Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 07:06:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 238406 пъти)
« Отговор #135 -: 02 Юни 2007, 15:09:40 »
kamery
Калфа
**
Публикации: 119

Наталина, мина ми през акъла за робота, но не посмях  Roll EyesДа не би да не станат, ама щом ти така ги правиш и аз така ще пробвам, че иначе много ми е досадно това стъргане.Мерси за идеята  air_kiss
Активен
« Отговор #136 -: 02 Юни 2007, 19:36:54 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1621
Първа флейта и втора цигулка

Ягоди с бишкоти и крем  ала тирамису
( в чаши, но може да направите и вкусна и лека тортичка):

Рецептата си е пълна имровизация - 500г маскарпоне или друго сметаново сирене(може и Крема, дори вкуса е по-пикантен), 200мл добре разбита течна сметана(тук няма подсладена, така че каква и да е), пудра захар на вкус, бишкоти и ягоди. Аз напръсках бишкотите с ябълков сок(просто това имах под ръка). Сложих малко крем, после ягоди(нарязани), пак бишкоти, крем и ягоди.  Охладете в хладилника, а ако искате замазете и така ще имате чудесен сладолед! Може дори да сложите пасирани ягоди в крема, за да е розов.

Добър апетит! Roll Eyes

* Yagodovo tiramisu.jpg (35.77 KB, 300x400 - видяно 5802 пъти.)
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #137 -: 02 Юни 2007, 21:07:21 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

natalyna,
Ягоди с бишкоти и крем  ала тирамису

Изглежда толкова нежно и фино - истинско ягодово изкушение !
Активен

« Отговор #138 -: 03 Юни 2007, 17:38:10 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2664

Ел. поща
   Нат , направо си е супер този десерт . Bravissimo
Активен

« Отговор #139 -: 14 Юни 2007, 13:18:12 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Ето още една класика от коледните сладки в Чехия:

Линцерови сладки
Тези сладки са получили името си от извесният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.

natalyna , а дали биха станали тези сладки с мас?
Активен

« Отговор #140 -: 14 Юни 2007, 13:27:47 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравей ilrai!

Ще станат, защо да не станат, но вкуса им малко ще се промени - ще са подобни на масленките, които се правят в България. С маслото вкуса е друг. Или сложи половин доза мас, половин масло. Аз често слагам половин масло, половин твърд маргарин.
Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #141 -: 14 Юни 2007, 13:34:17 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Благодаря за бързия отговор! air_kiss girl_in_love
Активен

« Отговор #142 -: 24 Юни 2007, 19:01:41 »
sumner
Чирак
*
Публикации: 6

Ябълков сладкиш с шоколадова заливка

Здравей!

опитах се да направя сладкиша по рецептата ти, но уви както винаги не успях да улуча точните мерки. Винаги съм имала този проблем с грамажи, милилитри в рецептите за сладкиши, соленки и т.н Roll Eyes дали ще можеш да ми помогнеш с това колко чаши са 300 гр. брашно, захар....за да го изпробвам пак, защото съм сигурна   ,че сладкиша е доста по-добър, от това което аз успях да постигна!  Cry Поздрави!
Активен
« Отговор #143 -: 24 Юни 2007, 19:59:38 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Ябълков сладкиш с шоколадова заливка

Здравей!

опитах се да направя сладкиша по рецептата ти, но уви както винаги не успях да улуча точните мерки. Винаги съм имала този проблем с грамажи, милилитри в рецептите за сладкиши, соленки и т.н Roll Eyes дали ще можеш да ми помогнеш с това колко чаши са 300 гр. брашно, захар....за да го изпробвам пак, защото съм сигурна   ,че сладкиша е доста по-добър, от това което аз успях да постигна!  Cry Поздрави!

Здравей sumner!

Уточни обаче каква вместимост са чашите ти, защото това е от голямо значение (в БГ чаената чаша е 200мл. а в Америка и другаде 250мл(сега вече и в България станаха модерни). Аз ще ти го измеря. Иначе, особенно ако обичаш да правиш сладкиши те съветвам да си купиш кухненска везна(още по-добре ако е електронна, но и обикновенната е добра) - изключително полезен уред! И нямам да имаш проблеми със сладкишите! smile1
Активен

« Отговор #144 -: 25 Юни 2007, 19:04:34 »
sumner
Чирак
*
Публикации: 6

Здравей! Чашките са ми 200 мл...и много благодаря за вниманието Smiley . А за везната, отдавна се замислям да инвестирам в такъв уред, защото си е истинско мъчение като се допре до грамажи и милилитри  Grin
Поздрави!!
Активен
« Отговор #145 -: 03 Юли 2007, 15:05:29 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравей! Чашките са ми 200 мл...и много благодаря за вниманието Smiley . А за везната, отдавна се замислям да инвестирам в такъв уред, защото си е истинско мъчение като се допре до грамажи и милилитри  Grin
Поздрави!!

sumner, най-сетне ми остана време и измерих брашното и захарта.

300г брашно отговарят на 2 2/3 ч.ч (200 мл)(като оставям около 1см от ръба на чашата)
300г захар са 1 1/2 ч.ч.

Дано съм помогнала!
Активен

« Отговор #146 -: 10 Август 2007, 18:26:45 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Здравейте!

Отдавна не съм публикувала нещо ново, защото едно че съм на диета(макар да не ми личи Grin), друго че все забравям да правя снимки, а и обработването и публикуването ми заемат доста време, а дребосъка не ме оставя и минута на мира. innocent Днес обаче правих един много обичан тук сладкиш(поне моите мъже го обожават) и реших да си поиграя и да направя снимки. Не е нищо ново, защото тестото съм го публикувала вече тук - Чешки печени бухти, само се различава начина на подреждане

Рошав сладкиш(Сладкиш с трохи му е името, но аз реших да го преименувам) Tongue

Drobenkový koláč

За тестото:

500г брашно
80г разтопено масло или мас
80г захар
20г прясна мая
200 мл прясно мляко
2 жълтъка или едно яйце

За намазване - едно средно бурканче мармалад(около 400г) от ябълки или сливи(с други не съм опитвала). По желание към ябълковият мармалад прибавете канела, а към сливовият малко ром, а може да посипете и с орехи.

За посипване - сладки трохи направени от следните продукти:

100 гр грис
100 гр захар
100 гр меко масло - всичко се смесва в купа и с пръстите се правят трохи(не месете а по-скоро раздробявайте продуктите.
- трохите

Продуктите за тестото се смесват (аз винаги си правя закваска от хладко прясно мляко. мая, лъжичка захар и лъжица брашно и оставям на топло, покрита с кърпа да увеличи обема си 3 пъти) и се омесва еластично тесто. Оставя се добре да втаса(аз го правя в машината за хляб). Слага се маса и леко се разточва до големината на тавичката от печката(това количество е точно за една тавичка). Прехвърля се в намазаната с масло тавичка и се доразпределя с ръце, за да покрие цялата площ. Може да ползвате и хартия за печене, както мен. Гледайте тестото да е равномерно разточено, за да не се получт неравности при печенето.

- тестото

Сега намажете равномерно суровото тесто с мармалада.

- посипете равномерно с трохите.

Фурната ви трябва да е предварително загрята. Сложете сладкиша да се пече на около 160-170° при фурни с топъл въздух или 200° при обикновенните фурни. Сладкиша е готов, когато започне да покафенява по краищата и когато трохите отгоре придобият лек загар!

Добър апетит!
« Последна редакция: 11 Август 2007, 08:22:05 от natalyna » Активен

« Отговор #147 -: 10 Август 2007, 19:02:20 »
man4e
Помощник-готвач
Публикации: 491

Наталина, много апетитно изглежда този сладкиш. Ще го пробвам обезателно  Grin
А аз помислих, че сте някъде на почивка и затова не те виждам толкова време във форума.
Активен
« Отговор #148 -: 10 Август 2007, 20:53:15 »
Anny
Помощник-готвач
Публикации: 307

Натали, страхотно изглежда!!!  thumbup Ще го пробвам  в най-скоро време!!! Предварително благодаря за предоставената рецепта!
Активен

« Отговор #149 -: 11 Август 2007, 08:05:36 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

man4e, Ani дано ви хареса сладкиша! Както казах, моите го обожават (особено децата, мъжа ми предпочита един от другите пълнежи - с извара). Като направя и него ще пусна. Тук много често правят и комбинации - като разде;ят сладкиша на няколко части и слагат различен пълнеж. Smiley
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Ahoj от Чехия и natalyna « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio