Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи  (Прочетена 350609 пъти)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #135 -: 18 Юни 2008, 13:20:16 »
Сладолед с диня в желатин



Продукти:около 300-500 гр. диня без кората,10 гр. желатин/6 листа/,50 гр. бадеми,50 гр. захар/по желание/,50 гр. конфитюр от портокали/или др./,сушени плодове

Приготвяне: Нарязваме динята,отстраняваме семките и я пасираме заедно със захарта и конфитюра. Разбиваме със миксер няколко минути,за да получим хомогенна смес.Прибавяме предварително накиснатитя във вода желатин и загряваме на слаб огън,като внимаваме да не заври.Разливаме във формички за лед или в плоска тавичка и прибираме в хладилник поне за два часа.Сервираме със сладолед и украсяваме с ядки и сушени плодове....По желание в сместта може да прибавите парченца бял или тъмен шоколад .




« Последна редакция: 18 Юни 2008, 16:00:50 от gaby_s »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #136 -: 18 Юни 2008, 16:40:00 »
Отново много приятна изненада и за очите , и за небцето. Страхотни рецепти , Габи  :thumbup:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #137 -: 18 Юни 2008, 20:15:37 »
Йоли, :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss: !





gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #138 -: 18 Юни 2008, 20:20:00 »
Чуррос / Churros





Продукти :
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. разтопено краве масло
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. канела (по желание)

Приготвяне :
Правим парено тесто като смесваме млякото, маслото и солта в тенджерка .Слагаме ги на котлона да кипнат и тогава отстраняваме от огъня. Изсипваме брашното и бъркаме,докато тестото започне да се отделя от съда .Прибавяме едно по едно яйцата,като продължаваме да бъркаме,докато се поемат изцяло от сместта.
Загряваме голямо количество олио( мин. 3-4 см). Поставяме тестото в шприц и шприцоваме директно в силно загрятото олио (ивици с дължина около 10 см). Пържим  до златисто, като обръщаме от време на време. Изваждаме чуросите с решетъчна лъжица върху домакинска хартия,за да се отнеме излишната мазнина.Поръсваме с пудра захар или със захар и канела./Моят шприц беше по-тънък и правих форми според мястото в тиганчето...Не мога да ги направя да изглеждат като тези по заведенията за чурос /в Испания се наричат Чурерии/...но пак са вкусни....Ако ги напоим със захарен сироп ще се получат почти като нашите български  толумбички... / по рецептата на Тея/




toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 746
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #139 -: 19 Юни 2008, 23:46:29 »
Габи ето и мойта сладоледена тортичка и
хапките от хлебни ролца
 :smile1:Благодаря за рецептите!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #140 -: 21 Юни 2008, 21:36:57 »
Печени пилешки крилца в сладко-кисел сос Барбекю



Габи, благодарности за вкусната рецепКа най-вече от мъжете ми   :-*  (щерката не яде сладникави меса).
Оценена изключително високо  :thumbup: А аз обожавам сладко-кисело-люти комбинации. 

Направих бутчета-комплект и лук не сложих

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #141 -: 21 Юни 2008, 22:33:28 »
Габи, и аз на опашката :smile1:
Благодаря ти мила за прекрасната рецепта заек в сос Пердис :air_kiss:
Струва си чакането,
страхотно ястие!!!
 :flower: :flower: :flower:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #142 -: 23 Юни 2008, 11:20:35 »
Тони,Пеп4о,Кеми  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:радва ме това,че майсторки като вас се доверяват на рецептите ми !  :flower: :flower: :flower:

velito

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 16
  • Кибик
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #143 -: 23 Юни 2008, 15:00:23 »
Габи, специални благодарности от мъж ми за динения сладолед ! Той ти е фен още за рулото Алисия, да знеш  :-*

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #144 -: 23 Юни 2008, 16:08:42 »
Габи , хиляди благодарности от цялото ми семейство за вкусната рецепта. Особено синът ми много ги хареса.  :thumbup:

Много пикантни да тези крилца (аз направих бутчета) и горещо ги препоръчвам на всички.  :smile1:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #145 -: 13 Юли 2008, 17:14:29 »
Габи, къде се загуби ;D
Много приятна стана Грисовата ти пяна с праскови :thumbup:
Аз добавих в половината грис шоколад, а отгоре полях с сос от череши :smile1:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #146 -: 26 Юли 2008, 05:17:40 »
Велито, :air_kiss: ! Йоли:air_kiss: чудесо изглеждат бутчетата ! Весе, :air_kiss: много апетитна грисова пяна ...непременно ще я пробвам с допълненията !
« Последна редакция: 26 Юли 2008, 05:19:13 от gaby_s »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #147 -: 26 Юли 2008, 05:27:59 »
Супа леща


 
Време за приготвяне: окло 40 мин.
Продукти за 4 порции:
1 ч.ч леща
1 стрък праз лук
1 морков
/1 малък домат/
/ 1/2  чeрвена чушка/
6-7 ск. чесън
1 ч.л. чубрица
1 с.л. оцет
1 кубче концентриран бульон или 1 ч.л. вегета
? ч.л. сол
2 с.л. олио
1 л. вода

Предварителна подготовка:Нарязваме всички зеленчуци без чесъна на кубчета.Измиваме и почистваме лещата.
Готвене:Слагаме лещата и зеленчуците да врат на умерен огън заедно с чубрицата,4-5 необелени ск.чесън и 2 с.л. олио.Когато лещата омекне,посоляваме,добавяме вегетата или конц. бульон и при свалянето на лещата от огъня -1 с.л. ябълков оцет и 2-3 смачкани ск. чесън.

"В живота трябва да има и простички,но елегантни неща!" -както казва явторът на тази рецепта Р.Вагенщайн .


gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #148 -: 26 Юли 2008, 05:34:29 »
Каварма по воденичарски





Време за приготвяне:окоо 1 ч. и 15 мин.
Продуктиза 4-5 порции:
750 гр. крехко свинско месо
4-5 стръка праз
250 гр. телешки чер дроб
250 гр. пресни малки печурки
? ч.ч. червено вино
? ч.ч. топла вода
1 ч.л. вегета
1 и ? ч.л. сол
4 с.л. св. мас
?  ч.л. чубрица
4-5 лютиви пиперки от туршия
2 с.л. ситно нарязан магданоз
прясно смлян чер пипер

Предварителна подготовка: Месото нарязваме на хапки,черния дроб на ивички,праза на кръгчета.Печурките оставяме цели,ако са малки,ако не-ги разрязваме на две.
Готвене: Месото запържваме в мазнината на средно силен огън 4-5 мин.,като непрекъснато разбъркваме с дървена лопатка.Добавяме праза и разбуркваме още 3-4 мин.Слагаме гъбите и дроба,бъркаме 2-3 мин.Добавяме виното,водата и подправките.Оставямe кавармата да къкри 15 мин.,после я разпределяме в пръстени гювечета,слагаме във всяко по една люта чушка от туршия и запичаме в средно силна фурна около 30 мин.

?рецептата е на Р.Вагенщайн




k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: С ръце в тестото / Рецептите на Габи
« Отговор #149 -: 26 Юли 2008, 18:30:12 »
Габи, добре дошла отново :air_kiss:
Липсваха ми невероятните ти гозби :thumbup:
Отново съм тук да ти благодаря за много вкусната супа с гъби-при нас без яйца, но все пак много вкусна! :-*
Благодаря ти!  :flower:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]