Автор Тема: Раирани кифлички с кашкавал  (Прочетена 91540 пъти)

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Раирани кифлички с кашкавал
« -: 30 Май 2008, 21:17:20 »
Раирани кифлички с кашкавал

източник : Milonga @carina-forum.com


200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая ***
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио


** В оригиналната рецепта маята е 1 с л , но 1 1/4  ч л суха мая са напълно достатъчни за 300 г


. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
. Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
« Последна редакция: 13 Юни 2008, 21:00:00 от marabu »

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #1 -: 30 Май 2008, 21:18:17 »
. Всяка топка се разточва на овална питка.
. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #2 -: 30 Май 2008, 21:19:17 »
. Навиват се кифлички.
. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #3 -: 30 Май 2008, 21:19:47 »
. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #4 -: 30 Май 2008, 21:20:24 »
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара.

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 996
  • главен сладкар
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #5 -: 31 Май 2008, 09:42:17 »
 :thumbup: :air_kiss: Юлка , перфектни кифлички и много изкушаващи ,със сигурност ще се пробват от моите домашни,още като ги видяха и отговора беше искам и аз  ::)

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #6 -: 31 Май 2008, 22:07:47 »
благодаря , а тестото е страхотно препоръчвам го  :smile1:

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 278
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #7 -: 31 Май 2008, 22:50:20 »
Моето тесто вече спинка в хладилника, утре ще докладвам какво се е получило  :smile1:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3695
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #8 -: 01 Юни 2008, 08:40:36 »

 Юлка, невероятни и много интересни кифлички. Винаги ми спира дъха, когато погледна твоите тестени, било то питки, пици , а в дадения случай кифлички. Просто си ненадмината в приготвянето им. Благодаря ти за прекрасните рецепти.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #9 -: 02 Юни 2008, 17:55:54 »
Юлия,
Ели в отчетната бе писала, че това са кифлички мечта :thumbup:,
аз ще допълня още бързи и вкусни :flowers:

оформих и сладък пълнеж шоколад :smile1:

Благодаря ти за тази рецепта :air_kiss:

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #10 -: 02 Юни 2008, 18:43:40 »
 :yahoo: :yahoo: а какъв шоколад ползва тип Нутела или твърд ? че имам един буркан крем тип Нутела ама мойте отказват да го ядат, защото искали само Нутела и се чудя дали ще стане в тези кифлички без да потече ?

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #11 -: 02 Юни 2008, 18:45:19 »
Моето тесто вече спинка в хладилника, утре ще докладвам какво се е получило  :smile1:

надявам се да се е получило  ::)


 Юлка, невероятни и много интересни кифлички. Винаги ми спира дъха, когато погледна твоите тестени, било то питки, пици , а в дадения случай кифлички. Просто си ненадмината в приготвянето им. Благодаря ти за прекрасните рецепти.

оо чак ненадмината не съм, но си признавам, че ми харесва да готвя повече тестените неща с мая, а тортите вообще не са ми по душата  :(

radostd

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 45
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #12 -: 03 Юни 2008, 14:32:49 »
Кифличките са страхотни. Аз обаче ги направих с кремвирш заради сина ми. Поздравления за оригиналната рецепта и  :thankyou:

marabu

  • Administrator
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 19487
  • Юлия
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #13 -: 04 Юни 2008, 09:19:47 »
много се радвам, че набират почитатели тези кифлички  и благодаря !
Това с кренвирша и на мен ми хрумна - то всъщност всички тези кифлички имат и причина да почна да ги правя .. моят син започна лятно училище както и от 15.09 ще бъде ученик и аз като добросъвестна майка решавам, че ще правя закуски за училище (ако знаете колко сайт с идеи за lunch box  си запазих в любими  :blush2:) - затова ще споделям и за напред нови и нови идеи и кифлички  ::)

toni_n

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 993
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #14 -: 04 Юни 2008, 10:49:09 »
 И аз искам да благодаря за вкусната, оригинална и лесна рецепта   :flowers:  децата бяха очаровани  :smile1: 

Ще чакам с нетърпение следващите предложения  :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Захарно петле: ето толумбичките с извара http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg41965.html#msg41965
    16 Май 2015, 21:31:48
  • Захарно петле: capricce търсането е малко по нагоре ;)
    16 Май 2015, 21:31:22
  • Capricce: толумбички с извара
    15 Май 2015, 16:24:06
  • пеполина: мерси Пепи :)
    26 Април 2015, 18:23:45
  • pep-4o: ей сега ще оправя :)
    26 Април 2015, 17:55:12
  • пеполина: при някой друг заключена ли е темата кой какви ги сготви през април/
    26 Април 2015, 17:44:26
  • pep-4o: :( много е тихо тук
    25 Април 2015, 21:56:40
  • pep-4o: :smile1:
    21 Април 2015, 18:24:44
  • pep-4o: търсенето не е тук, а в по-горното прозорце
    11 Април 2015, 07:26:29
  • ina9991: blqsak
    10 Април 2015, 21:19:31
  • ina9991: blqsak
    10 Април 2015, 21:19:20
  • Кристал: Кликваш на виртуален бутон ОТГОВОР отгоре или отдолу на темата
    06 Април 2015, 11:16:06
  • NikolGD: :icon_question:
    06 Април 2015, 10:42:13
  • NikolGD: От къде се публикува?
    06 Април 2015, 10:41:03
  • Захарно петле: Kъде не можеш да публикуваш?
    29 Март 2015, 14:16:30
  • cockerlover: Хммм...защо не мога да публикувам?
    29 Март 2015, 11:51:24
  • pep-4o: Роси, каквото направиш. И аз съм свободен електрон, ще идвам, когато кажеш
    21 Март 2015, 11:26:19
  • KrokozabYl: аз съм навита и на френската нуга :) да дегустирам де
    21 Март 2015, 11:21:02
  • ROSPOP: писах писах.............. къде ми отиде съобщението не знам?
    21 Март 2015, 09:27:06
  • ROSPOP: хахха , бива, понеже ПАК съм свободен електрон ме напъва да правя необичайни неща  - още узрявам за френския макарон - продуктите са налице ама ме дразни това престояване на белтъците - 3 дена
    21 Март 2015, 09:25:57
  • pep-4o: Пък се кандидатирам за редовен дегустатор
    19 Март 2015, 20:48:37
  • pep-4o: Роси, можеш да започнеш да правиш по всичките рецепти, които си намерила.
    19 Март 2015, 20:48:31
  • pep-4o: :girl_haha:
    19 Март 2015, 17:37:29
  • ROSPOP: Благодаря, провеврих но не намирам десерта, ще търся още.
    14 Март 2015, 13:00:44
  • ceckavd: виж тук дали нещо ще ти свърщи работа
    12 Март 2015, 16:42:53
  • ceckavd: http://gotvach.bg/izbrano/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%9D%D1%83%D0%B3%D0%B0
    12 Март 2015, 16:42:38
  • ROSPOP: френска нуга
    10 Март 2015, 19:58:10
  • ROSPOP: Здравейте, преди месец опитах (само лъжичка) десерт НУГА в мр. Пица, и все ми е в ума. Но не намирам рецепта, излизат му сладоледи нуга, а десерта не беше сладоледен. Ако някой знае рецепта моля да я спдели.
    10 Март 2015, 19:57:25
  • pep-4o: ;D пак ли съм ги вършила такива
    10 Март 2015, 15:45:20
  • GolemDZVER: или да не ти бъркат отчета? :yahoo:
    09 Март 2015, 13:53:23

* Последното от форума

Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:47:07]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:44:18]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:42:15]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:41:02]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:39:57]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:38:27]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:37:07]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:35:37]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:34:04]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:32:21]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:31:28]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:29:58]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:28:44]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:27:23]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:26:22]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:25:14]


Re: Кой какви ги сготви през май от GolemDZVER
[Днес в 10:23:25]


Re: Пеят птички пъстрокрили, тръпне свежият листак.......... от GolemDZVER
[Днес в 10:16:38]


Re: Честваме празника на Свети Константин и Елена и е Спасовден ! от GolemDZVER
[Днес в 10:13:41]


Re: Пеят птички пъстрокрили, тръпне свежият листак.......... от GolemDZVER
[Днес в 09:37:19]