Автор Тема: Предизвикателството на май- Предястия с яйца  (Прочетена 56934 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
« Последна редакция: 10 Юни 2008, 09:14:17 от natalyna »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Хи - някой май се опита с нова рецепта за 4,5 часово варени яйца, ама...пфу сега си отмирисва къщата :P
А по темата - решила съм тез дни да се изявя, така че моля модератора да ми прости закачката ;D :air_kiss:

uhanie

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 510
  • В оптимизма е бъдещето!
Пу-пу!Мечка страх,мен не ме е страх! ;D
Престрашавам се и пиша ;D
1.
Магданозени яйца

Сваряваме за 5-6 минутки 10-12 яйца.Разрязваме ги на две по дължина и правим следното:

за крема:
1 връзка магданоз;
100 гр.краве сирене;
50 гр.синьо сирене;
50 гр.меко краве масло;
сол;чесън на прах и бял пипер
 Всичко се слага в пасатора ,до като стане еднородна смес
Тази смес я шприцоваме в белтъците.
За заливката:
10 жълтъка/от сварените яйца/;
200гр.килело млеко;
2-3 с.л. майонеза;
сол
Намачкват се жълтъците и към тях прибавяме млекото и майонезата.......
Заливаме яйчените лодки със соса и украсяваме със стръкчета магданоз и задушени бейби морковчета :-*

aimi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 240
Яйца с шунка и синьо сирене

5 яйца
100 г шунка
100 г синьо сирене
2-3 с.л майонеза
1-2 ч.л. горчица
4-5 капки уорчестър
черен пипер


Сварените твърдо яйца режем на половинки и изваждаме жълтъците. Накълцаната наситно шунка, натрошеното сирене и подправките разбъркваме добре. По желание можем да сложим и натрошените жълтъци. Със сместа пълним половинките яйца и украсяваме по желание.


Яйца с рачешки рулца и лук

5 яйца
2-3 рачешки рулца
1 стрък зелен лук
магданоз
2 -3 с.л. майонеза
лимонов сок
черен пипер

Яйцата сваряваме и разполовяваме, като изваждаме жълтъка. Рулцата, зеления лук и  магданоза наситняваме, жълтъците намачкваме с вилица. Подправяме с черния пипер и лимоновия сок и разбъркваме с майонезата. Пълним яйцата и украсяваме по желание.


 

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
                                                                                                            Панирани пълнени яйца

Продукти

4 твърдо сварени яйца

20 гр.шунка
20 гр.настърган кашкавал
щипка риган
1 ч.л.накълцани зелени подправки
масло,колкото лешник
1 ч.л.нишесте
3 с.л.бяло вино
черен пипер

брашно
яйце
галета

За соса

4 жълтъка
4 с.л.олио
4 с.л.горчица
сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  Нарежете шунката на ситно и я запържете за кратко в маслото.Поръсете с нишестето и налейте бялото вино. Прибавете кашкавала и бъркайте докато се стопи. Накрая подправете с подправките.

  Разрежете яйцата на половинки и внимателно извадете жълтъците. Напълнете ги с плънка и  слепете 2 по 2. Панирайте в брашно - яйце - галета и изпържете в маслена баня.

  В дървено хаванче сложете всички съставки за соса.Разбъркайте да гладкост.

  Поднесете яйцата с прясна салата,заляти със сос.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
     На фона на тези интересни и завъртяни рецепти ето и моето семпло предложение:


           Варени яйца с майонеза и кашкавал

4-5 яйца
няколко супени лъжици майонеза
100 г кашкавал
сол, чере пипер

   Яйцата се сваряват и разполовяват. посоляват се и се наръсват с черен пипер. Върху им се шприцова майонезата и се поръсва настърганият кашкавал.

« Последна редакция: 05 Октомври 2010, 16:35:44 от pep-4o »

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 693
Ееее,Yoli , моите яйца са също панирани, но са по - простички.

                                 Панирани варени яйца
продукти:
            6  сварени яйца
            4 ч.л.майонеза
            3 скелидки чесън
            черен пипер
            магданоз

за панировката:
               3 яйца
               галета

начин на приготвяне:
            Срязват се сварените яйца на половинки. Отделят се  жълтъците и се пасират, добавят се подправките.Напълват се белтъците с получената смес , затварят се половинките и се потапят в разбитите яйца , после в галета и се остават за 10 минути в хладилника да стегнат.След това се потапят пак в яйце и се пържат.
   Готовите панирани яйца се поливат с чеснов сос и се поднасят със салата.
    


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729

Яйчен коктейл с черен хайвер



За 2 порции

3 твърдо сварени яйца
60 гр. топено сирене
3 с.л. настърган кашкавал
1 с.л. майонеза
1 с.л. меко масло
1 с.л. запечени бадеми
1 с.л. прясна зелена чушка
1 с.л. нарязан магданоз
чесън на прах, сол и черен пипер /меланж/
Може да се добави или замени чушката с 1 с.л. пресен лук.
Посочените продукти се нарязват на ситно или смилат в блендер.
Формички се намазват с олио, напълват се със сместа
и поставят за около час във фризер за стягане и изстудяване за основа на хайвера.
Изваждат се около половин час преди сервиране,
освобождават се от формичката и гарнират с черен хайвер.
Поднася се с бисквитки.
Идеята, с мои именения е от recipetips


 :smile1:

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1740
  • Dimitrana S.
Интересни и вкусни предложения, да  :thumbup:

И моето (доста мързеливо  ;D, според мен) предложение:

Кошнички

3а 6 кошнички:
1 пакет многолистно (бутер) тесто
3 яйца
няколко черни маслини
50гр. крема-сирене ('Филаделфия')
6 шайби салам, шунка.. (при мен е от типа траен колбас)
6 шайби кашкавал
пресен копър или магданоз

Сваряват се яйцата, обелват се и се разполовяват напречно. Разгъва се тестото. Изрязват се 6 кръга с диаметър около 10см. Във всеки един от тях се слага по една яйчена половинка с върха/дупето към тестото и се наместват във формичките за мъфини. Върху яйцето се редят по шайба от салама и по шайба кашкавал. От останалата част на тестото се режат 12 тънки ивици с дължина около 15см., осукват се две по две и се поставят по кантовете на бъдещите кошнички. Пекат се на средна скара, 180°C. Могат да се сервират и топлички, могат и да се украсят след като изстинат с шприцовано крема-сирене, маслинка (или парченце червена чушка.. според вкуса), листо магданоз или копър. Лесно и сравнително бързо се приготвят, изглеждат добре, вкусни са и пасват с всички видове зелени салати. Надявам се, да ви се харесат  :smile1:


Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Предястие от тиквички и яйца

Продукти

2-3 зелени тиквички, настъргани на едро
1 глава лук, нарязана на ивици
2-3 твърдо-сварени яйца, настъргани
2 ск. чесън
1 с.л. заквасена сметана
2 с.л. майонеза
копър, сол, пипер

1. В голям тиган запържете лука до златисто.
2. Отцедете настърганите тиквички и ги добавете при лука. Задушавайте на среден огън 15 мин., като разбърквате периодично.
3. Подправете със сол и пипер и оставете за истине.
4. Добавете настърганите яйца, пресования чесън, копъра, майонезата и сметаната. Сервирайте охладено.





svetulche

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 170
  • весели празници!
торта с яйца и рулца от раци

5-6 палачинки
4 яйца
1 пакет ролца от раци
1 майонеза
150 гр.сирене

всяка палачинка се намазва с майонеза и се поръсва с нарязаните рулца,яйца и натрошено сирене.последната се намазва и се украсява по желание.

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 277
Чудесни предложения  :thumbup:

Ето и моето:

Blanc manger от яйца и грахово пюре

за 2 порции
2 яйца
200 гр. замразен грах
100гр. бекон
1с.л. маскарпоне
няколко стръка див лук
1/2 л. пилешки бульон
1 шалот

Запържаме бекона заедно с шалота, прибавяме замразения грах и бульона.
Оставяме да ври за около 20 минути.
Прибавяме маскарпонето.
Пасираме сместа възможно най-финно.
Отделяме белтъците от жълтъците. Запазваме жълтъците отделени един от друг.
Слагаме щипка сол при  белтъците и ги разбиваме на сняг.Прибавяме черен пипер и ситно нарязан див лук.
Обвиваме с пекарска хартия метални кръгове, поставяме ги  в покрита с пекарска хартия тавичка.
Запълваме с белтъчната смес до половината металните форми, поставямве отгоре жълтъка ( внимаваме да не го спукаме) и допълваме с останалите белтъци.
Заглаждаме отгоре с шпатула.
Печем за 4 минути в предварително загрята на 150*Ц фурна.
Изваждаме от формата в чинията в която ще сервираме.
Поднасяме с граховото пюре.

* В оригиналната рецепта има и трюфели, ама аз не сложих.  ;D

assiettesduchef.canalblog.com


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Дип от яйца и синьо сирене



3/4 ч.чаша нарязан магданоз
1/4 ч.чаша орехови ядки
1/3 ч.чаша нарязана червена чушка
85гр. крема сирене
100гр.синьо сирене
6 бр. твърдо сварени яйца
2 суп.лъжици нарязан на ситно лук
1 скилидка чесън/пресовайте/
1 щипка червен пипер

Смесете първите 3 съставки. Оставете настрани.
Смесете в блендера крема сиренето и синьото сирене докато образуват кремообразна смес.
Прибавете чесъна, лука и червения пипер. Накрая прибавете нарязаните на парченца яйца.
Подгответе си домакинско фолио, поръсете със сместа от магданоз, орехи и чушка. Сипете върху нея сместа от яйцата и оформете във формата на руло, поръсете отгоре с още от магданозената смес. Приберете в хладилника за 2 часа.

« Последна редакция: 28 Май 2008, 09:32:32 от Mariana G »

Леля Ог

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1031
ПРЕДЯСТИЕ С ЛАПАД И ЯЙЦА

ПРОДУКТИ:

3-4 връзки лапад
глава лук
5 варени яйца
кофичка кисело мляко
3 -4 скилидки чесън
къри
1 - 2 супени лъжици горчица
куркума
черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме на ситно лука и задушаваме в малко зехтин и вода . Прибавяме нарязания на ивички лапад и задушаваме. Може да се добави и джоджен и черен пипер . Изваждаме задушения зеленчук в чиния . Сваряваме яйцата за 5 минути. Две от яйцата разделяме на жълтъци и белтъци . Белтъците нарязваме на кубчета и прибавяме към лапада. Отделно претриваме жълтъците с горчицата и млякото. Добавяме кърито , черния пипер , куркумата , чилито и чесъна , нарчзан на много ситно. Мисля че и малко орехчета биха подхождали. 
Нареждаме резенчета от останалите 3 яйца върху зелената смес и заливаме със соса.


Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1740
  • Dimitrana S.
Toзи път не толкова мързеливо предястие:

Лилии

3а 4 порции:

3а тестото:
200гр спанак
80гр брашно
20гр пшеничено нишесте
3 яйца
сол
100гр прясно мляко

4 яйца
крема-сирене ('Филаделфия')
1с.л майонеза
1ч.л лютеница
подправки (на вкус), сол
няколко стръка магданоз, копър, див чесън

Най-напред се прави зелената основа - като за руло: спанакът се почиства, измива, ситно нарязва, бланшира, ако е замразен - разпразява, отцежда от водата. Разбъркват се яйцата на пяна, към тях се добавя пресятото брашно и нишесте, спанакът, малко сол и прясно мялко - добавя се по малко и се следи консистенцията на сместа. Моше да се добави още малко брашно или пр.мляко - трябва да се получи малко по-гъсто тесто от тесто за палачинки. Изсипва се в тава (30х40см) застлана с готварска хартия и се пече на средна скара, 200°C. Когато е готово, се вади и обръща върху влажна кърпа, маха се готварската хартия. Разрязва се на квадрати в три големини.

Яйцата се сваряват и оформят като лилии: отрязва се равно върха/по-тясната част на яйцето - тази част ще се явява долна; от по-широката част също се отрязва малко (около 1/6 от яйцето) колкото да се извади по-лесно жълтъка. Белтъкът се оформя с ножче или ножица на зиг-заг като листчета на лилия. От жълтъците + майонеза + крема сирене се прави смес - жълта на цвят. От крема-сиренето + лютеничка = червеникава на цвят смес. И от крема-сиренето със само леки подправки (съвсем мъничко майонеза) - бяла смес. От оранжавочервената (за да изпъква посред белтъка) се шприцова в яйцето (може да се замени с червен или черен хайвер - за любителите на рибни деликатеси, а за месоядните - с пастет от черен дроб, например), а с другите се украсява около него + листо магданоз, копър.. след като напълненото яйце се поставя върху тройка тестени квадрати - най-големия най-отдолу, после средния, най-малкият - отгоре. Предястието пасва с изстудено бяло вино  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума