Kaто гледам поста ми потекоха л........ ,като големия Вълк и червената шапчица. Обичам,обичам пелмени, по известни в моето семейство като КАЛДУНИ или ВАРЕНИКИ. Дядо ми бе руснак, от Псков и бе предал рецептата на баба ми,а тя и на мен. Рецептата за тестото е същата, формата им е на полумесеци, накъдрени по краищата. Аз също НЕ се наемам да ги правя без помощници, много трудоемка работа е. Плънката е традиционно с кайма, лук и черен пипер, или с рибена кайма. ...... чудесно нещо са!!! Дядо ми казваше: "Калдуни сами в рот входят"
Ммм момичета потекоха ми лигите,за да ви помогна малко по лесно да е аз разточвам на цяла кора и режа кръгчетата с чашка по лесно е.Знам го от опит стринка ми е рускиня и обожавам пелмени и тя ги прави така съкращава се малко процедурата по правенето това е.Да като има повече помощници в къщи спокойно можете да направите повече и да ги замръзите и после само да сварите.
winter
Чирак
Публикации: 8
Не съм много добре със българския:((((
Правя пелмени един път в месеца, правя ги със различни сосове как то по принцип в различните региони в руссия. Чесно казано за пелмените как то и за капамата например не можеш да кажеш "традиционата рецепта" понеже в зависимост от региона ги готвят по различен начин, в тази рецепта ме изненада копъра, никъде ни то в Украина ни то в Руссия, Грузия, Армения, Молдова, къде ли още не съм яла пелмени не съм ги срещала с копър
Правя пелмени един път в месеца, правя ги със различни сосове как то по принцип в различните региони в руссия. Чесно казано за пелмените как то и за капамата например не можеш да кажеш "традиционата рецепта" понеже в зависимост от региона ги готвят по различен начин, в тази рецепта ме изненада копъра, никъде ни то в Украина ни то в Руссия, Грузия, Армения, Молдова, къде ли още не съм яла пелмени не съм ги срещала с копър
Най-много ме учудва противоречието Ви хем не може да се каже "традиционна рецепта" ..хем нямало никъде с копър.. Но доколко смътно си спомням Вие и ГОСТ не го признавате за Рецептурник. .... Явно не сте запозната толкова с кухнята на народа си, както пишете
абе може да бърка копър с кимион....... но и с копър пък може да е хубаво та нали това е народно ядене кой как му е сладко така да си го хапва.. нашия бобец с колко вида подправки съм чувала да се прави.. ехеее...