Автор Тема: Опитайте ... /di_ani/  (Прочетена 265371 пъти)

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #75 -: 29 Май 2008, 12:39:26 »
Мили момичета,
Габи, :flower:
Ира, :flower:
Нина, :flower:
Кеми, :flower:
Йоли, :flower:
Такова топло отношение от кулинарни феи като вас,
наистина е много стойностно за мен!
Радвам се, че и чувствата са ни взаимни
:air_kiss:
Благодаря ви
 :smile1:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #76 -: 29 Май 2008, 12:48:10 »
В седмицата на яйцата и в това горещо време - салата от типа лека вечеря.
За пошираните /забулени/ яйца има рецепта, това е вариант.
:smile1:


Салата с поширани яйца и млечен дресинг



Продукти:
яйца
сирене, нарязано на плочка
домати
пресен лук и чесън
зелена салата
маслини
крутони или препечен хляб
пармезан и черен пипер за поръсване
Дресинг:
1 чаша гъсто кисело мляко
100 гр, сирене
2 с.л. майонеза
1стрък пресен чесън
1-2 с.л. зехтин
1 ч.л. лим. сок
1 с.л. нарязан пресен босилек
сол и бял черен пипер на вкус.
Продуктите за дресинга се разбиват добре и отлежава около час.

Забулването на яйцата може и да се направи само с вода, сол и оцет, но така са по-ароматни:
1/2 ч.ч. ароматно вино
1 -2 с.л. ябълков оцет
1 малък дафинов лист,
1½ ч.л. сол,
няколко зърна черен пипер
аромати за супа
вода, която да осигури около 5 см. дълбочина в малък съд.
Технологията е ясна, но ще напиша този вариант:
Слага се  виното да заври, добавя се вода и посолява.
В кипнала подсолена вода се поставя дафинов лист, няколко зърна черен пипер, аромати за супа, налива се и оцета.
Течността трябва да е в състояние на точката на кипене.
 Всяко яйце се счупва в чашка /аз използвам малка за кафе/.
Течността се разбърква, така, че да се получи
завихряне/водовъртеж/ 
и в него от ниско се плъзга яйцето.
 Варят се 3 -5  минути /около 3 -за мек жълтък, около 5- за твърд/ според вкуса, след което се изваждат с решетъчна лъжица.
Могат да се изстудят /за да спре процеса на варене/ или само отцедят върху домакинска хартия.
Подрежда се накъсаната зелена салата, върху нея плочка сирене, чесън, резени домати, наситнен лук и отгоре яйцето/яйцата.
Залива се с дресинга, добавят се маслините, крутоните.
Настъргва се или поръсва с пармезан, черен пипер и поднася. Може жълтъка леко да се разкъса.
 :smile1:


eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #77 -: 29 Май 2008, 12:57:21 »
Диди,стоя и гледам и само цъкам,цъкам....като будилник станах :'( Как ги измисляш,как ги правиш,как ги снимаш :icon_question: Оооооо,коклко си добра във всичко.Има ли нещо ,което да не можеш или и самолет можеш да караш?

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #78 -: 29 Май 2008, 13:06:49 »
Ели,
Благодаря ти мила :air_kiss:
Но това за измислянето и правенето - го умеш и ти много добре. :flower:

Що се отнася за снимките,
ако искаш - с удоволствие ще ти пиша на лични :thumbup:

 :smile1:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #79 -: 29 Май 2008, 13:28:11 »
Ау, Диди, това е чудесна рецепта. Ние много обичаме яйца и ще се възползвам от това предложение.
А как е аранжирано! И снимките са ти винаги прекрасни. :thumbup:
Поизпуснала съм малко от нещата във форума, но сега ще наваксам с пълна сила.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #80 -: 29 Май 2008, 16:51:45 »
Поредната чудна рецепта.  :thumbup:  Благодаря ти,че ни доставяш такова удоволствие - всичко е поднесено с много грация и вкус.  :air_kiss:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #81 -: 30 Май 2008, 21:49:04 »
Скъпа Ели :air_kiss:,
а аз хареесах твоите предложения за абитуриенската вечер на Кирчо.  :thumbup:
Мила Йоли :air_kiss:,
не само си безкрайно таланлива, но и толкова сърдечна...:thank_you2:


Благодаря ви, момичета!

Щастлива съм, че ви познавам лично!
 :air_kiss:

« Последна редакция: 30 Май 2008, 21:50:37 от di_ani »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #82 -: 31 Май 2008, 13:10:55 »
Поредната чудна рецепта.  :thumbup:  Благодаря ти,че ни доставяш такова удоволствие - всичко е поднесено с много грация и вкус.  :air_kiss:

 :yes4:    :thank_you2:  :give_heart:


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #83 -: 02 Юни 2008, 19:15:54 »
gaby_s :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
Благодаря ти много!

Една идея за комбинирано ястие - месо, зеленчук и тестена коричка в едно. :smile1:

Пилешко бутче в тестен плик със зеленчуци


Продукти:
4 бр, пилешки парти бутчета
500 гр. многолистно тесто
250 гр. замразени зеленчуци /микс грах, царевица, моркови/
50 гр. кашкавал
1 яйце
50 гр. масло
лук, черен пипер, сол на вкус
Пилешките бутчета се запържват масло и задушават до готовност.
Замразените зеленчуци се задушават в масло до извиране на течността.
Пергаментова хартия се реже на квадрати /25х25 см./
Размразеното многолистно тесто се разточва леко и разрязва на квадрати /15х15 см./
Върху всеки лист хартия се поставя квадрат тесто.
Върху него микс зеленчуци, парче кашкавал и изправено бутче.
Тестото, с помощта на хартията се загъва като плик около бутчето ,
Хартията се завързва и пликчетата се поставят в съд за печене.
Добре е да са в изправено положение.
Пекат се в загрята фурна 220-250°C за около 20-25 мин., след което се освобождават от хартията,
намалява се температурата на ~200°С и допичат още около 20 мин. 
Малко преди окончателната им готовност /около 5 мин./ се намазват се с разбито яйце.
Моето изпълнение - бутчетата ги обварих до готовност, след което запържих в в 30 гр. масло.
 Зеленчуците бланширах в кипяща вода, задуших в Мв и след това също запържих в останалото масло.
За обвиване използвах хартия за печене .
Ароматизирах с мащерка и поръсих със сусам бутчето, след намазване с яйце.
При мен времетраенето на печене се увеличи с около още десетина минути.

Рецептата, онагледена в последователни стъпки е от Куриные голени “Сюрприз .
и я публикувам с любезното съдействие на Марианка - Много ти благодаря :air_kiss:

 :smile1:
« Последна редакция: 03 Юни 2008, 15:19:22 от di_ani »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2028
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #84 -: 02 Юни 2008, 20:13:55 »
Диди , и новото ти предложение е прекрасно , стилно и елегантно поднесено ! Благодаря за споделената рецепта ! :thumbup:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #85 -: 05 Юни 2008, 20:33:19 »
Веси,
Знаеш, че ми допада твоята кухня
и се радвам, да прочета това.

Благодаря ти
 :air_kiss:


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #86 -: 05 Юни 2008, 20:40:08 »
Тимбалчета с тиквички “суфле”



За 3 порции
1 1/3 чаша нарязани на ситно, необелени млади тиквички
2 яйца
1 ч.л. дижонска горчица
½ чаша настърган кашкавал /60 гр./
1 с.л. нарязан пресен лук
1 с.л. нарязана мащерка/магданоз/копър
1 с.л. брашно
черен пипер, сол и чесън на вкус
пармезан за поръсване

Тимбалчета се намазват с мазнина и покриват по дъното и стените с хартия за печене /отделно/.
Предвиждат се кръгчета хартия и за покриване отгоре.
Фурната се загрява на 200 ºС.
Подготвя се и гореща вода.
Яйцата се разбиват много добре с горчицата, след което се добавят и останалите продукти.
Разбърква се внимателно и се пълнят тимбалчетата. Поставят се и кръгчетата хартия отгоре
и слагат в съд с гореща вода, която да бъде около половината от височината на тимбалчетата.
Пече се в загрятата фурна около 25-30 мин. до зачервяване и проба с клечка.
При сервиране се освобождава с нож около стените, махат се хартиените облицовки
и поръсва с пармезан, пресен лук.
Подходящи за тях са пресни домати, маслини, както и лютеница.

Идеята за рецептата, с изменения е от Zucchini (Courgette) Timbales   
 :smile1:



di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #87 -: 08 Юни 2008, 15:54:53 »
Претцели / pretzels



Това е комбинирана рецепта за технология без варене на немски гевреци - претцели

Тесто:
1 1/4 ч.л. суха мая  /използвах от пакечче на Dr. Oetker, за ½ кг брашно/
1/2 чаша топла вода (32°C)
1/4 чаша  кисело мляко
2 с.л. светла кафява захар
3/4 ч.л. захар
1 1/2 с.л. олио, плюс още за намазване
2 чаши брашно
1 1/2 ч.л. сол
Топинг;
2 ч.л. сода бикарбонат
1 чаша много гореща вода
за намазване - 1 яйце, разбито с 1 ч.л. сода, семена и ядки за поръсване
Маята се разбърква с брашното, добавят се захарта, сол, мляко и вода, олио.
Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втасва около час.
Разделя се на 8 части, които се оформят като питки и разточват на тънки дълги фитили.
Тестото е много еластично и лесно за моделиране.
едно примерно видео за оформяне и преплитане .
Преплитат се в характерната за претцелите форма.
Има два варианта:
- да се оставят да втасат за около 30-45 мин.
- да се потопят в топинга и тогава да втасва върху хартия за печене
При първия вариант след втасването се потапят в топинга за няколко секунди.
При втория вариант след втасването -
Мажат се с разбитото яйце, поръсват се с морска сол, сусам, мак или други семена.
Пекат се в загрята на 220°С фурна в намазнена тава, /използвах хартия за печене/ за около 12-15 мин. до зачервяване.
След изваждане могат да  се намажат с масло и сервират топли, студени и като закуска и мезе за бира.
Могат и да се приготвят и с технология на варене на претцелите , след втасването като гевреци в 3% соден разтвор.
Рецептата е комбинирана за технологията и за тестото .

 :smile1:
« Последна редакция: 08 Юни 2008, 15:57:53 от di_ani »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #88 -: 08 Юни 2008, 18:17:02 »
Ами какво да кажа - страхотни са тези гевреченца. Наистина са убийствени за биричка.  :drinks: Царица си ми ти - нямаш равна.  :thumbup:

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Опитайте ... /di_ani/
« Отговор #89 -: 08 Юни 2008, 22:54:08 »
Страхотни претцели, Диди, но как иначе, то всичко кето докоснеш изглежда така :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Хладилник на добра цена от jeneta
[15 Декември 2019, 14:19:04 ]


Re: Подарък - вечер с компанионка от jeneta
[15 Декември 2019, 13:57:50 ]


Хладилник на добра цена от mariqna44
[15 Декември 2019, 11:54:18 ]


Подарък - вечер с компанионка от mariqna44
[15 Декември 2019, 11:22:11 ]


Re: Сушилня от mariqna44
[14 Декември 2019, 22:09:16 ]


Re: Лаптоп за детето от jeneta
[14 Декември 2019, 22:02:37 ]


Сушилня от jeneta
[14 Декември 2019, 11:19:57 ]


Лаптоп за детето от mariqna44
[14 Декември 2019, 11:09:20 ]


Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]