Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи  (Прочетена 346947 пъти)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #165 -: 24 Септември 2008, 15:11:00 »
Пилешки крилца в сос с Кока-Кола





Продукти:

1 малка глава лук ,нарязана на ситно или половин голяма
175 мл. Кока-Кола /с кафеин и захар/
60 мл. Соев сос
35 гр.кафява захар/при мен 1 ч.л.-15 гр./
2 с.л. горчица
6-10 пилешки крилца
струйка зехтин/олио
мащерка/по желание
сол и черен пипер

Приготвяне:

?Слагаме на слаб огън тенджерка със зехтина,нарязания лук,кока-колата,соевия сос,горчицата и захарта.Бъркаме до завирането на сосчето.Трябва да получим хомогенна смес.

?През това време осоляваме пилешките крилца ,поръсваме ги с черен пипер и зехтин .Печем в намаслена тавичка около 20-30 мин. в предварително загрята на 175 градуса фурна.

?След това с помоща на дървена лъжица заливаме бутчетата с предварително приготвения сос и връщаме обратно във фурната за още 15 мин.

И ...имаме чудни хрупхави крилца в божествен сладко-кисел сос!

източник : i-recetas






k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #166 -: 24 Септември 2008, 23:57:09 »
Габи, много апетитно това пилешко! :thumbup:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #167 -: 25 Септември 2008, 08:58:32 »
Габи, наистина изглежда чудесно това пилешко с кола.......Искам едно крилце.......

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #168 -: 30 Септември 2008, 16:39:23 »
Габи миличка, искам да ти Благодаря  :flower: за рецептата за донати. Направих ги много хубави станаха и бързо свършиха  :(  Сега искат пак да направя  :air_kiss:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #169 -: 06 Октомври 2008, 13:48:54 »
Кеми,t_ilieva :thank_you: :thank_you: :flower: :flower:

kostilq, :good: браво...чудесно изглеждат твоите донати ! :air_kiss:


gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #170 -: 06 Октомври 2008, 14:16:49 »
Калмари с кисело-сладки червени чушки



Продукти:
750 гр. изчистени калмари
50 гр. качествено сухобяло вино
3 ск. чесън
нарязан магданоз
3 с.л. зехтин
сол,черен пипер

за чушките:
2 големи червени чушки или 3-4 по-малки
2 к.л. кафява захар
4 с.л.балсамов  оцет /при мен Херес
4 с.л. зехтин или олио

Приготвяне :
*Нарязваме измитите и почистени калмари на лентички.
*Запържваме ги в добре загрят тиган с 3 с.л. зехтин и когато водата им се изпари,доливаме виното и готвим до пълното му поемане от калмарите.
*Прибавяме нарязания на ситно чесън и готвим докато чесънчето стане златисто.Поръсваме с нарязан магданоз/около една ч. чаша/ . Дръпваме съда от огъня ,отделяме калмарите на страна и ги покриваме с капак.
*Изчистваме с домакинска хартия тигана и запържваме чушките,нарязани на дълги ивички в останалия зехтин около 2-3 мин.Когато омекнатлеко ги поръсваме със захарта и прибавяме оцета.Готвим още 2 мин. и след това прибавяме чушките към калмарите.





gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #171 -: 06 Октомври 2008, 15:41:47 »
Пълнени домати ,печени върху картофи



Продукти:
8 средни по големина домата
10 с.л. ориз
2 ск. чесън
босилек/по желание/,магнаноз,риган
400 гр. доматено пюре
800 гр. картофи
2 гл. лук
7 с.л. зехтин
сол,чер пипер
гъби/по желание/

Приготвяне:
*Нарязваме картофите и ги бланшираме във вряла вода за около 5-6 мин.,като им добавяме 1 с.л. зехтин/олио/Изсипваме ги в намаслена тавичка и ги покриваме с нарязания на едро лук.Поръсваме с 3 с.л. мазнина.В този си вид картофите ще са готови едновременно с доматите...на тях им е необходимо по-малко време за печене.
*Отрязваме капачетата на доматите,издълбаваме ги с малка лъжичка и ги посоляваме.
*В купа приготвяме пълнежа  като смесваме ориза,нарязания магданоз,босилек и риган,2 с.л. зехтин,3 с.л. доматено пюре,издълбаната част от доматките,сол ,чер пипер.Става много вкусно с гъби,но аз нямах в момента.
*Сипваме в доматките 1 к.л. мазнина и ги пълним с приготвената смес,като внимаваме да не е повече от 2/3 от отвора.
*Разреждаме останалото доматено пюре с 1 чаша вода и го изсипваме върху картофите.Нареждаме доматките и ги покриваме с капачетата.Гледаме поне на половината от височината им да има смес от картофи и пюре.
*Поръсваме с малко олио,посоляваме ,слагаме чер пипер и печем във загрята на 180 гр. фурна около 40 мин.Ако е необходимо,доливаме малко вода и ги покриваме с фолио ,за да не се припекат прекалено.



По идея от исп. готварско списание.
« Последна редакция: 06 Октомври 2008, 15:44:20 от gaby_s »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #172 -: 06 Октомври 2008, 16:18:45 »
Габи, тази рецепта покрива напълно моите диетични изисквания (това е голяма рядкост). В най скоро време щв спретна нещо подобно. :thumbup:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #173 -: 07 Октомври 2008, 16:14:56 »
Габи , прекрасна рецепта за калмари.  :thumbup: Ще се пробва на всяка цена.  :smile1: А супата от миди пускала ли си я? Май трябваши първо да проверя и после да питам.  :(  Както и да е.... И какво стана със списанието? ::)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #174 -: 07 Октомври 2008, 16:56:21 »
Жоро:thank_you: радвам се,че рецептата ти допада.И да не забравиш да се похвалиш като я направиш !
Йоли,   :thank_you: калмарите приготвени по този начин наистина са мого вкусни.За тази рецепта бях взела от малките калмари,които са три пъти по евтини от едрите...но ако имаш възможност направи я с по-големичките...ще стане по добре  :smile1: . Мидената супа ще я публикувам днес или  утре...обещавам . А публикациите в списанието сега ги подготвяме...непременно ще се похваля като стане работата.Благодаря ти...ти никога нищо не забравяш !  :girl_in_love:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #175 -: 08 Октомври 2008, 23:07:57 »
Йоли ,за теб  :air_kiss: !

Супа от миди



Продукти : около 20 бр. черни миди и една шепа малки миди ,1 средна глава кромид лук/или бялата част на стрък праз лук,което е за предпочитане /,1 морков,1 ск.чесън,3 малки твърди домата,1 ч.ч. сухо бяло вино или 1 к.ч. коняк,1 ч.ч. концентрирано мляко/leche evaporada/,6 с.л зехтин,1 1/2 л. вода ,кубче рибен бульон,зелени подправки-магданоз,мащерка ,1 дафинов лист,шафран,сол,чер пипер,настърган кашкавал или сметана при поднасянето.

Приготвяне : Изчистваме много добре мидите и ги сваряваме във вода,която трябва да ги покрие двойно.Ако използваме тенджера под налягане са необходими само 4 мин.В отделен съд запържваме ситно нарязания лук и морковче.Като поомекнат добавяме предварително обелените и нарязани на малки парченца домати,мидите/които могат да се извадят от черупките,а могат и цели да се сложат...въпрос на вкус/ ,дафиновия лист и скилидката чесън,разрязана на 2-3Сипваме чашата вино и доливаме с прецедения миден бульон.Супата ври около 20 минути,след което се подправя с млякото и кафена л. шафран .Поднася се ,като във всяка чиния се сипва лъжица сметана или настърган кашкавал/аз нямах нито сметана,нито кашкавалче,но и така я изядохме сладко-сладко /

източник: i-recetas





« Последна редакция: 08 Октомври 2008, 23:27:55 от gaby_s »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #176 -: 08 Октомври 2008, 23:26:04 »
Миди с фиде



? голяма глава лук или 1 малка
1 нарязана ск. чесън
1/2  червена чушка
1 домат
връзка магданоз
1 дафинов лист
1/2 люта чушка
5 -  6 зърна чер пипер
2 ч.ч. едро фиде
щафран и сол
миди /про мен около 15 от големите черни и шепа от малките бели/

Задушаваме нарязаните чушка,лук и чесън.Прибавяме половината от нарязания магаданоз,дафиновия лист,лютата чушка ,зърната черен пипер и нарязаният на парченца обелен домат.Разбъркваме хубаво и след няколко минути добавяме мидите,предварително сварени/колкото да се отворят черупките им/.Идва ред на фидето .Наливаме водата малко по малко или най-добре рибен бульон,колкото да покрие всички продукти.Водата трябва да се затопли предварително! Прибавяме кафена л. шафран и сол на вкус .Поръсваме с останалия магданоз.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #177 -: 09 Октомври 2008, 15:09:33 »
Ех,Габриела,Габриела.....ще се прави тази супичка,няма начин....Само,че ще е само с черни миди - такива имам. Много вкусно "звучи".  :P И благодаря,че ни показа Аликанте , а регатата е направо зашеметяваща... :swoon:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #178 -: 10 Октомври 2008, 12:19:05 »
Йоли... :flower: , тези дни ще се опитам подробно да ви разкажа за Аликанте и за началото на околосветската обиколка с яхти... Имам и някои снимчици ,които искам да споделя с вас  :smile1:!

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #179 -: 10 Октомври 2008, 12:33:44 »
Варен свински джолан - Айсбайн



"Една от най-пекрасните германски манджи.Не са прави тези,които подценяват немската кухня."Раймонд Вагенщайн

Време за приготвяне : около 1 час и 30 мин.

Продукти а 4 порции :
4 свински джолана/при мен 2 по-големички
2 връзки корени за супа
4 глави лук
2 дафинови листа
1 ч.л. зърна чер пипер
1/2 ч.л. зърна бахар
4 ч.л. сол
и при сервирането 4 ч.л. хубава люта горчица

Готвене : Слагаме джоланите да врат в подсолена вода на средно силен огън,като обираме пяната с лъжица.След около час добавяме всички останали продукти,покриваме тенджерата с капак и оставяме джоланите да врат още половин час.Пробваме с вилица дали са сварени добре,отцеждаме ги от бульона и ги сервираме задължително с горчица.Идеалната гарнитура за айсбайн е кисело зеле и пюре от грах.Немското кисело зеле е по-различно от нашето,то се произвежда индустриално и е съвсем ситно нарязано на дълги тънки ивици.

източник : Моята кухня-Р.Вагенщайн




 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]