Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
15 Март 2010, 19:40:23

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Банички  (Прочетена 79014 пъти)
« Отговор #15 -: 27 Октомври 2007, 21:14:48 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

ДЪРПАНА БАНИЦА С МАЯ
350мл леко затоплено прясно мляко / може и с вода/
1с.л.захар, 1с.л.сол, мая колкото орех/половин кубче/
брашно около 600-700г.
масло за намазване около 125г./аз ползвам маргарин/ разтопено
Плънка
3 яйца /ако обича те повече плънка може и 4/ се смесват с около 300г. сирене/аз смесвам 1/2 сирене и 1/2 извара/
Меси се меко тесто дели се на 10-12 топки,които се намасляват
Остават се 5-10мин. да отпочинат ида се отпуснат
На намазан плот се разтеглят на ръка доста тънко почти прозрачно /ако някъде се скъса не е фатално/
всяка кора се маже с мазнина и от плънката и се навива на руло
Нарежда се в намаслена тава като охлюв с много малко растояние /моята тава е с d 35см./
Оставя се 15-20 минути да се понадуе леко и се слага на 200гр. да се пече после се усилва на 250 да се зачерви и е готова
Добър апетит на които се осмели да я направи, става бързо и лесно
Активен
« Отговор #16 -: 27 Октомври 2007, 21:20:37 »
vesela
Гурман
Публикации: 3550

Канела, благодаря за рецептата exclaim Kiss
А самото раздърпване как точно се прави, ако може да напишеш. Направо от топче да стане кора icon_question вижда ми се сложно, сигурно се иска голяма сръчност icon_question
Активен

« Отговор #17 -: 27 Октомври 2007, 22:04:00 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Не е сложно всеедно разтягаш мекици, а може в началото да си помогнеш с точилката и после да поопънеш Успех
Активен
« Отговор #18 -: 29 Октомври 2007, 16:23:00 »
Nadya K
Чирак
*
Публикации: 4

Ел. поща
Мързелива баница с овесени трици

1пак ( 200гр) овесени трици,
1ч.ч. кисело мляко,
1ч.л. сода бикарбонат,
2 яйца и
200 грама натрошено сирене. В
сичко се обърква добре с лъжицата и се пече на 1800 С.

Става доста интересно на вкус.
Активен
« Отговор #19 -: 29 Октомври 2007, 20:27:28 »
Скарлет
Главен Готвач
Публикации: 543

Рогатници

Тесто
1ч. вода
1 яйце
1к.л сол
брашно за меко тесто

плънка
по желание,аз слагам сирене

масло за намазване

Замесва се тесто.Разделя се на две-три топки.Разточва се на тънка кора.Кората се разрязва на четири.Във всяка четвъртинка се слага от плънката,по краищата се намазва с масло,за да залепне като се прегъне на две.Пекат се в тиган с незалепващо покритие.Като се извадят се намазват от двете страни с масло.

Активен
« Отговор #20 -: 03 Ноември 2007, 16:10:34 »
bordovsky
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 3858
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща

Бутер баница

Активен

« Отговор #21 -: 27 Декември 2007, 01:14:56 »
Svetlana P
Главен Готвач
Публикации: 621

ПУХКАВА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ

Намазвам дъното на тавата леко с олио. Подреждам корите като поръсваме с олио всяка кора. През 3-4 кори слагам натрошено сирене. Готовата баница нарязвам на квадрати и заливам със смес от 5 яйца и 250мл газирана вода. Хубаво разклащам тавата за да влезе заливката в разрезите. Печа в загрята фурна (180°C) до готовност. Изпечената баница поръсвам с вода, обръщам тавата върху три купички и завивам с кърпа. Оставям така да поизстине.

Може сиренето да се смеси с попарен и нарязан спанак и малко гьозум(джоджен). Ето и този вариант.

Активен

« Отговор #22 -: 27 Декември 2007, 01:23:07 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7700
Юлия

ПУХКАВА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ

clapping book

Благодаря  exclaim
Активен
« Отговор #23 -: 27 Декември 2007, 01:38:22 »
tina dona
Главен Готвач
Публикации: 789
Тина

Svetlana P, и аз правя баницата по този начин, но когато е със зелено добавям и малко сварен ориз, става страхотна ok
Активен

Нещата,които не можем да управляваме, управляват нас!

моят албум
« Отговор #24 -: 27 Декември 2007, 20:35:46 »
Андреева
Чирак
*
Публикации: 28

И моята баница е същата,но вместо газирана вода слагам 350-400 мл обикновенна вода.
Активен
« Отговор #25 -: 29 Декември 2007, 10:38:45 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7700
Юлия

Svetlana P аз нали си поисках ПУХКАВА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ - после се разрових и в мойте книги и вообще стана една смесена.. но така или иначе
БЛАГОДАРЯ  60 за бързия отговор и ето моята баница  smile1

* Puhkawa banica.jpg (48 KB, 300x400 - видяно 7292 пъти.)
Активен
« Отговор #26 -: 29 Декември 2007, 11:45:40 »
Svetlana P
Главен Готвач
Публикации: 621

Чудесна баница marabu! Аз също не мога да повторя точно някоя рецепта, винаги променям нещо. Иначе ще е скучно. Даже нещата, които приготвям редовно в къщи, са някак различни всеки път.
Активен

« Отговор #27 -: 30 Януари 2008, 18:09:47 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1703

Чудесни баници thumbup

Пликчета със сирене, маслини и сушени домати

Толкова листа точени кори, колкото банички искате да направите. Всеки лист се маже с масло и олио, прегъва по надлъжната страна на две, пак се намазва, след това на три части, за да стане квадрат. В зависимост от марката кори, може и да изрежете, част и да поставите в средата.
Плънка: за всяка пликче: кубче около 2 см натрошено сирене /козе, фета или друго/ ; няколко нарязани маслини, наситнен половин резен /силно ароматни са/ от сушени домати в зехтин. Ивици от една трета печена червена чушка /аз използвах от консерва/. Ако обичате и част от стрък пресен лук.
Всеки квадрат се намазва по края с белтък, в средата се поставя плънката и двете страни се прихващат към средата, за да се затвори пликчето /може да се оформи и като бохча/. Намазва се с разбито в 1/2 ч.л.  вода останалото яйце.
Пече се 10 мин загрята на 180 º С фурна и след това на 190 º С до зачервяване.

Рецептата е от visualrecipes. В оригинала се слага тиквичка и не се маже с яйце. smile1
Активен

« Отговор #28 -: 31 Януари 2008, 14:44:04 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2656

Ел. поща
Диана , прелестни банички.Точно по мой вкус.Разбира се,ще бъдат направени. thumbup
Активен

« Отговор #29 -: 31 Януари 2008, 23:43:49 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8727
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Диди, много благодаря за вкусната рецепта на пликчетата  air_kiss

Тук няма сушени домати, но избрах твърдата част на пресни, нарязах и мариновах за час в зехтин и ябълков оцет. И добавих от себе си парче синьо сирене  Roll Eyes. Страхотен вкус  exclaim

И много хубаво се залепиха (това го дръпнах нарочно, че да се вижда кой е вътре  smile1

Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 11 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Банички « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio