Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Natalinche, огромно БЛАГОДАРЯ за споделената рецепта . Виенските кифли са страхотни, направих 2 дози с мармалад и нутела Имам само едно въпросче - оставих 5-6 бр от вчера за днеска и ми се струват малко по-твърди от вчера нищо че бяха в найлонова торбичка...мисля си дали не съм месила тестото малко по-твърдо или това е нормално?
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1620
Първа флейта и втора цигулка
Мммм, Ирен изглеждат много вкусно! Ти с масло ли ги прави? Ако да, май е от това (защото и други момичета се оплакаха). Само веднъж ми станаха така, когато ги замесих с масло и ги бях оставила за малко по-дълго във фурната. Иначе аз ги изчаквам да изстинат и ги слагам във фризера(замразителя). Преди ядене пускам за минутка в микровълновата печка - стават си мекички и все едно са току-що опечени.
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Мммм, Ирен изглеждат много вкусно! Ти с масло ли ги прави? Ако да, май е от това (защото и други момичета се оплакаха). Само веднъж ми станаха така, когато ги замесих с масло и ги бях оставила за малко по-дълго във фурната. Иначе аз ги изчаквам да изстинат и ги слагам във фризера(замразителя). Преди ядене пускам за минутка в микровълновата печка - стават си мекички и все едно са току-що опечени.
Nati, az mesih s margarin "Kaliakra kulinaren", spored men moje i da sym gi prepekla....za moiata furna ustanovih che 170 C sa malko t.e slojih gi na tolkova no minaha 10 min a te bqha dalech ot gotovi. Zatova uvelichih temperaturata na 200 C, kakto si peka i drugite kifli po princip. Sledvashiqt pyt mislq da probvam s olio poneje v drugite recepti vinagi polzvam olio a namazvam s margarin ot gore dokato sa topli oshte...Ako ne mikro-to vyrshi strahotna rabota
Наталина, ето го и моят Лимонов чийзкейк. Каних му се цяла седмица и накрая сколасах да го направя. Много вкусен!
Редактирам се да добавя - подложката я направих с половината от продуктите, както ти беше споменала в един друг форум, за да не става много дебела. Е, моята пък стана прекалено тънка - едва разстелих тестото по тавата. Май цялата доза все пак е по-добре.
natalyna, хелп реших да правя торта Рафаело, запасих се с продукти и сега като тръгнах да правя крема се оказа, че млякото ми е неподсладено замина ми и маслото и всичко, има ли спасение от ситуацията или да ходя за нови продукти ако разтопя в малко прясно мляко един бял шоколад и добавя, дали няма да се получи
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1620
Първа флейта и втора цигулка
Здравей!
Кофти ситуация... Аз бих сложила да сваря сместа (на бавен огън) и директно бих добавила шоколада и още пудра захар. МОже да сложиш и малко разтворено нишесте за да се сгъсти. Е няма да стане същото, но мисля, че ще е вкусно.
ами аз след като стоях и мислих с моя изперкал кърмачески акъл все пак реших, че това което го няма в неподсладеното мляко е захарта и реших да пробвам да добавям и така лъжица по лъжица в робота заминаха към 2 ч.чаши и долу горе се получи сместта, или поне беше доста близко до сместта на бонбоните Рафаело, които съм правила преди по твоята рецепта та докарах аз някакъв що годе приличен вид, другия път ще се постарая повече а на теб сърдечно благодаря, че се отзова и двойно повече за хубавата рецепта плодовете вътре са банан и черешки от компот, със сока от който напоих блата ягодките са топнати в бял шоколад и оваляни в стърготини разрез вдругиден, че я правя за именния ден на многото именници у нас /дядо,татко и сестра ми/ Весели празници и хубави моменти от нас
Здравейте, може би е необичайно мъж да пише в този форум , но и това се случи . Работя в един хотел и ще имаме много гости от Чехия, затова решихме да включим в менюто ястия популярни в тази страна. Имам една молба към всички вас - трябват ми най-популярните чешки рецепти във всяка една категория: супи, салати, предястия, аламинути, основни (тук може да ми помогнете с повече предложения) и т.н.. Решили сме да включим по едно ястие във всяка категория и засега си избрах няколко от предложените от вас, но за да не объркам ми е необходима вашата помощ. Надявам се главният готвач да не оцапа нещата след като му връча списъчето !
Здравейте, може би е необичайно мъж да пише в този форум , но и това се случи . Работя в един хотел и ще имаме много гости от Чехия, затова решихме да включим в менюто ястия популярни в тази страна. Имам една молба към всички вас - трябват ми най-популярните чешки рецепти във всяка една категория: супи, салати, предястия, аламинути, основни (тук може да ми помогнете с повече предложения) и т.н.. Решили сме да включим по едно ястие във всяка категория и засега си избрах няколко от предложените от вас, но за да не объркам ми е необходима вашата помощ. Надявам се главният готвач да не оцапа нещата след като му връча списъчето !
nick, отговорих Ви на лични!
mini, чудна е станала тортата - добре си се справила въпреки перипетиите!