Наталина , идвам тук с благодарности за рецептата за Лимоновия чийзкейк.Прекрасен вкус ! Искрено съжалявам , че не съм го направила досега.У нас нападнахме сладкиша още преди да се е охладил напълно и ... не успях да снимам . Много благодаря за споделената рецепта .
Мила Наталина, сърдечни благодарности за чудесния Чешки козунак! Това беше първия ми опит да се боря с такова "чудо" и то успешен И разбира се, "виновницата" си ти Благодаря, за обясненията, които ми даде, за да успея! Ето го и него - получи се доста по-голям, отколкото очаквах, цяло чудовище
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Наталинка, снощи правих твоите кошерчета. Обаче сигурно трябваше да е по-гъста сместа, защото не ми личаха пръстенчетата. Или е друга причината? Освен това по никакъв начин не можех да ги извадя от чашката, затова сложих тънка наилонова торбичка в чашката и след това с нея много лесно излизаха Крема ми беше готов без варене на д-р Йоткер, че нямах време за друг. Резултата беше не мног хубави, но пък много вкусни кошерчета. Благодаря за рецептата
Aз също го правих тия дни - по точно в събота и в неделя вече нямаше. Само, че с крема с кондензирано мляко и понеже явно не съм разбрала съвсем - не му сложих кокосови стърготини за сгъстяване, или по някаква друга причина ми стана доста рядък и изтичаше. И както писах в една друга тема - правих ги в кофички от Данонино, понеже нямам тези формички - Vesela видях че си от София - ти от къде си си ги намерила?
Здравей Наталина днес се опитвам да направя твоя козунак и бих искала да те попитам колко време трябва да го пека?
Вики, пека поне 40-45 мин, Най-добре е след 40 мин да пробваш с дървено шишче дали е изпечен козунака. Внимавай да не го препечеш отгоре много за да не стане коричката твърда.
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1622
Първа флейта и втора цигулка
Първо искам още веднъж да благодаря на Жоро за боровинките! С радост установих, че без проблем "преживяха"пътя до Чехия! И макар, че той ме посъветва да направя мъфини с тях (според последната мода във форума ), аз реших да ги оползотворя инак. Едно, че моите мъже не са много по мъфините, друго че все още оправях багажи след пътуването и нямаше много време. За това измислих ето тази бърза и мноооого вкусна тортичка, която подозирам ще е страхотна и с ягоди или малини. Тортата е без желатин (ние в къщи не го долюбваме много)! Гарантирам, че това количество няма да ви стигне!
Бърза боровинкова торта
Продуктите са за торта с размер 26 см. По желание може да използвате готов блат!
За блата:
3 яйца 90г захар 90г брашно 1 ванилия
Разделят се белъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Леко се прибавят разбитите на сняг белтъци и при бъркане с дървена лъжица се прибавя по малко брашното. Пече се в намазана с масло и посипана с грис форма или както правя аз - изрязва се хартия за печене с диаметъра на дъното, стените на формата се намасляват и тогава се излива тестото. Печем в предварително загрята фурна на около 160 градуса за около 20 мин. Оставяме блата да поизтине, надупчваме на няколко места с вилица и си приготвяме заливката.
Заливка (глазура - кисел):
300-400г боровинки (ягоди, малини) може и замръзени. 100г захар 1 препълнена с връх супена лъжица нишесте (ванилов пудинг) малко вода
Боровинките със захарта се загряват, докато захарта се разтопи и плодовете си пуснат водата. Преди да заври сместа към нея с непрестанно бъркане се прибавя размитото в около половин чашка вода нишесте. Вари се на слаб огън докато се сгъсти. ако ви се струва, че не е сгъстено достатъчно, прибавете още малко размито нишесте. С тази смес заливаме блата. Оставяме да изстине добре и украсяваме с леко подсладена, разбита сметана (по желание може и заквасена сметана). Ако не ви се занимава с украси, просто с лъжица разпределете сметаната върху тортата равномерно.
Natalyna, направих блата на твоята "Торта с ягоди и френски крем", но е само около сантиметър. Колко трябва да се надуе? Как се познава, че съм смачкала белтъците например? (Задавам сигурно смешен въпрос, но сега започвам да чета и да се уча )