Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Октомври 2008, 22:50:01

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa  (Прочетена 98054 пъти)
« Отговор #180 -: 17 Декември 2007, 12:36:17 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1329
Първа флейта и втора цигулка

bopsi, може би е от снимката - не съм слагала нищо друго:)

ПС. Аз направих грешката да оставя звездите за елхичката на видимо място, като си мислех, че е ясно, че не е завършена и ще се прави допълнително. Днес поглеждам - половината вече е изядена... Двоумя се дали да правя още една доза тесто, но май не - половината меденки успях да опазя:)
« Последна редакция: 17 Декември 2007, 12:39:32 от natalyna » Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #181 -: 23 Декември 2007, 22:16:38 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Кошери (скалички)

Тези непечени сладки са едни от любимите тук. За да ги направите ви е необходима или специална формичка, която за съжаление се продава само тук или някаква малка чаша(тип напръстник) със заоблено дъно - за ракия например.  Вариации на рецептата има много, аз ще напиша своята:

За тестото:

240 г ситно смлени или начукани бишкоти (може и бисквити тип Закуска)
220 г пудра захар
135 г масло
3 с.л какао
3 с.л пр. мляко
4 с.л ром (ако искате да избегнете алкохола, сложете ромова или др. есенция и увеличете пр. мляко)
1 ванилия

За крема:

1-ви вариант с алкохол - 30мл яйчен ликьор, пудра захар на вкус и около 50г много меко масло - трябва да се получи течен крем - да капе от лъжичката). Разбивате на крем маслото с пудрата захар и по малко прибавяте ликьора. Ако започне да се пресича затоплете леко на водна баня или в МВ печка. Разбийте на пухкав, по-течен крем.

2-ри вариант с алкохол - 100г масло, 1с.л ром, 1 жълтък, 80 г пудра захар - разбивате на крем.

Първи вариант без алкохол - като крема за тортата Рафаело - масло и подсладено кондензирано мляко + някаква есенция - портокалова, ванилена - каквато имате и ви харесва. Трябва да стане по-рядък крем. Нямам пропорции, но на око.

Втори вариант без алкохол - крем нишесте + малко масло + есенция.

За подложка - малки кръгли бисквити по възможност с диаметъра на формичката или чашата която ползваме.

Приготовление:

Продуктите за тестото се смесват до образуване на компактна топка (ако е нужно прибавете още течност). От нея се късат парчета и се натъпкват добре в намазната с малко масло и поръсена с пудра захар формичка(чашка). С обратната страна на дървена лъжица или нещо друго издълбайте ямка в натъпканата маса и сложете от крема за да се запълни. Запушете с бисквитката и обърнете, така че готовото кошерче(скаличка) да стои.

Добър апетит!

* Pchelni kosher_copyi.jpg (178.15 KB, 400x279 - видяно 4390 пъти.)
« Последна редакция: 23 Декември 2007, 22:19:12 от natalyna » Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #182 -: 23 Декември 2007, 22:24:51 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 2932

Ел. поща
Нат, много, много ти благодаря за рецептата!

Специални комплименти от съпругът ми. Той не е любител на сладкото, но току-що опита едно кошерче и не спира да повтаря: "Страхотни са!". Аз ги направих с крем от пудинг без варене на "Д-р Йоткер - ванилия" и масло. Пропуснах рома, но добавих един флакон ванилова есенция към бисквитената смес. А, да - малко увеличих какаото, защото имам много хубаво какао и исках да се усети  innocent

Ето най-сетне и снимките (това е първата доза. Вторите станаха още по-красиви)

* 136.jpg (46.37 KB, 300x400 - видяно 2849 пъти.)
« Последна редакция: 25 Декември 2007, 15:28:32 от sladka hapka » Активен

МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА МАКСИМУМ 3 РЕЦЕПТИ ДНЕВНО!!

sladka hapka
« Отговор #183 -: 01 Януари 2008, 20:55:22 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 2932

Ел. поща

Ето моят покрив с крема сирене. Стана разкошен, както обикновено. Това беше новогодишния сладкиш!
Активен

МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА МАКСИМУМ 3 РЕЦЕПТИ ДНЕВНО!!

sladka hapka
« Отговор #184 -: 02 Януари 2008, 00:18:27 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Ха, Роси ние с теб сме на една вълна. И аз го правих покрива за Нова година, но не съм снимала. Не успях да направя торта или тирамису (нямах прясни яйца), та поне това - не че някой се оплака де, даже търсиха още  Grin

Твоя обаче изглежда много празнично и елегантно! Браво! Kiss
Активен

« Отговор #185 -: 03 Януари 2008, 17:13:07 »
SIANA79
Чирак
*
Публикации: 4

Ел. поща
Наталина искам да те попитам за приготвянето на Беилиса-консервите с подсладеното мляко как се варят?Слагат се в някакъв съд или направо върху котлона.И течната сметана от тези които се използват за торти или някаква по друга е ?Ще ти бъда много благодарна ако ми изясниш тези неща. Roll Eyes
Активен
« Отговор #186 -: 04 Януари 2008, 01:35:40 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Сиана, консервите се слагат в тенджера с вода (добре е на дъното да сложиш някаква кърпа или парцал, защото иначе шума е невъобразим. Консервите трябва да са изправени и водата да ги покрива с около 1 пръст. Добре е по време на варенето да се долива още топла вода. Течната сметана е готварска сметана(тук няма подсладена). Ако е подсладена ми се струва, че ще стане много сладко! Успех! thumbup
Активен

« Отговор #187 -: 15 Януари 2008, 01:06:26 »
vens
Гурман
Публикации: 1469

Наталина , благодаря за прекрасната рецепта за Линцеровите сладки . Много вкусни .... smile1
« Последна редакция: 15 Януари 2008, 01:23:50 от vens » Активен

« Отговор #188 -: 15 Януари 2008, 10:20:41 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Наталина , благодаря за прекрасната рецепта за Линцеровите сладки . Много вкусни .... smile1

Венс, от кулинарка като теб е удоволствие да го чуя! Благодаря! Kiss
Активен

« Отговор #189 -: 19 Януари 2008, 13:03:55 »
gushanka
Чирак
*
Публикации: 1

Здравей и тук, natalyna! Вчера правих ябълковия щрудел, но от бързане съм пропуснала да сложа яйцата blush2 laugh. Но и така стана СТРАХОТЕН! Благодаря за рецептата! thankyou
Активен
« Отговор #190 -: 19 Януари 2008, 14:11:04 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Гушанка, добре дошла! hi

Радвам се да ти видя и тук и от сега се радвам на красотите които ще покажеш! Kiss
Активен

« Отговор #191 -: 27 Март 2008, 22:58:16 »
eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 841

Наталка,много благодаря за покривчето.Много вкусно Kiss Kiss KissГрозна снимка,сори innocent

* IMGP0444.JPG (44.3 KB, 408x306 - видяно 66 пъти.)
Активен
« Отговор #192 -: 28 Март 2008, 00:00:29 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Ели, важното е че ви е харесал!  air_kiss
Активен

« Отговор #193 -: 28 Март 2008, 00:02:12 »
Petia
Гурман
Публикации: 1334

Наталина не знам дали тук е мястото ,но трябва да ти разкажа тази история свързана със твоя покрив.Миналата година имахме парти на работа и аз бях направила покрива.Много го харесаха и дадох на няколко колежки рецептата като им разказах от къде я имам .Една от тях беше бременна и толкова много и хареса този покрив ,че милата си го правеше почти всяка седмица.След като роди дойде след месец да представи  бебето момиченце - Натали . smile1
Активен

« Отговор #194 -: 28 Март 2008, 00:10:17 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Петя, стопли ми сърцето с тази история!  Kiss
Тя сигурно си е била харесала името отпреди, но все пак, колко е приятна тази връзка... Grin
Активен

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio