Автор Тема: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи  (Прочетена 120209 пъти)

marabu

  • Гост
"Тъй че, грабвайте саите, катаните, бото и нунчакуто, поръчайте голяма пица и яжте като Костенурките нинджи" - цитат от http://worddrow.wordpress.com/2006/12/18/teenage-mutant-ninja-turtles/

Малко сериозно инфо от Уикипедията  :P

Пица

Класическото тесто за пица се приготвя от брашно, мая, захар, сол, зехтин и вода. Тестото се меси на ръка, след което втасва определено време и се разточва на тънък пласт (обикновено с дебелина 0,5 см.). майсторите на пица използват зрелищен начин за разточване на тестото, подхвърляйки го във въздуха.

Тестото се покрива се с домати или доматен сос. Добавките след това са обосновани от традиционната кухня или определен вкус. Класическата пица се пече в специална пещ (горяща с дърва), много бързо и при много висока температура (обичайно е нагрята до около 200 °C фурна, пече се за около 10 минути). В САЩ се прави "американска“ пица, с много по-дебела кора, изискваща по-дълго време за печене.

Класическите разновидности на италианската пица са: "Маргарита", "Капричоза", "Диавола", "Калцоне", "Везувий", "Четири сирена", "Римска", "Рукола", "Хавайска", "Маринара" и много други.



КАТАЛОГ

стр. 1

Пица Рустика  - marabu :icon_idea:

Пица с песто, сушени домати и консервирана риба тон - marabu :icon_idea:

Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал - marabu :icon_idea:

Пица с печени домати, козе сирене и пилешко месо - marabu :icon_idea:

Пици от арабски питки с домати и лук - marabu :icon_idea:

Пица - рер-4о :icon_idea:

Пица с патладжан, спанак и рикота - nadja_sp :icon_idea:

Мигновена пица Пеперони - marabu :icon_idea:

Вегетарианско калцоне - marabu :icon_idea:

стр.2

Върховна пица - marabu :icon_idea:

Пица Napoletana - marabu :icon_idea:

Пица с пилешко, бокончини и маслини - marabu :icon_idea:

Пица със спанак и Фета - marabu :icon_idea:

Пица с луканков салам, гъби и риган - marabu :icon_idea:

Печена чесново-картофена пица - marabu :icon_idea:

Пица с карамелизиран лук, маслини и Фета - marabu :icon_idea:

Сицилианска пълнена пица - marabu :icon_idea:

Пица с картофи и розмарин - marabu :icon_idea:

стр.3

Пица със спанак, аншоа и маслини - marabu :icon_idea:

Пица на охлювчета - gaby_s :icon_idea:

Пица с картофи и риган - marabu :icon_idea:

Пица с тиквички - marabu :icon_idea:

Пица с козе сирене, печени чушки и маслини - greyeve :icon_idea:

Пица с листа от цвекло и Фета - marabu :icon_idea:

Пица с четири вида сирена - marabu :icon_idea:

Пица с пържени картофи и гъби - Emili :icon_idea:

Пица със спанак и кедрови ядки - marabu :icon_idea:

стр.4

Пица с бекон и рукола - greyeve :icon_idea:

Любимо тесто за пица - marabu :icon_idea:

Пица на скара  - marabu :icon_idea:

Пица със спанак и чушки  - marabu :icon_idea:

Пица с пилешко месо и барбекю сос  - marabu :icon_idea:

Калцоне  - marabu :icon_idea:

Калцоне с карамелизиран лук, Рикота и печени чушки  - marabu :icon_idea:

Въздушно тесто за пица  - marabu :icon_idea:

Пица със сушено телешко месо - greyeve :icon_idea:

стр. 5

Тесто за пица с вино - marabu :icon_idea:

Мини пици с гъби и сирене - marabu :icon_idea:

Пица с босилек, Фета и салата - marabu :icon_idea:

за двойна пица от книга на Whirlpool - Рени :icon_idea:

Пица с моркови и градински чай - marabu :icon_idea:

Пици-хапки / Minizzapi - gaby_s :icon_idea:

стр. 6

Пица с печени чушки и яйца - marabu :icon_idea:

Пица с патладжани и домати - Tina-Rina :icon_idea:

Пица на грил - marabu :icon_idea:

Пица с бекон и салам - marabu :icon_idea:

Пицата на нашето семейство - Dyke :icon_idea:

Пица полента - Yoli :icon_idea:

Моята пица - Yoli :icon_idea:

СКАЧАТА - Drago :icon_idea:

Пица със сладко от смокини, Прошуто и рукола - marabu :icon_idea:

Супер бърза пица без месене - Тina-Rina :icon_idea:

стр. 7

Пица "Бианка" - Drago :icon_idea:

Пица с домати и левурда  - marabu :icon_idea:

Пица-слънце - рер-4о  :icon_idea:

Пица с орехи и круши  - marabu :icon_idea:

Пица - ZorniZZa :icon_idea:

Пилешко калцоне - elimm :icon_idea:

Пица Куатро Формаджи- ninfil :icon_idea:

Рататуй пица - petrina :icon_idea:

Карфиолена пица- marabu :icon_idea:

« Последна редакция: 14 Май 2015, 12:55:52 от marabu »

marabu

  • Гост
Пица Рустика
« Отговор #1 -: 13 Април 2008, 23:15:30 »
Пица Рустика



28 см блат за пица
250 г замразен спанак
250 г Рикота
100 г шунка
40 г настърган Пармезан
2 яйца
шепа ситно нарязан пресен босилек
1 скилидка чесън
6 мариновани червени чушки
шепа кедрови ядки
смлян черен пипер


. Спанакът се размразява и се отцежда от течността.
. Поставя се в купа и се прибавя Рикотата, Пармезанът, леко разбитите яйца, босилекът, пресованият чесън, нарязани на ивички червени чушки, кедровите ядки и малко смлян черен пипер.
. Сместа се разбърква добре.
. Блатът за пицата се поставя в тава, като се разтила така, че притиснатият към дъното  и стените  пласт да стига до средата на стените.
. Отгоре се разстила половината смес от сиренето.
. Нарежда се нарязана шунка и се покрива с друга част от сместа от сиренето.
. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 30 минути, докато основата стане хрупкава ипридобие златисто кафяв цвят.


по мотиви на "Домашен пир" Рийдърс Дайджест

marabu

  • Гост
Пица с песто, сушени домати и консервирана риба тон



2 с л песто
3 с л ситно нарязани сушени домати
200 г консервирана риба тон
100 г настъргана Моцарела
70 г настърган кашкавал тип Чедър, Витоша или Ементал
28 см блат за пица

. Блатът на пицата се поставя в тава.
. Намазва се отгоре с песто.
. Отгоре се нарежда отцедената риба и намачкана леко с вилица риба тон и доматите.
. Поръсва се с настъргана Моцарела и Чедър.
. Пече се в предварително загрята фурна на 200 за 15-20 минути.


източник : AWW

marabu

  • Гост
Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал
« Отговор #3 -: 13 Април 2008, 23:18:43 »
Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал



2 с л меко краве масло
4 скилидки чесън
100 г настъргана Моцарела
100 г пушен кашкавал
50 г черни маслини без костилки
2-3 домата
28 см блат за пица

. Мекото масло се разбърква с пресованият чесън.
. Блатът за пицата се поставя в тава и се намазва с чесновото масло.
. Отгоре се нареждат малини, нарязани на кръгчета.
. Поръсва се с настърганата Моцарела и пушен кашкавал
. Накрая се нареждат домати, нарязани на кръгчета.
. Пече се в предварително загрята фурна на 220 С за 12-15 минути.

източник : АWW

marabu

  • Гост
Пица с печени домати, козе сирене и пилешко месо
« Отговор #4 -: 13 Април 2008, 23:19:58 »
Пица с печени домати, козе сирене и пилешко месо



500 г коктейлни домати
2 с л балсамов оцет
2 с л кафява захар
340 г пилешко филе
30 см блат за пица
2 с л ситно нарязан пресен кориандър
80 г козе сирене
40 г маруля или рокет-салата

. Доматите се нарязват на половинки.
. Нареждат се в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
. Напръскват се със смес от балсамов оцет и захар.
. Доматите се пекат непокрити в предварително загрята фурна на 220 С около 25-30 минути или докато омекнат.
. Междувремено се изпича пилешкото филе в сгорещен намаслен оребрен тиган или на грил (барбекю), докато месото се опече добре, по 3-4 минути за всяка страна.
. Филето се охлажда за 5 минути и се нарязва на тънки ивички.
. Блатът за пицата се поставя в огнеупорна тава и се пече непокрит в предварително загрята фурна на 220-250 С за 10 минути или докато леко покафенее.
. Отгоре се нареждат доматите, пилешкото месо, кориандърът и натрошено козе сирене.
. Връща се отново във фурната и се пече непокрита 10-15 минути или докато основата стане златистокафява и хрупкава.


източник : АWW Great Italian Food

marabu

  • Гост
Пици от арабски питки с домати и лук
« Отговор #5 -: 02 Май 2008, 21:21:31 »
нали не съм ви омръзнала с пиците  :P

Пици от арабски питки с домати и лук

4 арабски питки
60 мл готов доматен сос
125 г настърган кашкавал тип Витоша или Ементал
2 (380 г) големи домата
1 (150 г) глава кромид лук
30 г (12 броя) черни маслини без костилки


. Огнеупорна тава за печене се намаслява с малко зехтин и се нареждат 4 питки.
. Намазват се с доматеният сос и се поръсват в половината от настърганият кашкавал.
. Отгоре се нареждат тънко нарязаните домати и лук, както и нарязаните на половинки маслините.
. Поръсват се с останалият настърган кашкавал.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220-230 С 15 минути или до леко кафеникъв цвят.

« Последна редакция: 02 Май 2008, 21:23:04 от marabu »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #6 -: 02 Май 2008, 21:57:08 »
Е,как да ни омръзнеш с пиците,като ги правиш толкова изкусителни?Всичките са като излязли от кулинарно списание.Невероятни... :flowers:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пица с чесново масло, домати, маслини и кашкавал



много вкусна с това масло, да доложа   :thumbup:






и тук ще напиша моята рецепта за пица - основно тестото, другото е импровизация винаги, но  основните продукти за плънката са долу горе едни и същи, обикновено в различен ред на поставяне. Блата винаги е тънък и с хрупкава коричка, защото така харесва на моите канибали  :smile1:, както и плънката да е двойна  :smile1:  Призната като несравнима (егати самохвалството)  :innocent: от мойте трима тийна и поне още дузина приятелчета


ПП: За блата да  допълня:
Ако искаме пицата да е тъничка и схрупкава коричка, правя я както по-долу съм описала - приготвената пица в загрята фурна на 250-300*, да се изпече максимално бързо.
Ако ще я яде и тати-то, тогава трябва да е  по-пухкава и поставям приготвената пица в студена фурна, тогава включвам.


Пица  :smile1:




Продукти:

за тестото:

150 мл топла вода
150 мл прясно мляко, или сухо, разтворено в топла вода
30гр прясна мая (2/3 кубче)
60-70 мл олио
1 ч л захар
1 ч л сол
брашно - около 650-750гр, за меко еластично тесто - толкова, че да не лепне по ръцете.


От тази доза тесто правя две тави пица - тавата е с диаметър 40-41 см.

за точене - 4-5 с л царевично (или друго, неароматизирано) нишесте


за плънката - за 1 тава:

задължително:


шунка/филе/колбас какъвто и да е/ наденица - около 300гр.
кетчуп - домашен, ако няма - консервирани домати - само месестата част - вадя, изцеждам и пасирам - около 4 с л за намазване на блата
1 к л бял риган, 1 к л чубрица
1 малка глава лук (от топчестия, воден мисля  е)
1 голям домат
250-300гр кашкавал или моцарела


С това по-горе я яде щерката (и нищо друго), затова правя 1/3 или 1/2 от тавата само така.

На останалата част слагам каквото има:
100- гр мариновани гъби
варено яйце
обезкостени маслини
пилешко филе
други видове сирена


Приготвяне:


* Включвам фурната на мах (при мен е 300*)
* "Хващам" маята с топлата вода, сол и захар и брашно толкова, че да стане на кашичка.
* Оставям  да втаса - да шупне и се увеличи поне двойно
* Разбърквам, прибавям прясното /или сухо разтворено/ мляко, останалото брашно и обърквам, после омесвам  :smile1:.
* Тук е мястото да кажа, че вече не меся тестото - събирам го на топка, добавяйки брашното.
* Разделям тестото на две и прибирам половината в намаслена торба в хладилник.
* Втората топка оформям добре с ръце, поставям на плота - поръсен с нишестето и точа кора, тънка около 5 мм.  
* С точилката хващам кората и пренасям в поръсената с малко брашно или нишесте тава.
* Поставям така, че да има борд по стените на тавата около       1 см.
* Ако излезе по-голяма кората - изрязвам излишното.
* Разбърквам сместа - кетчуп или домати с подправките и намазвам кората с четка така, че да има навсякъде. Вече ще добавям и чесновото масло  :smile1: одобриха го.
* Поръсвам обилно с нарязания на ситно колбас, филе итн
* Тук разделя тавата мислено и прибавям в по-голямата част останалите продукти.
* Лука режа на тънки шайби и поставям отгоре на няколко места.
* Домата също на тънки шайби и нареждам отгоре.
* Ако е кашкавал - настъргвам на едрото ренде (разстила се равномерно), ако е моцарела - нарязвам на ленти и поставям.
* Поставям в загрятата фурна най-отдолу
* Пека около 7-9 мин.

А за собствено удоволствие аз си слагам на малка част и миризливо сирене  :smile1:
« Последна редакция: 03 Април 2011, 23:34:10 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1991
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #8 -: 08 Май 2008, 00:33:43 »
Пепи, стига де. Уж съм преяла, ама от тази твоя пица ми потекоха ......... Моля, прати експресно едно /поне/ триъгълниче към Варна

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #9 -: 08 Май 2008, 00:36:27 »
мда бе, от къде  :( правих я за обяд - това са 12 часа? или както казва таткото ни "Змии и гущери да има, не биха я увардили"  :swoon:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1991
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #10 -: 08 Май 2008, 00:40:56 »
Еми, мятай нова тогава

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 278
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #11 -: 09 Май 2008, 01:00:23 »
Пица с патладжан, спанак и рикота

за 2 пици

за тестото:
500 гр. брашно
15 гр. прясна мая
10 гр. сол
50 гр*. зеьтин
320 гр*. вода
*по рецепта на Ричард Бертинет. В неговите рецепти течностите се теглят в грамове.

за топинг на 1 пица
100гр. рикота
6-7 с.л.доматено пюре (пасата)
1ч.л. сух риган
1 среден патладжан
400гр. спанак
1 голям домат
около 10 листа пресен босилек

приготвяне:
тесто:
Поставяме брашното в купа. Втриваме с върха на пръстите маята в брашното. Посипваме солта и разбъркваме с пръсти.Прибавяме водата и зехтина и замесваме еластично тесто.
Оставяме да втаса около 1 час или докато удвои обема си.

топинг:
Смесваме доматеното пюре с малко сол и сухия риган.
В голяма тенджера завираме вода, слагаме спанака и оставяме за 2 минути,след това отцеждаме от водата и режем на много ситно.
Нарязваме патладжана на ленти ,посоляваме и оставяме за 1 час да излезе горчивата вода. След това намазваме със зехтин и запичаме в незалепващ тиган.
Нарязваме доматите на тънки колелца.
От тестото оформяме пиците, мажем с доматената смес, подреждаме патладжана, резенчетата домати, разпределяме равномерно спанака, рикотата и босилека.
Печем в загрята на 220*Ц фурна

« Последна редакция: 09 Май 2008, 15:06:37 от nadja_sp »

marabu

  • Гост
Мигновена пица Пеперони
« Отговор #12 -: 11 Май 2008, 21:46:41 »
nadja_sp страхотно тесто - правила съм многократно, само водата я заменям с газираната вода и става много вкусно  :thumbup: А и неговите рецепти за хляб които съм опитвала досега винаги са били много вкусни  :smile1:

А при нас пак е неделя и пак е време за пица .. но понеже в моето семейство пица без месо не е пица  :laugh: приготвих им Мигновена пица Пеперони, а за мен едно
Вегетарианско калцоне, но за него в другия пост

Мигновена пица Пеперони



30 см готов блат за пица
90 г доматено пюре
2 с л сух риган
200 г настъргана Моцарела
20 г настърган Пармезан
150 г нарязан салам Пеперони
80 г черни маслини без костилки


• Пицата се поставя в намаслена тава.
• Намазва се с разбъркано доматено пюре със сухият риган.
• Разпределят се 2/3 от настърганата Моцарела и Пармезан.
• Отгоре се нарежда тънко нарязаният салам Пеперони.
• Поръсва се с останалата Моцарела и Пармезан.
• Пече се в предварително загрята фурна на 250 С за 20 минути или докато блатът е изпечен, а сиренето стане на мехурчета.


източник : AWW Great Italian Food
« Последна редакция: 11 Май 2008, 21:52:55 от marabu »

marabu

  • Гост
Вегетарианско калцоне
« Отговор #13 -: 11 Май 2008, 21:50:16 »
Вегетарианско калцоне



7 г суха мая
1 ч л захар
375 мл топла вода
600 г брашно тип 500
1 ч л сол
1/2 ч л смян черен пипер
2 с л зехтин
125 г настърган Чедър


ПЪЛНЕЖ

1 (230 г) патладжан
морска сол
1 с л зехтин
1 (200 г) кромид лук
2 скилидки чесън
1 (200 г) червена чушка
2 (240 г) тиквички
2 (150 г) стръка целина
2 с л доматено пюре
125 мл зеленчуков бульон

ТЕСТО

• Маята се размива в топлата вода заедно със захарта.
• Оставя се на топло място за 10 минути.
• В голяма купа брашното се пресява със солта и черният пипер.
• Прибавя се шупналата мая и зехтинът и се замесва тесто.
• Меси се 10 минути, тестото трябва да бъде гладко и еластично.
• Поставя се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло място да втаса за 30 минути или докато увеличи обема си 2 пъти.


ПЪЛНЕЖ

• Патлажданът се нарязва на едри кубчета.
• Прехвърля се в цедка и се посолява.
• Оставя се да престои 30 минути, след което се измива със студена вода и се подсушава
• В тиган с дебело дъно се загрява 1 с л зехтин и се прибавя нарязаният на едро лукът и пресованият чесън.
• Готви се, докато омекне лукът.
• Прибавят се нарязаните на кубчета тиквичките, патладжаните, чушката и целината.
• Готви се около 5 минути или докато зеленчуците омекнат.
• Добавя се доматеното пюре и зеленчуковият бульон.
• Плънката се задушава, докато се сгъсти.


ПИЦА

• Втасалото тесто се премесва върху набрашнена повърхност и се разделя на 4 части.
• Всяка част се разточва с диаметър 24 см.
• Отгоре се поставя 1/4 от пълнежа и 1/4 от настърганият Чедър.
• Краищата на пицата се захлупват и се оформя шевът с помощта на пръстите или вилица.
• Калцонето се поставя в намаслена тава.
• Намазва се отгоре със зехтин и се правят два разреза.
• Пече се в предварително загрята фурна на 230 С за 20 минути.


** Плънката може да бъде приготвена предния ден и съхранява в хладилник в съд с капак.
*** Също така плънката може да бъде замразена в камерата на хладилник (фризер) до 2 месеца.


източник : AWW



« Последна редакция: 11 Май 2008, 21:53:22 от marabu »

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 278
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #14 -: 12 Май 2008, 22:35:12 »
marabu,преди около месец ходихме за два дена в Лондон и от там си купих книжките му. От тогава всички теста ги меся по неговия начин, направих си даже и суха закваска  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[Днес в 14:39:55]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[Днес в 14:01:10]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]


Re: Отглеждате ли си подправки? от pepimili
[09 Май 2017, 14:34:32 ]


Re: Умните уреди в кухнята от pepimili
[09 Май 2017, 14:24:28 ]


Re: Мазнина за печене от pepimili
[09 Май 2017, 13:40:44 ]