Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 14:42:32

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи  (Прочетена 131756 пъти)
« Отговор #180 -: 10 Октомври 2008, 11:53:13 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Предястие с кисело мляко и орехови ядки

Продукти за 4 порции : 1 кг. кисело мляко,2 с.л. олио,100 гр. орехови ядки,2-3 червени пиперки,1 краставица,копър и сол./Листа зелена салата /

Приготвяне : Киселото мляко  отцеждаме в тензухена кърпа.Прибавяме нарязаните орехови ядки,олиото,нарязания на ситно копър и солта.Разбъркваме добре.
Млечната смес се поставя върху нарязана на ивици зелена салата.като се украсява с нарязани на кубчета червена чушка и краставиcа.Може да се сервира и върху половинки червени или зелени пиперки или да се използва за пълнеж на фунийки от кашкавал или чунка.

източник:"Луксозна кухня"-Една много стара книжка на Асен Чаушев и Недко Чаушев
Активен

« Отговор #181 -: 10 Октомври 2008, 12:15:23 »
gaby_s
Модератор
Гурман

Пълнени чушки с кайма и картофено пюре

Продукти:
4 големи зелени чушки,тип камби или 8 по-малки
сол
1 средна глава лук
майоран
3 домата
1 с.л. зехтин
300 гр. кайма
2 с.л. дом. пюре
250 мл. зеленчуков бульон или вода
125 гр.картофено пюре на гранули
4 /или 8 / яйца от пъдпъдък

Приготвяне:
*Изрязваме капачетата на чушките и ги посоляваме
*Приготвяме картофено пюре ,според указанията на пакетчето,което имаме или приготвяме пюре от сварени картофи
*Запържваме лука в мазнината и прибавяме каймата,доматите,нарязани на кубчета и майорана,като бъркаме непрекъснато.
*Смесваме леко запържената кайма с картофеното пюре и пълним чушките.Отгоре чукваме по едно яйчице и украсяваме с няколко парченца домати/красиво става ако използваме доматки Чери/
*В тавичка сипваме зеленчуковия бульон,разреден с доматеното пюре,нареждаме чушките и печем около 20 мин. в загрята на 200 гр. фурна.

*по идея от испанско готварско списание*
Активен

« Отговор #182 -: 10 Октомври 2008, 12:35:54 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Габи, страхотна идея са тези чушки! А и колко вкусно изглеждат!  thumbup
Благодаря ти, че сподели с нас тази рецепта! 60
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #183 -: 11 Октомври 2008, 13:47:42 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2658

Ел. поща
Много благодаря за чудната рецепта за Гъбената супичка. Много е вкусна , стана великолепна. Вчера бяхме за гъби и я направих с 4 вида диви гъби. Представи си само какъв аромат....  убийствен.... swoon

Активен

« Отговор #184 -: 11 Октомври 2008, 19:27:09 »
gaby_s
Модератор
Гурман

t_ilieva , air_kiss air_kiss
Йоли,благодаря ти миличка за доверието !   flower  air_kiss Усещам оттук аромата на супичката ти !  thumbup
Активен

« Отговор #185 -: 12 Октомври 2008, 21:41:30 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
Габи,благодаря за рецептата: печени крилца със сос кока кола

много вкусниииииииии/  както и всички твои рецепти,които съм пробвала thankyou
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #186 -: 13 Октомври 2008, 10:13:20 »
gaby_s
Модератор
Гурман

Радост,радвам се,че рецептите ми ти допадат...благодаря ти !   flower
Активен

« Отговор #187 -: 13 Октомври 2008, 11:08:03 »
gaby_s
Модератор
Гурман

Болярска варена баница-Макарина

Тази рецепта я знам от свекърва ми.Тя е родом от село Каранци,до Полски тръмбеш...В  България правихме тази невероятна баница само по празници,защото е много трудоемка,но усулията си заслужават...повярвайте . smile1

Продукти :
10 яйца
1 каф.ч. пр. мляко
сол
5 с.л. оцет
брашно
500 гр. сирене
олио
200 гр. краве масло

Приготвяне :
*Приготвяме два вида тесто.Първото тесто-бяло ,замесваме с хладка вода/около 200 мл./,равна ч.л. сол,2 с.л. оцет и брашно.Необходимо ни е само за  две кори
*Разделяме го на две топки,едната малко по-малка от другата.
*Оставяме го да почине и през това време замесваме основното тесто-яйчено.
*Разбиваме хубаво яйцата,прибавяме равна с.л. сол,1 каф.чаша прясно мляко и  3 с.л. оцет.С брашно замесваме средно твърдо тесто,което разделяме на 6 топки.
*Намазваме с мазнина тава/моята е с диаметър 38 см/.Разточваме по-голямата топка от бялото тесто и го разстиламе в тавичката,така че краищата му да покриват стените и.
*Слагаме в тенджера вода със сол да заври/аз използвах две тенджери,а да стане по-бързо / .
*От шесте топки от яйченото тесто разточваме кори,които трябва да са горе долу колкото тавата.Всяка кора разрязваме на 4 и всяко от парченцата варим в подсолената вода /както варим листите за лазаня/.
*Сварените и отцедени листи нареждаме в тавата върху предваритело положения лист от обикновено тесто.Ред варени листи и поръсваме със натрошено сирене и разтопено краве масло/или олио/...ред сварени листи ,натрошено сирене,краве масло и така докато свършат листите.
*Покриваме с разточен лист от отделеното бяло  тесто.Заливаме баницата с разтопено краве масло и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 1 час.По време на печенето покриваме с фолио,за да не прегори отгоре.
*Опечената баница напръскваме с водичка и покриваме с кърпа да се задуши.

Активен

« Отговор #188 -: 13 Октомври 2008, 12:02:16 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1446

БОЖЕ, СТРАХОТНА Е, ГАБИ!  НА ВИД МИ ПРИЛИЧА НА КЪПАНАТА БАНИЦА,КОЯТО ПРАВЯТ В ТУРЦИЯ. АЗ КАТО НЕ УМЕЯ ДА ТОЧА, ДАЛИ ЩЕ СЕ СПРАВЯ С ТОВА?
Активен

« Отговор #189 -: 13 Октомври 2008, 12:50:14 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Габи,изглежда страхотна тая баница. swoon Ще я пробвам със сигурност,но кога ли? Roll Eyes
Благодаря ти air_kiss
Активен
« Отговор #190 -: 13 Октомври 2008, 13:48:00 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1704

Габи,
Влязох в темата ти да се порадвам на цялата красота, стил и фантазия,
с която приготвяш и поднасяш ястията! thank_you
Моето възхищение и поздравления!

flower

А баницата е неустоима! thumbup
Активен

« Отговор #191 -: 13 Октомври 2008, 17:36:43 »
Tango
Помощник-готвач
Публикации: 385
Той ме обича!

Ел. поща
          Габи,   thumbup  чудесна си! Много изкусителна е тази баница, както и всичко, което предлагаш!
Активен

Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!
« Отговор #192 -: 14 Октомври 2008, 14:01:40 »
Tara^
Помощник-готвач
Публикации: 294

Габи,да не би да можеш да четеш мисли  hmmm .От известно време се ровя на баба в тефтерите,за да намеря рецептата за "Варена баница" и ето,че ти се появяваш с нея.Не знам дали е точно същата.Има малки разлики поне в приготвянето.По спомените ми тя вареше корите цели в една голяма каравана,а после ги слагаше веднага в студена вода и вместо масло ползваше мас.Но тъй като тя вече не е жива,ще се опитам  да я направя по твоя начин (ако събера смелост да точа и дърпам кори  girl_prepare_fish ).И в къщи се правеше само за по-специални случаи,но все още пазя спомените за топлата кухня,бумтящата печка на дърва и баба изпълняваща седмичните кулинарни желания на всички ни.Съжалявам само,че така и не научих повечето от нейните вълшебни рецепти,а тя бе всепризната майсторка на всякакви тестени изделия,а и не само на тях  Cry .
 flower  air_kiss
Активен

« Отговор #193 -: 14 Октомври 2008, 15:42:19 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 707
chocoholic

Хайде и аз да се наредя - много интересна рецепта, аз пък за пръв път чувам за такава баница. Баба ми много точеше като по-млада, но точно такава баница не е правила. Може би не е популярна в нашия край (русенския). hmmm Интересно ми е каква ли е на вкус... но едва ли скоро ще се наканя да я правя, нямам условия за точене.  Sad
Активен
« Отговор #194 -: 14 Октомври 2008, 16:52:18 »
Ванчето
Главен Готвач
Публикации: 893

WWW Ел. поща
Габи,страхотни рецепти !Браво! Kiss
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio