Автор Тема: 31 дена с FlyLady  (Прочетена 30174 пъти)

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 13
« Отговор #15 -: 27 Юли 2007, 10:34:31 »
ДЕН 13
ИЗБЕРЕТЕ СИ ЕДНА ОТ МИСИИТЕ НА КЕЛИ И Я ИЗПЪЛНЕТЕ (РАЗДЕЛЯНЕ ДОМА НА ЗОНИ)

- Проверете изпълнението на сутрешните си задачи в Контролния дневник
- Проверете изпълнението на вечерните си задачи в Контролния дневник

Днес искам от Вас да намерите една от мисиите на Кели и да я изпълните. Те са бързи и лесни за изпълнение! Това ще ви научи да разделяте дома си на зони, така че никога да не ви се налага да правите пролетното почистване на цялата къща отново.

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 14
« Отговор #16 -: 27 Юли 2007, 10:37:37 »
ДЕН 14
ПРОЧЕТЕТЕ ЕСЕТО НА КЕЛИ (ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАЛЕНДАРА)

- Проверете изпълнението на сутрешните си задачи в Контролния дневник- Проверете изпълнението на вечерните си задачи в Контролния дневник

Има много информация в нашия уебсайт. Не искам да се обърквате. Днес прочетете едно есе, написано от Кели. Календарът е предизвикателство за много от нас. Кели има начин да ни накара лесно да го разберем.

НАРЪЧНИК НА КЕЛИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА КАЛЕНДАРА

Скъпи приятели:
Едно от най-големите средства, които можете да имате по пътя към СПОКОЙСТВИЕТО е календарът.  Няма значение какъв вид, може да е стенен календар, календар-бележник или какъвто и да е, стига да имате един подръка.
Едно от първите неща, които ви казваме при стартиране на нашата система е да се определят рутинни задачи и основен седмичен план, затова и беше всичко това с упражненията в Контролния дневник. Календарът е следващата стъпка към ЛЕТЕНЕТО. Календарът е средството, чрез което семейството се информира какво се случва в живота ви. Ако използвате личен календар бих препоръчала използването на семеен календар, поставен на централно място в дома ви така че всички в семейството да виждат какво става. Това ще ви спаси от забравени мачове, събития, срещи и разочарования. Вашето семейство разчита да ги организирате, така че използването на календар ще помогне и на вас и на цялото семейство.

След като сте определили рутинните задачи и основния седмичен план, знаете че един път седмично сядате и планирате следващата седмица – наричаме този ден „ден на бюрото”. Това е денят, в който поглеждате в календара какво се случва през следващата седмица в семейство ви.

Ключовият момент е, че ако нямате календар, трябва да разчитате на паметта си да ви каже какво ще става през следващата седмица, което всички знаем как работи! LOL!

Как да използвате календара?
Семейни събития: Намерете време да седнете и да попълните всички рождени дни и информация, която е важна и не се променя за семейството Ви – това ще ви избави от забравяне на рожден ден или годишнина отново. Това е мястото, което поглеждате в деня за настолна работа, дали има нужда от купуване или изпращане на картички или подаръци.
График: Когато получите програма на събития, в които участва кой да е член на семейството, ВЕДНАГА ГО ОТРАЗЕТЕ В КАЛЕНДАРА СИ. Примери: училищен календар, спортен график, часове по танци и т.н. Когато ги получите, впишете ги в календара! Не оставяйте програмите в горещата точка в колата! Ако абсолютно е невъзможно да ги напишете, прикачете ги с кламер и въведете информацията, когато настъпи денят на бюрото. Това ще ви позволи да знаете кои събития не бихте могли да посетите, защото ще можете да видите ако има засичане в дните.
Покани: Когато получите покана, не я хвърляйте в горещата точка или в купчината с писма. Най-напред запитайте се дали искате да отидете на събитието и дали датата е свободна. Ако проверите в календара си и сте свободни, напишете го веднага! Ако поканата изисква отговор, тогава направете го веднага. (Ако не искате да ходите на събитието или сте ангажиран с нещо друго, отговорете, ако се изисква или изхвърлете поканата.)
Часове: Когато си уговаряте час за лекар, зъболекар, фризьор и т.н. НАЙ-НАПРЕД погледнете в календара! След като се уговорите, НАПИШЕТЕ часа в календара, така че да не се получава конфликт. Когато използвате основната седмична програма, ще имате ден, който е най-подходящ за тичане насам-натам. Опитайте да си уговаряте часовете в деня за покупки, можете да вземете това решение.

Някои календари идват с лепящи листчета, които Ви спестяват време и място, тъй като са с картини и думи, които ви помагат да организирате нещата. Ако ги имате, използвайте ги. Те са малки инструменти, които ви помагат при планирането. Ако имате листче с думата Зъболекар – тогава напишете името на човека, който ще ходи на зъболекар и часа, самото листче ще ви каже че става дума за уговорен час при зъболекаря. Визуално помагало, което ще Ви помага! Цветни моливи, лепящи листчета, маркери. Бъдете изобретателни!
Попитайте някой роден организиран човек, когото познавате, как използват календари, планери и дори електронни органайзери. Ако наистина искате да ЛЕТИТЕ, използването на календар е задължително. Както казах преди това, може да бъде какъвто си харесате – стенен календар, джобен календар-бележник, настолен календар – няма значение, стига да го използвате!
Ние искаме да ЛЕТИТЕ. Обещаваме ви, че използването на календар ще ви погне да ЛЕТИТЕ. Бъдете последователни и посветени на това и то ще работи за всяка от вас!
Приятно планиране!
Кели

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 15
« Отговор #17 -: 27 Юли 2007, 10:39:32 »
ДЕН 15
ОПРАВИ ЛЕГЛОТО

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Започва третата седмица Летене. Всеки ден попълваш своя Контролен дневник и използваш лепящи бележки за напомняне, заедно с тези от електронната поща.
Нашите навици се развиват добре и виждаме промяна в начина на мислене и в нашите домове.

През новата седмица на ЛЕТЕНЕ - НОСене (най-накрая обичам себе си) ще добавим Оправяне на леглото към сутрешните задачи. Ако го направите в момента, в който стъпите на пода е по-малко вероятно да забравите.

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 16
« Отговор #18 -: 27 Юли 2007, 10:41:07 »
ДЕН 16
ПРОЧЕТИ Е-MAIL ОТ ФлайЛейди

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Днес искам да погледнете в пощенската си кутия за e-mail от ФлайЛейди. Може да бъде Сутрешен Размисъл, препоръка или есе. Просто отделете няколко минути и го пречетете. Никога не знаете какво ще дискутирам.

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 17
« Отговор #19 -: 27 Юли 2007, 10:42:08 »
ДЕН 17
УСТАНОВЕТЕ ЧАС ЗА ЛЯГАНЕ И ГО СПАЗВАЙТЕ

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Днес искам да помислите в какъв час си лягате. Определете си даден час за лягане и го спазвайте. Имате нужда от съня. Запишете си го във вечерната рутина.

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 18
« Отговор #20 -: 27 Юли 2007, 10:45:46 »
ДЕН 18
ПРОЧЕТЕТЕ 11-ТЕ ЗАПОВЕДИ НА ФЛАЙЛЕЙДИ

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Знаехте ли, че имаме 11 заповеди? Можете да си ги отпечатате или да си ги препишете в контролния дневник.

11 ЗАПОВЕДИ НА ФЛАЙЛЕЙДИ

1. Поддържай мивката си чиста и блестяща.
2. Обличай се изцяло всяка сутрин, дори да не ти се иска. Не забравяй да пристегнеш обувките с връзки.
3. Изпълнявай сутрешната и вечерната си програма всеки ден.
4. Не си позволявай да се разсейваш от компютъра.
5. Почиствай след себе си. Ако ти си извадила нещо, ти трябва да го прибереш.
6. Не опитвай да вършиш две работи едновременно. САМО ЕДНА РАБОТА В ЕДИН ОТРЯЗЪК ОТ ВРЕМЕ.
7. Не изваждай повече, отколкото можеш да прибереш за един час.
8. Прави нещо за себе си всеки ден, дори всяка сутрин и вечер.
9. Работи толкова бързо, колкото трябва за да се свърши работата. Това ще ти даде време да се забавляваш после.
10. Усмихвай се, дори когато не ти е до това. Заразно е. Накарай мозъка си да мисли че е щастлив и ти самата ще бъдеш щастлива.
11. Не забравяй да се смееш всеки ден. Глези се, ти го заслужаваш.

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
ДЕН 19
« Отговор #21 -: 27 Юли 2007, 10:48:18 »
ДЕН 19
ПРОЧЕТЕТЕ СВИДЕТЕЛСТВО (ЗА ПОЛЗА ОТ ФЛАЙЛЕЙДИ СИСТЕМАТА)

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Ето Ви още едно вдъхновяващо свидетелство, което е първата страница от книгата ми Отраженията на мивката. Вашият дом би могъл да бъде един от тези домове.  Следвайки тези стъпки ще стигнете там.

От ФлайЛейди – Една сутрин бягайки по тренажорната пътечка, говорейки с Кели по телефона и четейки вашите писма (да, всичко това по едно и също време LOL!), попаднах на следното съобщение. Започнах да го чета на Кели по телефона.
"Скъпа ФлайЛейди,
Искам да ви разкажа за чудесно място B & B, където бяхме в почивния ден. Малката, но напълно оборудвана кухня беше пълна със здравословни закуски и храни.
Домашно направени вафли с къпини бяха сервирани от прекрасна и чиста кухня. Стаите и спалните бяха обзаведени със свежо оправени възглавници, приятно пасващи си чаршафи и завивки, и ароматизирани свещи навсякъде. Банята – ах, вана с мехурчета, лосиони и свежи бели кърпи. Библиотеката беше пълна с  книги, списания и видео за йога ..."
Кели и аз се възторгнахме – къде беше това чудесно място? Винаги следим за местенца за глезене – особено такива, които можем да споделим със съпрузите си ... Аз продължих да чета ...
"…Най-прекрасното от всичко беше, че аз мъжът ми прекарахме времето без прекъсвания, дребни домакински задължения или бързане. Е, вече познахте – благодарение на Вас  - това беше моят дом. Благодаря ви, благодаря ви. "
Сълзите ми се застичаха по лицето, дори Кели беше безмълвна. Благодарственото писмо изпълни деня ми.

Заб. B & B – bed and breakfast (хотел със спане и закуска)

dianap

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 12
Re: 31 дена с FlyLady
« Отговор #22 -: 27 Юли 2007, 10:50:16 »
ДЕН 20
ВКЛЮЧЕТЕ ПРАНЕТО В ПРОГРАМАТА СИ

Проверявай своя Контролен дневник всяка сутрин и всяка вечер

Едно от напомнянията, което изпратихме, беше за прането. Когато включите прането или в сутрешната или във вечерната си програма, ставането и обличането е много по-лесно. Прането не отнема толкова много време, ако не отлагаме всяка една от стъпките: сортиране, пране, сушене, сгъване и поставяне на място. Ще отнеме само няколко кратки минути. Когато включите прането в програмата си всеки от семейството ще бъде благодарен. Нищо не казва „обичам те” по-силно от чистото бельо!

 


* Търсене* Говорилня

Refresh History
 • pavlety: Париж
  11 Февруари 2018, 12:16:00
 • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
  18 Ноември 2017, 16:32:42
 • vladofidera: Здравейте
  18 Ноември 2017, 16:31:10
 • MilkaA40: MilkaA40
  06 Август 2017, 01:51:27
 • pavlova321: люти чушки
  01 Август 2017, 18:42:54
 • valet: Пилаф ориз с фиде
  06 Юли 2017, 15:19:48
 • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
  03 Юни 2017, 19:05:27
 • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
  26 Ноември 2016, 16:40:11
 • fanita: пост
  14 Ноември 2016, 18:55:13
 • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
  28 Октомври 2016, 13:24:08
 • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
  26 Октомври 2016, 17:54:17
 • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
  26 Октомври 2016, 10:24:12
 • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
  26 Октомври 2016, 10:21:28
 • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
  24 Октомври 2016, 11:49:51
 • val_di16: джолан
  21 Октомври 2016, 15:58:22
 • galka56: тиквеник
  13 Октомври 2016, 18:26:18
 • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
  07 Март 2016, 12:58:38
 • boriana _grigorova: Здравейте
  07 Март 2016, 12:56:47
 • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
  07 Март 2016, 06:16:00
 • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
  20 Февруари 2016, 21:21:47
 • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
  01 Януари 2016, 12:26:48
 • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
  30 Декември 2015, 18:14:59
 • stplam: Хляб
  26 Декември 2015, 15:52:26
 • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
  13 Декември 2015, 11:48:46
 • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
  11 Декември 2015, 12:39:22
 • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
  07 Декември 2015, 19:23:47
 • Valentina Petrova: май сайта умря
  05 Декември 2015, 00:01:32
 • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
  30 Ноември 2015, 10:55:12
 • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
  30 Ноември 2015, 09:47:43
 • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
  28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]