Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 01:52:15

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 238657 пъти)
« Отговор #195 -: 27 Март 2008, 23:11:02 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7719
Юлия

Петя, стопли ми сърцето с тази история!  Kiss

съжелявам за офф : ама и мен - супер драго ми стана, макар да не съм Нат  smile1
Активен
« Отговор #196 -: 27 Март 2008, 23:14:57 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Петя, стопли ми сърцето с тази история!  Kiss
Тя сигурно си е била харесала името отпреди, но все пак, колко е приятна тази връзка... Grin
Тя си беше харесала Джесика ,но след това решила Натали заради покрива. smile1
Активен

« Отговор #197 -: 29 Март 2008, 19:46:57 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

Наталина  , идвам тук с благодарности за рецептата за Лимоновия чийзкейк.Прекрасен вкус ! Искрено съжалявам  , че не съм го направила досега.У нас нападнахме сладкиша още преди да се е охладил напълно и ... не успях да снимам   Roll Eyes .
Много благодаря за споделената рецепта . thankyou
Активен

« Отговор #198 -: 02 Април 2008, 19:45:47 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Мила Наталина, сърдечни благодарности за чудесния Чешки козунак!
Това беше първия ми опит да се боря с такова "чудо" и то успешен  yahoo И разбира се, "виновницата" си ти Grin
Благодаря, за обясненията, които ми даде, за да успея! Ето го и него - получи се доста по-голям, отколкото очаквах, цяло чудовище Grin

Активен

« Отговор #199 -: 02 Април 2008, 20:25:28 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1622
Първа флейта и втора цигулка

Илианка, страхотно си се справила! Козунака ти изглежда чудесно! Браво!
Радвам се, че съм помогнала! Kiss

vens, радвам се, че ви е харесал Лимоновият чийзкейк - и у нас го нападаме още топъл! air_kiss
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #200 -: 06 Април 2008, 17:28:48 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Наталинка, снощи правих твоите кошерчета. Обаче сигурно трябваше да е по-гъста сместа, защото не ми личаха пръстенчетата. Или е друга причината? Освен това по никакъв начин не можех да ги извадя от чашката, затова сложих тънка наилонова торбичка в чашката и след това с нея много лесно излизаха Grin Крема ми беше готов без варене на д-р Йоткер, че нямах време за друг. Резултата беше не мног хубави, но пък много вкусни кошерчета. Благодаря за рецептата Kiss

* S6300663.JPG (67.2 KB, 400x300 - видяно 3560 пъти.)
Активен

« Отговор #201 -: 09 Април 2008, 17:33:37 »
Ivanichka
Чирак
*
Публикации: 8

Aз също го правих тия дни - по точно в събота и в неделя вече нямаше.
Само, че с крема с кондензирано мляко и понеже явно не съм разбрала съвсем - не му сложих кокосови стърготини за сгъстяване, или по някаква друга причина ми стана доста рядък и изтичаше.
И както писах в една друга тема - правих ги в кофички от Данонино, понеже нямам тези формички - Vesela видях че си от София - ти от къде си си ги намерила?
Активен
« Отговор #202 -: 19 Април 2008, 16:54:53 »
viky1980
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
Здравей Наталина днес се опитвам да направя твоя козунак и бих искала да те попитам колко време трябва да го пека?
Активен
« Отговор #203 -: 19 Април 2008, 17:59:35 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравей Наталина днес се опитвам да направя твоя козунак и бих искала да те попитам колко време трябва да го пека?

Вики, пека поне 40-45 мин, Най-добре е след 40 мин да пробваш с дървено шишче дали е изпечен козунака. Внимавай да не го препечеш отгоре много за да не стане коричката твърда.

Успех! smile1
Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #204 -: 19 Април 2008, 20:07:22 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Vesela видях че си от София - ти от къде си си ги намерила?

Ами, намерила съм - правих ги в някакви чашки ракиени Grin, но сложих тънък найлон в чашката, защото иначе не можех да ги извадя Grin
Активен

« Отговор #205 -: 27 Април 2008, 20:16:18 »
greyeve
Главен Готвач
Публикации: 809

Мила Наталина,

благодаря за рецептата за козунак  flower . Т.к. се опитах да направя козунак за първи път, опитах с простата плитка с 3 въженца.
Стана много вкусен и учудващо за мен дори се къса на въженца по плитката. Ето резултата:
http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
Активен

« Отговор #206 -: 23 Юли 2008, 13:52:25 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Първо искам още веднъж да благодаря на Жоро за боровинките! С радост установих, че без проблем "преживяха"пътя до Чехия! И макар, че той ме посъветва да направя мъфини с тях (според последната мода във форума Grin), аз реших да ги оползотворя инак. Едно, че моите мъже не са много по мъфините, друго че все още оправях багажи след пътуването и нямаше много време.  За това измислих ето тази бърза и мноооого вкусна тортичка, която подозирам ще е страхотна и с ягоди или малини. Тортата е без желатин (ние в къщи не го долюбваме много)! Гарантирам, че това количество няма да ви стигне!

Бърза боровинкова торта

Продуктите са за торта с размер 26 см.
По желание може да използвате готов блат!

За блата:

3 яйца
90г захар
90г брашно
1 ванилия

Разделят се белъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Леко се прибавят разбитите на сняг белтъци и при бъркане с дървена лъжица се прибавя по малко брашното. Пече се в намазана с масло и посипана с грис форма или както правя аз - изрязва се хартия за печене с диаметъра на дъното, стените на формата се намасляват и тогава се излива тестото. Печем в предварително загрята фурна на около 160 градуса за около 20 мин. Оставяме блата да поизтине, надупчваме на няколко места с вилица и си приготвяме заливката.

Заливка (глазура - кисел):

300-400г боровинки (ягоди, малини) може и замръзени.
100г захар
1 препълнена с връх супена лъжица нишесте (ванилов пудинг)
малко вода

Боровинките със захарта се загряват, докато захарта се разтопи и плодовете си пуснат водата. Преди да заври сместа към нея с непрестанно бъркане се прибавя размитото в около половин чашка вода нишесте. Вари се на слаб огън докато се сгъсти. ако ви се струва, че не е сгъстено достатъчно, прибавете още малко размито нишесте. С тази смес заливаме блата. Оставяме да изстине добре и украсяваме с леко подсладена, разбита сметана (по желание може и заквасена сметана). Ако не ви се занимава с украси, просто с лъжица разпределете сметаната върху тортата равномерно.

Добър апетит!

* Byrza borovinkova torta.jpg (58.17 KB, 400x300 - видяно 2872 пъти.)

* Byrza borovinkova torta - razrez.jpg (45.41 KB, 400x300 - видяно 2861 пъти.)
« Последна редакция: 23 Юли 2008, 19:02:55 от natalyna » Активен

« Отговор #207 -: 23 Юли 2008, 14:41:11 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща
Уауууууууууууу!
Искам и на мен да ми направиш такава торта, Нат!
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #208 -: 23 Юли 2008, 15:05:28 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Уауууууууууууу!
Искам и на мен да ми направиш такава торта, Нат!
И аз искам Cry Cry Cry
Активен
« Отговор #209 -: 05 Август 2008, 19:46:55 »
Joyfull
Чирак
*
Публикации: 5

Natalyna, направих блата на твоята "Торта с ягоди и френски крем", но е само около сантиметър. Колко трябва да се надуе? Как се познава, че съм смачкала белтъците например? (Задавам сигурно смешен въпрос, но сега започвам да чета и да се уча  Roll Eyes)
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio