Продукти: 1 пакет готови кори за баница 3 яйца 300 мл. газирана вода 300гр. сирене /или по ваш вкус/ 120 гр. масло/маргарин/
Приготвяне: Тавата се подмазва с мазнина/при мен с олио/ нареждат се 2 - 3 кори и отгоре се поръсва само сирене, след това още 2 - 3 кори и пак сирене и така докато корите свършат. Баницата се нарязва на парчета и се полива с разтопеното масло. Оставете така за около 30- 40 мин. така че маслото да се напои в баницата. Разбиват се яйцата и газираната вода и баницата се залива. Отново оставете да престои около половин час. Целта е да се напоят добре корите така баницата става по пухкава. Пече се до златисто в предварително загрята фурна на 220 градуса. След като е готова се поръсва с капчици вода и се покрива с кърпа.
Тази баница със сирене и газирана вода е любима и у дома. Много e вкусна! Когато нямам газирана вода, замествам с 1/2 бакпулвер разтворен в 250-300мл вода.
elimm, снощи правих същата баница и мислех днес да пусна рецептата Разликата е, че аз я правя с олио, но с масло сигурно ще е по-вкусна. Харесва ми защото става много хубава и винаги е сполучлива. Ето и моята баница
Вземат се две кори и се наръсват с 2-3 лъжици олио и с 2-3 лъжици от плънката. Навиват се на руло. Така и с останалите листи. Подреждат се спираловидно в намазнена тава. Оставя се малко от плънката и с нея се залива баницата. Пече се на 180 градуса до зачервяване.
Rali4kaa, да баницата е наистина сполучлива и винаги се получава. На мен много ми хареса витата баница която предлагаш, задължително ще я пробвам. Изглежда страхотно
1 пакет кори за баница - ползвах "Фамилия" 3 кренвирша около 300 гр. сирене 1 майонеза - мисля, че е 200 гр., ползвах кутийка "Краси" 330 мл. газирана вода 4 яйца Начин на приготвяне:
В намазнена тава се редят две кори, върху тях се нарежда нарязаният на колелца кренвирш / по- нарядко се реди, че става много тежка баницата/, върху кренвирша се слага настъргано сирене, ако ви е много солено сиренето - слагайте по- малко, аз на око действах ;-).После пак се слагат две кори, кренвирши, сирене и така докато свършат корите, най- отгоре нищо не се слага, реденето завършва с последните две кори.Баницата се нарязва и се залива от добре разбитите яйца, майонеза и газирана вода.Пече се до готовност - аз пекох на 170-180 гр. около 45 мин.Не се слага мазнина при реденето на баницата, само тавата се намазнява, преди да започне да се реди.