Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 00:18:45

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Банички  (Прочетена 80567 пъти)
« Отговор #60 -: 11 Юли 2008, 20:06:29 »
alexa_a
Главен Готвач
Публикации: 965
Обичам живота...:)

Ел. поща
Мерси Мерси Мерси thank_you2...да ме бяхте видяли...точих я в 12 през ноща...не знам, ама все през ноща ми идва музата за някакви тестени нещица....
Активен

Rabotata za men e vsichko...Strahotno e kogato namerish sebe si...
« Отговор #61 -: 11 Юли 2008, 22:52:29 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
Дали да не гася компа и да лягам, че наближава 12ч., за да не прихвана твоя ентусиазъм  Tongue. Аз не мога да точа такива кори, така че няма страшно! Майсторица си ти, alexa_a!  Дали пък няма да стане само с две кори и в средата с плънката или пък още по-лесно с готови кори  innocent
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #62 -: 12 Юли 2008, 07:36:28 »
bordovsky
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 3868
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Аз не мога да точа такива кори.........

Да ги нямаме такива, ако не можеш да разточиш тънки кори, то положително ще се научиш да ги теглиш. Много по-лесно е, просто трябва да опиташ. За да се теглят добре корите, тестото трябва да е малко по-мекичко, за 500 гр. брашно отиват към 380 мл. вода.
Опиташ ли веднъж, ще забравиш скоро за готовите кори........  thumbup
Активен

« Отговор #63 -: 12 Юли 2008, 08:15:27 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
Бордовски, подстрекател, такъв!  girl_haha, шегуваш се, нали! Твойте дърпани банички ми се струват много по-сложни и от точените,  girl_wacko сигурно ще ме караш и да ги въртя над главата си. Гледала съм видео как го прави това София Лорен, е , тя правеше тесто за пица, ама като чаршаф го замяташе... bow , не е за мен тази работа! girl_sigh
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #64 -: 12 Юли 2008, 08:42:09 »
bordovsky
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 3868
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Няма шега, няма измама....... innocent....... освен да почна да давам частни уроци..... само един път е достатъчно...  Grin  Номера с въртенето над главата е за професионалистите, ще го оставим за тях, а ние ще си дърпаме баничките бързо и лесно.  thumbup
Активен

« Отговор #65 -: 12 Юли 2008, 15:15:52 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Зелената баница е невероятна, ама аз я правя с готови кори......щото не мога да точа......  Sad
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #66 -: 13 Юли 2008, 16:21:14 »
maksimalistkata
Главен Готвач
Публикации: 773
главен сладкар

Ел. поща
                                              Нещо като щрудел     
 Roll Eyes Казвам така защото взаимствах идеята на Алекса ,но я промених заради моите продукти, тя направи бутерки с ябълки и тахан халва , аз имах само тахан халва ,останалото е различно , но подчертавам, стана много вкусно , малко без да искам ги поопърлих, ама пустия му телефон ми изигра шега -та сега да си дойдем на думата-
продукти- 2 праскови нектарини, 1 пакет кори за баница -400г
1 чл канела
2,3 чл захар,
50 г стафиди
100 г натрошена тахан халва
Приготовление -прасковите се нарязват ка кубчета,смесват се със захарта ,канелата ,стафидите,и натрошената тахан халва ,взема се един лист напръсква се с мазнина , прегъва се на две на дълго,после пак мазнина ,пак се прегъва по дължина и в единия край се поставя пълнежа , като се прегъва все на триъгълник, маже  се отгоре с мазнина и се пече на умерена фурна ,още докато е топло се ръси с пудра захар

* 88.jpg (39.95 KB, 320x240 - видяно 2620 пъти.)
Активен
« Отговор #67 -: 01 Август 2008, 21:42:30 »
Abra
Гурман
Публикации: 1433
Dimitrana S.

Ел. поща
Петъчна баница (баница с пушена сьомга)

пакет кори за баница
200гр тънко нарязана пушена сьомга
100гр кашкавал
2 яйца
връзка магданоз
1-2с. л песто (ако нямате - някаква зеления на вкус - пасиран босилек, например, с малко зехтин, сол, пресован чесън, ситно смлени орехови ядки)
3-4с. л течна сметана

Разгъват се корите и последователно се редят по двойки в подходяща тава, а между тях:
ред настърган на ренде кашкавал, след това от сместа от добре разбъркани яйца, ситно нарязан магданоз и песто, после се редят тънки шайби от пушената сьомга, после пак зелената смес, пушена сьомга, зелена смес ... и се завършва с кашкавал под последната двойка кори. Пече се на средна скара, 200°C. Когато започне да се зачервяват горните кори, се напръскват/намазват с течната сметана, малко преди да е готова, баницата се поръсва с кашкавал и запича.

* strudel_lachs1d.JPG (43.43 KB, 800x534 - видяно 149 пъти.)
Активен

« Отговор #68 -: 01 Август 2008, 21:54:52 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Дима thumbup yahoo yahoo yahoo air_kiss
Активен

« Отговор #69 -: 02 Август 2008, 21:30:08 »
Иви
Помощник-готвач
Публикации: 487

Ел. поща
Дима thumbup yahoo yahoo yahoo air_kiss

Подкрепям ...  Tongue innocent
Активен
« Отговор #70 -: 02 Август 2008, 21:32:31 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Баница със сирене и прясно мляко

Активен

« Отговор #71 -: 05 Август 2008, 09:13:24 »
aniyon
Главен Готвач
Публикации: 797

WWW Ел. поща
Вита баница с ориз и сирене

за корите:
1 ч.ч. вода;
1 яйце;
1 с.л. оцет;
2 с.л. олио;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
брашно за замесване на твърдо тесто;
От замесеното тесто се разточват кори, които се оставят да поизсъхнат .

за плънката:
140гр ориз;
350мл топла вода;
30 гр масло
1 равна ч.л. сол;
120 гр сирене;
200гр кисело мляко;
1 к л.хлебна сода;
5-6 с. л. олио

заливка:
1 яйце;
200гр кисело мляко;
1к.л. хлебна сода;
2 с.л. олио

Аз направих баницата, като използвах готови ръчно точени кори 700гр.

Оризът се измива много добре и се слага в топлата вода да се свари. Добавят се солта и маслото. След като се усвои водата, към ориза се прибавя натрошеното сирене,  кисело-то мляко и 1 к.л. хлебна сода. Сместта се разбърква.
На разточената кора, положена върху кърпа, или хартия се намазва малко масло, слага се 1 с.л. олио и се слага от плънката. Завива се с помощта на кърпата на руло, а след това на спирала и се слага в тавичката, предварително намазана с масло. И така – всички кори.
Баницата се залива с  добре разбитите продукти.
Пече се на предварително загрята до 170 градуса фурна около 55 мин, на средно ниво.

* IMG_0735 copy.jpg (75 KB, 380x285 - видяно 2346 пъти.)

* IMG_0738 copy.jpg (56.37 KB, 380x285 - видяно 2331 пъти.)
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ gourmet recipes
« Отговор #72 -: 05 Август 2008, 11:29:23 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща

aniyon, страхотна баница. А дали ще стане и с обикновенни готови точени кори exclaim icon_question
Активен

« Отговор #73 -: 05 Август 2008, 15:34:36 »
aniyon
Главен Готвач
Публикации: 797

WWW Ел. поща
Пепи, няма начин да не стане..., но вкусът и ще е друг. Продуктите за замесване на тестото са от автентичната рецепта на майката на моя колега, за която споменах преди дни. Изрових я от старите тетрадки. Споменът ми е за една много вкусна баница . smile1
Активен

Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ gourmet recipes
« Отговор #74 -: 05 Август 2008, 17:02:23 »
sezamm
Главен Готвач
Публикации: 577

анийон  air_kiss
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio