Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 19:29:38

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Пелмени « назад напред »
Страници: 1 [2] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Пелмени  (Прочетена 12331 пъти)
« Отговор #15 -: 25 Януари 2007, 07:34:37 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3864
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
 Kaто гледам поста ми потекоха л........ ,като големия Вълк и червената шапчица. Обичам,обичам пелмени, по известни в моето семейство като КАЛДУНИ или ВАРЕНИКИ. Дядо ми бе руснак, от Псков и бе предал рецептата на баба ми,а тя и на мен. Рецептата за тестото е същата, формата им е на полумесеци, накъдрени по краищата. Аз също НЕ се наемам да ги правя без помощници, много трудоемка работа е. Плънката е традиционно с кайма, лук и черен пипер, или с рибена кайма. ...... чудесно нещо са!!!  Дядо ми казваше: "Калдуни сами в рот входят" Grin Grin
Активен

« Отговор #16 -: 25 Януари 2007, 21:55:08 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Ето ги и моите с пилешка кайма ,само че аз като ги сварих ги запържих в масло.Голяма играчка сигурно скоро няма да ги направя пак. Smiley

* chickenp.jpg (59.18 KB, 400x300 - видяно 1286 пъти.)
« Последна редакция: 25 Януари 2007, 21:56:41 от Petia » Активен

« Отговор #17 -: 22 Март 2007, 17:30:24 »
solley
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
моята баба е от Перм и ги прави страхотни. Само че в нашето семейство ги гарнираме с оцет и черен пипер.
Активен
« Отговор #18 -: 19 Юли 2009, 17:06:03 »
diana_kraice
Чирак
*
Публикации: 4

Ммм момичета потекоха ми лигите,за да ви помогна малко по лесно да е аз разточвам на цяла кора и режа кръгчетата с чашка по лесно е.Знам го от опит стринка ми е рускиня и обожавам пелмени и тя ги прави така съкращава се малко процедурата по правенето това е.Да като има повече помощници в къщи спокойно можете да направите повече и да ги замръзите и после само да сварите. smile1
Активен
« Отговор #19 -: 11 Март 2010, 16:54:54 »
winter
Чирак
*
Публикации: 8
Не съм много добре със българския:((((
315695810 leka@abv.bg
Ел. поща
Правя пелмени един път в месеца, правя ги със различни сосове как то по принцип в различните региони в руссия.
Чесно казано за пелмените как то и за капамата например не можеш да кажеш "традиционата рецепта" понеже в зависимост от региона ги готвят по различен начин, в тази рецепта ме изненада копъра, никъде ни то в Украина ни то в Руссия, Грузия, Армения, Молдова, къде ли още не съм яла пелмени не съм ги срещала с копър  swoon
Активен

Путь к сердцу мужчины лежит через желудок.
« Отговор #20 -: 11 Март 2010, 18:15:53 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7717
Юлия

Правя пелмени един път в месеца, правя ги със различни сосове как то по принцип в различните региони в руссия.
Чесно казано за пелмените как то и за капамата например не можеш да кажеш "традиционата рецепта" понеже в зависимост от региона ги готвят по различен начин, в тази рецепта ме изненада копъра, никъде ни то в Украина ни то в Руссия, Грузия, Армения, Молдова, къде ли още не съм яла пелмени не съм ги срещала с копър  swoon

Най-много ме учудва противоречието Ви хем не може да се каже "традиционна рецепта" ..хем нямало никъде с копър.. Но доколко смътно си спомням Вие и ГОСТ не го признавате за Рецептурник. .... Явно не сте запозната толкова с кухнята на народа си, както пишете
Активен
« Отговор #21 -: 11 Март 2010, 21:21:05 »
teoleo
Калфа
**
Публикации: 207

Ел. поща
абе може да бърка копър с кимион....... но и с копър пък може да е хубаво та нали това е народно ядене кой как му е сладко така да си го хапва..
нашия бобец с колко вида подправки съм чувала да се прави..  ехеее...
Активен
Страници: 1 [2] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Пелмени « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio