Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 04:29:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Банички  (Прочетена 80587 пъти)
« Отговор #90 -: 30 Септември 2008, 23:32:28 »
ТАНЯ_70
Главен Готвач
Публикации: 683

Сиропирана баница

продукти:
          кори за баница - 500 гр
          4 яйца
          1 ч.чаша захар
          1 ч. чаша кисело  мляко
          1/2 ч. чаша олио
          1 бакпулвер

за сиропа:
          2 ч.чаши захар
          2 ч.чаши вода
          4 ванилии
          лимонена киселина / на върха на ч. лъжичка/

начин на приготвяне:
        Корите се изваждат от пакета, отделят се една от друга и се остават да  поизсъхнат.След това се разделят на три части и се натрошават на малки парченца.
Яйцата и захарта се разбиват много добре, добавя се киселото мляко, в което е разбит бакпулвера и най - накрая олиото.
В намаслена тава се нареждат едната част от натрошените кори и се заливат с част от сместа.След това - втората част кори и отново смес, пак кори и се покрива отново със сместа.
Пече се в умерена /предварително загрята/ фурна до готовност.
Сварява се сиропът, накрая се слага лимонената киселина и ванилиите.
Когато баницата изстине напълно, се реже на парчета и се залива с изстудения сироп.Престоява около 5 часа да попие добре.

Рецептата е от тефтерите на майка ми.Извинявам се, ако се дублира с някоя от написаните рецепти.

* ssb.JPG (26.52 KB, 400x300 - видяно 2807 пъти.)
Активен

« Отговор #91 -: 03 Октомври 2008, 20:01:45 »
asmaria77
Главен Готвач
Публикации: 916

t ilieva,благодаря ти за рецептата!  smile1 Апетитна изглежда баничката.Сигурно, още следващата седмица ще я спретна... thumbup
Хайде, чакам снимки! 60
Разбира се,как я направя и ще докладвам.  smile1
  t ilieva ето Млечната баница - направих я,стана супер....  thumbup Благодаря ти  smile1 

* Picture 012.jpg (80.02 KB, 640x480 - видяно 174 пъти.)
Активен

Обичам да готвя!
« Отговор #92 -: 04 Октомври 2008, 12:27:49 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

asmaria77, страхотно си се справила!  thumbup
Радвам се, че ви е харесала!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #93 -: 05 Октомври 2008, 15:48:27 »
t_ilieva
Гурман
Безнадеждна оптимистка

Баница с праз, гъбки, сирене и яйца

* HPIM2941_400pix.jpg (93.2 KB, 400x298 - видяно 2574 пъти.)

* HPIM2942_400pix.jpg (88.56 KB, 400x298 - видяно 2556 пъти.)
Активен

« Отговор #94 -: 05 Октомври 2008, 21:22:24 »
Kleine_nina
Калфа
**
Публикации: 239

t_ilieva, отново ни радваш с поредната чудна баница...  thumbup air_kiss Страхотна е!
Единственото нещо, което в случая липсва е рецептата.. Къде е? Чакаме я с нетърпение!
Активен

Най-хубаво е, когато ти е хубаво...
« Отговор #95 -: 06 Октомври 2008, 07:36:28 »
t_ilieva
Гурман
Безнадеждна оптимистка

Kleine_nina, благодаря ти много за милите думи! 60
Да, баницата наистина стана много вкусна, (а е и лесна и бърза, като за мен  smile1- аз съм по простите манджи, дето ако може да се готвят сами) - рецептата ще я напиша малко по-късно, като се поосвободя за повечко време!  thankyou
Активен

« Отговор #96 -: 06 Октомври 2008, 08:04:09 »
svetulche
Калфа
**
Публикации: 170
весели празници!

Ел. поща
 Roll Eyes за пореден път се заричам да не разглеждам баници,направо ми разваляте диетата Tongue
такива красиви вкуснитий-чак да захапя монитора.еххх няма как днес ще намеря време за млечната(каня и се от 1 седмица),а тази с гъбките е следващата.....поспрете се деее
Активен

« Отговор #97 -: 06 Октомври 2008, 21:00:04 »
aniyon
Главен Готвач
Публикации: 797

WWW Ел. поща
Банички с тиква

14 бр точени готови кори;
900гр почистена и настъргана  тиква;
250 гр захар;
50 гр стафиди;
100гр счукани орехи;
10 гр канела на прах;
30 гр нишесте;
70 мл олио;
пудра захар за поръсване.

Ако тиквата е много водна, изцеждам част от сока.Добавям стафидите, орехите, захарта, канелата, нишестето и разбърквам много добре.
Разстилам корите, взимам 2 листа и в долната дълга страна слагам плънка. Върху нея поръсвам 1 с.л. олио, а втората лъжица олио намазвам на останалата част от горната кора. Завивам на по- стегнато руло , а след това и на спирала. Така – и 7-те банички. Нареждам ги в тавичка с пекарска хартия отдолу.С останалото олио намазвам от всички възможни страни баничките. Загрявам фурната на 200 градуса и слагам да ги печа – около35 мин, на средно ниво.Изключвам и оставям за още 5 мин. След като се охладят – посипвам с пудра захар.

* IMG_0791 copy.jpg (66.54 KB, 380x285 - видяно 2340 пъти.)
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ gourmet recipes
« Отговор #98 -: 07 Октомври 2008, 15:16:47 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Йонче , прекрасно изглеждат тези баничики... thumbup И тъкмо започва сезонът на тиквите... yahoo
Активен

« Отговор #99 -: 07 Октомври 2008, 15:34:10 »
asmaria77
Главен Готвач
Публикации: 916

aniyon,разкошни банички.... thumbup Напомнят ми на тиквеника,който майка ми приготвяше с домашно точени кори,ставаше разкошен.Аз също правя,но с готови кори.И както казва Yoli идва сезона на тиквите...  smile1
Активен

Обичам да готвя!
« Отговор #100 -: 07 Октомври 2008, 22:03:05 »
aniyon
Главен Готвач
Публикации: 797

WWW Ел. поща
Yoli, air_kiss, asmaria77 air_kiss
Благодаря за насърчението !
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ gourmet recipes
« Отговор #101 -: 19 Октомври 2008, 09:45:40 »
gaby_s
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Болярска варена баница-Макарина

Активен

« Отговор #102 -: 19 Октомври 2008, 09:47:14 »
gaby_s
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Баница с ориз и готови кори

Активен

« Отговор #103 -: 24 Октомври 2008, 08:37:10 »
teoleo
Калфа
**
Публикации: 211

Ел. поща
nadja_sp горещи целувки за слдкия ти помагач... моите като решат да ми помагат в кухнята настъпва стихийно бедствие nhl_crach и аз ..ето така... girl_witch от вчера се опитвам да се добера до точно тука но винаги ме изместват,но сега.. yahoo  та: вчера правих за закуска 2 баници :със сирене и
баница със шунка
1 пакет готови кори 500гр
250гр шунка
200 гр гъби
3 кисели краставички
50 гр кашкавал
Нарязваме шунката на филии,гъбите се нарязват на филиики и се  задушават в малко масло/може и в олио/,а краставичките се нарязват на малки парченца.
Разделяме приблизително корите на 3-ри и редим ,но една по една за да влезе въздух между тях в намазана с мазнина тава след първия пласт кори нареждаме шунката и краставичките ,после  пак кори  след това задушените гъби и настъргваме кашкавала и последо кори.Нарязваме на парчета и заливаме с малко газирана вода /може и с пресно млеко и 1 разбито яйце/Мазнина аз не сложих защото в гъбите има като ги задушавам ,а и кашкавала е мазен,но отгоре сложих малко маргарин Бела 80%.Слага се да се пече в леко загрята фурна и после кой като си е свикнал на фурната...  smile1Получава се златист цвят и по това се разбира че ще я ядем скоро...Изваждаме я и я напръсквам с малко вода и я загръщам да се задуши 2-3 до 5 мин. Да ви е сладко..
 моите синове я ометаха за 5 минути и ...
за обядо-вечерята правих руло стефани-класика с гарнитура салата зеле с моркови,а за десерт кекс .
На всички пожелавам най-прекрасния ден ..... air_kiss
Активен
« Отговор #104 -: 25 Октомври 2008, 14:24:34 »
ТАНЯ_70
Главен Готвач
Публикации: 683

Сладка баница с моркови

продукти:
            кори за баница - 500гр
            800 гр моркови
            1 ч.ч. смлени орехи
            1/2 ч.ч захар
            2 яйца
            1 ч.лъжичка канела
            5-6 с.лъжици олио / и още малко за намазване на корите/
            2 щипки сол

за сиропа:
            1 ч.ч. вода
            1 ч.ч. захар
            лим. киселина / на върха на ч.лъжичка/

начин на приготвяне:
           Настъргват се морковите на едро, посоляват се и се остават да престоят 1/2 час.Изцеждат се и се запържват в 5 с.л. олио до омекване / 3 - 4 мин./След свалянето им от огъня се добавя захарта и разбърква.Изчаква се да поизстине малко и се добавят смлените орехи, канелата и двете яйца.Разбърква се.
Три кори се поставят една върху друга, като последната се маже с олио и се поставя от плънката , завива се на руло и се нарежда в тавичка / намазана с олио/. И така с останалите кори.Накрая баницата се маже с олио и се пече в предварително загрята умерена фурна до готовност.
Сиропът завира под капак и след като се отстрани от огъня, се добавя лимонената киселина.
Изстудената баница се сиропира с топъл сироп / не горещ/ и остава да попие около 6 часа, най добре е за една нощ.

* bm.JPG (29.71 KB, 400x300 - видяно 1841 пъти.)
Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio