Автор Тема: 31 дена с FlyLady  (Прочетена 29245 пъти)

marabu

 • Гост
31 дена с FlyLady
« -: 19 Април 2006, 19:39:33 »
Скъпи нови членове,

Знаем, че сте затрупани от работата вкъщи и хаоса в който сте живели. Ние сме тук, за да ви помогнем и това няма да ви струва и стотинка. Помнете, че домът ви не е станал в това състояние за една нощ и че няма да стане чист за един ден. Ние ще ви научим как да направите стъпките, как да установите дребни практики, за да се отървете от безпорядъка и да поддържате дома си. Тази система ще подейства при всички, независимо дали работите извън дома си, гледате децата си, дали сте пенсионери или работите вкъщи. Вие можете да го направите, просто сте се нуждаели някой да ви потупа по рамото и да ви дари с една голяма прегръдка, за да започнете.

Гласовете, които чувате в главата си постоянно ви повтарят, че изоставате и че трябва да свършите всичко веднага! Ние ще заглушим тези негативни гласове, които постоянно ви тормозят и ще ги заменим с един любящ нежен глас, който ви казва, че не сте изостанали и че можете да го свършите правейки по една малка стъпчица всеки път.

Молим ви, не бъдете нетърпеливи по време на процеса. Всичко, което правим ще ви помогне да замените тези гласове, които ви обезкуражават. Ние сме тук, за да ви вдигнем на крака и да се наслаждаваме на всяко малко постижение.

Ето ви прегръдка за започване. Ние сме с вас при всяка стъпка по пътя. Не позволявайте на онези гласове да ви разстройват заради нашите 15-20 e-mail към вас всеки ден. Ние ще ви помогнем да ги разберете през следващите 31 дни. Толкова е лесно да се справиш с дигиталния безпорядък чрез бутона за изтриване. Ех, само ако беше толкова лесно да се отървем и от домакинския безпорядък.


Вашата най-първа стъпка е да излъскате мивката. Не слушайте онези гласове, които ви прошепват, че това няма да помогне да оправите бъркотията. Това е точно мястото, където започнах и този малък навик промени живота ми. Предприемете тази първа стъпка на доверие и го направете. Ето и напътствията за излъскването на кухненската мивка.


marabu

 • Гост
1 ден
« Отговор #1 -: 19 Април 2006, 19:53:01 »
ДЕН 1

ИЗЛЪСКВАНЕ НА КУХНЕНСКАТА МИВКА

Това е вашето първо домакинско задължение. Много от вас не разбират защо искам от вас да изпразните мивката си от мръсните съдове, да я почистите и излъскате при положение, че има толкова много друга работа за вършене. Толкова е просто. Искам да имате усещането за нещо постигнато. Борили сте се толкова години с един хаотичен дом и сте обезверени. Искам да предизвикам усмивка на лицето ви. Когато станете на другия ден, вашата мивка ще ви поздрави и усмивка ще изгрее на прекрасното ви лице. Не мога да бъда там, за да ви прегърна, но знам колко хубаво е усещането, когато човек се огледа в мивката си. Така че всяка сутрин това е моят подарък за вас. Въпреки, че не мога да съм там, за да ви потупам по рамото, искам да знаете, че се гордея с вас.

А сега – излъскайте си мивката!

БЛЕСТЯЩА МИВКА 101

Много членове са задавали въпроса “Как да почистя мивката така, че да светне?”. Така, че специално за вас пуснахме статията “Блестяща мивка 101”. Приятно прекарване!

Забележка: Следвайте тази процедура първия път, когато излъсквате мивката. НЕ е необходимo да следвате този метод всеки ден. Просто поддържайте блясъка с малко течност за почистване на прозорци.

Скъпи приятели,
Искам да се усмихвате до ушите, когато поглеждате вашата блестяща мивка.
Чувала съм всякакви извинения. Дори и най-старата мивка може да изглежда като нова с малко повече усилие.
Ето как да го направите:
ИЗПЛАКВАЙТЕ МЕЖДУ ВСЯКА ОТ СТЪПКИТЕ!

1. Извадете съдовете от мивката.

2. Пуснете гореща вода в мивката. Напълнете до ръба. Всеки път работете по една от страните. След това изсипете 1 чаша белина във водата. Оставете така за един час. Сега издърпайте тапата с щипка. Ако нямате щипка, изгребете част от водата в другата мивка и издърпайте тапата с ръка (използвайте ръкавици и пазете дрехите си от белината).

3. Изплакнете мивката добре.

4. Използвайте препарат за почистване (Комет, Аякс или хлебна сода) и изтъркайте мивката. Внимавайте да изплакнете добре всичкия препарат от мивката.

5. Вземете нещо остро и почистете около ръба на мивката, точно както бихте почистили мръсотия под ноктите.

6. Почистете около крановете също. Може да би потрябва стара четка или конец за зъби.

7. Сега използвайте препарата за почистване на прозорци, аз използвам Уиндекс, и излъскайте добре.

8. Ако все още не ви харесва начина по който изглежда, може да пробвате с малко автомобилна паста. Просто усещайте със сърцето си, че сега сте я почистили много добре и че не е необходимо да е перфектна. Нашият перфекционизъм е това, което на първо място ни докара до настоящето положение.

9. Всеки път, когато пуснете водата, вземете чиста кърпа и я подсушете (Оставям чиста кърпа всяка вечер преди се приготвя за лягане).  Преди да се усетите ще правите това всеки път, когато излизате от кухнята. Останалите от семейството също.  Край на петната от вода.  Ще имате чиста и блестяща мивка.

10. Не изпадайте в ярост, ако някой не оцени мивката толкова колкото вие. Това е лесно поправимо. Вие вече сте свършили тежката част. Никога вече няма да трябва да минавате през същата процедура отново. Ежедневното поддържане ще я кара да изглежда така през цялото време. Лошите думи трудно се забравят. Просто кажете на семейството си какво се опитвате да направите. Те ще си помислят, че сте полудели.

11. Ако нямате съдомиялна, не се притеснявайте. Съдомиялната е просто средство да се отървете от мръсните съдове. Почистете място под мивката и поставете там табла за съдовете. Научете останалите от семейството вместо да си оставят мръсните чинии и чаши в мивката, да ги поставят в тази табла. Създайте си навика да прибирате чиниите веднага след като са измити и изсъхнали. Никога вече не оставяйте поставката за чинии на плота или в мивката. Поставете я под мивката след като свършите. Ако старата ви поставка е захабена, може да я оставите да се накисне в мивката, докато тя е пълна с вода и белина при нейното почистване или просто да си купите нова.

12. За да сте сигурни, че семейството ви ще запомни това, оставете бележка в мивката. Това ще привлече вниманието им и ще им напомня къде да оставят съдовете. Бъдете търпеливи! Те също никога не са били учени на това. Ще е необходима практика.
   Сега, ако имате мивка от неръждаема стомана, препоръчвам всички гореспоменати инструкции с една единствена добавка: след като накиснете мивката, изплакнете добре и я изтъркайте добре. Това ще я полира и ще прилича на нова.
   Ако все още не можете да изкарате блясък след Уиндекса, намажете я леко с лимоново или маслиново масло. Вземете малко парцалче и изтъркайте. Това ще ви накара да се усмихнете. Някои хора са получили много добри резултати от “Приятеля на бармана”.

А сега отивайте да излъскате мивката!

Последна забележка:  внимавайте да не смесвате препарати като Комет с Уиндекс ( или други препарати на амониева основа), това може да доведе до отделянето на опасни газове! Струва си да се повтори: изплаквайте добре между отделните етапи.

След като направите това, вие ще я поддържате светеща като я забърсвате след всяка употреба, както и да сте сигурни, че мивката е блестяща, когато си лягате така, че тя да предизвика усмивка на сутринта. Ето така аз ви прегръщам всеки ден! Тази блестяща мивка е отражение на любовта, която изпитвате към себе си.
Нашата Лейди Флай система е свързана със създаването на малки навици, които се свързват в простичка рутина, която помага вашия ден да върви на автоматичен пилот. Можете да го направите!
Сега като сте завършили тази много важна първа стъпка, ето ви и списък с останалите Стъпки за Начинаещи. Не се втурвайте опитвайки се да извършите всичките на веднъж, просто минете на следващата стъпка всеки ден и я завършете. Можете да го направите!

marabu

 • Гост
ДЕН 2
« Отговор #2 -: 19 Април 2006, 19:58:55 »
ДЕН 2

Обуй обувките !

Днес искам от вас да станете, да се облечете и да си завържете обувките веднага след като станете. Това включва и оправяне на косата и лицето.
За да можем да променим себе си, необходимо е да си припомняме какво точно правим. Аз постигнах това чрез жълти залепващи листчета из целия дом, които ме напътстваха през деня. Това беше началото на моят Контролен дневник . Имах малки бележки под огледалото да ми напомнят да се облека изцяло.
Когато видите множеството напомняния в своята кутия в Yahoo, просто си ги представете като малки жълти бележки.
Все още не е необходимо да ги извършвате; те са там само да ви напомнят.
Прочетете темата и ще погълнете техния смисъл.
Не позволявайте на онези гласове да ви казват, че това няма да проработи с толкова много e-mail.
След това, когато чуете същите гласова да казват: Нямам време, нагласете хронометъра на две минути и просто почетете малко след което спокойно изтрийте.
Излъскайте мивката преди да си легнете.
« Последна редакция: 19 Април 2006, 20:01:10 от marabu »

marabu

 • Гост
Ден 3
« Отговор #3 -: 19 Април 2006, 20:04:17 »
Ден 3

Правите това, което вече сте правили!

Днес ще правите това, което вече сте правили.
-   Ставане и пълно обличане
-   Поддържане на блестяща мивка
-   Четене на напомнящите бележки в продължение на 2 минути

След това искам да прочетете нещо на нашия уебсайт. То ще ви помогне да разберете повече за това, което правиме и как заедно с нашите напомнящи бележки, есета и препоръки вие ще забележите промени във вашия дом и отношение.

marabu

 • Гост
Ден 4
« Отговор #4 -: 22 Април 2006, 12:05:08 »
Ден 4

До тук :
- се обличаме изцяло
- поддържаме мивката блестяща
- четем в продължение на 2 минути напомнящите бележки

Следващото нещо е да напишете тези неща на залепваща се бележка и да ги поставите на огледалото в банята и над кухненската мивка.
Това е началото на Контролния Журнал.
Малките бележки ни помагат да запомним навиците, които се опитваме да установим.
« Последна редакция: 22 Април 2006, 13:57:21 от marabu »

marabu

 • Гост
Ден 5
« Отговор #5 -: 22 Април 2006, 12:05:57 »
Ден 5

- обличаме се изцяло
- поддържаме мивката блестяща
- четем в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- поглеждаме залепените бележки в банята и кухнята


Чувате ли някои от онези негативни гласове да нашепват в главите ви?
Искам да вземете лист хартия и да напишете това, което чувате, след което да разкарате тези грозни думи и да кажете нещо хубаво на себе си, за да неутрализирате грозните думи, които ви нашепват.
« Последна редакция: 22 Април 2006, 13:57:35 от marabu »

marabu

 • Гост
Ден 6
« Отговор #6 -: 22 Април 2006, 13:55:56 »
Ден 6

-обличаме се изцяло
- поддържаме мивката блестяща
- четем в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- поглеждаме залепените бележки в банята и кухнята
- разпознаваме негативните гласове, когато ги чуем и променяме думите с нещо приятно за нас.


В това се състои FLY (Finally Loving Yourself)- най-накрая да обичаме себе си.

« Последна редакция: 22 Април 2006, 13:58:09 от marabu »

marabu

 • Гост
Ден7
« Отговор #7 -: 22 Април 2006, 13:57:06 »
Ден7

- обличаме се изцяло
- поддържаме мивката блестяща
- четем в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- поглеждаме залепените бележки в банята и кухнята
- разпознаваме негативните гласове, променяме ги и ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ
- загасяме нашата гореща точка в продължение на 2 минути; просто си изберете една


Днес ще добавим един нов навик към нашите практики преди лягане.
Довечера преди да се мушнете в леглото искам да си изберете дрехите, които ще облечете утре.
Може да ги положите върху стол, полица, да ги окачите на кука в банята или просто закачалка на дръжката на дрешника.

marabu

 • Гост
Ден 8
« Отговор #8 -: 12 Юни 2006, 20:35:58 »
Ден 8

Сутрешни задачи


- станете и се облечете изцяло, оправяйки лицето и косата си
- погледнете залепените бележки в банята и кухнята
- четене в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- разпознаване на негативните гласове, променяте ги и вече ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ
- загасяне на вашата гореща точка в продължение на 2 минути

 
Вечерни задачи
- поддържане на блестяща мивка
- приготвяне на дрехите за другия ден
- загасяне на вашата гореща точка (Трябва да го правя по два пъти дневно).
 Кара ме да се усмихна сутринта!


През последната седмица ви запознахме с нашите напомнящи бележки и с основите на нашите рутинни дейности.
С установяването на тези навици ще стане лесно да добавим нов навик за упражняване.
Днес искам да намерите стара папка и просто да поставите вътре хартия.
Отгоре на една от страниците напишете Сутрешни задачи, а отгоре на друга - Вечерни задачи, всичко това с молив.
Това е работен документ така, че не позволявайте на вашия перфекционизъм да се намеси в процеса.
Сега можете да записвате вашите задачи на всяка от страниците.

marabu

 • Гост
Ден 9
« Отговор #9 -: 12 Юни 2006, 21:29:40 »
Ден 9

Нека направим равносметка за това, което вече правим. Погледнете своя Контролен Дневник; оставете залепващите се бележки да ви напомнят. Отнема ни 28 дни, за да развием нов навик. Това са само мънички стъпки по нашия път към новия начин на живот.

Сутрешни задачи
- станете и се облечете изцяло, оправяйки лицето и косата си
- погледнете залепените бележки в банята и кухнята
- четене в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- разпознаване на негативните гласове, променяте ги и вече ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ
- загасяне на вашата гореща точка в продължение на 2 минути


Вечерни задачи
- поддържане на блестяща мивка
- приготвяне на дрехите за другия ден
- загасяне на вашата гореща точка (Трябва да го правя по два пъти дневно).
Кара ме да се усмихна сутринта!
marabu

 • Гост
Ден 9
« Отговор #10 -: 12 Юни 2006, 21:49:54 »
КАК ДА РАЗТРЕБИМ БЕЗПОРЯДЪКА

Отделянето на 15 минути всеки ден, за да разтребите определена част от дома си и премахването на вашите горещи точки е едно от най-силните средства, което можете да използвате, за да създадете по спокоен дом.
Помнете: Не можете да организирате безпорядъка – единствено можете да организирате нещата, които обичате!

Включила съм моите съвети относно това как да се справим с хаоса.
Поставете дома си на диета.
Ако ви се стори трудно, пробвайте да прочетете една от моите любими книги, "Отървете се от хаоса с Фенг Шуй" от Карън Кингстън.

Кога да разтребваме :
Решете колко често ще подреждате определена зона. Вършете по мъничко всеки ден – използвайте хронометър.
Но внимавайте – това може да стане задължително! Веднъж започнали ще искате да чистите като фурия! Не прегаряйте! Напредвайте по малко.
Къщата не е станала в това състояние за една нощ. Когато настроите хронометъра, можете да изпълните само две порции на веднъж.
Тази цел може и да изглежда непостижима в момента, но можете да го постигнете на малки стъпки.
След няколко месеца в цялата ви къща ще цари ред.

Оборудване за разтребване :
Ще се нуждаете от чували за отпадъци, кашони, магически маркери и парцал за прах.
 Означете кашоните "За раздаване", "За изхвърляне", "За преместване". Поставете найлонов чувал в кашона "За изхвърляне".

Нагласете хронометъра :
 за 1 час ( или 30, 15, или 10 минути – няма значение колко дълго).
Просто свършете работата колкото се може по-бързо и  не изваждайте повече неща отколкото можете да подредите за този отрязък от време.
Това означава само едно чекмедже, един килер (или дори само един рафт от килера), една закачалка или участъка под мебелите в зоната.
Не правете всичко на веднъж!

Започнете от входа на стаята :
След това се движетете из стаята по часовниковата стрелка.
Не прескачайте места.
Каквото следва, направете го.

Разкарайте безпорядъка :
С кашони в краката и парцал за прах в ръката, започнете да разчиствате и да изнасяте нещата на които мястото им не е в тази стая.
Поставете боклуците в кашона "За изхвърляне", даренията в кашона "За раздаване", а нещата, които отиват другаде в кашона "За преместване".
Не се притеснявайте, че точно в момента нямате място за всичко.
Докато свършите ще имате.
Това е обещание от ФлайЛейди!

Какво да разтребваме:
Въпроси, които да си зададете докато се отървавате от хаоса:
Обичам ли този предмет?
Използвала ли съм го през последната година? 
Наистина ли е боклук?
Имам ли нещо, което е по добро?
Необходими ли са ми две?
Има ли сантиментална стойност, заради която го обичам?
Предизвиква ли у мен вина и дали ме натъжава, когато видя този предмет?


Разчистете от тази стая всичко, което не ви кара да се усмихнете.

Изпейте тази песен :
"Моля те пусни ме, освободи ме" изпяна от гледна точка на въпросния предмет.
 Той се нуждае да бъде обичан от някого и ако не го обичате – ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ НЕГО!

Отървете се от боклука!

 Когато кашонът "За изхвърляне" се напълни, извадете чувала, затворете го и го поставете в контейнера за отпадъци, пикапа или там където си държите боклука. Поставете нов чувал в кашона "За изхвърляне" и продължете да действате докато хронометърът не отбележи край.

Дарения :
Когато кашонът "За раздаване" се напълни, запечатайте го и го поставете в колата.
Следващият път, когато излизате, можете да го дарите на местния благотворителен магазин.
Не оставяйте тези предмети в очакване на някоя разпродажба, ще бъдете благословени за дарението си.
Себестойността може да се извади от вашите данъци.
Помнете, че се опитвате да се отървете от хаоса, а не да го преместите в друга част на дома си.
Сега, грабвайте друг кашон, означете го "За раздаване" и  обратно на работа.

Предмети "За преместване" :
Когато кашонът "За преместване" се напълни, вдигнете го и започнете да тичате из къщата (добре ще е да сте с обувки) и  да поставяте нещата там, където им е мястото.
Ако си имат такова, поставете ги там, ако ли не – поставете ги на логичното им място.
Докато свършите, вече ще имате място за всичко и всичко ще си е на мястото.

Хронометърът отбелязва край :
Когато хронометърът отбележи край, вие трябва да оставите всички кашони, но първо трябва да ги изпразните.
Действайте колкото се може по-бързо.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Добавете 5 минути евакуиране на стаята към сутрешните задачи

marabu

 • Гост
10 ден
« Отговор #11 -: 02 Септември 2006, 15:44:47 »
10 ден

15 МИНУТИ СА МНОГО

Сутрешни задачи

- станете и се облечете изцяло, оправяйки лицето и косата си
- погледнете залепените бележки в банята и кухнята
- четене в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- разпознаване на негативните гласове, променяте ги и вече ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ
- загасяне на горещата точка в продължение на 2 минути
- 5 минутна спасителна акция за една стая – изберете си която и да е стая в къщата, нагласете хронометъра и започвайте!

 
Вечерни задачи

- поддържане на блестяща мивка
- приготвяне на дрехите за другия ден
- загасяне на вашата гореща точка (Трябва да го правя по два пъти дневно).
  Кара ме да се усмихна сутринта!


Вече знаем как да използваме интервали от 2 и 5 минути за да свършим нещо. Днес ще се научим колко много може да се свърши само за 15 минути.
За 15 минути можете да свършите каквото си наумите.  Целта на упражнението е да се научим да започваме някаква задача и да си се чувстваме комфортно да прекъснем в момента в който хронометъра спре.
Нямате право да пренагласяте хронометъра.
Нито пък това е маратон който трябва да завършите за 15 минути!
Хронометъра ни помага да се концентрираме върху задачата, с която сме се захванали.

Сега нагласете хронометъра на 15 минути, съберете всичко за изхвърляне, което можете да намерите из къщата и го сложете в кофата за боклук.
След това нагласете хронометъра за още 15 минути, седнете в креслото, вдигнете крака и хванете любимото си списание докато изтекат 15те минути.

marabu

 • Гост
10 ден - горещата точка
« Отговор #12 -: 02 Септември 2006, 15:46:01 »
Горещата точка е място в къщата, което оставено без надзор постепенно ще превземе всичко наоколо. Любимата ми аналогия за горещо точка е огън в гората, който ако не бъде потушен навреме в крайна сметка ще се  превърне в пожар и ще унищожи цялата гора.  Същото се случва и в домовете ни. Оставено без надзор, горещото място ще се разрастне и ще превземе цялата стая, правейки цялата къща да изглежда неподредена. Влизайки в стята, това ше е първото нещо което виждате. Неизменно ще привлича погледа ви.
С годините мойта гореща точка се измести; Когато бях дете, беше стол в стаята ми. Затрупвах го до тавана. В момента имам две горещи точки – масата в трапезарията и леглото в неизползваната стая. Масата в трапезарията е като чекмедже за всичко. Там оставяме неотворените писма както и всичко друго, което трябва да бъде прибрано килера. Понякога повърхността на масата не се вижда.
 Това е първото нещо, което виждам когато вляза в трапезарията сутрин. Вярно, купа е там само от снощи, но ако не го разчистя веднага щом стана, до вечерта масата отново ще е затрупана. Безпорядъкът предизвиква още безпорядък. С леглото в неизполваната стая се случва същото.

Има ли места в къщата Ви, които събират ненужни вещи ако не им обърнете внимание? Места, които останалите членове на семейството използват за да оставят вещштите, които ги мързи да приберат където трябва? Нашата задача е да погасим пламъка още в зародиш. Да се отървем от купчината вещи, да разчистим мястото преди да се е превърнало в Ад от Безпорядък

« Последна редакция: 02 Септември 2006, 15:48:43 от marabu »

marabu

 • Гост
11 ден
« Отговор #13 -: 29 Юни 2007, 14:31:08 »
11 ден

Сутрешни задачи

- станете и се облечете изцяло, оправяйки лицето и косата си
- погледнете залепените бележки в банята и кухнята
- четене в продължение на 2 минути напомнящите бележки
- разпознаване на негативните гласове, променяте ги и вече ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ
- загасяне на горещата точка в продължение на 2 минути
- 5 минутна спасителна акция за една стая – изберете си която и да е стая в къщата,
- нагласете хронометъра и започвайте!
- 15 минути подреждане всеки ден.Безпорядъкът не може да бъде организиран.Вечерни задачи

- поддържане на блестяща мивка
- приготвяне на дрехите за другия ден
- загасяне на вашата гореща точка (Трябва да го правя по два пъти дневно). Kара ме да се усмихна сутринта!


Днес ще добавим нова страница в нашия  Контролния Журнал. Ще я наречем страница на Вдъхновението. На тази страница искам да прекарвате 15 мин записвайки любимите си вдъхновяващи фрази. Някои от моите са: "Можеш да направиш всичко за 15 минути", "Къщната работа ощастливява семейството, макар и неправилно свършена" и "Безпорядъкът не може да се организира, може само да бъде разкаран". Знам, че има и други, които обичате.
Използвайте тази страница да ги записвате когато срещнете нещо, докосващо душата.

« Последна редакция: 29 Юни 2007, 14:34:41 от marabu »

marabu

 • Гост
12 ден
« Отговор #14 -: 29 Юни 2007, 14:36:49 »
12 ден


Проверете Сутрешните задачи във вашия  Контролния Журнал

Проверете Вечерните задачи във вашия  Контролния Журнал

Дръжте малките бележки из целия дом, за да ви напомнят да гледате вашият  Контролния Журнал.
Можете ли да повярвате, че вече 12 дена се обичате? Толкова съм горда с вас! Стъпките за начинаещи ще ви помогнат да успеете.

Вече имате оформена базова рутина и това са нещата, които ще правите за момента. Не се опитвайте да правите твърде много неща твърде бързо, само ще прегорите. Продължавайте да следвате Стъпките за начинаещи за да изграждате  Контролния Журнал. Не позволявайте на перфекционизма да надделее. Допълвайте рутината и  Контролния Журнал само с по 1 навик наведнъж.

За днес искам да изтриете от кутията си всички писма от флайлейди.
Не се страхувайте. Те всичките ще се върнат, а и аз пиша нещо ново всеки ден.


 


* Търсене* Говорилня

Refresh History
 • pavlety: Париж
  11 Февруари 2018, 12:16:00
 • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
  18 Ноември 2017, 16:32:42
 • vladofidera: Здравейте
  18 Ноември 2017, 16:31:10
 • MilkaA40: MilkaA40
  06 Август 2017, 01:51:27
 • pavlova321: люти чушки
  01 Август 2017, 18:42:54
 • valet: Пилаф ориз с фиде
  06 Юли 2017, 15:19:48
 • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
  03 Юни 2017, 19:05:27
 • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
  26 Ноември 2016, 16:40:11
 • fanita: пост
  14 Ноември 2016, 18:55:13
 • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
  28 Октомври 2016, 13:24:08
 • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
  26 Октомври 2016, 17:54:17
 • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
  26 Октомври 2016, 10:24:12
 • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
  26 Октомври 2016, 10:21:28
 • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
  24 Октомври 2016, 11:49:51
 • val_di16: джолан
  21 Октомври 2016, 15:58:22
 • galka56: тиквеник
  13 Октомври 2016, 18:26:18
 • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
  07 Март 2016, 12:58:38
 • boriana _grigorova: Здравейте
  07 Март 2016, 12:56:47
 • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
  07 Март 2016, 06:16:00
 • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
  20 Февруари 2016, 21:21:47
 • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
  01 Януари 2016, 12:26:48
 • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
  30 Декември 2015, 18:14:59
 • stplam: Хляб
  26 Декември 2015, 15:52:26
 • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
  13 Декември 2015, 11:48:46
 • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
  11 Декември 2015, 12:39:22
 • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
  07 Декември 2015, 19:23:47
 • Valentina Petrova: май сайта умря
  05 Декември 2015, 00:01:32
 • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
  30 Ноември 2015, 10:55:12
 • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
  30 Ноември 2015, 09:47:43
 • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
  28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Ъглов диван? от mariqna44
[15 Юли 2018, 16:24:41 ]


Ъглов диван? от beauty
[14 Юли 2018, 15:21:01 ]


Re: Как прогонвате комарите? от beauty
[21 Юни 2018, 11:29:40 ]


Как прогонвате комарите? от jeneta
[20 Юни 2018, 13:46:16 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:41:02 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:40:02 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:36:44 ]


Как се справяте с мухъла? от radkaa
[01 Май 2018, 20:32:34 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от radkaa
[01 Май 2018, 20:30:03 ]


Машина за фреш? от radkaa
[01 Май 2018, 20:25:26 ]


Re: Пари за нов фризер от mariqna44
[29 Април 2018, 17:21:14 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от jeneta
[29 Април 2018, 16:13:38 ]


Re: Шевна машина? от jeneta
[29 Април 2018, 14:51:23 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от cvetozara123
[29 Април 2018, 14:45:09 ]


Re: Стая за момче? от mariqna44
[29 Април 2018, 12:02:04 ]


Re: Рецепти за риба от jeneta
[29 Април 2018, 11:54:24 ]


Re: Флашки на герои от SW? от mariqna44
[29 Април 2018, 11:15:04 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от jeneta
[29 Април 2018, 10:56:05 ]


Re: Флашки на герои от SW? от jeneta
[28 Април 2018, 22:54:33 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от mariqna44
[28 Април 2018, 22:36:18 ]