Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 12:40:14

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 238741 пъти)
« Отговор #210 -: 05 Август 2008, 19:54:54 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1622
Първа флейта и втора цигулка

Здравей Joyfull!

Ами той трябва да е около 1.5 (може би формата ти е по-голяма) - това е само платка въху която се слага крема и ягодите. Ако искаш дебел блат за торта, трябва да увеличиш продуктите! При торта Рафаело си е нормален блата. Но ако ще правиш боровинковата торта - това е достатъчно - то е един вид подложка! Ако пък си искала блат за друга торта, просто опечи още една платка.
За белтъците - "бият се", докато като обърнеш купата не се изсипят!

Успех, стискам палци и чакам отзиви!
« Последна редакция: 05 Август 2008, 19:57:35 от natalyna » Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #211 -: 10 Август 2008, 15:48:01 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Нат,благодаря за Бързата боровинкова торта - супер е yahoo air_kiss
При мен има повече боровинки,отколкото торта Grin

* torta.JPG (43.02 KB, 588x441 - видяно 182 пъти.)
Активен
« Отговор #212 -: 13 Август 2008, 15:10:12 »
Joyfull
Чирак
*
Публикации: 5

Наталина, благодарности за рецептите и опита, който споделяш!
Направих Тортата с френски крем, като добавих ред еклери. Стана страхотно, всички почерпени останаха доволни  smile1  thankyou
Активен
« Отговор #213 -: 13 Август 2008, 19:34:39 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Наталина, благодарности за рецептите и опита, който споделяш!
Направих Тортата с френски крем, като добавих ред еклери. Стана страхотно, всички почерпени останаха доволни  smile1  thankyou

Joyfull радвам се, че тортата е станала и се е харесала! Еклерите са чудесна идея! thumbup

eli4ka, много апетитно изглежда - може би заливката е била по-течна и се е разляла повече. Следващият път сложи малко повече нишесте.

Между другото аз я направих и с ягоди - обаче първо сварих ягодите на компот със захарта, после прецедих и наредих ягодите върху блата, а сока смесих направо с едно нишесте ванилия и след като се сгъсти залях. Сметаната този път я сложих нагъсто. Стана божествено вкусно - даже май този вариант ми хареса повече! Grin
Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #214 -: 23 Септември 2008, 12:54:39 »
Libertine
Чирак
*
Публикации: 2

Здравейте на всички! Спецялно се регистрирах, за да благодаря на авторката за чудесната рецепта за кнедли от хляб, която вчера приготвих на приятеля си. Той обожава кнедли и много често ходим до Чехия, за да може да хапва от тях (живеем в Германия, близо до границата, да не се чудите кои са тези луди чак до там да ходят). Заедно с гулаш бяха перфектни.

Важно е да се каже, за тези, които смятат също да приготвят тази рецепта, че количеството накрая е наистина много. Освен това открих малка грешка в рецептата. Може би идва от това, че ползвах нормално брашно, но ми беше необходима доста повече вода от написаното.
Важен е крайният резултат! Бяхме доволни Smiley качвам и снимка за доказателство

поздрави
Либертин

* CIMG0324.jpg (95.28 KB, 600x450 - видяно 184 пъти.)
Активен
« Отговор #215 -: 25 Септември 2008, 20:34:35 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравей Libertine и добре дошла! hi

Радвам се, че рецептата е послужила на някого.
За водата - да има значение от брашното, но ти си се справила чудесно! thumbup
За количеството - да става много, но както съм упоменала, могат да се замразят и да изтраят така около месец. загряват се на пара.

Надявам се, че ще опиташ и други рецепти от нашият сайт и ще се похвалиш!

Лека вечер!
Активен

« Отговор #216 -: 21 Октомври 2008, 19:22:35 »
toni_ton4o
Главен Готвач
Публикации: 576

Ел. поща
 Нат , пак да ти похваля Фин сладкиш с круши-обожаваме го - превъзходен е -
 thumbupпоследния път направих двойна доза за да си хапна и аз

* 117-1.JPG (33.02 KB, 476x472 - видяно 161 пъти.)
Активен

« Отговор #217 -: 22 Октомври 2008, 09:12:23 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Нат, къде се изгуби, липсваш ни! 60
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #218 -: 10 Ноември 2008, 18:39:44 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравейте!

t_ilieva, верно се позагубих, но имаше доста проблеми около мен! Надявам се сега да бъда по-активна!
toni_ton4o, и аз го правих наскоро сладкиша, но тази година нямаме много круши за съжаление! Радвам се, че ви харесва!

Позволявам си да пусна една традиционна чешка рецепта, която аз лично не съм готвила, защото е с гъби, а на мен ми става лошо от миризмата им (и сурови и сготвени). Бях помолена обаче от една дама в БГ-мамма да я пусна и затова я предлагам и тук! Подозирам че за хората които обичат гъби, ще е удоволствие да я опитат.  Рецептата я имам от една моя приятелка от Южна Чехия, където тази супа е много извесна. Мъжа ми я обожава, но аз все още не съм превъзмогнала проблема си с гъбите за да му я сготвя! Roll Eyes

Истинска Кулайда от Южна Чехия

Продукти за 2 големи порции (около 800 мл вода при необходимост доливаме по малко):

Шепа едро нарязани прясно събрани гъби - манатарки, лисички и др. подобни (може и замразени)
6 по-големи картофа
1/3 ч.лъжичка ким
2-3 зрънца бахар
3 зрънца черен пипер
1-2 дафинови листа
чаша гъста заквасена сметана
2с.л брашно
1-2 с. л оцет
4 яйца (по възможност домашни)
Ситно накълцан копър - пресен, замразен сушен - не трябва да липсва!!!

Приготовление:

Обелените картофи нарязваме на кубчета и заедно с гъбите варим в посолена вода в която сме сложили и подправките -  ким, бахар, черен пипер, дафинов лист. Когато картофите са добре сварени, прибавяме сметаната в която сме разбъркали брашното и оставяме още малко да поври, за да се сгъсти. Прибавяме оцет на вкус(внимавайте да не прекалите с оцета - после е трудно да се оправи вкуса) и накълцаният копър. Яйцата пускаме едно по едно както са цели (без черупките разбира се  ) И варим още 3 минути, а след това оставяме още 5 минути да се досварят в топлата супа. Не трябва да са напълно сварени, нито белтъка да е прозрачен. Супата не трябва да е рядка - по-скоро гъста!

Добър апетит!
« Последна редакция: 10 Ноември 2008, 18:41:31 от natalyna » Активен

« Отговор #219 -: 10 Ноември 2008, 19:03:14 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Нат , аз лично ще я направя още тези дни тази супичка. Много хубаво "звучи". А и имам няколко вида диви гъби във фризера,сигурно ще стане разкошна. Благодаря ,че и тук публикува тази интересна рецепта.  smile1
Активен

« Отговор #220 -: 10 Ноември 2008, 19:27:00 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Yoli, ще се радвам ако споделиш впечатления, тъй като аз не мога innocent
Активен

« Отговор #221 -: 10 Ноември 2008, 19:51:06 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Ееех, Нат, подобаващо завръщане! 60
Наистина много ни липсваше, но щом вече си тук, съм в очакване на нови вкусотии!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #222 -: 17 Ноември 2008, 15:45:07 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Нат , трябва да се престрашиш и да пробваш тази прекрасна супа,просто не може да ти стане лошо от нея,толкова е хубава. Ароматна,плътна,богата на подправки.......абе,великолепна.  thumbup Благодаря ти,скъпа за тази Южно-чешка рецепта. И....много да се забавлява Сами на тържеството.  yahoo

* DSC06255 copy.jpg (54.86 KB, 400x300 - видяно 3494 пъти.)
Активен

« Отговор #223 -: 17 Ноември 2008, 15:54:46 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Cry Cry а с култивирани печурки дали няма да стане Roll Eyes Roll Eyes
Активен

« Отговор #224 -: 09 Декември 2008, 09:38:32 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Наталина, тук съм с торба благодарности за рецептата на ванилените кравайчета!
Направих една пробна доза, които от моите ръце излязоха като подкови Grin Но това по никакъв начин не се е отразило на вкуса. Рецептата  става една от фаворитите ми при сладките smile1

Благодаря! flower

Активен

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio