Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 04:19:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Раирани кифлички с кашкавал « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Раирани кифлички с кашкавал  (Прочетена 33829 пъти)
« Отговор #15 -: 07 Юни 2008, 14:46:32 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7719
Юлия

благодаря на Радост , че ме насочи към нейните кифлички тъкмо оттам взех идеята за локум, захар и шоколад - реших, че все пак Финети е прекалено рядка паста за кифлички и сложих шоколадовия чипс който се намира вкъщи .. локум най обикновен - отгоре поръсих със захар - получиха се СТРАХОТНИ кифлички - аз като не особен почитател на тестените кифлички или сладките неща - бях готова да скрия шоколадовите кифлички и да пробутам с локум на децата  Tongue , но не съм де (да не  си помислите, че съм гадна  Roll Eyes)

А се оказа, че мойте деца не обичат локум в кифличките .. но виж за шоколадовите имаше голем спор кой колко да изяде..

а да и замразих 4 броя кифлички във фризера и сега ще правя опити да пека тези дни да видя как става, ако се получи ще пиша пак

* lokum.jpg (22.29 KB, 300x400 - видяно 16467 пъти.)

* choc.jpg (23.93 KB, 300x400 - видяно 16405 пъти.)
Активен
« Отговор #16 -: 07 Юни 2008, 15:07:22 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща

Ох, Юле ами то с право си е бил спора за тези кифлички с шоколада, ама и с локумчето не са за изхвърляне. Аз уж се старая да не правя много тестени неща, но май няма да им устоя на тези раираничките.
Активен

« Отговор #17 -: 07 Юни 2008, 17:43:15 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
благодаря на Радост , че ме насочи към нейните кифлички тъкмо оттам взех идеята за локум, захар и шоколад - реших, че все пак Финети е прекалено рядка паста за кифлички и сложих шоколадовия чипс който се намира вкъщи .. локум най обикновен - отгоре поръсих със захар - получиха се СТРАХОТНИ кифлички - аз като не особен почитател на тестените кифлички или сладките неща - бях готова да скрия шоколадовите кифлички и да пробутам с локум на децата  Tongue , но не съм де (да не  си помислите, че съм гадна  Roll Eyes)

А се оказа, че мойте деца не обичат локум в кифличките .. но виж за шоколадовите имаше голем спор кой колко да изяде..

а да и замразих 4 броя кифлички във фризера и сега ще правя опити да пека тези дни да видя как става, ако се получи ще пиша пак

Юле, Kiss!Радвам се,че идеите ни се допълват.Ако опиташ и солената плънка с разбит белтък и сирене, сигурно и тя ще ти хареса.При печене се запазва вътре и е много пухкава.Колкото до шоколада,моето мнение е за блокче шоколад,защото другите изтичат при печене,или шоколадов чипс,но аз няма откъде да купя.
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #18 -: 07 Юни 2008, 18:29:55 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

[Колкото до шоколада,моето мнение е за блокче шоколад,защото другите изтичат при печене,или шоколадов чипс,но аз няма откъде да купя.

Радост,
права си  thumbup - и аз използвах блокче.
Отговорих на Юлия на лични,
но исках да изпробвам и с паста шоколад, тогава да коментирам двата варианта.
 smile1
Хубави са! thumbup
Активен

« Отговор #19 -: 07 Юни 2008, 19:10:14 »
keti
Калфа
**
Публикации: 97

Днес правих 2 дози от тези фантастични кифлички. Направих ги 3 вида : с кашкавал, с кремвирш/ по-скоро с лионска с топено сирене /и мармалад/.Мармалада беше обикновен шипков от бурканче и направих малко, защото се страхувах да не изтече.Е, не изтекоха. Станаха фантастични! thumbup
Благодаря за рецептата ! thankyou
Активен
« Отговор #20 -: 08 Юни 2008, 16:05:39 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Да отчета - моите са с пълнозърнесто и ръжено брашно, с кашкавал и шоколад и по желание на челядта - с извара
И трите вида са невероятно вкусни, а с тази $решетка$ отгоре - и примамливи (така оправдаваме бързото им унижожаване)

Активен

« Отговор #21 -: 09 Юни 2008, 10:17:14 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 836

Ел. поща
   Юле, голяма благодарност за рецептата - направих две дози - с кашкавал, луканков салам и сирене. Невероятно вкусни са - половината замразих, като мислех, че останалите ще ни стигнат...
Активен
« Отговор #22 -: 09 Юни 2008, 10:31:55 »
uhanie
Калфа
**
Публикации: 188
щастлива

Ел. поща
Юле аз вече не издържам и днес ще замеся твоите кифлички,а утре ако се справя ще се похваля Kiss
Активен

За три неща недей да говориш никога.За Бога,преди да си укрепнал във вярата си.За чуждите грехове,преди да си осъзнал своите.За утрешния ден,преди да си видял изгрева...........
« Отговор #23 -: 09 Юни 2008, 10:44:12 »
lidia29
Чирак
*
Публикации: 6

Няма да съжаляваш. Аз вече ги направих, станаха чудесни. Благодарности за рецептата!
Активен
« Отговор #24 -: 09 Юни 2008, 23:38:08 »
irinka
Гурман
Публикации: 1467

Ел. поща
Юлка,благодаря за рецептата!Многоооо са вкусни!А децата толкова бързо ги лапаха... Kiss
А да питам -от тях нали не се дебелее Tongue
Активен

« Отговор #25 -: 10 Юни 2008, 10:32:00 »
marabu
Administrator
Гурман
Юлия

Roll Eyes  ами дали се пълнее  Grin само ако ядеш по 1 на седмица няма да стане нищо страшно  smile1
Активен
« Отговор #26 -: 10 Юни 2008, 20:26:16 »
Mariana G
Модератор
Гурман
Публикации: 1862

Юлка air_kiss благодаря ти за чудесната рецепта! Едвам успях да откопча от хиените Grin няколко за снимка, веднага бяха нападнати Tongue отзивите са абсолютно положителни, аз също успях да пробвам Roll Eyes Много са вкусни!!! smile1
Дианка  air_kiss на теб благодаря за идеята със шоколад! Направих втора доза, спасих четири броя, утре ще снимам, че се свечери smile1

* rairani kiflichki.jpg (27.12 KB, 400x299 - видяно 1802 пъти.)

* polosatie kifle.jpg (25.92 KB, 400x299 - видяно 1806 пъти.)
Активен

Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!

« Отговор #27 -: 10 Юни 2008, 21:58:54 »
marabu
Administrator
Гурман
Юлия

Едвам успях да откопча от хиените Grin няколко за снимка, веднага бяха нападнати Tongue
това е познато  Tongue Страхотни кифлички, Мими  exclaim
Активен
« Отговор #28 -: 12 Юни 2008, 23:54:00 »
Steny
Помощник-готвач
Публикации: 279
Spring is in the air...

Ел. поща
Благодаря за страхотна рецепта.
Тестото е приказно, много лесно се работи с него, а вкусовите качества - невероятни thumbup
Добре, че предварително прочетох опиталите и направих директно двойна доза. Замесих с машинката, та съвсем ми се улесни задачата.

Още веднъж сърдечно благодаря за прекрасната рецепта и идеите.  Kiss

Активен
« Отговор #29 -: 13 Юни 2008, 07:47:54 »
marabu
Administrator
Гурман
Юлия

Steny иглеждат фантастично !

Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Раирани кифлички с кашкавал « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio