Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 729493 пъти)

dazy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 23
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #165 -: 11 Ноември 2007, 14:09:39 »
Наталина, френският сладкиш с круши е най-финният вкус, на който съм се наслаждавала някога!Благодаря ти от сърце!Направих го за едно гости, без да съм го пробвала и много се притеснявах, но всички бяха очаровани :smile1:
Директно се превръща в любимият ми сладкиш!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #166 -: 11 Ноември 2007, 14:36:55 »
dazy, радвам се, че сладкиша се е харесал! :-*

 Много странно е как един толкова обикновен сладкиш печели от продуктите вложени в него. Аз го пробвах и с ябълки - стана много вкусно, но в никакъв случай толкова колкото с круши! Пробвах и с друг вид круши (по-твърди и по-малко ароматни), но също не ми хареса толкова. Най-вкусен беше с меки и ароматни круши!

dazy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 23
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #167 -: 12 Ноември 2007, 19:39:23 »

За 2 дни го превърнах в любим на 1 дузина хора :yahoo:

toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 746
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #168 -: 19 Ноември 2007, 18:54:06 »
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1926.0;attach=12833
 Нат ,сладкиша с круши е страхотен  но е много малко-бързо свърши :smile1:
ако е с ябълки пак ли по същия начин-ябълките пускат повече сок и може да стане по-мокро? Да си призная аз върху крушите ръснах и пудра захар-мойте в къщи обичат да е по-сладичко. :-*

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #169 -: 02 Декември 2007, 23:36:27 »
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1926.0;attach=12833
 Нат ,сладкиша с круши е страхотен  но е много малко-бързо свърши :smile1:
ако е с ябълки пак ли по същия начин-ябълките пускат повече сок и може да стане по-мокро? Да си призная аз върху крушите ръснах и пудра захар-мойте в къщи обичат да е по-сладичко. :-*


Извинявай Тони, много съм заблеяна - мислех да ти отговоря и съм забравила...  :blush2:

Ами не и с ябълки си стана чудесен, просто липсва специфичния вкус на крушите. Ако обаче те притеснява, че ще е водно(защото то си зависи и от сорта на ябълките), ръсни и малко галета върху тях - тя ще поеме излишната влага!


kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #171 -: 03 Декември 2007, 19:47:11 »
Наталина, меденките ти са страхотни ,украсата е настина изяшна :thumbup:
Аз днес замесих твоите меденки, но на мен ми доиде много брашното и се наложи да прибавя още маргарин и 1 яйце за да мога да събера тестото но станаха
извода за мен е да не слагам всичкото брашно наведнъж, защото всичко е различно големина на яйца, маргарин и т.н.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #172 -: 04 Декември 2007, 12:23:38 »
natalyna ,
Вълшебните ти ръце са изписали вълшебно нежни и изящни  меденки - както за Коледа -   :flower:

Правя меденки от години,  ще опитам и тази рецепта - Блгодаря ти! :thumbup:

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #173 -: 04 Декември 2007, 15:43:10 »
Много изящна украса! А тази меденка по средата, като голямо сърце, с какво е покрита? Може би марципан?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #174 -: 04 Декември 2007, 19:20:22 »
kanela, di_ani, marine - благодаря ви момичета! :-*

Наталина, меденките ти са страхотни ,украсата е настина изяшна :thumbup:
Аз днес замесих твоите меденки, но на мен ми доиде много брашното и се наложи да прибавя още маргарин и 1 яйце за да мога да събера тестото но станаха
извода за мен е да не слагам всичкото брашно наведнъж, защото всичко е различно големина на яйца, маргарин и т.н.

Канела, а наистина ли измеси добре тестото - по-дълго? Защото аз писах и в рецептата, че и на мен ми се стори така в началото, но после като измесих добре(а не съм ползвала дори машина за хлаяб -  месих на ръце) маргарина се отпусна и всичко се спои в чудесно тесто! Но както и да е - дано поне да си доволна от резултата!

marine Жълтото сърце беше опит да украся с захарно покритие от маршмелоу бонбони, като исках да го направя само с отпечатъци. За съжаление не се получи точно каквото исках, а и нямам красиви орнаменти за отпечатък.

fanita

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #175 -: 12 Декември 2007, 12:23:45 »
Natalyna, знам, че живееш в чужбина, но дали имаш все пак информация дали в България се продава някъде тази "подправка за меденки"?
Ако ли не, моля те, кажи с какво може да се замени или напиши как да смесим изброените от теб подправки, в каква пропорция?
Благодаря предварително :)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #176 -: 12 Декември 2007, 12:53:01 »
Фанита, в "Метро" съм виждала подправка на "Котани" с джинджифил, канела и още няколко други съставки, която е подходяща за меденки. Имаше си някакво наименование, но сега не мога да се сетя.

П.С. Сега погледнах в сайта на "Котани" - май става дума за " Микс за ябълков щрудел".
« Последна редакция: 12 Декември 2007, 14:42:42 от sladka hapka »

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #177 -: 12 Декември 2007, 13:55:17 »
Тази година ще направя меденките по тази рецепта.
Наталина , а отгоре мазани ли са с нещо, белтък ли :swoon:, защото са лъскави?

fanita

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #178 -: 13 Декември 2007, 16:58:20 »
Благодаря ти, Сладка хапка   :)

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #179 -: 17 Декември 2007, 12:29:54 »
Направих меденките ;D Станаха чудесни . Намазах ги още топли с яйцето и какаото , но пак не се получи блясъка на тези на Нат. Въпреки това не останаха за Коледа и едва смогнах да заделя за кулинарната изложба в детската градина , всичко друго се омете  ::)

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Коледни чувалчета с гъба кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[10 Декември 2018, 09:31:51 ]


Търся чаши Baileys от Flowerney
[09 Декември 2018, 22:16:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:21:15 ]


Re: Как прогонвате комарите? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:17:33 ]


Re: Видеонаблюдение от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:11:16 ]


Моля, подкрепете! До 5 декември! от BOSS
[03 Декември 2018, 20:42:46 ]


Re: Козунак на конци с помоща на хлебопекарна от denyo
[28 Ноември 2018, 17:20:43 ]


Re: Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[27 Ноември 2018, 11:41:10 ]


Пилешка луканка? от kamos
[25 Ноември 2018, 21:06:39 ]


Re: Мъжки дънки? от rtaneva
[12 Ноември 2018, 15:36:05 ]


Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[06 Ноември 2018, 09:02:33 ]


Re: Спрей за готвене от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:10:53 ]


Re: Видеонаблюдение от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:08:58 ]


Re: Как прогонвате комарите? от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:07:56 ]


Re: Пари за нов фризер от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:06:07 ]


Re: Ъглов диван? от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:04:54 ]


Промоция на бисквити Мираж. от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:02:28 ]


Re: Рецептите на Петя от kokochka
[01 Октомври 2018, 12:03:35 ]


Re: Вкусни био гъби кладница у дома от ProvideR
[19 Септември 2018, 08:29:55 ]


Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[19 Септември 2018, 08:28:43 ]