Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 05:11:54

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме  (Прочетена 67611 пъти)
« Отговор #255 -: 24 Септември 2008, 06:48:01 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5949
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Ама заедно ли чушките и патладжаните или в отделни буркани? Сигурно е тъп въпроса, сори!

Съвсем заедно, да  thumbup Патладжана е добре отцеден от горчилката, не пуска излишна вода. На бурканче от 400 гр  са достатъчни 2-3 чушки (зависи от големината) и останалото до горе - патладжани.

Радвам се, че ви е харесало месото с патладжан  smile1
Активен

« Отговор #256 -: 27 Септември 2008, 11:16:58 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Топчета с круши и сирена

само за любители на сладко-солени комбинации  smile1

Продукти за около 25 топчета:

2 добре узрели круши
50 гр солени бисквити /или соленки някакви/
50 гр синьо сирене
по 30 гр. други сирена - сложих козе и овче

фино смлени орехи - ок. 1 голяма чаша от 500мл

Приготвяне:

* Крушите се нарязват на ситно и поставят в цедка или гевгир, за да се отцедят  за около 40 мин
* Сирената се намачкват едро, соленките се мелят едро
* Омесват се всички продукти и поставя сместа в найлоново фолио за 1 час в хладилник.
* Правят се малки топчета; всяко се овалва в смлените ядки
* Готовите топчета се съхраняват в хладилник  smile1

Много си подхождат с червено вино  drunk
Активен

« Отговор #257 -: 27 Септември 2008, 11:28:04 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 654
пристрастена

Пепи, много благодаря  air_kiss   Тези дни задължително ще ги приготвя /първо да поразчистя хладилника малко  blush /
Активен

« Отговор #258 -: 27 Септември 2008, 11:50:46 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Тони, ще се радвам, ако ти хареса  thumbup
Активен

« Отговор #259 -: 27 Септември 2008, 12:27:19 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1179
Усмивката ми ме прави по-щастлива!

Ау, Пепи, голямо изкушение ще са тия топчета! 60
Активен

Да бъдем добри!
« Отговор #260 -: 27 Септември 2008, 15:56:09 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1640

Ел. поща
Пепи , тези топчета са страхотни... thumbup Перфектно съчетание на продуктите , много предпочитано в моето семейство. Веднага влизат в личният ми рецептурник.  И да ти кажа , ще отворя тази вечер една бутилчица мавруд "Мезек", с която ще полеем твоите топчета.... beer Разбира се , ще се отчета утре или в понеделник... yahoo
Активен

« Отговор #261 -: 27 Септември 2008, 17:18:45 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

.......... И да ти кажа , ще отворя тази вечер една бутилчица мавруд "Мезек", с която ще полеем ......

ако може по-внимателно да поливате, че после има един главобол  innocent

Йоли, чакам да чуя мнението ти  air_kiss
Активен

« Отговор #262 -: 27 Септември 2008, 18:21:18 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1640

Ел. поща
О,няма да чакаш дълго....Вече съм готова,нали съм си пъргава булка.... Grin

Сега , най-официално и сериозно искам да заявя : г-жо Стоева , това са най-фантастичните топчета , които съм яла. Знаеш , има ги в хиляди варианти.....Как ти дойде на ум , рецептата е гениална. Който обича пикантният вкус на френските сирена , съчетан с нежния аромат на плода , ще оцени високо твоето предложение. Имаш огромни благодарности от мен и г-н диригента и много , много целувки.  air_kiss

Сега да дам отчет : Орехите ги оставих по-едрички и леко ги запекох за да са по-ароматни.  Крушата се случи от вносните - твърда и леко стипчива , но за тази цел е по-подходяща от нашенските сочни , сладки и ароматни круши. Така си остана на парченца и не се разкаши.  Сирената са ми Камамбер , синьо сирене и Ементал. Не ги намачках , а ги оставих на парченца за да се усеща по-добре сиренето. И заради това се наложи за спойка да прибавя 1-2 с.л. квасена сметана. Мисля , че стана още по-добре. И кракерите излязоха мн. добри - ползвала съм един като подложка,както виждаш на снимката. Въобще , нямам думи. Много са вкусни , оригинални и определено изтънчени.

Благодаря ти , мила Пепи , отново ме очарова.... flower

* DSC05661 copy.jpg (54.59 KB, 400x533 - видяно 61 пъти.)
Активен

« Отговор #263 -: 27 Септември 2008, 20:22:31 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Йоли, ама ти наистина си пъргавелка  swoon

А с твоята намеса топчетата определено са спечелили  smile1

И много се радвам, че ви е харесала, комплиментите от естет и епикуреец като теб са сериозна работа  exclaim хайде  drinks и хубава вечер  air_kiss
« Последна редакция: 27 Септември 2008, 20:29:55 от pep-4o » Активен

« Отговор #264 -: 27 Септември 2008, 21:31:17 »
DUC D'O
Калфа
**
Публикации: 167

Точно тази рецепта съм чакала,след като вчера след седмичното зареждане от Метро купих синьо сирене-днес потърсих рецепта в любимия ми форум и ето -"много вкусните,оригинални и изтънчени топчета" на Пепчо.
Направих ги вече и опитах -божествени,но снимките не ми харесаха и няма да сложа.
Определено пак ще ги направя,защото сега имах една круша,но от градинатаи стана ха половиндозичка.Благодаря за рецептата.

« Последна редакция: 28 Септември 2008, 09:14:21 от pep-4o » Активен
« Отговор #265 -: 27 Септември 2008, 22:33:31 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Точно тази рецепта съм чакала,след като вчера след седмичното зареждане от Метро купих синьо сирене-а.

а аз заради една голяма доставка круши пак свърших миризливите сирена  Cry  Обичам такива плодове със всякакви сирена  innocent

duk , благодаря, че се реши да опиташ нестандартния вкус на сладко-солените топчета  Kiss
« Последна редакция: 28 Септември 2008, 07:22:16 от pep-4o » Активен

« Отговор #266 -: 05 Октомври 2008, 21:51:07 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Пържоли с чесън

Продукти:

12 пържоли от рибица ( малки са, за 6 порции. Може и пържола от бут, котлет или каквото и да е свинско месо за пържола)

100 мл червено вино
100 мл вода
50 мл светъл соев сос
подправка за скара по вкус - имам си комбинирана от кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер - едро смлян - на люспи
20-30 мл зехтин (или олио)
сол на вкус

6-7 глави чесън - едната на обелени скилидки, едро нарязани

Приготвяне:

* Пържолите се начукват до не съвсем тънко, като в края се вчукват по 2-3 парченца от едро нарязания чесън в пържолата.
* Посоляват, подправят на вкус и подреждат в купа, поръсвайки между пластовете виното.
* Завиват се с фолио и поставят за 1-2 часа в хладилник
* Нареждат се в тава, прибавят виното от мариноването, соевия сос, водата и зехтина.
* Останалите глави чесън се почистват от отделящите се люспи, рязват се връхчета на скилидките и поставя при пържолите.
* Поръсват се с малко сол и подправка.
* Тавата се завива с фолио добре, и оставя да престои още 1 час в хладилник.
* Пече се във фурната първо на  мах около 20-30 мин (до завиране вътре), след което 1 час на не повече от 150*
* Когато се развият, трябва да са леко запечени. Ако не - оставят се на горен реотан да се зачервят малко.
Не трябва да се препичат, ако месото е сухо.

И много си подхождат с чаша червено вино

Наздраве    smile1
« Последна редакция: 05 Октомври 2008, 21:56:18 от pep-4o » Активен

« Отговор #267 -: 05 Октомври 2008, 23:26:01 »
MariaManeva
Калфа
**
Публикации: 62

Ел. поща
И аз направих топчетата със синьо сирене и круши. Само дето крушите не бяха достатъчно на ситно и след като сложих орехите при всички останали съставки, прочетох, че са за овалване. Но аз все ще намеря какво да сбъркам  Grin
Важното е, че идеята е върха. И така ще си ги хапнем. Само ще купя пак орехи и ще ги овалям, че така нямат вид!
Активен
« Отговор #268 -: 06 Октомври 2008, 07:05:50 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Но аз все ще намеря какво да сбъркам  Grin

Важно е, че имаш желание и правиш  thumbup

а с пуричките до къде стигна?
Активен

« Отговор #269 -: 06 Октомври 2008, 07:41:46 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1179
Усмивката ми ме прави по-щастлива!

Еееех, Пепи, тъкмо си мислех, че вече не си канибалка след гостуването си в Пловдив.........но за щастие, ти ме опроверга! И то какво опровержение - страхотно!  thumbup
Активен

Да бъдем добри!
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - трето полувреме « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio