Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
15 Март 2010, 06:00:09

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи « назад напред »
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи  (Прочетена 131211 пъти)
« Отговор #210 -: 18 Октомври 2008, 23:22:31 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1381

Баница с ориз и готови кори

Сварете малко повече от 1/2 ч.ч. ориз с 2 ч.чаши подсолена вода и го оставете да се охлади.Настържете 200 гр.сиренеи го прибавете към ориза,заедно с 4 яйца,разбити с ч.чаша прясно мляко.
В подходяща тавичка,намазана с масло,наредете на 3 пласта 1/2 кг. готови кори,като ръсите с мазнина корите и слагате между пластовете оризова плънка.Полейте баницата с останалата мазнина/всичко 3/4 ч.чаша/,намажете я с разбито яйце и я опечете ./рецептата е от Готварска книгана изд.Земиздат-66 год./

Активен

« Отговор #211 -: 19 Октомври 2008, 17:09:32 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 706
chocoholic

Бисквитена торта с бисквитени черешки
Габи, много красива торта. Върна ме в детството с тези черешки, едно време майките ни правеха подобни за тържествата в детската градина... много красиви и вкусни бяха.
Активен
« Отговор #212 -: 20 Октомври 2008, 18:32:36 »
gaby_s
Модератор
Гурман

petty,благодаря ти !  air_kiss Да,така беше...и мама много ни правеше такива черешки и така им се радвахме в училище по рождените дни !  Roll Eyes

Салата с червено зеле и картофи

❧Нарязваме на тънки ивици една малка червена зелка.Заливаме зелето с вряла вода за да се подсили червеният му цвят.Отцеждаме го,посоляваме го и го наръсваме с 3-4 с.л. олио и 2-3 с.л. оцет.
❧Сваряваме 5-6 картофа,обелваме ги и след като изстинат,ги нарязваме на кубчета.Посоляваме ги и ги поливаме с 3-4 с.л. олио и 2-3 с.л. оцет.Поръсваме ги с магданоз и чер пипер.По желание може да се прибави лук,нарязан на парченца и кисела краставичка.
❧Сервираме салатата като в средата на голяма чиния слагаме зелето,а наоколо правим венец от картофената салата.
❧Аз сервирах салатата в индивидуални чинийки,като първо сложих зеле,разбъркано с майонеза,отгоре картофите и украсих с нарязани на ситно кисели краставички.

❧рецепта е от Готв.книга на изд Земиздат-1966 год.❧
« Последна редакция: 20 Октомври 2008, 18:36:44 от gaby_s » Активен

« Отговор #213 -: 20 Октомври 2008, 18:36:04 »
gaby_s
Модератор
Гурман

Калмари в магданозен сос

Продукти:
9 средни по големина калмари
6 ск.чесън
50 гр. черни маслини без костилки
1 с.л. каперси
200 мл.зехтин/при мен 100 мл./
100 мл.рибен бульон/при мен 200 мл./ или 1 кубче концентриран
връзка магданоз,нарязан на ситно
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. пипер от различни цветове-бял,червен,черен
сол

Приготвяне:
❧Измиваме калмарите,почистваме ги добре и ги нарязваме на пръстенчета.Измиваме ги отново и ги подсушаваме./моите ги почистиха и нарязаха в магазина/
❧Загряваме 50 мл. зехтин/отделяме 1 с.л./,прибавяме калмарените пръстенчета и след няколко минути доливаме рибения бульон/или вода ,в която сме разтворили кубче конц.бульон/
❧Варим около 10 минути на бавен огън.
❧Нарязваме чесъна на фини парченца и го запържваме до златисто в отделената лъжица зехтин.Изваждаме го върху домакинска хартия.
❧Смесваме солта с останалия зехтин,добавяме магданоза,смления пипер,маслините и каперсите.
❧Заливаме калмарите с този сос и оставяме да клокне още няколко минути./Аз сгъстих сосчето с 2 ч.л. нишесте,но вие може да не го направите/
❧Сервираме,като украсяваме ястието с парченцата чесън , зърна от цветния пипер и магданоз.

❧рецептата е от испанско готварско списание ❧
« Последна редакция: 20 Октомври 2008, 18:37:46 от gaby_s » Активен

« Отговор #214 -: 20 Октомври 2008, 23:29:27 »
greyeve
Главен Готвач
Публикации: 796

Габи, изглежда толкова вкусно!
В Билбао ядох миди с подобен чеснов сос със зеленийки и го бълнувах поне 2 месеца след това.
На калмари не съм пробвала, защото като твоето момче, предпочитам панираните, но може би е грешка  blush .
Сега ако ми предложат - на момента го омитам  eat
Активен

« Отговор #215 -: 21 Октомври 2008, 10:49:03 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2652

Ел. поща
Цитат
Вмъкни Цитат
Габи, изглежда толкова вкусно!

Не само изглежда,със сигурност е много вкусно. Габи е нашата царица на морската кухня.... king2
Активен

« Отговор #216 -: 21 Октомври 2008, 12:08:13 »
gaby_s
Модератор
Гурман

greyeve,благодаря ти  air_kiss...непременно трябва да опиташ калмари,не само панирани...а най-макия ми син обича панираните заради самата панировка...първо маха пръстенчето калмар и след това яде... swoon...а най вкусните калмари за него са приготвените от тесто за мекици като пръстенчета... Grin без калмари .

Йоли...засрамваш ме,миличка...Благодаря ти !  flower
Активен

« Отговор #217 -: 21 Октомври 2008, 13:03:18 »
gaby_s
Модератор
Гурман

...една чудесна рецепта,която съм пропуснала да публикувам... smile1

Солена торта с тортия

Продукти :
1 готова тортия с картофи ,но без зелена чушка
за тортията със спанак-2 яйца,200 гр. спанак,2 с.л. кедрови ядки ,сол,чер пипер на вкус
за тортията с колбас -2 яйца,1/2 ч.ч. печени червени чушки ,колбас -шунка или бекон нарязани на тънко,сол,чер пипер на вкус
4-5 с.л. мазнина
около 300 гр. кашкавал
Продуктите може да замените с каквото имате "под ръка" и според фантазията си  smile1

Приготвяне :
❧Тортиите със спанак и колбас трябва да са по-тънички...като омлет...Тигана,в който ще ги приготвяме е с размера на тавичката.
❧Тортията със спанак приготвяме като в горещата мазнина чукваме яйцата и разбъркваме леко с предварително задушения спанак с кедровите ядки и посолваме.
❧Тортията с чушки и колбас приготвяме по същия начин ,като заменяме спанака с другите продукти.
❧На дъното на тавичката в която ще печем тортата слагаме тортията от картофи,наръсваме обилно с кашкавал,след това поставяме тортията със спанак,ръсим отново с кашкавал и накрая тортията с колбас.
❧Поръсваме цялата торта с кашкавал и запичаме във фурната около 10 мин.или докато кашкавала стане златист .

❧Вместо кашкавал пластовете тортия може да залеете със сос Бешамел,приготвен от 1л.мляко,4 с.л. брашно,100 гр.краве масло,индийско орехче
❧Тази торта може  да сервирате и студена,като готовите тортии намазвате с майонеза,а отгоре украсявате с магданоз .

Активен

« Отговор #218 -: 21 Октомври 2008, 13:13:11 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Ееее, Габи, то бива, бива, ама чак такова изкушение........Не мога дори да и се нагледам на тая торта........
Тайничко и често ще си я поглеждам , да ми пълни очите! 60
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #219 -: 21 Октомври 2008, 13:58:39 »
gaby_s
Модератор
Гурман

t_ilieva, Kiss благодаря ти !

Пица на охлювчета

по идея на Алисиа Recetario Canecositas

❧Има много рецепти за малки пици ,оформени като охлювчета,но различното при тази пица е,че охлювчетата са слепени и при поднасяне на пицата парченцата се режат на триъгълници.Пълнежа може да е всякакъв...моят беше със сос от домати,лук,чесън и риба тон.

Продукти за тестото:
200 мл.вода
50 мл. зехтин
20 гр. прясна мая а хляб
400 гр. брашно
1 ч.л. сол/аз добавих и 1 ч.л. захар
1 ч.л. риган-по желание
1/2 ч.л.чесън на прах-по желание

❧От посочените продукти замесваме меко тесто,което оставяме да втаса около половин час.Разточваме го на една голяма или две маки кори с.Намазваме  с плънка по желание и завиваме на руло.Режем рулото на парчета с дебелина 3-4 см. и нареждаме в тавичка.Поръсваме пицата с риган и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Активен

« Отговор #220 -: 21 Октомври 2008, 15:19:25 »
toni_panaiotova
Помощник-готвач
Публикации: 354

Пица на охлювчета

Габи,така приготвена пица за първи път виждам.Искам да ти кажа,че си невероятно заразителна с твоите рецепти.Браво!!! good good good
Активен

няма начин, да няма начин...
« Отговор #221 -: 21 Октомври 2008, 17:15:13 »
sezamm
Главен Готвач
Публикации: 577

smile1 Габи до преди малко гледах рецепти в тастеспоттинг ,но нали не знам този език гледах и се облизвах,а има такива рецепти ,та на човек му се ще само заради тях да научи чужди езици,че с превода много време отнема ,дори си направих план на някои рецепти,разбирасе само формата ще е същата , а тази пица беше вече наумена ,щях да направя по свое усмотрение,но твоята дойде тъкмо навреме ,дано до края на седмицата я направя ,че сега както съм гладна  ......... Grin
Активен
« Отговор #222 -: 23 Октомври 2008, 12:38:30 »
gaby_s
Модератор
Гурман

toni_panaiotovа,air_kiss
sezamm,air_kiss

Печена Дорада в сол

Продукти за 4 порции:
малко повече от 1 кг.морска сол
4 риби / при мен Дорада ...би трябвало в превод да е Златоперка

❧Половината от солта се разстила в тавичка,отгоре се поставя предварително изчистената и измита риба и се покрива с останалата сол.Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 мин.
❧След опичане солта става на кора и се отделя ного лесно.
❧Рибата,опечена по този начин е невероятмо вкусна.
❧Филетата може да приготвите и сервирате както пожелаете .

« Последна редакция: 23 Октомври 2008, 12:59:12 от gaby_s » Активен

« Отговор #223 -: 23 Октомври 2008, 12:54:05 »
gaby_s
Модератор
Гурман

Фалшиви котлети

Продукти за 4 порции:
600 гр. кайма /смес или телешка
2 с.л. нарязан магданоз
1 средна глава лук
1 жълтък
8 тънки парченца сирене моцарела/или кашкавал
олио за пържене
брашно,яйца и галета за панировката
сол,черен пипер и 8 тръбички макарони

Приготвяне:
❧В купа смесваме каймата,магданоза,жълтъка и нарязания на ситно лук.Подправяме със сол и чер пипер и омесваме добре.
❧Разделяме каймата на 8 топки.Притискаме с длан всяка от тях и поставяме в нея парченце сирене/кашкавал.
❧Оформяме на котлетче.В горната му част поставяме тръбичка макарон.
❧Така приготвени ги панираме ,като първо топим в брашно,разбито яйце и накрая в галета.
❧Сервираме ги със спагети или със салата.

❧рецептата е от испанско готварско списание ❧

Активен

« Отговор #224 -: 23 Октомври 2008, 13:02:45 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Габи, думи нямам............. 60
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio