1 пакет кори за баница"фамилия" олио за поръсване настъргана тиква около 400 гр 1ч.ч.захар 1с.л.канела
за сиропа: 1ч.ч.захар 1 1/2 вода
корите се подреждат по 2 в намаслена тавичка,като се поръсват с сместа от тиквата,захарта и канелата.през 2-3 реда се поръсват и с олио.последния ред завършва на кора,нарязва се баницата на ромбоиди и се поръсва с олио.изпича се на 220 градуса,след което се сиропира докато е гореща. сиропа се приготвя предварително,като трябва да е охладен преди да се залее баницата.
радвам се ,че се хареса рецептата ми сега съм в размисъл за идната седмица-ще се поровя тук там и после ще се отчитам. aniyon около твоите рецепти се въртя-всичко ми изглежда вкусно
1 пакет кори за баница - 400гр. 2 стръка праз 1 връзка пресен лук 1 кафена чашка сварен грах (или от консерва) 2 червени чушки 2 зелени чушки 1 голям или два малки моркова 1 кубче бульон от гъби 2-3 супени лъжици галета Шепа орехи, едро счукани Сол, черен пипер, риган. Растителна мазнина
Нарязаните на ситно зеленчуци се задушават в малко мазнина с 2-3 супени лъжици вода. Добавя се сварения грах и орехите. Плънката се подправя се със сол на вкус, черния пипер и ригана. Изсипват се галетата и се разбърква добре. Галетата спояват зеленчуците. Плънката се оставя да изстине.
Корите се нарязват на парчета с размери 21/15 см. Парчето кора се намазва с мазнина и се сгъва на две. Отново се намазва и се слага плънка в единия край. Кората се подгъва (ширина 1.5см) от двата края по дългата страна и после се навива на малко руло в другата посока. По този начин не изтича плънката . Готовите рулца се намазват с малко мазнина. По желание се поръсват със сусам. Пекат се при температура 175 градуса, докато порозовеят. Консумират се охладени.