или кухненски робот. Смелете на кайма. Овкусете със сол и пипер и ако е необходимо сгъстете каймата с галетата.

* Нарежете на ситно другата глава лук и подправките. Ако не разполагате с пресни , можете да ползвате сухи. Прибавете горчицата , овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Разточете тестото на тънка кора. Нарежете го на триъгълни или правоъгълни парчета. Всяко парче намажете с горчица. Оформете пилешката кайма като малки наденички и ги сложете в средата. Загънете тестото на кифличка , намажете с разбито яйце и ако желаете , поръсете със сусам или други семена. Изпечете кифличките в предварително загрята на 180* фурна до порозовяване.

Идеята за тези ароматни кифлички е от едно италианско списание , което преди време ми подари Di_ani. Рецептата там е с готови сурови наденички , но ,тъй като аз нямам много вяра в нашите сурови наденици , реших да променя плънката . Всичко останало е точно по рецептата. Много вкусни и ароматни. Благодаря на Диди за списанието - има чудесни рецепти , които ще изпробвам във времето.  smile1

* DSC05004 копия.jpg (61.65 KB, 400x300 - видяно 6713 пъти.)
Активен

« Отговор #134 -: 28 Юли 2008, 10:22:23 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 836

Ел. поща
   Йоли, патладжанената ти салата и ве-ли-ко-леп-на!!! Благодарности!
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio