Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 14:37:37

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 238047 пъти)
« Отговор #225 -: 21 Декември 2008, 19:44:55 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1446

Наталина, благодаря ти за прекрасните рецепти, които използвах днес- на Коледните сладки за елха, линцерови сладки и ванилени кравайчета /които при мен са топчета/. Всички станаха много вкусни, цветни и ароматни....

Активен

« Отговор #226 -: 28 Декември 2008, 20:23:41 »
ГеритO
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
Здравейте, момичета. За първи път съм тук и ще ми е приятно да продължавам да научавам от вас хубави рецепти   Kiss
  Току що направих тестото за рохличките, обаче дано да успея да опазя и другата ми половина тесто, че майка ми изяде половината сурово тесто  girl_haha girl_haha Исках да ти кажа, че ти благодаря страшно много за хубавите рецептите  Grin

P.S Направих ги и всички много ги харесаха  yahoo yahoo
Още веднъж много благодаря  flirt
« Последна редакция: 30 Декември 2008, 12:15:06 от ГеритO » Активен
« Отговор #227 -: 30 Декември 2008, 17:45:15 »
vanushia
Чирак
*
Публикации: 31

Здравейте и от мен.  Аз съм още нова сред вас ама още немога да се нагледам на чудесиите и вкусотиите в този сайт. Днес се възползвах  от няколко рецепти и всички станаха страхотни.Благодаря ви ! Една от тях беше  Меденките на Джули благодоря и за рецептата с децата много се забавлявахме и станаха много хубави. thumbup
Активен

И сам по себе си трудът е удоволствие
« Отговор #228 -: 08 Януари 2009, 12:09:42 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

По -добре късно,отколкото никога  Kiss...

Нат, Меденките на Джули и Линцеровите ти сладки са невероятни !

Благодаря ти,миличка ! air_kiss air_kiss air_kiss

Активен

« Отговор #229 -: 13 Януари 2009, 15:58:08 »
mishka_moja
Чирак
*
Публикации: 1

Това е  щрудел по рецепта на бабата на мъжа ми. Най-вкусният който съм опитвала!
За тестото:
300г брашно
125г твърд маргарин или масло(аз го правя с маргарин)
50г пудра захар
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
2/3 пакетче бакпулвер(питах не може ли цяло - не нямало да е същото, така че сложих 2/3 )
щипка сол

печене(дозата е точно за тавичка от печката(дълбоката)). Тавичката се намазва с мазнина и се слага първата кора, върху която се слага плънката.

моля ми помогнете - трудно разточвам тестото по тази рецепта - лепи се по точилката. има ли хитрина или аз не правя нещо както трябва
« Последна редакция: 13 Януари 2009, 16:03:04 от mishka_moja » Активен
« Отговор #230 -: 22 Януари 2009, 13:38:01 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1620
Първа флейта и втора цигулка

моля ми помогнете - трудно разточвам тестото по тази рецепта - лепи се по точилката. има ли хитрина или аз не правя нещо както трябва

Здравейте, знам че отговарям късно (беше ме налегнал грипа и повече от седмица само лежах), но предполагам проблема е бил, че маслото не е било достатъчно размекнато. Обикновено преди да пека нещо, оставям маслото един ден извън хладилника. В противен случай пада дълго месене, докато маслото се размекне от топлината на ръцете.

По -добре късно,отколкото никога  Kiss...

Нат, Меденките на Джули и Линцеровите ти сладки са невероятни !

Благодаря ти,миличка ! air_kiss air_kiss air_kiss

Габи, меденките и линцерите изглеждат приказно! Страхотна майсторка си! Kiss

Здравейте, момичета. За първи път съм тук и ще ми е приятно да продължавам да научавам от вас хубави рецепти   Kiss
  Току що направих тестото за рохличките, обаче дано да успея да опазя и другата ми половина тесто, че майка ми изяде половината сурово тесто  girl_haha girl_haha Исках да ти кажа, че ти благодаря страшно много за хубавите рецептите  Grin

P.S Направих ги и всички много ги харесаха  yahoo yahoo
Още веднъж много благодаря  flirt

Гери, радвам се че ванилените кравайчета са се харесали - и при нас са любими!

Наталина, благодаря ти за прекрасните рецепти, които използвах днес- на Коледните сладки за елха, линцерови сладки и ванилени кравайчета /които при мен са топчета/. Всички станаха много вкусни, цветни и ароматни....

pepelia6ka какви красоти си сътворила само! И аз благодаря за доверието! air_kiss
Наталина, тук съм с торба благодарности за рецептата на ванилените кравайчета!
Направих една пробна доза, които от моите ръце излязоха като подкови Grin Но това по никакъв начин не се е отразило на вкуса. Рецептата  става една от фаворитите ми при сладките smile1

Благодаря! flower

Илианка твоите кравайчета са като от журнал - перфектни! Kiss
Нат , трябва да се престрашиш и да пробваш тази прекрасна супа,просто не може да ти стане лошо от нея,толкова е хубава. Ароматна,плътна,богата на подправки.......абе,великолепна.  thumbup Благодаря ти,скъпа за тази Южно-чешка рецепта. И....много да се забавлява Сами на тържеството.  yahoo

Йоли, знам че много късно ти благодаря за страхотното изпълнение на кулайдата! Изглежда прекрасно (както всичко, което си пипнала)!  Ама няма опасност да я направя за сега, колкото и да ме навиваш - просто гъби и аз сме скарани доживотно.... Grin
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #231 -: 22 Януари 2009, 14:08:00 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Виенски кифли (Loupáčky)

Продукти за 12 кифлички:

175 ml мляко,
 1 жълтък,
70 g разтопен маргарин или масло,
щипка сол,
настъргана лимонова кора(по желание),
400 g брашно,
60 g захар,
1ванилия,
3/4(5ml) мерителна лъжичка суха мая или 1/4 прясна мая
По желание може да сложите пълнеж - нутела, мармалад, маков или орехов пълнеж
Останалият белтък се използва за намазване преди печене.

За тестото може да използвате ако имате машина за хляб, като прибавяте продуктите по реда на записването на програма Тесто. В противен случай измесвате гладко тесто и оставяте поне 1 час да втаса на топло.
Втасалото тесто разделяте на 12 топки:

Всяка топка разтегляте с пръсти, докато получите продълговата мекичка:

Която завивате като пуричка (по желание в средата може да сложите една ч.л  пълнеж - нутела, мармалад, маков или орехов пълнеж), но оригиналните виенски кифли са без пълнеж. После огъвате готовата пуричка на кравайче:

Слагате на покрита с хартия за печене тавичка (или 2 при мен) и оставяте още около 20-30 мин да втасат.

Преди печене намазвате с разбития белтък и поръсвате с мак. Печем на 160-170 градуса за около 15 мин. до почервеняване.

Добър апетит! Готовите кифлички са леко сладки и меки - поднасят се разполовени и намазани с масло и конфитюр по желание!

« Последна редакция: 22 Януари 2009, 14:49:33 от natalyna » Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #232 -: 22 Януари 2009, 15:00:18 »
asmaria77
Главен Готвач
Публикации: 916

natalyna, страхотни кифлички thumbup как ми се приядоха....smile1 ще ги спретна скоро.....
Активен

Обичам да готвя!
« Отговор #233 -: 22 Януари 2009, 15:08:17 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

asmaria77 благодаря!  Kiss Тъкмо си пия кафето с една и за разкош я намазах с масло - ех върнах се в младините си, когато бях студентка в София.

ПС. Сина ми каза, че са по-вкусни от купените (тук ги продават навсякъде), а това вече е комплимент!
Активен

« Отговор #234 -: 22 Януари 2009, 16:31:31 »
milvea
Чирак
*
Публикации: 6

Ел. поща
Здравейте! Всичко, което направих от сладките се получи, но рохличките ми се разплескаха по тавата и се обезформиха.На вкус бяхя превъзходни.Кажете ми къде сбърках Sad
Активен
« Отговор #235 -: 22 Януари 2009, 16:38:44 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравейте! Всичко, което направих от сладките се получи, но рохличките ми се разплескаха по тавата и се обезформиха.На вкус бяхя превъзходни.Кажете ми къде сбърках Sad

Здравейте, да не би да сте намаслила тавата преди да ги сложите? Установи се, че тогава се получава така. Това е маслено тесто и няма нужда от подмазване на тавата или е добре да се използва хартия за печене. Другото нещо - сложите ли тестото в хладилника да се стегне?
« Последна редакция: 22 Януари 2009, 16:55:53 от natalyna » Активен

« Отговор #236 -: 23 Януари 2009, 15:44:49 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8735
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Виенски кифли (Loupáčky)

Нат,   благодаря за рецепката  air_kiss

както и говорихме - двойна доза  thumbup   и с мармалад - вкусни са  smile1

Активен

« Отговор #237 -: 24 Януари 2009, 11:59:50 »
elidrag
Гурман
Публикации: 1257

Наталина, много благодаря за чудесната рецепта за Виенски кифли.

Точно такива кифли обичам, намазани с масло.

Част от тях направих с пълнеж от мармалад. Също чудесни.
Благодаря. air_kiss
Активен

« Отговор #238 -: 26 Януари 2009, 19:29:51 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Пепи, Ели какви апетитни кифлички само! Kiss
Ели твоите са като от журнал! swoon
Пепи ще трбва и аз да пробвам с черно брашно! thumbup
Активен

« Отговор #239 -: 27 Януари 2009, 14:57:23 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Понеже получих запитване за маковия пълнеж публикувам го така както го правя аз:

Маков пълнеж:

150г мак прясно смелен
3 с.л захар
и ванилия
250мл прясно мляко
1-2 с.л натрошени бисквити или бишкоти
1-2 с.л начукани орехи или бадеми (по-желание)

Мака се сварява заедно със захата и ванилията в млякото, докато се сгъсти(към 25минути). След като изстине към него се прибавят начуканите бисквити и ядки. ПО желание може да прибавите малко канела или ром(ромова есенция).Така приготвения пълнеж се използва за кифлички, козунаци, печени бухти, пайове и тн.
Активен

Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio